Vem är jag?


peter-1.jpg

Se även denna presentation – Peter U Larsson.
Peter U Larsson Facebook.

Peter Urban Larsson

Född 1959 i Borstahusen – ett litet idylliskt fiskesamhälle med närhet till havsbad och fin natur – utanför Landskrona.

Föräldrar och syskon

Mina kära föräldrar Inga och Sten Larsson, storebror Björn och lillebror Bosse. Vi växte upp tillsammans i Öresundsparken i Borstahusen.

Det finns många kära minnen därifrån!

Mitt första arbete

Det var att sälja Sydsvenskan och Arbetet till folk i byn tidigt på söndagsmorgnarna. På min tidningsrunda passerade jag en BP-mack och lärde känna ägaren (Arne) där. Han var snäll nog att låta mig sälja mina resterande tidningar på macken. Vi fann varandra och jag kom att sommarjobba åt honom senare!

Drömyrke som barn

Jag ville bli författare eftersom jag älskade att läsa och skriva.

Utbildning & arbete

Har avslutat teknisk linje på gymnasiet för många år sedan, samt gjort administrativa kurser och kompletterande kurser på Folkuniversitetet i Trelleborg under 2001. Det var kul att sätta sig på skolbänken igen som vuxen!

Datorer

Det känns som att jag har använt mig av datorer ända sedan de kom ut. Riktigt så illa är det väl inte – men min första dator var en ”bärbar” klump på ca 20 kg som hade 2st diskettstationer (för diskett modell större). I diskettstation A satte du in programdisketten – i diskettstation B satte du in minnesdisketten. Det var tider det! Därefter investerade vi i en stationär dator på jobbet för nästan 90 000:-. I den fanns en viss minneskapacitet!

peter-2.jpg

Frilufts och naturmänniska

Jag älskar att vara ute i och njuta av naturen. Har gjort en del fina vandringar och upptäcktsfärder genom åren!

Det bästa med detta – tycker jag – är att det är bara att ta på sig skorna och gå eller cykla ut. Man ångrar sig aldrig!

En favoritplats är Bjärredhalvön och speciellt klipporna vid Hovs Hallar. Här har jag vandrat många gånger med mina barn och goda vänner!

barnen-fest.JPG

Mina barn

Här på en studentfest!

Mina barn Jim, Fredrik, Victor och Caroline är fantastiska.

Mitt syfte är att stötta och hjälpa dem allt jag kan.

De har även hjälpt mig mycket genom åren!

Alla föräldrar vill naturligtvis att det skall gå bra för deras barn, men de vet kanske inte hur de skall göra!

Hur hjälper man sina barn bäst?

Hur får man dem att lyckas?

Vad gör man om det blir svårigheter eller problem?

Ovanstående är frågor som har intresserat mig mycket genom åren.

mina-barn.jpg

Mina fyra barn – Jim, Caroline, Fredrik, Victor och deras mamma Karin – på väg till Twilights studentfest sommaren 2006.

Dianetiker

Jag älskar att hjälpa människor med Dianetik.

Folk som har råkat ut för olyckor, förluster, plågsamma händelser bär sedan med sig dessa trauman. De registreras och sätter sig i det undermedvetna reaktiva sinnet. Dessa trauman påverkar sedan personen utan att han vet om det! Från det undermedvetna kommer alla rädslor, osäkerheter, dåligt självförtroende och negativa känslor.

Att kunna hjälpa människor och befria dem från deras trauman, som tynger dem är verkligen underbart. De ser plötsligt orsaken till sina problem och svårigheter!

Vem som helst – och det är verkligen otroligt- kan lära sig Dianetik och hjälpa sina medmänniskor att återfå sin livsenergi och sitt självförtroende.

Dianetik är helt fantastiskt!

Så här skrev jag i början av 2006:
”En familjemedlem introducerade mig i Dianetik för ett antal år sedan. Jag läste boken och förstod mycket mer om människans problem och svårigheter. Ett helt nytt sätt att se på saker och ting öppnade sig för mig. Det fanns hopp för mig och andra! Genom Dianetik kan man utplåna lidande och smärta från det förgångna. Det är inte komplicerat eller omöjligt att förstå det undermedvetna – och det går att göra något åt det. Jag älskar att hjälpa andra människor med Dianetik. Att se dem gå igenom gårdagens smärta och lidande för att sedan komma ut skinande på andra sidan. Plötsligt ser de den riktiga orsaken till sina problem! Ett av mina största nöjen i livet är att ge människor ny livskraft och nytt hopp med hjälp av Dianetik.”

Läs mer här om människor som har provat Dianetik.
Läs mer om Dianetik här.

peter-fors.JPG

Scientolog

Jag är scientolog sedan nästan 30 år tillbaka.

Scientologi har fullständigt förändrat mitt liv och gett mig ovärderlig kunskap om livet och människan.

Scientologi är en tillämpad religiös filosofi, som innehåller användbara svar på de problem som människor möter i livet.

Människor idag kan ha en rad olika svårigheter: Kroppsliga besvär, studiesvårigheter, problem med droger eller alkohol, svårigheter i sitt äktenskap eller förhållande, problem med sina eller andras barn, ha det jobbigt med relationer till andra människor, konflikter eller problem på arbetet, svårigheter som chef eller företagsledare etc. I Scientologi finns verkliga lösningar på dessa och andra problem.

I Scientologin studerar man kunskap om livet och människan.

 • Vad är livet?
 • Vad är människan?
 • Varför lever man?
 • Vad händer när man dör?
 • Hur blir man mer framgångsrik?
 • Varför är vi på den här planeten?
 • Hur håller man ihop ett äktenskap?
 • Hur kan man hjälpa sina barn bäst?
 • Har man levt förut och hur minns man detta i så fall?
 • Hur behåller man och sköter ett arbete?
 • Är det möjligt att vara lycklig?

Dessa och andra grundläggande livsfrågor får man svar på i Scientologi. Scientologi är en praktisk religion. Det innebär att det finns användbara svar på problem man kan ha. Scientologi innehåller lösningar som du direkt kan använda dig av för att förbättra en situation eller lösa ett problem du har.

Jag älskar människor som vågar öppna sina ögon och själv titta efter vad saker och ting är! För att göra detta måste man slå bort alla rykten, åsikter och fördomar. Det krävs en viss förmåga att själv kunna titta efter!

Om du vill veta vad Scientologi är, gå in på dessa hemsidor:

www.scientologi.se
www.livsfilosofi.se

Har du någon fråga om Scientologi?
Kontakta mig här
Alla seriösa och ärliga frågor besvaras så snabbt som möjligt!

peterdator.jpg

Reformatör av psykiatrin

Jag avskyr psykiatrin för deras övergrepp och skamliga metoder.

En titt på deras historia är som att titta in i en tortyrkammare. I modern tid fortsätter psykiatrin med sina hemska och värdelösa metoder (t.ex elchocker. ECT) samtidigt som tonvis med droger skrivs ut till patienterna.

Vem blir hjälpt av detta? För mig är detta det största bedrägeriet i mänsklighetens historia!

Det känns som mitt ansvar att kommunicera sanningen om psykiatrin och dess stora bedrägeri mot människor.

Jag har skrivit mängder av insändare & artiklar vilket jag kommer att fortsätta med tills psykiatrin inte existerar mer! Psykiatrin kommer att ersättas av en human och medmänsklig vård till de som behöver det. Hur kan man ens tro att människor blir bättre av ett virrvarr av diagnoser, psykpiller, elchocker och hjärnoperationer? Vem vill låta sig själv eller sina nära och kära utsättas för det?

Läs mer här: www.kmr.nu

Skribent

Ett av mina stora intresse i livet är att skriva. Att med det skrivna ordets hjälp kunna förmedla sina tankar till en annan människa. Det är stort, tycker jag.

Fotograf

Jag älskar att fotografera och då speciellt natur och människor.

Sedan jag skaffade digitalkamera för ett antal år sedan har det blivit några tusen bilder. Tog en del bilder i Norrland när vi var där i somras:

Norrland

Norrland

Välkommen att skriva till mig här.

Vänliga hälsningar,
Peter

dsc09843.JPG
Vandring i Marsfjällen 2007 – härlig upplevelse! Ser dock lite sliten ut.Skriv gärna på protestlistan mot elchocker, ECT.


2 svar på “Vem är jag?”

 1. Hej Peter,
  Det är en stor upplevelse att ta del av Ditt språk och Dina filosofiska resonemang på många olika sätt. Ditt språk är mycket kärnfullt och naturligt. Du får fram det Du vill säga, även djupt filosofiska resonemang, med några få ord. Jag fick ögonen på Dig genom Ditt gedigna arbete ORDKLASSERNA I SVENSKA SPRÅKET, som jag skall fördjupa mig i. Mycket bra skrivet och verkligen behövligt!

  En stilla undran: Hur skall man få ungdomar att lära sig att ordet VART betyder riktning och VAR betyder befintlighet? Det ryser i hela kroppen när de säger: Vart bor Du?

 2. Hej Peter!
  Jag tänkte innan att änglar bo i himlen! men nu fattar jag att de kan bo på jorden!
  Du är en riktigt ängel!
  Jag kom till Sverige som en flykting, drygt tre år sen, och jag väntar ännu tills Migrationsverket ta en beslut om mitt ärende.
  I det här situationen,får man inte plugga på SFI!
  Jag har lärt mig svenska på min egen hand, MEN tack vare din webplats ,jag har fått lov att lära mig mycket saker om både grammatik och uttryck!
  Jag skulle välja tacka dig för dit himla bra arbetet i den här webbsidan.
  Grymt jobbat!
  Gud välsignar dig och bevarar dig.
  Med vänliga hälsningar
  Mo-En flykting från Iran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *