Hur man kan hjälpa sitt barn


barn-som-skriver

”När man gogglar runt på begreppet ADHD så verkar det nästan som om kritik mot diagnosen knappast längre finns! Det känns skönt att hitta någon sida där viss skepsism fortfarande existerar. Det verkar som om alla köpt konceptet. Värre än häxprocesserna på 1600-talet och skönt för skola, samhälle och föräldrar att bli helt anvarsbefriade. M.O.”

Fantastisk hemsida. Tag aldrig bort den!!! Vi har just klivit in i utredningsdjungeln, är inte intresserade av medicineringen som ordineras. Tänker försöka med ändrad kost och tillskott. Mycket stor nytta av jobbet som gjorts med denna rapport! Stora varma tack.

Frågan är hur man kan hjälpa sina barn, så att det sedan går bra för dem i livet.

Till alla underbara föräldrar

Jag har sammanställt denna artikel för att hjälpa alla underbara föräldrar, som vill hjälpa sina barn på ett förnuftigt och naturligt sätt.

”Jag håller fullständigt med!! Allt du förespråkar i din artikel stämmer. Jag har ett överaktivt barn och har kommit fram till samma slutsats som du. Karina”

Alla föräldrar vill att deras barn skall få det så bra som möjligt. Vi vill det bästa för våra barn!

Bra Peter!! Din artikel ger verkligen enkla, vettiga råd – precis vad som behövs! Karin

Diagnos och psykpiller hysteri

Denna artikel är inget för de, som tror att orsaken beror på en kemisk obalans i barnens hjärna och att lösningen är att sätta en diagnos-stämpel på barnen och sedan pumpa dem fulla med psyktabletter och piller.

”Hej ! Jag håller fullständigt med dig och det är helt otroligt att läkemedelsindustrin ska få leka med våra barns liv. Catharina”

Psykiatrin har de sista åren röstat fram mängder av mentala störningar och diagnoser som de menar att vi och våra barn lider av. Läkemedelsindustrin har hängt på och tjänat miljarder på en massa olika psykdroger.

Det råder rena diagnos och psykpiller-hysterin med skolor som rapporterar att upp till hälften av barnen har ”ADHD”. Har skolan helt förlorat förståndet och förmågan att kunna hjälpa barnen? Är detta ett sätt att slippa ta ansvar för eleverna?

”Jag har dock lärt mig väldigt mycket om adhd, mycket tack vare den här sidan och jag tycker att det är oroväckande hur lite som behövs för att små barn ska bli stämplade. Sara”

Finns det någon som på allvar tror att man verkligen hjälper ett barn genom att sätta en diagnosstämpel på det och sedan proppa det fullt med psykdroger? Barnet kommer att bli en narkoman.

”Men snälla C, inte vill vi väl pumpa i våra barn psykofarmaka. Bättre vore väl att satsa alla dessa pengar på VÅRD. Fånga upp dessa barn och ge dem adekvat vård INNAN de blir beroende av alla dessa mediciner! Jörgen”

Om ditt barn går på psykpiller och du vill sluta med dem, gör detta då i samråd med en läkare. Välj en läkare som inte är fixerad vid diagnoser och psykpiller. Du har alltid rätt att byta läkare. Flera gånger om det så behövs.

Om allt detta kan du läsa i dessa artiklar:
Artiklar om ADHD / ADD
Artiklar om BARN

”jag tycker det är väldigt viktigt att ta upp detta och se olika sjukdomar ifrån andra synvinklar. Bra är ju att kosten har blivit mkt aktuell. Jag tror kosten påverkar oss ända från fosterstadiet och framöver. ”man är vad man äter” låter inte alltför avlägset. Mer forskning är dock behövligt. och fler diskussioner helt allmänt. Tack för mkt intressant och lärorik information. mvh karin”

”Tack!! Nu känns allt redan bättre. Jag hör av mig och berättar hur det går. Sara”

Råd hur man kan hjälpa sitt barn klara sig bättre

Detta kan vara bra för alla barn, inte bara de som har problem.

Jag rekommenderar dig att även läsa denna artikel: Barnet som vill.
I den finns många bra tips för föräldrar.

Inget av detta är på något sätt pekpinnar utan istället en hjälp till alla fantastiska föräldrar, som vill sina barn väl!

Ingen kan göra detta perfekt. Börja någonstans och förbättra situationen efterhand. Prata ihop dig med din partner och gör en rolig sak av det hela.

Ofta får hela familjen ändra sina motion och kostvanor för att hjälpa barnen. Men det kan väl inte vara helt fel, eller?

”Vi tog bort sockret ur barnens kost som ett desperat sista försök att få ner dem på jorden igen och vi fick resultat nästan omgående. 10 dagar senare fick vi det även bekräftat genom dagispersonalen. Sari”

”Ett gott inlägg. Skrämmande med allt skit man mosar i barn nu för tiden. Henrik”

  1. Kärlek och trygghet. Gör allt du kan för att barnet skall känna sig älskad och trygg.

  2. Behandla barnet med respekt och som en individ. Barnen är vår framtid!

  3. Ha en bra kontakt och kommunikation med ditt barn. Du måste försäkra dig om att ha bra kontakt och kommunikation med ditt barn för att kunna hjälpa det. Har du inte detta – bryt mönstret på något sätt och försök förbättra kontakten och kommunikationen!
  Om du inte har bra kontakt med ditt barn, försök få någon släkting eller annan vuxen att hjälpa till. Det kan verkligen vara guld värt att hitta någon som kan bryta isen.
  När du har en bra kontakt med barnet så kan hon eller han också öppet berätta för dig om sina problem och svårigheter.
  Du kan bryta isen genom en resa eller annan rolig aktivitetet tillsammans med barnet.

  4. Om du hamnar i en situation där någon vill sätta en diagnos på ditt barn se till att kommunicera och ifrågasätt det hela. Fråga vilka alternativ det finns.
  Se denna artikel för fler råd.
  Se denna artikel och bok för mer råd angående vilka frågor man skall ställa.

  5. Använd naturmedel för att hjälpa ditt barn. Använd t.ex Eye Q (ett Omega 3-preparat) som du kan köpa i hälsokostaffärer. Kontakta kunnigt folk inom naturmedel & vitaminer, som kan hjälpa dig.

  ”I tidningen Land (Land 38/06) fanns en artikel för ett tag sedan om en pojke som fick Eye Q (ett Omega 3-preparat) och som hade mycket bra effekt på honom. Man kan säkert ringa till tidningen och beställa en kopia av artikeln. Där fanns även en faktaruta med frågor och svar där det bl.a. står, ”Det har visat sig att Eye Q är bättre än läkemedel som Concerta och Ritalina.”

  Se även denna artikel.

  ”Hej Peter, Otroligt bra artikel. Jag håller fullständigt med dig. Ta bort sockret ur barnets kost. Om sockret skulle föras in till Sverige idag skulle det klassas som en drog. Näring, i form av en proteinrik kost, grönsaker, långsamma kolhydrater, fett, som till exempel smör, olivolja, omega 3, 6 och 9, vitaminer, mineraler och spårämnen är vad kroppen behöver för att kunna fungera. Chicki”

  6. Barnets kost är en oerhört viktigt faktor i det hela! Du kan hantera hela problematiken bara genom att lägga om kosten.
  Läs dessa artiklar – de kommer att hjälpa dig!
  Rätt kost till barn
  Rätt kost
  Överaktiva barn
  Kost för överaktiva barn
  ADHD / ADD

  ”Hej Peter, jag måste få säga att jag verkligen tycker detta är en bra artikel med mycket sanning i. Som mor till 4 barn har jag sett vilken skillnad kost kan göra. MVH, Carina”

  ”Vi tog bort sockret ur barnens kost som ett desperat sista försök att få ner dem på jorden igen och vi fick resultat nästan omgående. 10 dagar senare fick vi det även bekräftat genom dagispersonalen. Sari”

  ”Just det där med socker för barn är något som verkligen bidrar till deras kraftiga humörsvängningar.. Så sant så. Det vet jag av erfarenhet och när man håller sockerintag nere håller man även utbrotten nere. Nina”

  7. Har barnet någon fysisk sjukdom? En vanlig hederlig läkarundersökning kan vara på sin plats för att försäkra sig om att barnet är fullt fysiskt friskt. Kräv att detta blir gjort direkt om barnet har fysiska eller psykiska problem.
  Använd en läkare, som inte är diagnos- och psykpillerfixerad. Byt läkare om du skulle behöva det.

  8. Undersök om det finns någon som mobbar eller trycker ned barnet. Påverkar någon person barnet negativt? Isåfall får det hanteras på något sätt. Finns det något annat störande inslag eller jobbig situation för barnet? Kommunicera och arbeta ut fungerande lösningar som känns bra för barnet.
  Inget psykpiller i världen hjälper om barnet är mobbat. Då måste man ta hand om denna situation och kanske till och med byta skola. Låt det inte gå för lång tid bara utan ta tag i denna situation direkt. Vad som inte verkar så farligt för rektorn kan upplevas som ett helvete för ditt barn.

  9. Mycket aktivitet! Motion, sport, röra sig i skog och mark! Jag kan inte nog betona viktigheten av mycket aktivitet ute i naturen.

  10. Skaffa en hund kan vara ett bra alternativ. En bekant till mig valde detta framför psykdroger till sitt barn. Psykologen träffade barnet tio minuter och ville sedan skriva ut psykpiller. Hemskt! Som tur var köpte de en hund istället och glömde bort psykologen.

  11. Att barnet är aktivt i en sport är mycket givande både fysiskt och socialt. Det gäller dock att hitta rätt sport så att barnet vinner och upplever glädje och gemenskap!

  12. Få barnet att hjälpa till i hemmet med meningsfulla uppgifter. Att städa tillsammans med mina barn tyckte jag själv var mycket givande. Just att göra saker tillsammans är mycket bra! Ett barn som lär sig tidigt att hjälpa till och bidra därhemma mår mycket bättre!

  13. Det är varken självklart eller bra att barnen skall passas upp och få saker hela tiden utan att ge något tillbaka. Det knäcker dem! Börja så tidigt som möjligt och få barnen att hjälpa till i familjen.

  14. TV och datorspel bör begränsas på ett positivt sätt. Det är inte lätt – verkligen inte – men mycket nödvändigt. Dessa saker är annars mycket förslöande och hämmande för barnet om det blir för mycket. Det är lätt att fastna framför dessa apparater så detta behöver ibland styras upp. Vem som helst kan må dåligt om man sitter 30-40 timmar framför TVn eller datorn i veckan!

  15. Sätt in schema med fasta måltider regler och rutiner. Få barnen att hjälpa till med måltider, disk etc. Skriv ner dessa regler och rutiner så att alla vet vad de skall göra och sköta.

  16. Checka om barnet behöver hjälp i skolan. Kanske han eller hon ligger efter och har kört in i saker som är svåra och obegripliga. Detta kan knäcka allas självförtroende. Läxhjälp hemma är tyvärr nödvändigt idag. Mindre barn behöver läs och sagostunder som ju är mycket trevligt. Pyssla, läsa och skriva hemma är mycket stimulerande och trevligt. Kanske kan mor och farföräldrar hjälpa till?
  Det gäller att verkligen själv titta efter och se hur det går i skolan. Är barnet glad och ivrig att gå i skolan eller är det slit och släp som gäller?
  Läs mer om detta här.

  17. Gör saker tillsammans med barnen. Städning, bad, utflykter, resor, pyssel etc. Allt man kan göra tillsammans med barnet är mycket positivt och behöver varken vara dyrt eller fint.

  18. Belöna de barn som sköter sig – hantera om de inte gör det! Att ha enkla regler och rutiner nedskrivet (ej hot eller tjat) är mycket bra. Exempel: Följande skall vara gjort varje dag innan ni ser TV: Tänk på att kräva prestationer av barnen för att de skall få veckopeng, se TV, använda datorn etc.

  19. Förnuftiga nedskrivna regler om vad som gäller är nästan magiskt! Börja så tidigt som möjligt med barnet. Se denna artikel.

  20. Se detta arbete på internet angående grundläggande svenska: Grunden i Svenska Språket. Denna kurs kan vara mycket intressant och nyttig för ditt barn att göra. Börja så tidigt som möjligt. Se denna kurs här.

Det finns undersökningar som visar att en gemensam nämnare för barn som blir kallade s.k ”bokstavsbarn” har BRIST PÅ OMEGA 3!!! Inte Omega 6 – utan Omega 3. Sluta ge barnen margarin och andra dåliga fetter. Ge dem smör, olivolja, kokosolja (finns i hälsokostbutiker) och Omega 3 kapslar plus fisk om de vill. Härav kan många, många barn bli av med sina koncentrationssvårigheter och få en chans att klara sig bättre i skolan etc. Och framförallt slippa risken att bli neddrogade! Det är ett förräderi gentemot våra barn – VÅR FRAMTID att stoppa massa gifter/skräp i deras kroppar. Betänk att hjärnan består av 60% fett – att då mata den med margarin och andra kemiska fetter är som att långsamt förgifta barnen. Visst är det kriminellt att förgifta någon! Vi skulle aldrig tänka tanken att stoppa vilken typ av olja som helst i vår bil – hur kan vi då göra detta med våra barns kroppar??? Sluta förgifta våra barn – vem vill ha en drogberoende person som hemhjälp/vårdsbiträde när vi blir gamla och blir beroende av den generation som vi nu ser växa upp?? SLUTA SPONSRA LÄKEMEDELSBRANCHEN MED ERA SKATTEMEDEL!! Carina/ Leg. Sjuksköterska

Försök få dessa punkter gjorda!

Jag lovar att om du gör var och en av dessa punkter fullt ut, så kommer ditt barn klara sig mycket bra. Under tiden kommer ni ha roligt och glömma bort dessa löjliga diagnoser och psykpiller.

Det är naturligtvis inte lätt och det är ett stort ansvar att vara förälder. Men det är väl värt det! Det kan jag lova.

Lycka till!

Välkommen att kommentera eller kontakta mig om du har någon fråga eller råd till andra.

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Läs denna artikel: Hur man kan må bättre!


12 svar på “Hur man kan hjälpa sitt barn”

 1. Se mina svar mellan raderna nedan.

  Först vill jag tacka dig för ditt engagemang för människor som far illa i psykiatrin. Den befinner sig lite grand i ett paradignskifte kanske man kan säga där tidigare allt för sällan ifrågsatta behandlingar, läkemedel och diagnoser i rigida system nu kan diskuteras i ett nytt ljus. Humanistisk helhetsyn och individ anpassning är förmodligen något vi kommer se mer av i framtiden.

  SVAR: Tack! Psykiatrins syn på människan och hur hon skall hjälpas – elchocker, hjärnoperationer och psykdroger – är ingen jag delar. Psykiatrin säger ALLTID att de befinner sig i ett skifte och att de behöver mer resurser. MEN de ändrar sig aldrig i grunden. Det är samma omänskliga människosyn!

  Däremot så tycker jag du uttalar dig lite väl lättvindig kring dessa ämnen och efterfrågar ett lite mer akademiskt synsätt. Lite mer och bättre källhänvisningar, vilka studier du stöder dig på etc.

  SVAR: Ok, det är din åsikt. Det finns åtskilliga referenser om du läser och tittar efter ordentligt. Men först och främst bygger jag min syn på det jag har sett och de människor jag har kontakt med. Vem kan förespråka elchocker efter att ha läst denna artikel – oavsett hur vetenskapligt någon säger att elchocker är? Läs här: https://www.peterularsson.se/manniskor-som-har-blivit-skadade-eller-fordarvade-av-elchocker-ect/

  Dessutom kanske du förstår att ditt engagemang i en tvivelaktig rörelse som scientologerna knappast är ett plus när du framför dina kritiska åsikter (risken är att din skrivelse till Socialstyrelsen om ECT hamnar rätt i papperkorgen till exempel, eller i alla fall kommer att ängnas föga uppmärksamhet). Många av de frågor du ställer där kan dessutom få sina svar via internet eller via SCB.

  SVAR: Scientologikyrkan är ett erkänt religiöst samfund i Sverige och en erkänd religion över hela världen. Se denna hemsida och dess länkar: http://www.livsfilosofi.se/. Följande veckor finns vi centralt i Malmö med vårt Gula Tält för att presentera vår verksamhet. Om någon månad flyttar vi ut i nya stora lokaler i Arlöv.

  Det gäller att kunna tänka självständigt och själv kunna titta efter vad Scientologi är. Hur kan man uttala sig om något om man inte ens har läst en bok eller har besökt en Scientologikyrka? Titta efter själv och se vad det är. Fördomar hjälper knappast!

  Jag tycker att man själv skall titta efter, kommunicera och söka förståelse för vad andra människor och religioner är för något. Respekt är mycket viktigt. Men det är inte alla som har detta modet! Läs här: https://www.peterularsson.se/jag-ogillar-fordomande-fortryckande-manniskor-grupper-och-sekter/.

  Socialstyrelsen har redan bekräftat att jag får svar på mina frågor – se här: https://www.peterularsson.se/till-socialstyrelsen-angaende-elchocker-ect-i-sverige/

  Du har en ganska så välfylld protest lista och jag tycker det skulle vara mer effektivt att bara skicka in den och begära en ett stop för ECT. Jag delar din uppfattning och tror också att ECT kommer att upphöra eftersom den i grunden inte botar något problem och statestiken kring vilka den ”hjälper” eller ”lindrar” är minst sagt tveksam, samt att den för vissa personer uppenbarligen kan ge rätt kraftiga bieffekter. Men jag skulle nog inte drista mig till att försöka ”utrota psykiatrin”. Jag tror den typen av attidyd snarare stjälper mer än det hjälper är jag rädd.

  SVAR: Denna protestlista ingår i min skrivelse till Socialstyrelsen. Se här: https://www.peterularsson.se/till-socialstyrelsen-angaende-elchocker-ect-i-sverige/. Jag vill först och främst få ett förbud på elchocker till barn, gravida kvinnor och till äldre människor. Har svårt att se en framtid för psykiatrin med deras människosyn och deras behandlingsmetoder. Vem vill ha eller se sina nära och kära får elchocker, hjärnoperationer av olika slag eller psykdroger. Mänsklig hjälp till människor måste föras fram! Man hjälper ingen genom att förstöra hennes tankar och sinne.

  // Daniel

 2. Jag blir så glad av att läsa allt detta!!!! Alldeles sant och så bra! Barnen behöver sina föräldrar först och främst! Att få känna kärlek och att föräldrarna har tid!!!! Därtill en bra och riktig sammansatt kost, m knappt ngt socker! Detta enkla kan ge barnen det de så väl behöver!
  Idag är alla så stressade! ”ingen tid” ”bara stress”, hur blir barnen då???
  Alla har 24 tim om dygnet! Det är upp till var och en vad man gör med dem!
  Jag vill lägga en stor del av dem på mina barn, för de är de viktigaste jag har!
  Därtill vill jag ge dem en bra kost! Inte en massa piller hit och dit!!
  Jag blir så glad när man läser dessa artiklar, som fångar upp det naturliga vägen att få sina barn att må bra! Kanon!
  mvh eva

  SVAR: TACK, det gläder mig att du gillar artikeln och dessa råd. Jag kan uppmana alla familjer att stänga av TV-apparaterna eller åtminstone begränsa TV-tittandet och datorspelandet. Då får ni MASSOR av tid och slipper en massa stress! Peter

 3. Hej,
  Vilken jättebra sida detta är!
  Håller fullkommligt med och tycker att det är helt ofattbart hur man kan utsätta
  barn/ungdommar på detta nästan kriminella vis,
  Finns en intressant norsk sida på muisonline.net, där man kan läsa om bl.a farliga medikamenter och om en aktuell långtidsstudie ang. ”ADHD”.
  Själv har jag nyligen fått tips om att brist på magnesium är ”ADHD” liknande symptom, någon som har erfarenhet av det?
  Tack återigen för en mycket bra och intressant sida/ Tory

 4. Hej
  tack för all hjälp, jag undrar om du vet vad är bäst för ett barn som har insjunkat i scyzofreni det ät otäck, jag ser att det är på gång hos min son som är 8 år . jag ska till sös idag, men jag har varit på BUP , det vad löjligt hur de hanterade det här diagnos och min oro för min son, om jag inte hade kunskaper om sådana sjukdommar hur skulle barnets tog på allvar , säkert när det är sent typisk från BUP och vissa lärare.
  tror du att el chock är fel behandling för scykzofreni. vad äe bästa metoden
  mvh
  Golshan
  golshan_a-spray.se

  SVAR: Se mail som jag har skickat till dig. / Peter

 5. Hej!

  MYCKET BRA SIDA! Har suttit som fastklistrad i över 1 timme nu…
  Kan inleda med att säga att jag är starkt sockerberoende, samt har en syster som är detsamma. Vi har sökt med ljus och lykta efter hjälp inom sjukvården, i ca 8 år nu. INGEN har kommit med ett enda konstruktivt och användbart råd som hjälpt oss. Min yngre syster har bollats runt mellan vårdcentraler, psykologer, dietister, BUP m.fl, men ingen har LYSSNAT när hon berättat att hon själv hela tiden känt att problemen orsakas av hennes oerhörda sockerbegär. Alla symtom hon (och jag) har, kan härledas direkt till sockrets extremt skadliga effekter, men trots det, har vi inte fått någon som helst hjälp att ta oss ur sockrets klor.

  Däremot har vi vid måååånga tillfällen NÄSTAN TVINGATS ta emot recept på det du så passande kallar ”psykpiller”; om vi inte tog emot ”medicinen” kunde vi inte klaga över att vi inte blev friska, hette det. Lösningen vi erbjöds för vårt sockerberoende låg alltså, enligt sjukvården, i att droga oss för att dämpa alla symptom på depression, humörsvängningar, infektioner, rastlöshet, darrningar, hjärtklappning, oregelbunden hjärtrytm, övervikt, smärtor i leder och muskler, m.m. Givetvis bad vi dem behålla sina droger och ifrågasatte deras bristande kompetens inom detta ständigt ökande problemområde: sockerberoende.

  Ögo mot öga med insikten att ingen kommer att hjälpa oss ur detta helvete, tog min syster och jag tog således tag i vår egen hälsa själva, och har utbildat oss genom ett oändligt sökande av information, experimenterande och sunt förnuft. Min syster var först av oss med att utesluta ALLT socker, i ALLA former, ur sin kost. Hon har nu gjort detta i 8 veckor och gått ner 10 kg, fått tillbaka sina drömmar, kan tänka klart igen, blivit av med ALLA symptom hon haft sedan tidig barndom och ler igen, för första gången på…jag minns inte ens hur många år! Inspirerad av hennes mod och framgång, har jag nu gjort detsamma, sedan 1½ vecka tillbaka, och efter 5-6 dagars kraftiga abstinensbesvär (svettningar, yrsel, illamående, feberfrossa, irritation, panikångestattacker, sorg m.m.) mår jag nu bättre än på många, många år. Har även gått ner 2 kg på kuppen, vilket välkomnas med mina 25 kg övervikt (pga. sockret). Eftersom jag ser att mina två små barn visar tidiga tendenser till att vara sockerkänsliga precis som jag är, har jag även minimerat mängden socker i deras kost till minsta möjliga. Utan protester, till min stora förvåning! Min 4 åriga son har blivit mitt ”sockersamvete” och protesterar ifall jag skulle glömma bort mig, och av vana erbjuda honom något som innehåller en större mängd socker, tex. sylt. ”Inget socker mamma! Har du glömt?” Underbart! =)

  Industriellt framställt socker är ingenting vi behöver för att leva och må bra! Tvärtom! Det är endast och uteslutande en uppfinning sprungen ur ett enda motiv: PENGAR!!!
  Tack för mig!

  SVAR:

  TUSEN TACK för en underbart fin kommentar!

  Jag blir så glad när jag läser detta.

  Sockret är en stor bov i vårt fysiska och psykiska välbefinnande.

  Stort grattis!

  Lycka till framöver!

  Hälsn,
  Peter

 6. Vad fina råd du ger!
  Om någon har en hund som man aldrig klappar, leker med eller går ut med kan man tycka så får den ett ADHD liknande beteende. Så innan man ger ett barn en diagnos så måste man tänka efter vad som påverkar barnet. Jag får verkligen hoppas på att man inte ger barn elchocker i detta land, för om det är så så tycker jag att vi lever på stenåldern. Det vore värre än aga för elchocker förstör hjärnan och ger men för livet.
  Jag tycker man ska ge elchocker på dem som utför dem så kanske de får lite vett i skallen..

 7. Jag tror att ALLA barn med sk ADHD sympton mer el mindre saknar grundläggande behoven av uppmärksamhet från vuxna,hjälpa till med meningsfulla saker,naturen och frisk luft,bra kroppslig aktivitet,kärlek och kramar etc.Sedan är kosten av STOR betydelse också.Min son är naturligt en impulsiv och pratglad person och det måste han få vara,men för övrigt har han blivit så mycket jämnare,gladare,nöjdare sedan vi ändrade kosten.Man behöver inte vara superrestriktiv.Det räcker att helheten är bra och omega 3 ej mkt mjölkprodukter och sluta med socker och vetemjöl.Och låt dem promenera så mycket det går.Hitta på att cykeln är trasig eller bilen,så barnet blir tvungen gå.Det är det mest välgörande!

  SVAR: Helt rätt! Lyssna alla diagnos och psykpiller fixerade läkare. En del kan överhuvudtaget inte tänka sig att det finns alternativa lösningar! De måste få betalt av läkemedelsindustrin. Peter

 8. Hejsan,
  Tack för en bra sida med mycket nyttig information angående medicin och kost för barn med ADHD.
  Men vill göra ett litet inlägg till Maria som skrev till dig den 15/7-2011
  Citat; Jag tror att ALLA barn med sk ADHD sympton mer el mindre saknar grundläggande behoven av uppmärksamhet från vuxna,hjälpa till med meningsfulla saker,naturen och frisk luft,bra kroppslig aktivitet,kärlek och kramar …
  När det gäller detta har hon fel anser jag, vi har gett vår son alla grundläggande egenskaper, vi är en väligt kärleksfull familj och väldigt strukturerad och ordningsam men trots detta så har han fått diagnos ADHD så mer eller mindre betyder en dragning alla över en kam så att säga vilket jag inte kände var riktigt okej när jag läste för det måste ju betyda *som jag läste det* att ALLA föräldrar som har barn med ADHD är dåliga föräldrar? eller misstar jag mig?
  Min erfarenhet säger mig att personer som säger sådana saker har brist på kunskap inom olika områden och dom dömer alltför lätt.
  Sen är det säkert kanske bara jag som uppfattat det hon skrivit fel för att jag reagerade ?
  Jag vet inte, men jag reagerade i alla fall.

  Men tillbaka till ämnet, vi skulle ge vår son strattera, skulle börja med det i morgon men nu efter att ha läst katastrof rapporter angående detta så väljer vi med stor sannolikhet bort detta.
  Tror jag ska lägga om kosten och börja ge eye q istället och ser om det kan ge positiv effekt.

  Tack för en bra sida.

  SVAR:

  Hej!

  Tack för din kommentar på min hemsida.

  Jag är säker på att Maria inte menade något illa med sin kommentar.

  Alla föräldrar gör sitt bästa för att hjälpa sina barn på bästa möjliga sätt. Dock vill jag mena att många är starkt påverkade av den piller och diagnoshysteri som råder.

  Jag glädjer mig åt att du nu söker andra vägar för att din son skall må ännu bättre.

  Läs gärna fler artiklar här:

  https://www.peterularsson.se/category/ratt-kost-for-barn/

  https://www.peterularsson.se/category/barn/

  Låt mig gärna veta hur det går.

  Lycka till!
  /Peter

  https://www.peterularsson.se/

 9. Varje förälder bör ha kolla på hur deras barn har det i skolan, ha en bra relation så de får veta om de mobbas, har vänner osv. Dessutom kan andra också ställa upp för andras barn, om de ser ett barn utsätts, har det svårt, behöver hjälp, alltför många barn är rotlösa, saknar stöttande föräldrar, kuraget i landet har havererat. Barn med störningar av varierande slag bör få gå i en mindre skola, behöver kontinutet stöd, hjälp på olika sätt, man får hitta deras intressen och peppa upp dem. Det värsta man kan säga är att barn inte kan lära sig, alla har förmågan på olika sätt, en del tar in genom hörseln, synen eller bilder. Vissa lärare har förmågan lära ut andra inte.
  ADHD m fl störningar har ett + ofta kan de här personerna vara idésprutor, gäller plocka fram det bästa hos dem. Jag läste för ett tag sedan om, att de bästa polishundarna har ADHD, som är spec för hundar.

 10. Mycket bra sida. Välsignelser Peter.

  För en månad sedan rekommenderade skolan mig till en BUP när det jag begärde från skolan var någon orienteringsterapi.

  Och i en 30-minuters möte på BUP rekommenderades min son att ta ett piller.

  När psykologen inte frågade mig som mamma, eftersom jag var där, pratade jag bara med min son.

  Vi kommer från Latinamerika, varma människor, väldigt annorlunda från Norden och i anpassning till klimatet, språket, rasen finns det många svar som min son inte förstår.

  En skolpojke hotar hela tiden min son för att vara en svart pojke och i slutändan hotar min son med en kniv utanför skolan. Min son ett barn som har reagerat på alla hot från miljön. Som mamma har jag hjälpt hans situationer men skolan vill ha en piller för honom.

  Den typen av BUP måste stämmas och gå till domstol, det är psykiatriska missbruk.

  Vad tror du Peter?
  Chanel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *