Människor som har blivit skadade eller fördärvade av ELCHOCKER (ECT)


Uppdatering: Användningen av elchocker fortsätter att bara öka och öka i Sverige! Enligt undersökningar från KMR så beräknas antalet idag till ca 60 000 om året! I flera länder och delstater är ECT förbjudet. Se denna hemsida för att få mer information om elchocker, ECT.

ELCHOCKER (ECT) är en omänsklig behandlingsmetod som bryter mot de grundläggande mänskliga rättigheterna.

Den kallas även ELBEHANDLING, för att det låter bättre. Att det låter bättre har ingen betydelse för de, som har fått sina liv förstörda.

Många människor har skrivit till mig, och berättat hur de har fått sitt liv fördärvat av ELCHOCKER. Andra har sett sina medmänniskor bli utsatta för detta. Jag har själv med egna ögon också sett skadeverkningarna från ELCHOCKER (ECT).

Jag beklagar djupt det som de har blivit utsatta för. Hur kan vi behandla våra medmänniskor så i Sverige?

Mitt minne blev förstört av ELCHOCKER

”Jag är EN AV DOM; som har behandlats med ECT. Jag ville inte, men tog jag inte emot den hjälpen så skulle jag inte få någon hjälp alls sa de. Jag visste inte om allt detta som jag nu vet. Man sade att man får minnesluckor efter denna behandling, men minnet kommer att komma tillbaka inom ca 1 år. Det är snart 5 år sedan behandlingen nu och min man får ständigt påminna mej om t.ex. en person vi träffar vem det är, (kan vara någon jag umgåtts jättemycket med). Eller en plats vi varit mycket på som jag inte känner igen. Har missat mycket av barnens uppväxttid, dels p.g.a. depressionen men också av minnen. Mitt liv känns rent utsagt JÄTTE TRASIGT! VAD SKALL MAN GÖRA? JAG KAN INTE FÅ TILLBAKA DET!” M.

När man läser detta och berättelserna nedan, blir man först ledsen men sedan mycket arg!

Hur kan detta få förekomma i Sverige år 2008?

Detta är ett allvarligt brott mot de grundläggande mänskliga rättigheterna!

Ca 50 000 ELCHOCKER (ECT) ges varje år i Sverige. Det är 140 ELCHOCKER varje dag! Och det ökar!

Användningen av ELCHOCKER (ECT) ökar dessutom kraftigt i Sverige de senaste åren. Man kan verkligen undra VEM som ligger bakom detta. Sverige är ett av de länder i världen där flest människor ELCHOCKAS per capita. Hur många människor vill de ELCHOCKA varje år egentligen? Skall vi alla bli viljelösa zombies?

ELCHOCKER (ECT) hjälpte inte och skadade mitt minne allvarligt

”Jag fick el-chocker för ca 3 år sedan och jag har fortfarande stora problem med minnet. Jag kan läsa böcker och se filmer men efter bara någon timme har jag helt glömt vad dom handlar om. Eftersom det nu gått så lång tid så tror jag aldrig att jag kommer bli återställd. Att plugga och sådan saker är nu helt kört. Sedan var det den här saken att när man vaknade upp efter behandlingen var man helt skräckslagen och hade ingen aning om vart man var och vad som hade hänt. Och ingen förbättring blev det heller så nu är man skadad för livet OCH deprimerad. Tack för det svenska sjukvården!” Hälsningar M.

Hur kan man nonchalant och förakfullt vifta bort dessa vittnesmål ibland utan att ens lyssna eller läsa dem?

Allt prat och alla bortförklaringar faller platt till marken inför dessa vittnesmål. Detta är levande människor som antingen har blivit skadade eller förstörda av ELCHOCKER (ECT), eller som har sett andra bli det. Ingen förnuftig människa kan förklara bort detta!

Vilken omänsklig kall människa kan vifta bort och ignorera detta?

Detta är människor som har fått sina liv förstörda av ELCHOCKER!

Skador på minnet efter ELCHOCKER (ECT) – nonchalans från läkarna!

”Bäste herr doktor är välkommen att nyansera diskussionen efter bästa förmåga, givet att adekvata referenser kan lämnas. Har personligen sett konsekvenserna av denna behandlingsform, efter vilken patienten närmast kunde beskrivas som en sömngångare, utan närminne eller förmåga att orientera sig i sitt eget hem, ett tillstånd som varade ett antal veckor, för att sedan sakta klinga av till ett minimum, men med klart försämrat närminne och frekvent förekommande minnesluckor som permanent konsekvens för en behandling som inte ens kan sägas ge permanenta resultat. Sedan kan bäste herr doktor vara så god att förklara hur han med gott samvete kan snäsa av kritik mot en sådan behandling utan att ens så mycket som prestera ett enda vettigt argument för behandlingen.” J. Anhörig

Blind kall nonchalans

Det är väldigt svårt att tänka sig hur man kan ignorera och åsidosätta dessa skador och vittnesmål. Hur blind, kall och nonchalant kan man vara? Det kan inte finnas mycket människokärlek och ömhet hos dessa människor. Vill de verkligen hjälpa andra människor?

Inget eget tänkande eller observationsförmåga

Finns det ingen som helst egen observation eller eget tänkande hos de som viftar bort detta? Kan de inte se och tänka själv? Hur låst kan man vara i sitt tänkande? Hur kan man blint tror på dessa psykiatriker, när man läser här hur människor har fått sina liv förstörda?

Dessa människor som viftar bort detta saknar dessutom all form av MOD och KÄNSLA FÖR RÄTTVISA.

Slå bort fördomar och fixerat tänkande

Här gäller det att värna om de mänskliga rättigheterna för dessa människor som har blivit misshandlade och skadade med ELCHOCKER (ECT).

”Min väns minne blev förstört och depressionen inte ett dugg bättre efter ELCHOCKER (ECT)

Ja FY FAN!!!! Vad ska man annars säga om denna barbariska ålderdomliga metod att behandla människor på? Min vän har under sin tid på en psykiatrisk avdelning fått ca 40 el-behandlingar och det enda resultat som de uppnått med det är att hon har tappat en stor del av hennes minne. Jag som känt henne sedan hon var barn blir ju mörkrädd när hon inte minns saker som vi skrattat och glatt oss mycket åt. Hennes depression är inte ett dugg bättre och trots att el-behandlingen inte gett något resultat så har man fortsatt med den, hur tänkte man nu???”

Dessa vittnesmål är naturligtvis bara en bråkdel av alla som finns.

Jag publicerar här några av de som har kontaktat mig och berättat sin historia. Har mer material som jag kommer att lägga ut senare. Det finns naturligtvis mängder av andra personer som har fått sina liv förstörda av ELCHOCKER. Psykiatrin har effektivt skrämt och tystat ner dessa personer och bryr sig inte ett dugg om deras mänskliga rättigheter. Är det möjligt att få upprättelse och skadestånd?

Lögner från psykiatrin

Det finns vissa lögner läkare och psykiatriker använder för att lura människor till att gå med på ELCHOCKER (ECT). Visste ni t.ex. att ELCHOCKER ges även under tvång, till gravida och till barn i Sverige 2008!

ELCHOCKER (ECT) ges nu år 2008 i Sverige i stor mängd under tvång, till gravida, till barn och andra människor.

Det pågår alltså NU i Sverige! Det pågår NU i Sverige och i större volym än någonsin!

ELCHOCKER (ECT) skadar hjärnvävnaderna och minnet.

Läs berättelser här nedan samt studera de artiklar som finns på Kommittén för Mänskliga Rättigheters hemsida. Det gäller att öppna ögonen och titta efter!

Min mamma dog efter ELCHOCKER (ECT)

”Min gamla mamma blev utsatt för denna fruktansvärda behandling som kallas ECT. Överläkaren på psykiatriska kliniken ordinerade ECT för hennes åldersdemens med förvirring. Hon fick sammanlagt 8 behandlingar. Tre dagar senare var hon död. Hon vaknade aldrig upp efter sista ECT-behandlingen. Detta är inte läkarvård. Detta är avancerat humbug.” O.

Det finns inga som helst vetenskapliga bevis för att ELCHOCKER (ECT) skulle hjälpa människor.

Fråga själv psykiatrin efter en oberoende vetenskaplig studie så får ni se. En oberoende vetenskaplig studie – inte deras reklambroshyrer och marknadsförings-material. Fråga efter skador och biverkningar! Fråga efter alternativa behandlingsmetoder som inte innebär droger, chocker eller hjärnoperationer. Be att få prata med flera personer som har fått ELCHOCKER (ECT).

Förvirrad och avstängd från omvärlden efter ELCHOCKER (ECT)

”Jag känner en person som har blivit utsatt för el-chocker. Hon blev verkligen inte hjälpt utan snarare tvärtom. Efter el-chockerna blev hon förvirrad och avstängd från omvärlden. Därför är jag verkligen emot denna behandling av människor!” G.K

ELCHOCKER (ECT) är verkligen en brutal misshandel av människor.

Det krävs att personen sövs ner och får muskelavslappnande medel för att inte kastas runt i sängen i kramper och få frakturer! Vilken förnuftig person som helst förstår att detta är skadligt för tänkandet och sinnet. Tänk att utsätta människor för detta!

Min pappa blev hjärntvättad av ELCHOCKER (ECT) och förstörd för livet

”Min pappa har fått ECT behandling nyligen och jag känner inte igen honom alls.Han har fått ca 25-30 behandlingar och han minns inte saker som förr,har gått ner väldigt mycket i vikt,kan knappt gå utan rullator.Jag drar mej alltid till att gå och hälsa på han på psyk,eftersom att se han i det skicket han är i är inte nåt kul psykiskt sätt.Av läkarna fick jag en fördels-broscyr och på ytan verkar själva behandlingen bra,men under ytan verkar den bara fruktansvärd.Dom har hjärntvättad min pappa och förstört han,för livet.Jag vägrar behandlingen men min mor,verkar vilja att han ska genomgå behandlingen.Har aldrig läkarna/psykiatrikerna hört talas om läkemedel?Det finns säkerligen bättre och mer skonsammare lösningar på deppressioner,absolut inte ECT-behandling.Oavsett om jag själv skulle ha en deppression om jag fick ECt-behandling gratis,skulle jag aldrig tagit den.Snälla hoppas att en vacker dag ECT FÖRBJUDS!” S.

ELCHOCKER (ECT) är ELCHOCKER precis som de alltid har varit.

Det hjälper inte att byta namn på det till ELBEHANDLING, sprida ut en massa PR och lögner. Nuförtiden söver man även ner ”offret” och ger droger, för att inte riskera att ryggen eller andra ben bryts itu. Se filmen GÖKBOET så ser du ELCHOCKER (ECT) utan PR, lögner och försköning. Du kan även se denna film. Bakom försköningen är det samma gamla grymma ELCHOCKER!

Varför använder psykiatrin ELCHOCKER (ECT)?

Psykiatrin har gjort allt de kan för att försköna ELCHOCKER (ECT). De har bytt namn på det till ELBEHANDLING och spridit ut en massa PR och lögner. De undanhåller dessutom fakta, när de inte berättar om alla skador som kan och har inträffat vid ELCHOCKER (ECT).

Psykiatrin har misslyckats. De är desperata. Psykiatrin saknar medmänsklighet, hjärta, vilja och kunskap för att verkligen kunna hjälpa människor. Frågan är om de vill. Deras historia är rena tortyrkammaren, och de fortsätter att DROGA och ELCHOCKA folk varje dag. Om än lite förskönat.

Psykiatrin erbjuder DROGER, ELCHOCKER (ECT) och olika HJÄRNOPERATIONER. Var finns den medmänskliga vården?

Tvingad till ELCHOCKER (ECT) ingen upprättelse

”Jag känner en person som fick elchocker mot sin uttryckliga vilja. Detta var för cirka fem år sedan. Det var det värsta hon hade varit med om, sa hon. Hon anmälde det hela, men fick ingen upprättelse. Tydligen så är det även så att nästan ingen av psykiatrikerna kan tänka sig att själva utsättas för elchocker. Förbjud omedelbart elchocker!” S.

Psykiatrin använder ofta ELCHOCKER (ECT) när deras olika psykdroger har misslyckats. Dessa droger orsakat ofta självmordsbenägenheter och våldstendenser. När ändringarna, doseringarna och blandningarna av olika psykdroger har misslyckats tar man till ELCHOCKER. Därefter är personen körd i botten och går förmodligen på psykdroger i resten av sitt liv. Vilken ond cirkel! Läkemedelsindustrin jublar.

Alla problem och komplikationer skylls sedan på patienten och dennes mentala sjukdom.

Patienten har ingen chans till upprättelse och har förlorat sina mänskliga rättigheter.

Ingen läkare eller psykiatriker skulle själv prova på ELCHOCKER

Trots att de beskriver det som fullständigt ofarligt, och till och med som en mirakelmetod. Vilket bedrägeri, nonchalans och människoförakt!

De drabbade personerna är rättslösa

En person som har blivit skadad eller fördärvad av ELCHOCKER (ECT) har inte mycket chans till skadestånd eller upprättelse. Vem för deras talan? Vart kan man vända sig? Finns det en chans att få rätt mot de mäktiga läkarna och psykiatrikerna?

Min pappa blev förstörd av ELCHOCKER (ECT)

”Min pappa är nu inlagd för ECT behandling och jag har träffat han efter flera behandlingar,jag kan bara säga att det där är inte min pappa i hans kropp.Det är en annan,jag känner inte igen min pappa,han kan knappt gå,pratar om döden konstant och iakttar mej sen är det massa mer,allts jag har aldrig varit med om värre.Dom har förstört min pappa som en gng var lycklig med glimten i ögat….

Nonchalansen hos psykiatriker och psykiatrin är total. Bryr de sig om dessa personers mänskliga rättigheter? Kontakta mig eller KMR om du har blivit drabbad.

EL-CHOCKER (ECT) kommer att förbjudas i Sverige och de drabbade skall få skadestånd

Jag kommer att fortsätta att arbeta för detta så länge jag lever. Har själv sett med egna ögon vad ELCHOCKER (ECT) gör med människor.

Vem kan vara oberörd efter att ha läst dessa vittnesmål?

Mitt minne tog ordentligt med stryk

”Har själv undergått ett tiotal ect-behandlingar. Har inget vidare att tillföra än vad som redan sagts. Minnet tog ordentligt stryk och jag mår fortfarande lika dåligt om inte sämmre, än innan behandlingarna. Inget jag rekommenderar. Skriver under listan: J.”

Jag håller just nu på att förbereda en skrivelse till tidningar, socialstyrelsen, riksdag, regering och Sveriges Konung angående missbruket av ELCHOCKER i Sverige. De måste inte känna till detta. Det skall vi ändra på!

Vi måste våga protestera och driva denna fråga!

Vill du ha råd eller hjälp?

Har du lust att berätta din historia? Välkommen att kommentera nedan eller kontakta mig.

Vi kan inte vara tysta längre angående detta! Det vore ett allvarligt brott mot de mänskliga rättigheterna.

Skriv på protestlistan mot EL-CHOCKER (ECT)

Nu över till fler som har blivit drabbade eller sett andra bli förstörda av ELCHOCKER (ECT).

TUSEN TACK för er vilja att hjälpa andra genom att berätta er historia. Jag hoppas verkligen fler kan och vill göra detta också.

Med stor respekt för ert mod. Må andra följa efter.


Tre månaders total minnesförlust efter ECT och mår fortfarande dåligt. Barnen har lidit oerhört mycket.

Den här bisarra behandlingen har jag genomgått. Den resulterade i 3 månaders total minnesförlust och desorientering. Jag har haft besök hemma, jag har stökat till det med grannar osv. Mina barn har lidit overhört av att ha en mamma som varit så labil efter ECT:n. Tack o lov såg min syster att det höll på att gå käpprakt åt helsike så hon stoppade den sk behandlingen. Mår fortfarande dåligt och är rädd för vad som kommer att bli bestående skador. Jag säger bara STOPPA DEN HÄR OHUMANA BEHANDLINGEN: DEN ÄR FARLIG!!!!!!!M.

Tappade minnet efter ELCHOCKER (ECT)

Jag fick 6 beh på två veckor, för ca fyra år sedan, det ENDA possitiva, var att jag ville hem efter den sjätte, idag mins jag inte vad som hänt runt den perioden,( ca ett år) men inser även att jag tappat annat, frammåt och bakåt. Läkarna sa det va pga att jag va så nere, men det tror ja INTE på, jag genomgick tex kurser innan insjuknandet, på jobbet jag hade då, dessa har jag idag ingen användning för då jag inte minns vad jag lärde mej. Jag minns små små fragmet, Bla att jag bitit mej i kinden och tungan under en behandling, svaret jag fick va att de glömt att lägga i ett ”hund ben” i min mun för att undvika bett på tunga och kind under beh. Jag fick diagnosen borderline och va vid tillfället väldigt självskadande, hade läkarna prisat för isvaksbad hade jag gjort de, jag va desperat och min läkare brann för denna beh, han förskde tom i det tror jag, Min då varande svärfar va väääldigt skeptisk, men när han kom för att tala om beh, hade läkaren redan övertygat mej, så de va redan bestämmt. Fick även en väääldigt obehaglig narkos i samband med beh, man får muskelavslappnande i samband med beh, men jag vet inte om det va den eller narkosen som gjorde att precis innan jag sommnade kändes det som jag höll på dö, som om jag andades in giftig rök i lungorna, usch, har blivit sövd flera gånger efter pga annat och de va väldigt behagliga insomningar. Nej tack för ECT !!!

Min far blev mer förvirrad och sjuk av ELCHOCKER (ECT)

Helt fel. Min far var manodepressiv och åkte in och ut på Långbro och st Lars tror jag det hete. Han fick El chocker, Det hjälpte inte ett skit. Han blev bara värre och mer förvirrad och sjuk. Tänk på Elisabet som var inlåst på lånbro under hela sitt liv tack vara en fel diagnos. Hon fick ligga fastspänd i 2 år.. Fattar ni 2 ÅR… Dom spola bara av henne med slang.. Dom fick såga bort bojorna från händer och fötter. Dom hade rostat fast. Vilken underbar sjuk vård hon fick… Hon var bara 15-17 nånting när hon togs in på lånbro. Hon blev snappat våldsam och man tvinga i henne en masa skit. som hon inte behövde så tillslut så blev hon helt väck. Fy fan vilket sätt. När dom gjorde den fantastiska psyke reformen på 80-90 talet så skulle alla som kunde flytta ut till eget boende. Ja det gick ju bra. En massa människor tog livet av sig efter ett tag och många blev uteliggare..Jag har själv haft problem med psyket och vet att det är inte kul att lämna över sitt liv till vården… Hoppas att vi kan göra nått så att folk vaknar till nån gång. Fan vi är ju framme vid 2009 snart… Finns det ingen form av empati eller med känsla?? Mvh. LW

Blir livrädd för ELCHOCKER (ECT)

Min man genomgår just nu en ECT behandling o enligt ALL expertis så ska det va’ såååå bra så, jag har mina tvivel……… Blir livrädd nu när jag hittat hit av en slump……….. Vi har ju baran o så………………………………………

Min tjejs minne blev förstört

Jag tycker det är helt idiotiskt! min tjej fick det en gång, sen såg jag till att hon inte fick det nå mera. hon glömde av massa familjemdlemmar !! stoppa skiten nu på en gång! T.

ELCHOCKER (ECT) bröt ned min sambo

På min sambo hade denna ”behandling” enbart nedbrytande effekt. O.

Min pappa fick permanenta hjärnskador av ELCHOCKER (ECT)

Min pappa fick 10 (!!) el-chocker mot djup depression, det hjälpte inte ett enda dugg, sedan fick han litium och han blev ”frisk”. Nu ett par år senare så har han sådana minnesproblem att han nyss fick genomgå en demensutredning, han höll på att förlora körkortet, han har fått hjärnskador i form av att genomflödet i hjärnan har stoppas upp på något vis. Han är bara 61 men verkar snarare vara 75! När inte 5 el-chocker gav ett resultat, varför då ge honom 5 till och därmed ge honom permanenta hjärnskador? A.

Min mors minne förstördes av ELCHOCKER (ECT)

Det var fruktansvärt att uppleva hur desorienterad min mor blev när hon fick elchocker. Hon grät mycket och hade svåra problem med minnet. Skapa en human psykvård! Människorvärdet i fokus! L.

Min mamma glömmer mycket efter ELCHOCKER (ECT)

Min mamma har fått elchocker för några år sen då hon hae en psykos. visst hon kom tillbaka, men till vilket pris!? hon glömmer mycket och har blivit förändrad sen dess. det är inte roligt som anhörig att se den förändringen!! N.

Tvingades till ELCHOCKER (ECT) fick mycket negativa konsekvenser

Hej, läste på din hemsida angående ECT, jag anser mig vara felbehandlad och ECT behandlingarna har gett mig mycket negativa konsekvenser då jag har en svår whiplashskada som kraftig försämrades utav ECT som gavs mot min vilja, finns det någon oberoende läkare förutom patientnämnden som kan kontaktas, i Sverige eller utomlands. Jag skulle vilja ha en bedömning av mitt fall innan jag går in med anmälan mot patientnämnden. Tack på förhand om du har några tips. Med Vänliga Hälsningar U.

Mina föräldrar är förlorade i ett förvirrat tillstånd efter ELCHOCKER

Jag har en mor och far som har fått el-chocker. Man kan inte kommunicera med dem eftersom de är helt förlorade i ett förvirrat tillstånd. Mina barn är chockade över hur farmor och farfar har kunnat bli så här. ”Hur kan läkare göra människor så illa”? frågade min flicka. J.N

Tvingade till ELCHOCKER (ECT), tappade minnet

När jag bodde på en psykiatrisk klinik så träffade jag flera som hade fått ECT. En del sade att det hjälpte, fast att de tappade minnen. Och så var det en som hade fått det med tvång. Fy fan vad hemskt. Det är inte kul att bli tvingad något. Jag blev nedhållen och drogad mot min vilja. S.

ELCHOCKER (ECT) rena nazistmetoder

Min ex-flickväns mamma fick elchocker när hon var liten när hennes mamma lämnade över henne till psykiatrin pga ”uppstudsigt beteende”.Det chockar mig att sånt fortfarande förekommer. I det gamla sverige eller 40-talets USA eller Tyskland under nazismen kanske men inte 2007 i ett modernt västland.. Jag såg filmen ”requiem for a dream” häromdagen där ect ges till en stackars kvinna som blivit lite obalanserad av ett bantningspreparat. Personligen tycker jag att man skulle elchocka alla som är för metoden :-) A.

ELCHOCKER (ECT) gav mig svåra bestående minnesproblem

Jag fick sammanlagt över 100 el-behandlingar under ett och ett halvt års tid pga en svårbehandlad depression. Jag blev till slut apatisk och kunde inte komma ihåg vad jag gjort bara någon dag innan. Jag drabbades också av serotonergt syndrom som kan leda till döden, och i och med detta avbröts ECT och medicinering. Jag blev snart otroligt mycket bättre, och jag är idag (8 månader senare) en helt annan människa, fri från depression. ECT konserverade min depression – hur skulle jag kunna reflektera över mitt tillstånd och bli frisk, när jag inte ens kunde komma ihåg mina vänners namn? Utöver att ECT således förlängde min depression (och gjorde min familj deprimerad, då de fick leva med en man som inte kunde ta hand om sig själv), ledde det till att jag idag har svåra bestående minnesproblem. Jag kommer inte ihåg mina universitetsstudier, jag minns inte en bok jag läst (och ändå har jag studerat litteraturveetnskap), eller någon film jag sett. Men värst av allt – jag minns inte ens mitt eget bröllop. Jag har fått börja om mitt liv vid 37 års ålder och skapa nya minnen. Det är tur att jag har familj och vänner som orkar stödja mig i detta arbete, annars vet jag inte hur jag skulle kunna stå ut. ECT är en förlegad och inhuman metod, som borde förbjudas. Det måste finnas andra metoder att hjälpa människor ut ur en depression, då ECT skapar depressioner och lidande istället för att avhjälpa det. Det jag skrivit ovan är givetvis en förenklad version av det som hänt, då utrymmet är begränsat. Jag ställer gärna upp på att berätta mer ifall någon är intresserad av att ta del av min berättelse, allt i syfte att avvärja att fler människor får gå igenom det lidande jag och andra ECT-patienter (med familjer och närstående) fått gå igenom. M.N

Min far-far miss(be)handlades med ECT under många år och dog i förtid

Min far-far miss(be)handlades med ECT under många år och dog i förtid. Han var min bäste vän och som en far för mig. Han led av deprissioner. Dessa försvann aldrig så jag vet inte vad, annat än skada av min far-fars hjärna, de avsåg att göra. Den sista gången han hamnade på psyk-akuten bestämde han sig för att gå emot doktorns råd och vägra ECT. Det var ett stort och modigt beslut för en man av den gamla skolan där man alltid lyssnar på auktoriteterna, som även inom psykiatrin kallar sig själva för läkare trots att dom villigt erkänner att dom inte läker någon någonsin. Jag är medlem i KMR eftersom jag anser att det är emot de mänskliga rättigheterna att bli lurade till våldsamma, smärtsamma, skadliga, experimentiella hälsofarliga metoder när man mår dåligt. Sanningen om ECT måste konfronteras av alla, speciellt av männisjor som faktiskt kan stifta lagar emot så här skadliga metoder. Jag bodde inneboende hos en kvinna som då var överläkare på Sahlgrenska psyket. Detta var ca 20 år sedan och jag var mycket intresserad av psykiatriska metoder och vad de gav för resultat på grund av min far-fars situation. Jag frågade kvinnan om dom fortfarnde gjorde lobotomi hon svarade att numera gjorde man så kallade kemisk-lobotomeringar. Hon förklarade att detta var mediciner som skar av hjärnbalkens funktion på något sätt och detta skapade samma resultat som när man skar med en skalpell direkt i hjärnan. Jag frågade hur det gick till när man skar i hjärnan. Hon upplyste mig om att det kallades för att skära i blindo. Man skar bara i blindo och hoppades på så sätt skära av de nervtrådar som var förknippade med patientens nevroser och tvångsföreställningar. Då skulle personen kanske få andra problem men förhoppningsvis inte lika allvarliga. Jag frågade, chockerad, hur många sådana här lyckas ni med? Hon svarade, och jag citerar: ”Vi anser att vi lyckas i 3 av 300 fall”. Jag protesterar kraftigt emot användandet av ECT!!!!! Förbjud ECT och undersök huruvida en psykiatriker som fortsätter under många år att behandla patient efter patient med metoden inte är straffskyldig efter att med egna ögon ha sett den förödande verkan detta har haft på de 1000 tals liv de miss(be)handlat. A.G

ELCHOCKEN gjorde honom mycket förvirrad

En gång såg jag en man bli el-chockad. Det var en chock både för mig och honom. Han fick den för att han var förvirrad. Efter ett dygns sömn sa han att han aldrig varit så förvirrad i hela sitt liv. Det är märkligt i vår moderna och utvecklade värld att detta sätt av ”vård” tillåts. Ursprunget kommer ju trots allt från en psykiatriker som var på besökte i ett slakthus i Italien där el-chocken användes vid slakt av grisar. Min erfarenhet är att den som fått ström i kroppen kan ha en rolig historia att berätta från de reaktioner och effekter den skapade men att det egentligen inte alls var de minsta roligt när det inträffade. Det är dags att sätta de rätta perspektiven på vad som behöver rättas till i samhället. Visst är det fel med förtroendevalda som betalar svartjobb, klantar till det med kreditkort, inte betalar TV-licensen eller spionerar på nätet men här pratar vi om att de styrande, vilka vi har valt, accepterar och t.o.m. betalar för att tortera människor. Och det sämsta av allt är att många av dessa människor tvingas till denna ”behandling” mot sin egen vilja. Hur kan vi någonsin lösa de problem vi har i samhället om vi inte ens kan säga nej till något som vilken sund människa som helst vet är fel, om inte annat för att jag själv absolut står över och tackar nej till denna elektriska vård. R.A

Min far blev förstörd av psykiatrin

Min far blev psykiskt sjuk för ca 25 år sedan. På min mors inrådan kom han in till psykiatrin. Där han stannade ett dygn innan han rymde. Han var livrädd för psykiatrin och speciellt elchocker. Så en höstdag tog han livet av sig, efter att ha använt psykofarmaka i över ett halvt år. Psykiatrin trycker ner människor med elchocker och droger. Förbjud dem att använda elchocker! Ge inga anslag till dessa människor. P.L

Släkting skändad med ELCHOCKER och lobotomi

På 50-talet var en nära släkting utsatt för elchocksbehandling, som man då kanske trodde var lösningen. Då det inte fungerade genomgick han en lobotomi operation, vilket definitivt satte stopp för all framtida hjälp! Ett halvt sekel senare fortsätter dårskapen och man tror inte att det är sant. Det måste bli ett slut på att människor utsätts för detta fysiska skändande. B.A

Tog livet av sig efter antidepressiva medel och ELCHOCKER (ECT)

Jag har en vän vars mor sattes på Norrtulls sjukhus i Stockholm (psykiatrisk avdelning). Hon fick både antidepressiva medel och elchocker. Hon tog därefter livet av sig. Det jävliga är att jag pratade med min kompis mor när jag var mindre och det fanns inga fel på henne. Psykiatrin har då mördat en kvinna, dom får pengar av det svenska folket (skattebetalare) för en så nedtryckande handling och det fortsätter än idag? Någon med sunt förnuft och makt bör göra någonting åt detta nu! D.F

Skador på hjärnvävnaden synliga efter ELCHOCKER (ECT)

Verkligen tråkigt att höra att detta få ske i ett Sverige med demokrati, fritt rättväsen och hög stående social infrastruktur. Att läkare fortfarande använder dessa redan ovetenskapligt förklarade metoder, som i bästa fall kan klassas som ¨själsliga våldtäkter¨, är riktigt upprörande. Dels är den hjälpsökande och dess släktingar ofta i stor nöd och desperation men dessutom helt ovetande om vidden av skadan som åstadkommes på hjärna och sinne. En god vän till mig på Sahlgrenska Univeristetet i Göteborg bevittnade ett flertal obduktioner av patienter som hade ¨behandlats¨ med ect. och delgav att skadorna på hjärnvävnaden var synliga för blotta ögat i form av ärrvävnad och förkolningar. Testa och fråga en Psykiatriker om han skulle låta sig själv behandlas med ect! PCB

Dags för regeringen att undersöka psykiatrin

Jag måste säga att jag blev chockad när jag läste om hur man ökat användandet av elchocker. Jag trodde faktiskt att man inom psykvården och i ett modernt samhälle år 2007 förstått att denna typ av behandling är skadlig och fullständigt oacceptabel! För inte så länge sedan läste jag i tidningar och såg på TV om att personer som tidigare utsatts för lobotomi och tvångssteriliseringar av psykiatrin tilldömts skadestånd p g a att de fått sina liv förstörda av dessa behandlingar. Från psykiatrins håll försvarade man sig med att man ”inte visste bättre då” – och jag kan bara konstatera att man fortfarande står och stampar på samma primitiva nivå. Jag såg en gång hur ett ägg såg ut på insidan efter en elchocksbehandling och det var en skrämmande syn! Det är verkligen dags att man på regeringsnivå tar en ordentlig titt på vad som försiggår inom psykiatrin och öppnar dörren på vid gavel för skonsamma, alternativa behandlingar! B.G.

Min älsklings-farbror blev en zombie efter ELCHOCKER (ECT) och kände ej igen mig

Min farbror hade varit och jobbat 3-skift. När han kom hem tidigt på morgonen hade en alkoholiserad hyresgäst hängt sig i trappan. Han blev chockad. Därefter blev han deprimerad och fick el-chocker på mentalsjukhuset för detta. Där förlorade jag min älsklings-farbror. Efter det kände han inte igen mig. Jag mötte honom som en zombie sedan. Jag har även en annan bekant som har blivit förstörd av el-chocker. Sluta upp med el-chockandet! K.N

ELCHOCKER (ECT) förstörde min mormors liv

Jag skriver på denna lista och ställer mig starkt emot alla former av el-chocker eller elbehandling. Enligt mig orsakar denna typ av ”behandling” bestående allvarliga skador. Enligt mig var det el-chocker som fullständigt förstörde min mormor och jag skrev om detta här. Förbjud det. Förstörde el-chocker min mormors liv?

ELCHOCKER (ECT) fick kvinnlig bekant att missbruka psykpiller

Elchocksbehandling är så primitivt och brutalt som behandlingsform och så förnedrande för en människa att det känns helt oacceptabelt att en sådan verksamhet får fortsätta en enda minut till! Själv har jag en kvinnlig bekant som fick elchocker på 70-talet. Bakgrunden var en akut nedstämdhet efter att hennes kära barndomshem sålts till utomstående. Sedan dess har hon p g av rädsla för återfall tvingats äta psyk-piller konstant i ca 30 år. Fungerande, omtänksam terapi skulle ha löst hela problemet, men psykiatrin med sin märkliga förmåga att använda desperata behandlingsmetoder saboterade denna möjlighet. I.

ELCHOCKER skapar kramp hos patienten

Har arbetat inom psykiatrin,och varit med och kontrollerat blodtryck samt puls vid elchocker. Ju mer kramp desto mer, svarade patienten på behandlingen. Psykiatrin i Sverige e som på 1900 hundra talets början,mycket bör ändras och ABSOLUT ELCHOKERNA ,ska bort. B-M

Bekant förstörd av ELCHOCKER (ECT)

Att anse att elchocker är behandling eller hjälp är att skriva under på sin egen totala oförmåga att faktiskt ge riktig HJÄLP.Det mäter också pulsen på ett samhälles inställning till vilken nivå vi lägger ribban när det gäller mänskligt liv. Vad innebär det att ”må bra” eller att vara lycklig? Det verkar som om vi aldrig vågar ställa oss frågan VARFÖR mår denna människa dåligt. Och invänta svaret. Den snabba metoden att stänga av personen mentalt kan ju förvissa vara bekvämt för omgivningen, men vad händer med individen själv? Jag har ett exempel: Min mor och far hade goda vänner som de umgicks ganska mycket med. Men med tiden började de upptäcka att allt inte stod rätt till. Mannen klagade till pappa över hur värdelös och lite förnäm som frun var.(Hon kom från en lite förmögnare släkt) Hon hade varit sjuk men han hade ingen lust och hjälpa henne, hon fick sköta det själv. Frun började anförtro sig till mamma och berättade hur hennes man tryckte ner henne kallade henne massa saker och förbjöd henne att träffa hennes bror. Min far förklarade vad han tyckte om mannen ifråga och hans sätt att behandla sin fru. Helt plötsligt får de veta att frun har skickats till Halmstad Lasarett, vilket senare visade sig vara till psyket. Här fick hon genomgå flera elchocksbehandlingar. Efter det så var hon bara en skugga, hon pratade aldrig mer med varken mina föräldrar eller mej eller andra. Hon som tidigare i sin ungdom varit en glad människa hade blivit en sombie. Var detta att hjälpa?? Det är inget annat än kriminell verksamhet, som dessutom betalas med våra skattepengar.Vi borde har mer att säga till om. M.W.

Psykvården fungerar ej

Jag tycker det är avskyvärt hur man kan använda en sådan metod fortfarande . jag kör ambulans och har gjort det i över 25år, detta som psykvården skapar ser jag dagligen i mitt arbete ,Och dessa fall har inte minska utan ökat, det måste göras något åt detta. Hälsningar M.J.

Vän blev sämre och dog efter ELCHOCKSBEHANDLING (ECT)

Under 80-talet fick en vän till familjen denna obegripliga behandling. Naturligtvis blev han inte bättre utan sämre och dog kort därpå. Jag trodde verkligen inte att denna HELT SJUKT OMÄNSKLIGA behandlingsform fortfarande FÖREKOMMER!!?? I Sverige är det FÖRBJUDET ATT ANVÄNDA EL-HALSBAND VID HUND-UPPFOSTRAN men det är tydligen OK att sända elektrisk ström genom en människas hjärna!!?? Hur går detta ihop? De som ägnar sig åt detta måste vara vridna sadister som lyckats manipulera sin omgivning fullständigt och fått dem att tro på att denna tortyr skulle vara till hjälp. Låt dem få smaka sin egen medicin!! Jag kräver ett stopp på denna omänskliga metod. E.

ELCHOCKER (ECT) fungerande inte, skadade minnet

Det finns forskning som säger att ECT kan göra stor skillnad och hjälpa i olika former av depressioner t.ex. Men ingen vet varför, och att spela lotteri med folks hjärnor känns fruktansvärt riskabelt. Jag fick själv ECT (under tvång), som minderårig i Sverige eftersom tabletter inte hjälpte. ECT hjälpte inte heller, chockerande nog. Det som däremot hjälpte var samtalsterapi när jag väl blivit gammal nog att kunna kämpa för mig själv. Mitt minne har fortfarande, flera år senare, inte blivit bra, biverkningarna av ECT försvinner inte. Att använda sådana drastiska metoder när så mycket annat finns tillgängligt är bortom min fattningsförmåga. Resursbrist är ingen ursäkt för att förstöra människors liv. Psykiatrin ska inte avvecklas, den ska bli human, den ska fokusera på att hjälpa istället för att bli av med folk så snabbt som möjligt. Terapi över elchocker! E.

Släkting fick sitt liv förstört av ELCHOCKER (ECT)

Jag har på nära håll sett en släktings liv förstöras av ETC samt oräkneliga former av medicinering. Håller med att psykiatrin är totalt sjuk och jag är chockad at ETC fortfarande används! Skandal. RM.

ELCHOCKER (ECT) har förstört delar av mitt minne

Ect måste stoppas omedelbart.Det har har raderat en del av både mitt minne och ord förråd och inlärningsförmåga och inte hjälpte heller. Efter första så kallade behandlingen kom jag inte ihåg mina barns namn men efter några minuter kom jag ihåg. Jag hade små nervryckningar i musklerna flera månader efter.Även om man är sövd så registrerar hjärnan ström och kramper tror jag. Det kan inte va bra att skicka in flera hundra volt i hjärnan. Om man får ström från en hushållsapparat eller liknande hemma och sedan åker till sjukhuset blir man observerad där. Men ect det är så ofarligt enligt dem så det kan de hålla på med. Undrar om läkarna själva skulle vilja prova på det.Tror inte det. S.

ELCHOCKER (ECT) till minderåriga

Fick reda på nu i veckan att en 16 – årig flicka som hamnat i händerna på en psykiater blivit ordinerad ECT behandling. Den makt missbruk som sahället tillåter psykiatrin utöva på människor gör mig bestört. M.

ELCHOCKER (ECT) rena tortyren

Elchocker är den mest destruktiva behandling som en människa kan utsättas för.Ren och skär tortyr.Jag känner en person som blivit utsatt för detta och jag lovar att det inte är nåt som en människa innerst inne vill om de vet konsekvenserna. S.J.

ELCHOCKER (ECT) har förstört minnet på äldre personer

drabbade m. har haft (dels )svåra närminnesförluster fortfarande efter två år,vi känner fler drabbade av den äldre generationen.vi hoppas på en förändring i det fallet också. M.

Förvirrad och apatisk efter ELCHOCKER (ECT)

Jag har själv sett effekten av el-chocker: Personen blir förvirrad och apatisk! Även om det kan se ut som att personen är ”lugn och fin” nu så är hon inte hjälpt utan stjälpt. Sluta med lurendrejeriet nu! T.J

Totalt förstörd av ELCHOCKER (ECT)

Jag har läst allt och blir väldigt ledsen..Jag känner en som råkat otroligt illa ut, barn- och ungdomspsykiatrin har förstört henne totalt, det förvånar mig inte att sådant här förekommer! Metoderna är rent groteska. Hittills har jag tänkt på amfetamin som det ”värsta” att finna idag, men det här, ECT, tar VERKLIGEN priset (eller förekommer lobotomi fortfarande?). Just typiskt att det ska ha en sådan där liten förkortning, det får det att se så oskyldigt ut. Något så otroligt fruktansvärt, det är ju rent SJUKT, OMÄNSKLIGT. Orden tar slut, att denna ”behandling” bara kan vara en del av den svenska vården, det är pinsamt och får mig att må illa. Det måste bara förbjudas. Peter, det är fantastiskt att du tar upp det här på din sida, det måste spridas. H.

Jag lider dagligen av efterverkningarna från ECT:n och jag önskar ingen att behandlas med denna förlegade, fruktansvärda metod.

Hej, Jag blev för ca två månader sedan behandlad med ECT efter ca 15 år av depressioner. Jag kände visst motstånd mot behandlingen men min familj tyckte att jag skulle genomgå behandlingen ändå. Och det gjorde jag. Under tiden åt jag medicinen Efexor och en väninna till mig som forskar inom neurologi avrådde starkt från ECT i kombination med Efexor, då det enligt henne ökar biverkningarna. Detta fick jag dock veta efter tredje och sista behandlingen. Jag var nöjd med narkosen, det var skönt att i mitt depressiva tillstånd få försvinna bort från världen. Efter första behandlingen vaknade jag upp och var helt desorienterad, jag visste inte vem jag var, var jag var eller något över huvud taget. Det tog några timmar för mig att minnas mig själv och vad som hänt. Efter den andra behandlingen ökade mitt motstånd ordentligt och det hela började kännas helt fel. Jag informerade min läkare om denna känsla. Under behandlingstiden var jag helt sänkt, sov hur mycket som helst, tappade vikt och blev personlighetsförändrad. Efter tredje behandlingen förvärrades jag och fick åka in akut då jag hade hallucinationer och kände att jag aldrig tidigare varit så nära att begå självmord. När jag kom in så konstaterades det att jag drabbats av mani som utlösts av ECT:n. Jag låg sedan inlagd i nästan två veckor och jag har aldrig tidigare i mitt liv mått så dåligt. På kliniken konstaterades det att jag har bipolär sjukdom och nu medicinerar jag med litium och man försöker finna någon medicin som kan bryta min nuvarande depression. Men jag har fortfarande, två månader efter de tre behandlingarna, svåra minnesproblem och svårigheter att finna ord, och att läsa längre texter. Ca två månader före behandlingen är helt raderade ur mitt minne. Jag har en känsla av övergrepp inom mig och om jag ser något som påminner mig om behandlingen så får jag svår ångest. Det är som att jag har varit med om en mental chock och jag har enormt svårt att gå vidare efter händelsen. Innan behandlingen så fick jag föga information om hur det kunde bli efteråt, vad riskerna var. Jag var så dålig så jag greppade efter halmstrån och hade känslan att de kan göra vad de vill med mig, det kan väl inte bli värre. Men om mina anhöriga hade fått neutral information kanske de hade motsatt sig behandlingen. Jag planerar att anmäla händelsen till PSR men jag antar att jag inte får ut någon ersättning, jag gick ju med på behandlingen. Jag har också svårt att anmäla min läkare till HSAN eftersom han fortfarande är min behandlande läkare och eftersom han egentligen inte gjort något fel, han ordinerar ju ECT till mängder av patienter årligen. Jag vet att det finns flera som blivit sämre av ECT och en kvinna som jag träffade när jag låg inlagd hade fått 23 (!) behandlingar utan någon som helst effekt. ECT är en fruktansvärd behandlingsmetod och det är helt otroligt att den finns och hyllas i dagens upplysta samhälle. Det är ju inte bara den behandlade som får lida utan även de anhöriga. Jag lider dagligen av efterverkningarna från ECT:n och jag önskar ingen att behandlas med denna förlegade, fruktansvärda metod. Läs här: http://www.ect.org/harold-sackeim-reverses-position-in-upcoming-study. D.

Sjuksköterska: ELCHOCKER är en farlig behandlingsmetod med synnerligen svåra biverkningar

Som sjuksköterska och jag har många kolleger med mig ställande jag mig ytterst frågande till om vi i Sverige som ju har en framträdande plats vad gäller sjukvård i övrigt ska tillåta oss dessa antilka, våldsamma och farliga behandlingsmetoder med synnerligen svåra biverkningar och ingen bevisad gynnsam effekt. Som en narkosläkare sa till psykiatrikern som skulle ge elchocken: Varsågod och koagulera! Det är nämligen vad som görs. Koagulation används på operation för att stilla blödningar genom att bränna de blödande kärlen. DET är en beprövad och verksam metod vid sedvanliga operationer t.ex. i bukhåla. S.R

Min mamma blev förstörd av ELCHOCKER (ECT)

Hej. Är väldigt intresserad av detta. Underbart att se att någon brinner för denna fråga som är så viktig och som så många blundar för med förödande konsekvenser. Människor dör. Min mamma var ett av offren. Jag själv har varit där oxå men med hjälp av min mammas fall som facit tagit mig ut träsket. Önskar beställa denna filmen och materialet. Skulle gärna arbeta med detta på heltid för att hjälpa till.Gick senast igår o tänkte på hur psykiatrin kan få fortsätta vilket jag oxå tog upp med en psykiatriker. :)men men inte det lättaste att vinna gehör. :) Vänliga hälsningar M.O

ELCHOCKER förstör kroppens vävnader utan för den skull lösa några psykiska problem och liknande

I filmen Gökboet fick man usel reklam för elchocker. Själv har jag träffat en farbror som fått sådan behandling 17 gånger, och troligen stämmer utsagorna om att personligheten trubbas av. Sanningen är att elchocker förstör kroppens vävnader utan för den skull lösa några psykiska problem och liknande. Psykiatriker fortsätter att utsätta patienter för elchocker fastän det inte finns några giltiga medicinska skäl eller vetenskapligt berättigande för detta. Efter mer än 60 år kan de varken förklara hur ECT fungerar eller försvara de stora skador den ger. Psykiatrin verkar inte veta hur sinnet fungerar. Hur fungerar ECT och vad är orsak och verkan ifråga om människans sinne? Det vore mycket intressant att ta del av svaren från de som utför dessa mänskliga försök. Mycket sannolikt skulle man dock istället få en mängd teorier i ämnet. Följande har kommit fram från tidigare utfrågning: ”Det är en destruktiv process som på något sätt ger en förbättring.” Det ger en fördelaktig vegetativ effekt.” ”Den ger den omedvetna upplevelsen av att dö och återuppstå” ”Den skapar rädsla vilket i sin tur leder till tillfrisknande.” För individen ”ner till en lägre nivå” och får honom att anpassa sig. ”Lär hjärnan att stå emot kramper som ”dämpar abnormt aktiva hjärnkretsar och stabiliserar humöret”. L.A

ELCHOCKADE patienter förlorade möjligheten att känna glädje

Denna sk ”behandling” är fullständigt oberättigad i medicinsk mening då ingen läkning sker! Snarare en tillfredsställelse av sadistiska lustar hos djuriska psykiatriker som har mage att försöka lura i befolkningen att de går under läkarvetenskapen! Tyvärr har jag träffat flera elchokade patienter som inte har något ”liv” kvar då de även berövats känslan av att känna gjädje över något. Att detta får pågå i Sverige är en skandal! Stoppa detta nu! Notering: I Skäne tittar man på att privatisera vissa delar av Psykatrin för att slippa långa och besvärliga beslutsvägar bla. Är detta ett sätt för att ge ännu fler elchoker/tortyr eller annan obskyr ”behandling” utan offentlig insyn ?? Vi har ju läst om en hel del övergrepp inom denna verksamhet redan och detta vore ett ypperligt sätt att försöka mörklägga vad som pågår! C.G

Jag upplever ingen glädje med något efter ELCHOCKER (ECT)

Jag hamna i djup deprission hösten 07 och fick då 6st ect behandlingar och blev jätte bra efter det men min omgivning uppleved mig nästan manisk för jag blev så pigg på kort tid och nu efteråt förstår jag dem för jag gasa på som förut men det höll bara ett tag efter jul gick sladden ur igen och jag fick återigen 6st behandlingar i februari men denna gång med svaga resultat och känner mig nu inte alls bra men men går hemma med medicinerna Mirtazapin för deprission och Ergenyl som är en epilepsi medicin fast används som stabilisator , att åter söka hjälp med ect särskilt efter att ha läst detta är inte aktuellt. Jag har nu varit sjukskriven 7 veckor efter andra omgången ect och upplever ingen glädje med något och orkar bara med de viktigaste sysslorna om dagarna och undrar vad har jag blivit utsatt för , men jag var väldigt risig när jag tackade ja till ect. Jag kommer nu att söka alternativa vägar för att må bra igen för att mera ect blir det inte. Men jag måste dock säga att jag aldrig har haft några minnesluckor efter behandlingen men jag känner en viss spänningshuvudvärk idag och det gör mig orolig för om det kommer att påverka mig i framtiden vad det gäller livsglädje inlärningsförmåga eller senare i livet uppleva biverkningar av ect o.s.v . Är det någon som vet andra alternativ för att komma tillbaka till ett bra liv igen så skriv gärna ett inlägg. Jag kommer nu att prova kognitiv beteendeterapi och healing mm, K.

ELCHOCKER (ECT) ger skador på hjärnan

Det är obevisat att hjärnvävnad ligger bakom personliga problem som t ex depression. Ändå är det just hjärnvävnad som ECT riktar in sig på. Alltså skador på hjärnan. Risken är tydlig att de utsatta får nya och större problem, t ex minnesförlust och förlorande av mental kapacitet. Ernest Hemmingway blev utsatt för ECT och upptäckte efteråt att han inte kunde skriva. Hans tankeförmåga och reativitet var skadad. Han tog sitt liv. Det psykiatrin sysslar med är att experimentera med människor. Vår offentliga vård skall präglas av vetenskaplighet eller beprövad erfarenhet. Ifråga om ECT är detta rena katastrofen. L.A

Patienten blev helt psykotisk efter uppvaknandet från ELCHOCKSBEHANDLING (ECT)

El-chocker är en katastrofalt omänsklig behandling. Har sett det live och det var något av det värsta jag upplevt. Patienten blev helt psykotisk efter uppvaknandet. Men den svenska sjukvården är katastrofalt dålig. In med mer alternativa behandlingar i sjukvården som inte skadar patienterna!

ELCHOCKER (ECT) är en stor bluff och hemskt farligt

Jag tror att de flesta människorna, innerst inne vet att elchocker är hemskt farligt. Att kortsluta plus och minus med så högt volt-tal, ja det gör man när man bränner något. Som t.ex. när man svetsar. NEJ, EL-CHOCKER SKALL INTE GES, INTE ENS PÅ MEDELTIDEN. Då jag själv arbetat med drogrehabilitering och hjälpt många individer till ett bättre liv, kom jag någon gång i kontakt med psykiatrin. Jag har varit i möte med chefspsykiatriker på UMAS och även varit på besök vid flertalet tillfällen på slutna psykiatriska avdelningar. Min erfarenhet säger mig att det hela är en stor bluff, både mot hela samhället och den enskilde individen. A.C

ELCHOCKER (ECT) ger personlighetsklyvning

Jag känner folk som fått elchocker fruktansvärt vilken personlighetsklyvning bort med skiten.

ELCHOCKER (ECT) dödar hjärnan

att psykvården tar till sådant som elchocker, förvånar mig inte. det underlättar väl för personalen, familjen och budgeten. efter att ha sett hur herarkin,vården o engagemanget har fått vika för, prestige,politik o feghet, har jag fått den totala bilden av vår värld. -prata gärna skit, men säg inte sanningen.- en extra stor känga till psykvården på lillhagen. så för att underlätta för er själva lobotomera! jag smugglade ut min man från psykvårdens strypgrepp. han lever ännu skall ni veta: m.d, o det är inte tack vare vårdorganisationen. det är tack vare enskilda människor i verksamheten som hade civilkurage nog. Tack han lever så mycket han kan. kronisk psykos oxå på adana psykiatri. morgon o kväll medicin, resten av livet. att få medicin när man behöver, är inte nödvändigt. men att döda hjärnan med elchocker, är ok. var är terapin? finns inte, jag hoppas att någon från lillhagen -93 – 96 läser detta. ni vet allihop, även du som bröt sekretesslagen. Illa, du vet vem du är. du jobbar fortfarande aktivt. på östra numera. varför inte skicka dom till texas direkt. det är närmare än kina. ge dom en spruta o gräv ner dom. problemet blir ju att ni blir utan lön. inte bra.

De mådde mycket dåligt efter ELCHOCKORNA (ECT)

Jag har ”slussats runt” inom psykiatrin i många år pga depression, melankoli eller ett allmänt ”svartseende” om livet, alltså saknat livsglädje och undrat mycket kring det. Jag har fått antidepressionsmedicin plus annan medicin. Jag har också varit inlagd 2 ggr på psykavd. för ”ledsna människor” och har där sett personer, som varit mina vänner på avd, som fått ECT-behandling. Det var ingen trevlig syn. De sov mycket efteråt, mådde verkligen dåligt, orkade inte ens prata med någon, och de hade mist sitt närminne, samtidigt som de mådde mer dåligt än före el-chockerna. Det var inte roligt att se, det var mycket skrämmande. Jag blev erbjuden denna behandling en gång men tackade bestämt nej. ”Över min döda kropp” sa jag till personalen, och av vad jag läst här nu, så var ju det en träffande kommentar. Nu har det visat sig att jag mycket sannolikt har Touretts syndrom och ADD, och skall påbörja en utredning för att fastställa det. Detta var alltså anledningen till att jag mådde så dåligt av depression och melankoli och hade brist på livsglädje, för dessa symtom ingår i Tourettes ”sjukbild”. Så i 30 år har jag medicinerats fel, och jag är nu så otroligt lycklig för att jag själv (jag har sökt o sökt genom alla år vad det kan finnas för orsak till mitt dåliga mående, för läkarna har aldrig lyssnat på mig utan funnit mig besvärlig) funnit orsaken till mina problem. Så är det säkert för många, många andra personer också, som oturligt nog måste genomgå dessa vidriga elchocksbehandlingar helt i onödan. Så jag är helt, totalt emot ECT-behandlingar och anser att dessa skall totalförbjudas och det NU innan fler blir felbehandlade och skadade av detta, kanske för resten av deras liv. Fruktansvärt!

Psykiatrin bryter mot de mänskliga rättigheterna

S:t Lars ger min hemstad Lund dåligt rykte. Det är ett skräckinjagande ställe för alla som bor här. Prova att promenera runt huset några gånger. Kriminella behandlas bättre en patienterna på S:t Lars, ty där finns t.ex. inga rastgårdar utan folk hålls inlåsta inomhus i månader med endast en fars till rättegång i Länsrätten på S:t Lars. Vem kan försvara sig mot falska påståenden som inte ens tas upp under rättegången när man utsatts för minnesförlustsframkallande ECT strax innan rättegången. Det klagas på de mänskliga rättigheterna i Kina men jag tror nästan det är sämre här. Jag har läst artikeln och Solveig hade polisanmält läkaren för olaga hot, men läkaren (läkarna) inblandade i detta borde dömas för grov systematisk misshandel. Ett tips till journalister är att ta reda på vem läkaren är och intervjua henne. Läkaren är troligen någon sorts verklig sadist. M.

Många inblandade i ELCHOCKER som väljer att tiga

Instämmer i många andras kommentar: Det är chockerande att detta fortfarande pågår – och dessutom i denna fruktansvärda utsträckning. Kan inte låta bli att reflektera över hur många medmänniskor som är inblandade – men väljer att tiga. Det är ju inte bara en (1) person (läkare) som ”ordinerar behandlingen” – det måste ju dessutom till en hel massa andra. Vårdpersonal som för patienten till ”behandlingen” /slaktbänken?/. Annan vårdpersonal som möter där. Skötare som hanterar den ”nybehandlade” efteråt etc. Vad kan det röra sig om för varje enskild behandling? Fem personer? Hur många tusen tiger och samverkar? Och hur länge till? Dags att vakna! Och! Hatten av i respekt för alla er som drabbats ”när vården slagit till.” Å.

Protesterar starkt mot ELCHOCKER (ECT)

Jag instämmer starkt i protesten mot användningen av elchocker. Denna ”terapis” verkliga karaktär, dess verkliga effekt, och de sociala mekanismer som är verksamma här, är genomskinliga för dem som har ögon att se med, och vill se. Har själv varit i kontakt med detta. M.

ELCHOCKER (ECT) skapar inre brännskador

Man har sedan tidig ålder försökt vid flera tillfällen fått in mig på diverse ställen pga olika anledningar.Har varit i kontakt med olika skolor inom psykiatrin , där vissa kan vara riktigt skrämmande med utövare som är helt bizzarra privat och kurslitteratur/övningar/tankegångar som mer är att betrakta som sekt/new age. Hade vid ett tillfälle en lång deprision där jag konsekvent vägrade psykhjälp och nu flera år senare är bettydligt starkare än förut , helt på egen hand.Det går ju inte att gämnföra olika personers problem hit och dit och jag är ju medveten om att psykologin har hjälpt massor med människor. Har även närstående som hamnat på psykakuten och efter fölljande pass , där samtal med andra anhöriga haft betydligt bättre effekt. Så enligt min erfarenhet är psykologer ett gäng flummgubbar innom någon form av vetenskap som är långt ifrån kartlagd och bör därför inte ges verktyg med sådan ampletud , utan vedertagna fakta om funktion. Därrimot är jag helt klart för vad det gäller vidare forskning men då naturligtvis på en vetenskapligt proffesionell nivå. Det elektrisiteten gör , förutom påverkar muskel signalerna är ju att skapa innre brännskador. Har träffat personer som utsatts för stora strömmar ( ej i huvudet ) och det har för dessa inneburit livslånga handikapp , eller döden. Jag kan inte ( helt utan neurokunskaper ) se fördelen med brännskador på hjärnan. R.

Sexuella övergrepp behandlades med ELCHOCKER (ECT)!

Det stinker övergrepp i rättsak och övergrepp från myndighet samt grav ovilja att utröna fakta. Övergrepp finns av många olika sorter, jag tror att sexuella övergrepp är värst pga den livslånga efterverkan, tyvärr vet jag även om sådana fall som behandlats med el-chock. Övergrepp behandlas med övergrepp. Vansinnigt eller hur? Jag har själv sluppit denna ”behandlingsform”, och de flesta andra som tur är. Vad jag kan förstå av egen erfarenhet så måste den mesta hjälpen komma från andra som har liknade erfarenheter – att man får berätta till någon som vet och förstår och har insikt – det ger en trygghetskänsla och mycket av smärtan klingar av om man får formulera den i ord. Y.

Många människor har fått sina liv förstörda av ECT och är idag bara en spillra av vad de skulle kunnat vara

Jag talade med en ledande person vid Förtroendenämnden/Patientnämnden vid Region Skåne. Hon hade varit inblandad i att ge patienter ECT. Hon hade dock vägrat i vissa fall då psykiaterna hade velat ge behandling med extra hög strömstyrka. Behandlingen utförs dock i alla fall. Om vi kunde omvända strategiska grupper som narkossjuksköterskor till att vägra delta i ECT så skulle verksamheten kunna stoppas. Att vissa patienter ges behandling med betydligt större strömstyrkor än andra ger möjligheter till diskriminering. Jag har på senare tid upptäckt att många psykiatrer som sysslar med ECT är bröder till krigsförbrytare i SS eller söner till ledande nazister. Det förefaller troligt att de i hemlighet arbetar för att förverkliga sina nära släktingars vision om ett nazistiskt samhälle. De borde inte kunna ha så förtroendekrävande poster i samhället som psykiatrer. Det bästa vore om tvångsvård, i synnerhet tvångs-”vård” med ECT avskaffades. Många människor har fått sina liv förstörda av ECT och är idag bara en spillra av vad de skulle kunnat vara om behandlingen uteblivit. M.

Tant fick ELCHOCKER (ECT) på S:t Lars

Jag har sett hur vårdare med ett dolt leende på läpparna hjälpte ut en stackars tant från S:t Lars för att sätta henne i en färdbil. Hon hade ett vitt bandage runt huvudet så det rådde ingen tvekan om att hon strax innan fått en eller ett par el-chocker på sinnessjukhuset. Stoppa denna brutala behandling NU!!!U.L

ELCHOCKER (ECT) är en avskyvärd behandling

ak verkar veta vad han hon pratar , men likväl är det fruktansvärt att se effekterna vid ECT behandling, jag har funnits på insidan ridån vid utförande av ECT och efter. Finns bara ett ord avskyvärt. K.

Tvingad till 100 ELCHOCKER (ECT)

Elchock lägger till ytterligare ett fel i patientens sinne. Det är omänskligt att en patient får 100 elchocker mot sin vilja som hänt i Malmö. Avskaffa dessa tillsammans med andra inhumana metoder från det psykiatriska området. F.G

Fick ELCHOCKER (ECT) efter att ha blivit lurad på pengar

I Mars07 blev jag ”lurad” på MSN med mina aktier. Förlorade stora pengar och hamnade i chock. Hamnade på S:t Göran och sen till Huddinge där jag fick göra 2 st ETC behandlingar troligtvis hellt nerdrogad. Jag vill gärna komma i kontakt med andra också har hållit på med aktier som blivit lurade. I.

Kränkt av psykiatrin

D.S: Dina ord värmer så mycket eftersom jag känner igen mig så i det du skriver. Precis så! Kränkt har jag blivit av psykiatrin här, hela psykiatrin här är sjukt rutten och cynisk. Det du skriver får mig att förstå att jag inte är ensam. C.

ELCHOCKER ges till var och varannan patient

Jag bor sedan en period i X, dock övergående. Efter kontakt med psykiatrin här är jag djupt chockad över dess inkompetens. Man använder etc på var och varannan patient – unga, som gamla. När jag själv sökte för en långt gången depression (efter att ha blivit nekad inläggning på avdelningen), blev jag erbjuden en medicin vid namn zyban?!. Häpen läste jag kontraindikationerna, och ser att man avråder om personen har någon form av leverproblem. Detta har jag, vilket läkaren är väl medveten om. Zyban är ett preparat som används vid rökavvänjning. Mig har de inte erbjudit etc ännu, men det är bara en tidsfråga. Skrämmande. C.

ELCHOCKER (ECT) en obehaglig upplevelse med kramper

Jag har liksom en föregående talare känt på ett elstängsel någon gång. Det är en något obehaglig upplevelse men ingenting mot en elektrokonvulsiv behandling, som jag också genomgått. Narkosen är väldigt obehaglig, sticker i näsan o så. I och med att musklerna krampar så illa fick jag mer ont i nacken efteråt med. När det gäller minnesförlust så är det vanskligt att mäta. Hur vet man om hur mycket en person känner till egentligen? Min poäng är att fördröjningar på kommentarer eller uteblivna argument inte tas notis om. Uppenbara saker som att känna igen sina släktingar märks såklart väl, men då har det gått katastrofalt snett! O att göra en total minnesinventering torde vara omöjligt. Som sagt, de två alternativen som psykiatrin i Sverige erbjuder är kemiska preparat och elbehandlingar, i ett läge då mänsklig närhet, fysisk aktivitet och god kost är vad som behövs. Samtalsterapi i en psykologisk anda med jaget i fokus ger mest en falsk egoboast som förr eller senare spricker. Själavård inom församlingen tror jag är bättre. G.

ELCHOCKER (ECT) är tortyr

Det jag läser om denna metod får mig att må illa! Jag mår bara genomdåligt av att ha vetskap om att detta är ett av de ”hjälpmedlen” som används idag! Herregud! Jag kommer aldrig kunna förklara hur illa jag mår av att bara tänka på vilken tortyr det här är! ALDRIG! Hur kan man ens överväga att låta det här fortsätta? Sätt ett stop NU! Människor är mer värda än så! Alla har samma värde, oavsett bakgrund, sjukdom eller liknande! Ge Sveriges och VÄRLDENS folk en chans och låt dom visa att vi KAN klara oss utan det här barbariska sättet att försöka förändra folks välmående! Man ändrar ingentingför de människor som får gå igenom det som dom går igenom genom att ta till den här sortens tortyr! Ingenting, och att folk inte fattar det är ju hemskt! Nääh! Jag TÄNKER lägga ut den här länken så fler folk protesterar! Det är viktigt att folk får reda på vad som händer här i världen! Det är ett grymt sätt att försöka ”hjälpa” någon! Låt det få ett slut! Till alla som det här händer eller har hänt så vill jag bara säga: Kämpa på! Ni kommer klara det! De bortgångna : Rest in Peace! Tänker varje dag på er! Jag är bara 17 år och jag börjar gråta när jag tänker på det här! Jag är en av många många ungdomar som försöker hjälpa och ändra! Snälla, Gör det här för min tids barn och ungdomar! Vi kommer behöva det! M.

Stoppa ELCHOCKER (ECT) överallt

I’ve seen the results of ECT, the tractable furniture that results, and ECT should not only be stopped, it should be outloawed, everywhere. U.W, L.A

Vilken kraft vill utplåna oss som individer med ELCHOCKER?

42000 per år – det är en hel mellansvensk stad! Hur många är det som drabbats om man räknar ackumulationen de senaste åren? Och om det handlar om en fördubbling sedan förra året – hur lång tid tar det innan hela Sveriges befolkning har förvandlats till lydiga zombier? Vad är det för krafter som ligger bakom detta? Det finns indikationer på att hela vårt minne och vår personlighet lagras i hjärnan m hj a elektriska fält. Sådana förstörs av elchocker. Varför finns krafter som vill utplåna oss som individer? Jag har själv haft diagnosen depression i flera år, men lärt mig att det beror på helt fysiologiska anledningar som mineralbrister och underfunktion av viktiga organ. Hur många fler hamnar i kategorin ”obotliga” av liknande skäl utan att någonsin få hjälp som faktiskt leder till tillfrisknande? Det finns bara en väg – skapa en mänsklig vård där människor får verklig hjälp att bli hela, och ta bort de destruktiva metoderna. Tyvärr är det nog en nåd att stilla bedja om, så länge vi har den struktur och syn på människan som man kan se hos läkemedelsindustrin, myndigheter samt den förmenta ”vetenskap” som vill stöpa alla individer i samma form, trots att alla är olika och inte kan behandlas likadant. Det är synen på människan som maskin vi måste komma ifrån. Vi måste begripa att en människa är mer än vad som syns på ytan. S.

Elbehandlingarna i källarkulverten nedanför psykavdelningarna var lika groteska som behandlingarna judarna fick på koncentrations-lägren

Jag har arbetat på Karolinska SH i 5 år och sett de mest makabra behandlingar av människor som var i kraftigt behov av hjälp. Man kan inte tro att de finns så otroligt elaka djävlar som låtsas att de hjälper. Har sett så mycket elände göras på Neurologen och på Psykavdelningarna att jag mår kraftigt illa bara jag tänker på vad jag sett. Elbehandlingarna i källarkulverten nedanför psykavdelningarna var lika groteska som behandlingarna judarna fick på koncentrationslägren. Det är bara att förstå att det finns elaka jävlar som njuter av att kontrollera, trycka ner och göra slut på andra människor. Att de fått göra detta i skymundan så länge och dessutom i namnet av hjälp, vård och omsorg gör mig riktigt förbannad. Sätt mer ljus på dom djävlarna – Jag har under 5 års tid sett vilken otrolig skit de skapar och gör med sjuka och deprimerade. Jag har observerat att det är efter kontakt med dessa elaka jävlar som det går riktigt åt h-e med patienterna. J.R

Vänner fått ELCHOCKER (ECT)

Allt vad jag vet, läst, träffat vänner som fått el-chocker, gör att jag absoliut protesterar mot dessa

Ambulanssjuksköterska: ELCHOCKER (ECT) och kramp är skadligt

Jag tror inte vi kan lösa en depression med att försätta kroppen och hjärnan i kramp. Tvärtom så har jag som ambulanssjkusköterska lärt mig att kramptillstånd är allvarligt skadande för en patient och min uppgift består många gånger i att ge medicin för att patienten ska sluta krampa. Hur kam man då förklara detta med att det frisätts transmittorsubstanser som gör oss glada efter att vi krampat? Då skulle alla som har epilepsi (som vi klassar som en allvarlig sjukdom) bli glada av att krampa lite då och då?

ELCHOCKER (ECT) istället för hjälpande samtal

Jag tror att deprimerade och personer med psykiska problem i större utsträckning måste få någon förstående person att prata med. Men blir du inlagd på en psykiatrisk avdelning kan du sällan förvänta dig någon att tala med för behandlingen går ut på att antingen behandla dig medicinskt eller med el-behandling. Här har man ju allvarligt missat någonting! Jag menar om jag har en vän som mår dåligt så är det första jag tänker att jag måste prata med henne eller honom. Mina vänner tänker likadant för de säger om du vill kan du ring mitt i natten och det säger man ju såklart för att man vet att det hjälper att prata när man mår dåligt. SNÄLLA FÖRBJUD ELBEHANDLING!!!!

ELCHOCK är att dö och vakna igen

Electro chock är att dö och vakna igen. Inget bra ide av läkarnas sida som inte provar till sig själva, bara en gång, eftersom, dem lätt skriver diagnoser och mediciner till andra, samt dem som skriver dessa hemska rasistiska felaktiga vanor mot människor. Dem, som använder är själv hög aktade näsvisa människor som tycker att är högre än andra människor och inte alls tror på God. De kan få sitt straff också på något sätt. I f. d. Jugoslaviens tid fick jag el- chockerna i militär tjänsten som blandades med civila speciella organisationen för att jag sade att Jugoslavien ska komma krig och att först ska bli förstod och detta hände, dem satte mig i fängelse för politisk propaganda i mitt 20 års ålders tid, när kallades jag på militär tjänsten. Vem skulle tänka sig att någon gång AP Kosovo RS Kosovo? var ett ide som kom i mitt huvud och skrev detta till militär polisen i f.d. Jugoslavien och detta hände också med Kosovas Republik.

ELCHOCKER (ECT): Du återfår aldrig riktig hjärnfunktion efter sådan behandling

För mig är detta absolut ett föråldrat och ett inhumant sätt att hjälpa personer med svårigheter att komma ur problematiken, så att det blir hållbart på lång sikt. Dessa metoder likt andra kan mycket väl jämföras med tortyrmetoder i andra länder som vi så väl kritiserar och skrivit under avtal om att det strider mot mänskliga rättigheter och ni vet resten. Idag efter allt vad forskning, kunskap i beteende-vetenskap etc. bör hjälp till dessa människor finnas på annat sätt än att på nytt införa gamla förlegade metoder som inte hjälpt en enda person utan som många här nämnt utplånar hjärnans och kroppens funktioner att en vändning aldrig ses i sikte mer. Det skapar och binder istället ångestsymptom samt svårighetsgrader rent psykiskt. Du återfår aldrig riktig hjärnfunktion efter sådan behandling som inte längre kan klasifieras som legal metod utan utgöra ren tortyr istället. Bekvämt att slippa engagera sig i människors problematik och behöva visa ngn. empati, så tyvärr kan jag som er andra inte se några som helst rättigheter till att det finns kvar. Resultaten och effekterna har rent statistiskt också visat sig usla och allt tyder på att den ska bort för alltid. Vad som kan vara en trend nu i samhället i stort är att allt dåligt och grovt tas fram allt för att förgöra varandra, så även om det är fråga om vård d, så slår det över till tortyrmetoder, vilket man i andra länder betraktar som behandling av ex. oliktänkande, intellektuella m.fl.Nej, fy ruttet skulle min farmor säga och det sa rätt mycket, när även hon ville protestera. K.

Lucia ”mördades” av ELCHOCKER, ECT

TV-KANALER OCH TIDNINGAR har på senaste tiden serverat REKLAM för ECT och LYCKOPILLER, både påstådda dokumentärer och psykiatri- och psykolog-experter i studion med modeller av människohjärnan, dock inte så förfinade att det var möjligt för psykiatern att plocka isär och visa upp den lilla sjöhästen, förlåt jag menar HIPPOCAMPUS mitt inne i vårt allra heligaste, jag menar hjärnan, och som påstås krympa vid depression, men hör och häpna, återställas till sin rätta storlek med hjälp av lyckopiller och ECT. Skulle man inte kunnat visa upp en av psykiatriforskarnas råtthjärnor, från WALLENBERG NEUROCENTRUM I LUND, så krympandet och växandet bättre kunde ha demonstrerats? Männikan lär sig ju numera att inte många genegenskaper skiljer henne från RÅTTAN eller GRISEN och får dessa djurhjärnor tillräckligt med AMFETAMIN, RITALINA OCH CONCERTA, så skall vi snart FÅ HÖRA JULGRISEN VACKERT SKÖNSJUNGANDE BE EN BÖN PÅ LATIN INNAN HON SERVERAS PÅ SILVERFAT MED ÄPPLET I MUNNEN, eller? DJUP DEPRESSION, är definitivt inte ett roligt tillstånd, snarare dödsens alvarligt för den som drabbas och anhöriga, naturligtvis, för det är alvarligt! Jag har sett en sådan fager, blek, liten LUCIA, med vacker , långt, lockigt hår ligga apatisk på en sjukhussäng på en forsknongsavdelning i Lund 1970 OCH GLÖMMER ALDRIG DEN VANMAKT JAG KÄNDE NÄR JAG SOM UNG ELEV TVINGADES BEVITTNA ATT HON FÖRDES TILL ECT-AVDELNINGEN FÖR ATT FÅ EL-STRÖM GENOM HJÄRNAN. Lucia ”mördades” inför mina unga ögon och öron och framförallt mitt unga hjärta, och jag är inte den enda VÅRD-OCH OMSORGS-ELEVEN i Sverige som bevittnat dessa AUSCHWITZPÅMINNANDE SENARIOR I VÅRT EGET TRYGGA SOCIALDEMOKRATISKA LAND genom åren. Det är svåra minnen arr behöva förknippa med utbildning till ett yrke där man vill kunna hjälpa människor i behov av TRÖST. Jag genomförde utbildningen till skötare i psykiatrisk vård, men har sedan 1970, kort efter examen, valt bort att arbeta i just psykvården, och istället arbetat med något annat. Jag är nämligen HUMANIST I MITT HJÄRTA och har aldrig glömt bort våra rötter, DEN SJÄLVLÄKANDE NATURMÅNNISKAN I KEMIKALIEFRI ZON, I TRYGG VUXENMILJÖ, DJUPT INNE I SKOG OCH MARK, ALDRIG LÅNGT BORTA FRÅN ELDSTADENS GLADA SKRATT. Tack vare TV-RUTAN har de flesta svenskar den senaste åren bevittnat BILDER OCH FILMER AV APATISKA ASYLSÖKANDE FLYKTINGBARN. De liknar den lilla LUCIA i sin säng på S:t Lars forskningsavdelning i Lund 1970 som fick ECT. HUR DJUPT SKALL MÄNNISKAN HINNA SJUNKA I LYCKOPILLERTRÄSKET OCH ECT-ARSENALEN INNAN DET SVENSKA RÖSTBERÄTTIGADE FOLKET VAKNAR? MÅSTE DET ÅSKVÄDER, STORM OCH KLOTBLIXTAR TILL FÖR ATT VAKNA OCH INSE ATT VILJAN ÄR FRI? VILJAN ATT BEFRIA OSS FRÅN PSYKIATRIN SOM ÄMNE ÄR HÖR OCH HÄPNA FRI, FRI, FRI! L.K

Min farbror fick sitt liv förstört av ELCHOCKER (ECT)

Jag tycker att el-chocker skall förbjudas eftersom jag känner flera personer, som har fått sitt liv förstörda av denna inhumana behandling. Min farbror är ett exempel. Psykiatrin saknar all kunskap om människan och hur man verkligen hjälper henne. Deras teori går ut på att chocka människor till ett apatiskt zombietillstånd med hjälp av steriliseringar, el-chocker, hjärnoperationer, droger eller andra brutala metoder. Dessutom erkänner psykiatrin öppet att de inte vet någon om människan eller hennes sinne. Vem skulle vilja bli behandlad av dessa människor? Vem skulle vilja skicka in sina älskade barn, släkt eller vänner till dem? Psykiatrin behöver verkligen en grundlig reformering och de skyldiga bör ställas till svars inför rätta för sina handlingar! P.L

ELCHOCKER (ECT) bör kriminaliseras

ECT bör kriminaliseras. Jag börjar undra vad dessa chocker verkligen gör och kan göra? Allmänhet, debattörer och medborgare bortser ibland från fakta och förvanskar därmed på verkligheten. Det finns t ex flera dödsfall redovisade. Ernst Hemmingway förstörde sitt minne, författarförmåga, inspiration och livslust efter en serie elchocker på Mayokliniken av psykiatriker Rome och Rochester i Minnesota. Förnedrad i själen körde han hem från sjukhuset och tog sedan sitt liv. Varje läkare som skickar elektricitet genom kroppen vet att det skadar! Oavsett vad han än säger till dig och vilken propaganda han än sprider, kommer han inte att ta några elchocksbehandlingar själv eller ge dem till några i hans familj. (Cyril Kolotronics: ”The truth about Electro-Shock Treatments”. Elchocken lanserades i Italien under en tid då fascismen var på frammarsch. En ibland löjeväckande inställning att allt kan lösas med teknik och kraft florerade. Huvuddelen av de ”undersökningar” som ”bevisar” elchockens effektivitet gjordes under denna tidsperiod och i stort sett alla dessa är meningslösa. De svarar alls inte mot de krav som ställs på vetenskapliga rapporter idag. Resultaten var oftast ”anektotiska” d v s läkaren beskrev patienterna beskrev patienten som ”bättre” eller ”återställd” utan att definiera vad som menades med det. Kotrollgrupper användes dessutom sällan. Definitivt orsakar ECT skador på hjärnan. Djurförsök har visat på blödningar i hjärnan. Från en genomgång av 500 studier av behandling med ECT framgick det att av alla studier som behandlade inlärningsförmåga, visade samtliga på en försämring efter ECT. Vid en senare undersökning av ECT-patienter som fick ”behandling” 10-15 år tidigare visade tester att deras perceptionsförmåga var dramatiskt försämrad. Författarna Gomer, Goldman och Templer drog slutsatsen att ”elchocksbehandling förorsakar oåterkalleligen hjärnskador”. Minnesförlusterna är otvetydiga i verkligheten. Studier från Yale University i USA är ett exempel på lärosäten där detta studerats. Andra forskare som Squire och Slanter erhöll resultat på en genomsnittlig period av minnesförluster runt ECT-behandlingen på 27 månader. (Baserat på intervjuer gjorda 7 månader efter behandlingarna). 55 % av de undersökta patienterna ansåg att de INTE hade återfått sina normala minnesfunktioner flera år senare! En skotsk undersökning undersökning visade på att 74 % av patienterna ansåg sig ha fått ”sämre minne” som följd av ECT (Freeman och Kendell). Hela 30 % ansåg att deras minne påverkats permanent. Till de som trots allt försvara psykiatrins dåd i allmänhet och ECT och frågar: Vad har ni för alternativ? Vad är alternativet till att slå någon i huvudet med en klubba därför att personen är deprimerad (ECT kan faktiskt likställas med det)? Vad är alternativet till att ge någon narkotika? Vad är alternativet till att kidnappa någon och spärra in personen på obestämd framtid? Det enda acceptabla alternativet till dessa skadliga handlingar är att helt enkelt sluta upp med dem!” L.A


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Läs denna artikel: Hur man kan må bättre!


23 svar på “Människor som har blivit skadade eller fördärvade av ELCHOCKER (ECT)”

 1. ECT uppfanns ju som bedövningsmetod för grisar till slakt. Idag har man slutat med el och bedövar istället grisarna med en spik som skjuts rätt in i hjärnan. Det anses mer ”humant”.

  Det är uppenbart att psykiatrin inte hänger med i den utvecklingen. Eller?

  För mig är detta resonemang lika absurt som att från början ha fått infallet att bedövningsmetoden med el, alls ska användas på människan. Det är helt enkelt obegripligt. Att det dessutom skulle röra sig om behandlingsmetod är ännu mer obegripligt.

  Tankarna går osökt istället till tortyr, men då väljer man andra delar av kroppen för ”behandling” med el. Inte huvudet och hjärnan, då blir offret medvetslöst, och det är inte syftet med tortyr.

  Jag har hört försök till förklaringar, att Ugo Cerletti, ECTns ”uppfinnare” fascinerades av den krampframkallande effekten av elektricitetens färd genom hjärnan. Vidare att just krampanfall länge har varit eftersträvansvärda (åtminstone sedan antiken, för 2000 år sedan och ännu längre tillbaks) vid försök att bota mentalsjukdom. Detta i sin tur skulle bygga på en idé att epilepsi och sinnessjukdom inte kan förekomma hos samma individ.
  Att med hjälp av elektricitet kunna uppnå denna krampeffekt, på ett oerhört snabbt, smidigt och bekvämt sätt sätt, var enligt Cerletti revoltionerande. Det var dessutom hygieniskt och ”modernt”.

  Här ser vi lösa antaganden travade på varandra, som ligger till grunden för ECT-behandling idag. Dels går det inte att bevisa att sinnesjukdom är en sjukdom, det är på sin höjd en liknelse, Dels finns det mängder med människor som uppvisar ”sinnessjukt” beteende, som också lider av epileptiska anfall. Det går därför ganska lätt att bevisa att denna idé är just bara en idé.

  Alltså inget man skall grunda moderna behandlingsmetoder på, inget bevisat eller vedelagt över huvud taget, bara några idéer, högst en åsikt, från långt innan medeltiden. det vill säga, allt annat än modernt. Men som likt medeltidens ”läkekonst” mest skadar sina patienter. Rapporter om ECTns skador saknas ju inte heller.

  Jag tror inte på teorin med framkallande av krampanfall som någon slags förmildrande omständighet för ECT.

  Det finns inget förmildrande med ECT, det är blott och bart endast obegripligt.

  Kanske det är just för att det är så totalt obegripligt, som ECT kan fortgå. I början när omvärlden hörde talas om Hitlers utrotningsläger var det ingen som ville tro på detta. Man trodde att det var sagor. Det var alldeles för oerhört! Än idag finns det ju människor som vill hävda att förintelsen aldrig har ägt rum. Kanske är det samma med ECT, trots att det pågår dagligen, mitt ibland oss, är det ingen som vill tro på ”sagorna” som försöker berätta sanningen med ECT.

  Att det finns galna människor, psykiatriker, som inte tvekar att använda ECT på sina medmänniskor om och om igen är ju ett obestridligt faktum. Att vi har ett sjukvårdssystem och ett samhälle som inte bara tillåter det, utan också betalar för det är en oerhörd tragedi!

  Hur länge skall denna tragedi fortsätta?

  Undrar,
  Rolf Bergdahl

 2. Fantastiskt bra (ECT-artikeln). Det är mycket tungt – och svårt för politiker att stå emot – att se så många personliga berättelser. Det är de som ger en otrolig styrka till de fakta du lägger fram. Keep it up!

 3. hej Peter, det var jättebra det jag läste och att det tas upp i olika områden också, men jag hur kan vi få ut det i större skala?

  SVAR:
  Skriv insändare och PROTESTERA!
  Peter

 4. Att läsa så många berättelser från de som upplevt elchocker borde räcka för att sätta stopp för denna tortyr-liknande behandling.
  Jag hoppas innerligt att de som bestämmer i vårt land lyssnar till sitt sunda förnuft och tar sitt ansvar så elchocker blir förbjudet att användas.För alltid.

  Jane Nyman

 5. Jag följer vidare vad som händer. Från Er hemsida man kan se mycke och många andra som har skrivit och är andras bevis också som vi kämpar för. Tack till dem som förstår och ger stöd till männskiioga rättogheter, annars finns massor av onda som inte kan förstå och tänker sig vara högre än andra.

 6. Ytterligare ett inlägg:

  ALTERNATIV till psykvården behöver lyftas fram.

  Blir du utbränd pga av arbetsförhållanden och sjukskriven så är du TVUNGEN att träffa psykolog annars betalas ingen sjukpenning, enligt sjukförsäkringslagen.
  Det spelar ingen roll vad DU anser.

  Arbetstagare behöver informeras om detta förhållande så att de kan vidta åtgärder för att INTE hamna i en sådan situation.

  Känner till ett flertal personer som hamnat i den beskrivna situationen, på samma arbetsplats och på grund av samma person. Arbetsgivaren känner till att det är så, företagshälsovården känner till att det är så men det tillåts att fortsätta med nästa person…personer på AMV känner till detta, ingen protesterar.

  Polis har enligt LPV rätt att mot din uttryckliga vilja forsla dig till en psykmottagning, och psykiatrin har rätt att mot din uttryckliga vilja att tvångsmedicinera dig.

  När detta väl har hänt, hur stor trovärdighet har dina utsagor? Tystnad.

  Vilka ser genom fingrarna – ”det berör inte mig” eller ”det händer inte mig”?

  Kontrollfaktorn är rädslan för att uttrycka antipati mot dessa förhållanden och psykiatrin vilket kvalificerar DIG –
  och kan med stöd av lagen om LPV tysta DIG!

  Död är slutprodukten.

  Detta berör samtliga innevånare, vi betalar alla indirekt genom våra skatter för att detta system upprätthålls och där dessa dödsparasiter tillåts.

  Vi behöver verka för en lagändring och att andra alternativ tas fram.

  Sverige idag.

  Mvh
  Katarina

 7. Hej!
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Jag blev behandlad med elchocker mot min vilja vid Huddinge sjukhus för två år sedan. ECT resulterade i allvarliga minnesstörningar. Minnet har inte kommit tillbaka ännu. Jag anmälde nyligen min skada till PSR, HSAN och Socialstyrelsen. Dessutom har jag skickat anmälan till Åklagarämbetet för jag hoppas att vården ska granskas ”utifrån”. Jag skulle behöva hjälp med att driva mitt fall. Om jag får rätt kanske det även kan hjälpa andra patienter som råkat illa ut.

  SVAR: Hej, jag kontaktar dig direkt. Se denna sida för råd angående rapportering: http://kmr.nu/rapport.htm
  Hälsn, Peter

 8. Tack för ditt engagemang i frågan!

  Oerhört viktigt att sprida detta budskap och inte bara lyssna på Auktoriteter med egenintresse i denna fråga.

  ECT och Psykiatrins behandlingarär inget annat än ett sätt att trycka ner individen på tonskalan samt förstöra delar av hans hjärna permanent.

  De ”vinster” man får av ECT är samma vinster som en person som har ångest får av ett slag i huvudet. Han känner inte ångesten när han vaknar under en period men inget har egentligen botats eller stärkts hos individen. Det är ren force och kraft som bygger på en urgammal ide om att man ska kontrollera människors beteenden då dom likt djur saknar själ och endast kan dresseras eller manipuleras till ett annat beteende. Det är Sjukt och det är dags att människor vaknar upp och ser detta för vad det egentligen är. Ett brott mot mänskligt liv!

 9. Av en ren tillfällighet ramlade jag in på denna sida och blev helt chockad när jag läste alla
  dessa vittnesmål om ECT.
  Jag och många med mig har nog levt i uppfattningen att ECT är en beprövad behandling inom psykiatrin som ger god effekt fär djupt deprimerade patienter. Men när jag läser dessa inlägg
  blir jag väldigt tveksam. Om ECT orskar så mycket skador på så många så skall metoden givetvis inte användas.

  Är det så att psykiatrikerna mörkar behanslingsresultaten av EEC?
  I så fall är detta något som behöver komma ut till en bred allmänhet.

  Din hemsida var ett sätt att göra detta (det nådde ju bland annt mig).

 10. Det är skrämmande att läsa alla dessa hemska historier. Vi svenskar anser oss ju ha en så bra och modern sjukvård. Elchocker…… I USA bl.a avrättar man ju människor med hjälp av just elchocker. Var går gränsen, vi tycker ju i allmänhet att amerikanerna är barbarer på grund av just detta förakt för människoliv. Så hur kan vi med gott samvete fortsätta med en metod som helt uppenbart gör mer skada än nytta. A-B.

 11. ETC orsakar naturligtvis hjärnskador precis som t.ex. neuroleptika. Vad som mer är gemensamt är att dessa fakta förtigs och det ljugs. Det är alltså något som är väldigt fel.

  Det är som så att människor inte är så snälla mot varandra i alla lägen utan tappar lätt omtanken när girighet och snikenhet träder in och det finns fler destruktiva saker i dagens samhälle än psykiatrin. Protesterar man blir man anklagad för att vara psykiskt sjuk.

 12. Jag blev (behandlad) med ETC för några år sedan 2.3.4. vet inte så noga ! Bara detta faktum
  skrämmer mig , jag vet ju som sakt inte vad jag har glömt . HJÄLP vad ska man ta sig till ?
  Nära och kära tror att man har blivit sinil . MVH Anders Bergstedt

 13. Börja skiktröntga alla som har fått ECT behandling och som säger att dom har minnesstörningar och kolla hur hjärnan ser ut på dom.

  Det måste ju va lätt att konstatera skadorna på det sättet,om relativt unga människor har skador som är jämställda med dementas och äldres så måste det väl ändå va nåt jäkligt skumt..

 14. Hej!
  Är så rädd, min syster har börjat få elchocker. Var skeptisk innan jag läste din sida men nu är jag livrädd. Vad ska man göra?
  mvh Kati.

  SVAR:

  Hej! Jag kontaktar dig och ger information.
  / Peter

 15. detta är så stor skandal och behövs straffas dem skyldiga,imorgon min dotter ska utsåttas för detta fashistiska behandlingen mot hennes vilja.hon är mycket inteligent och intelektuellt utvecklat.och jag mama kan inte heller göra nångit.dem har frusit ut mig.

 16. Hej,
  Jag skall presentera för Er mitt fall. Det handlar ej om ECT i FÖRSTA hand. Men vem vet på sikt? I mitt fall Ni kan följa upp via min dokumentation hur idiotiseringsprocessen av fullständigt normala och intelligenta invandrare i Sverige, men offer för manligt våld, ägt rum.
  Här är .adressen, och det är inte helt färdigt, några ljudfiler med ytterliggare bevis kvarstår. Men Ni får ett hum i alla fall.
  Svara gärna med kommentar där! genocidesweden.ucoz.ru
  Lycka till! Ni är mkt modiga!
  MVH
  Mariyka T-K

 17. Är man rädd för människor så borde man utbilda sig till veteriner istället.Om man inte är rädd för människor så kan man inte skada dom med t.ex el chocker.Allt kan köpas för pengar!Höga löner lockar dom in i ett arbetsliv utan empati som kunde krimminaliseras av regeringar i världen.Jag är säker på att rädsla är grunden till förnyelse.Sunt förnuft tas ifrån de arma misshandlade tvångs omhändertagna.Jag är kristen protestant född i Sverige.Det är inte patienternas fel att medicinerna nästan tar livet av dom när en enkel joint hade gjort jobbet.Mördare ska sitta i fängelse.

 18. Ja det står utom atlla tivel att mörkertalet är skrämmande sort.

  Reagan administrationen ensamt, har förorsakat vårdtrender som omedelbart togs välvilligt emot här i Sverige. Med ovanligt höga lönesättningar, naturligtvis individuella löneförhandlingar, vilket säger ALLT.

  Det finns vissa saker som inte går att regain, men vet man inte vad Reagan var för en, vars hustru genomgick ett antal stötar själv och troligtvis han själv också för den delan, ja över huvud taget hela showbusiness består av booz sex ´n rock´n roll, sydstatarstuket där smajlen och mungiporna skulle upp, aldrig ner för då var det ju klagande och bilindustrin på den tiden, behövde inga sura miner, utan upp med mungiporna och hugg i för en bra slant och minsann folk högg i som fan, här i Sverige i alla fall. Alla var över en natt Elvisfrälsta, om så att ha dog som en vandrande kemisk fabrik och stank rätt vidrigt, men kungen… med spillrorna efter sig som också knarkade rätt hårt.

  Nej att ext ännu fortlever är för att psykiatrer och sjuksköterskorna är pillertrillare i rätt omfattande grad. Men de håller varandra bakom rygg och avskedar dem som inte kör samma kallhamrade människofientliga stuk, jag har råkat ut för det själv, där hela psykiatriska ”mtoden” går ut på att INTE prata med patienten. Om prata med patienten, enbart prata om hur välgörande det är med de livsfarliga brygder som säljs. Det ger i alla fall ökad konsumtion, vilket är toppen för all business och BNP.

  Kall industri, varje barn löper alltså extremt stor risk att inte kunna värja sig. Så länge knarkare håller styrelseordningen och politiken i schack. Det är politiska stollar, som fått eufori över sina plötsliga insättningar på kontona. Inget annat.

  Så civiliserad är människan i väldfärdens mecka.

  Tack

 19. Det enda du kan göra, är att fortsatt vara livrädd och akta dig för psyk! Men, kan vara den som idag får elshocker, omorgon är sjuksköterskan som står och ger varma rekommendationer åt andra att lägga sig på britsen.

  Min erfarenhet är ju att just vårdåersonal, är dem som säger sig ha sådan insikt i allehanda terapier, medan de erbjuder en, enfaldig väg, åt dem som inte har privata sjukförsäkringar bland annat, det är lite tangerande amerikansk sjukvård man uppenbart vill försöka uppnå, en slags harmonisering med den riktiga ledningen som står bakom ETC, dvs Norge och USA.Storebror ska alltidha rätt, even whn heis wrong he is damn right.Hur kan man annars leka sotrebror och personal adviser? Det handlar om alltför stora pengar att klara av att säga just nej tack till.

  Får icke att betona tillräcklig många gånger, det finns två sorters människor, enbart två, dem som är så gott som latenta nazister och inte har sådant psyke att kunna framhålla vad som är oetiskt och den andra som klarar av att resonera. De icke-resonabla och de resonabla.

  Du behöver enbart våga ställa dem mot väggen, det är allt. Samla ihop så många du kan, örja prata med folk! rent ut sagt, börja prata som folk, iställer för att tro en massa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *