Beröm, debatt, kritik


Vill du berömma eller tipsa mig om något?

Känner du för att kritisera eller debattera med mig?

Tycker du att jag har fel?

Retar du dig på mig eller mina åsikter?

Vill du korrigera något jag har skrivit?

Har jag fel fakta?

peter.jpg
I fjällen sommaren 2007 tillsammans med goda vänner.

Du är alltid välkommen att kommentera artiklar eller kontakta mig. Jag läser allt som kommer in och publicerar samt svarar på det mesta.

Jag är mycket tacksam för alla läsare som hör av sig och för all kommunikation jag får!

Det är mycket inspirerande och givande! Många nya artiklar kommer till från denna kontakt med mina läsare!

Skriv in och säg dina synpunkter. Det har hänt – faktiskt – någon gång att jag har gått tillbaka och korrigerat en artikel. Inga större saker, men det har dock hänt.

Hur kan det gå till att få ihop en artikel?

Ingen artikel läggs upp lättvindigt. Det gäller att verkligen kunna stå för det man har kommunicerat och publicerat. Det mesta skall täckas av artikeln och de som läser den skall förstå vad jag menar. Den måste vara personlig och kommunicerande.

Hur kan vi tänkas oss gången i det hela?

 • Ett syfte att förbättra eller hantera en situation – eller att hjälpa någon med något. En idé eller tanke kring hur detta kan formuleras. Något man vill säga! Från tanke till färdig artikel kan det ibland ta ett bra tag! Ens sinne kan under tiden jobba med artikeln samtidigt som man kanske skriver på något annat. Tur att det finns datorer!
 • Att själv kunna titta efter. Var står jag i denna frågan? Hur ser jag på detta? Det man kommunicerar skall verkligen komma ifrån en själv – personlig kommunikation.
 • Samla in information och bearbeta den. Prata med människor, läsa tidningar, söka på internet etc. Testa dina tankegångar och idéer mot andra människors.
 • Självständigt tänkande i området. Bearbetningar i sinnet av materialet.
 • Planering och skiss på artikeln. Vilka rubriker skall jag använda? Hur skall annonserna se ut? Underrubriker? Vilka kommunikationer bara måste vara med?
 • Genomläsningar och bearbetningar. Är detta verkligen rätt? Kan jag verkligen stå för det här i alla väder? Hur ser jag på detta? Konsekvenser vid publicering? Finns det andra synpunkter?
 • Paus från artikeln – lite distans och paus från artikel för att sedan kunna se och läsa den med nya ögon. Ta en runda i skogen eller gör något annat vettigt.
 • En sista genomgång, finputsning och genomläsning av artikeln.
 • Mod att kommunicera och publicera sin artikel och syn på saken.
 • Mod och styrka att hålla sin position och ej ge efter för grupptryck eller bearbetningar. Brukar inte vara särskilt svårt efter alla dessa genomgångar och genomläsningar.
 • Hantera alla kommentarer och reaktioner. Svara och debattera, ytterligare betona och föra fram din personliga syn på saken.

Jag skriver en artikel genom att verkligen rannsaka mitt inre och titta efter själv in en fråga för att sedan skriva ner det. Det kräver ibland en hel del studier och samtal innan artiklen blir klar och sedan det är inte alltid alla håller med. Men det stärker verkligen en själv att stå för det man tycker är sant.

Det kräver en hel del SJÄLVSTÄNDIGT TÄNKANDE OCH MOD

Speciellt om det är en kontroversiell fråga. Grupptrycket är inte alltid på ens sida! Nu förstår du kanske varför jag oftast står fast vid en artikel och har min synpunkt klar i en viss fråga! Det mesta är väl genomtänkt och bearbetat!

Vem tycker inte om mina artiklar?

Helt klart finns det de personer som aldrig kommer att gilla mina artiklar. Enkelt uttryckt och lite generellt kan man säga att de är för psykdroger till barn och vuxna; eller för el-chocker eller andra bedrägliga och skadliga psykiatriska metoder; eller för en materialistisk och hjärnfixerad icke-andlig syn på människan; religions och andliga motståndare; motståndare till full användning av de mänskliga rättigheterna; personer som saknar medkänsla och syfte att kommunicera med och förstå sina medmänniskor oavsett deras ras, religion, kön eller andra åsikter; porr eller våldsförespråkare; förespråkare för ökad användning av piller, tabletter och droger till barn och vuxna människor; de som saknar respekt för andra människors religion och deras övertygelser.

Dessa personer kommer att ha det svårt på denna hemsidan och kommer aldrig att gilla mig eller mina artiklar – och det är jag faktiskt glad för!

Lovord från läsarna

Som tur är så gillar de flesta personer mina artiklar och har den stora vänlighet att även säga så till mig. De flesta människor i världen är sociala och välmenande! Jag kommer att publicera alla dessa lovord från läsarna så fort jag hinner!

Ett smakprov:
”Hej Peter!
Tack för ditt stöd, att du finns, trots att du inte känner mig så ställer
du upp. Villken fin människa du är. Din fru och dina barn måste vara glada
att de har dig.”

Se fler lovord här.

Öppen ärlig debatt och personlig kommunikation

Jag kommunicerar gärna personligen med människor och har givande dialoger. Kommunikation och förståelse människor emellan är det viktigaste vi har! Att förstå en annan medmänniska är oerhört givande.

Jag vet då vem denna personen är – han är lika öppen och ärlig med detta som jag är. Han gömmer inte sig fegt bakom ett konstruerat namn, en fejkad emailadress eller ett IP nummer som ej stämmer. Det är väl ingen konst att fälla en massa åsikter och dömmande kommentarer om man sitter där och gömmer sig bakom en stor mask!

Min samtalspartner har däremot inget att dölja så han är verkligen ärlig och öppen med vem han är och vad han vill. Hans syfte är att lära sig och förstå mer om sina människor och livet.

Mitt syfte är att vara så öppen och ärlig jag kan med allting

Ett fåtal människor på internet är öppna med vem de är. Jag vet inte varför, vad de döljer eller vad de är rädda för. Många många bloggar innehåller inte personens rätta namn eller ens ett foto. Mitt förtroende faller för en blogg, ett forum eller en förening om jag inte kan se vem som står för den eller vem det är som kommunicerar.

Hur gör du för att debattera eller kommunicera med mig?

Skriv ett mail där du presenterar dig själv, vad du vill och dina frågor eller synpunkter. Jag svarar på all seriös, välmenande kommunikation.

Jag älskar att kommunicera med människor som har ett gott syfte och som vill lära känna andra. De har ett syfte att förstå och närma sig sina medmänniskor – de vill förstå det som är annorlunda och nytt. Vidga sina vyer!

Jag tycker att man har en skyldighet och ett att närma sig en människa som känns lite främmande med respekt, vänlighet, nyfikenhet och förståelse. Oavsett vad man har hört eller läst så har man ett ansvar att prata och försöka sätta sig in i den personens situation och tankegångar.

Dessa människor är underbara att kommunicera och vara med!

Varmt välkommen att höra av dig till mig!
PeterSkriv gärna på protestlistan mot elchocker, ECT.


Ett svar på “Beröm, debatt, kritik”

 1. Den här sidan är toppen bra. Har googlat, letat och sökt men hittar inte mycket information om att just sluta med SSRI preparat. Fick själv utskrivet citalopram år 2011. Efter ett år kunde jag minska ner och sluta. Måste verkligen ge den läkaren beröm endå, hon kontaktade mig efter ett år då hon såg att ingen hade gjort någon plan för mig att sluta med preparaten. Jag fick även med i sättningen en riktigt samtals kontakt som hjälpte mig att se och förstå vad som låg bakom mitt dåliga mående just då igentligen.
  Men 2015 hände något med mitt mående och jag fick samma medicin utskrivet igen denna gg av en annan läkare, denna gång trots att jag var tveksam till att börja igen med ”Depp medicinen” denna gg blev det inte riktigt samma, ingen samtals kontakt kom vi igång med , läkaren ringde ca 2 mån efter och ville höja dosen till 40 mg istället för 20mg som jag stog på. (jag tyckte inte den gav effekt) Var tveksam så stog kvar på kom fram till att 30mg var bra att testa. Jag hade/har 20 mg citalopram så tog endå bara 20mg om dagen. Sen har det varit jag som ringt och förnyat recept hos vårdcentralen. Iallafall från 2015- fram tills nu har jag använt citalopram från och till. När jag försökt att slutat har för det första obehagliga symtomet varit att det känns som elstötar i huvet, sen har alla känslor kommit som en dusch över mig. När jag har använt citalopram har känslorna kännts inkapslade på ngt konstigt sätt. Visst jag har varit glad, ledsen, arg men har inte känts som 100%, knepigt svårt och förklara, men att ha elektriska stötar i huvudet och försöka hantera alla riktiga känslor har varit för mycket. Tills för 2 veckor sen jag blev sjuk, (influensan) och sängliggande i en vecka i sängen och faktiskt glömde bort att ta dem, vilket ledde till såklart symptomen jag beskrivet ovan. Men den här gg tänkte jag nej nu ska jag leta upp information för att sluta med den här medicinen och hittade din sida! 2 veckor nu och börjar kunna lägga band på alla känslor även om det krävs jobb från min sida. Ville bara säga tack till dig Peter för en bra och informativ sida. Mvh Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *