Seroquel Depot – vanliga farliga biverkningar!


”När jag började med Seroquel var det som än skruv var löss i huvet jag blev otroligt sexuelt på verkad och kunde inte behärska mig på den sexuela biten,”

Jag läste i FASS om Seroquel Depot och dess biverkningar! Man blir ju fullständigt livrädd!

Exempel: Som en vanlig biverkning anges: ”självmordstankar och försämring av din depression”

Vidare står det i FASS: ”Seroquel Depot tillhör en typ av läkemedel som kan orsaka rubbningar av hjärtrytmen. Sådana rubbningar kan vara allvarliga och i svåra fall dödliga.”

Är detta sant? Jag måste dubbelchecka i FASS om det verkligen stämmer. Jo, det stämmer faktiskt! Och detta är mycket vanliga och vanliga biverkningar!

Blir människor informerade om detta innan de tar denna ”medicin”?

Läs om Seroquel i FASS här.

Någon som reagerar och vill protestera?

Biverkningar från Seroquel Depot

Mycket vanliga (fler än 1 person av 10 drabbas):

 • yrsel (kan leda till fall), huvudvärk, muntorrhet
 • sömnighet (kan försvinna med tiden när du tar Seroquel Depot) (kan leda till fall).
 • utsättningssymtom (symtom som inträffar när du slutar att ta Seroquel Depot) omfattande svårighet att somna (sömnlöshet), sjukdomskänsla (illamående), huvudvärk, diarré, kräkningar, yrsel och irritabilitet. Det är lämpligt att man slutar gradvis med läkemedlet under en period på minst 1–2 veckor.
 • viktökning

Vanliga (1 till 10 personer av 100 drabbas):

 • snabb hjärtrytm
 • nästäppa
 • förstoppning, orolig mage (matsmältningsproblem)
 • kraftlöshet, svimning (kan leda till fall)
 • svullnad i armar eller ben
 • blodtrycksfall då du reser dig upp. Det kan få dig att känna dig yr eller svimma (kan leda till fall)
 • ökad blodsockerhalt
 • dimsyn
 • onormala muskelrörelser, t ex svårt att påbörja rörelser, skakningar, en känsla av rastlöshet eller muskelstelhet utan smärta
 • konstiga drömmar och mardrömmar
 • ökade hungerskänslor
 • känsla av irritation
 • störningar i tal och språk
 • självmordstankar och försämring av din depression

Vad är alternativet?

Som en första åtgärd rekommenderar jag att du gör en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Jag måste betona att den skall vara fullständig och innehålla fullständiga provtagningar.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Läkarna bör vara inriktad på kroppsliga problem och inte diagnos och pillerfixerad. Byt läkare om du inte kan få en fullständig kroppslig läkarundersökning.

En del läkare är fullständigt fixerade vid ”diagnoser” och ”psykpiller”. Välj en annan.

Jag rekommenderar dig även att läsa följande artiklar och se om det finns något i dem som du kan använda:

Hur man kan må bättre

Hur man kan hjälpa sitt barn

Tabletter, lyckopiller, antidepressiva

Att sluta med psykpiller och börja leva

Obs! Ingen läkare får lov att skriva ut ”läkemedel” t.ex mot sk. ”ADHD” utan att först ha provat alternativa metoder. Jag citerar från FASS: ”… efter att andra läkemedelsfria behandlings-metoder har prövats. Behandlingar som samtalsterapi och beteendeterapi”.

Om jag fick bestämma så skulle följande även göras innan man ens funderar på en ”diagnos” eller psykpiller: en fullständig ordinär läkarundersökning med uppföljning och behandling inkl. allergitester; hantering och omläggning av kosten; motion och aktivitet i överflöd en längre tid; full hantering av alla sociala situationer. Se artiklarna ovan. Detta är inget som läkemedelsindustrin eller dess försäljare – läs vissa läkare – skulle stödja.


Läs även denna bok: ”Piller och profiter” av John Virapen

Se även denna bok: ”ADHD och piller” av Janne Larsson

Du får gärna höra av dig till mig.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
PeterKONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


7 svar på “Seroquel Depot – vanliga farliga biverkningar!”

 1. Har fått kroniska skador av Seroquel och vet ej hur länge till jag leverSå varnar Alla ifrån att ta Seroquel i högre doser!Och trappa alltid ut långsamt.!Försök hitta andra alternativ.
  Jag överdriver inte när jag säger att detta fruktansvärda gift har förstört mitt liv totalt,och blivit mer eller mindre invaliidserad.Kämpar mot döden dynet runt.Får inte sova pgr av alla muskel-låsningar och spasmer.Mina tänder har bla gått sönder,Får ingen hjälp ifrån vården,kanske för de inte kan göra ngt??
  Är verkligen helt förtvivlad!Tardive Dystonier och dyskinesier i hela kroppen och cirkulationsrubbningar har jag bla fått efter ha tagit Seroquel + har blivt sämre psykiskt också,total kvaddad på alla sätt!!Så varnar!

  SVAR: Hemskt att höra! Du borde anmäla detta till Socialstyrelsen! Peter

 2. Jag använder Seroquel just nu, jag ville sluta med dom för jag kände ingen effekt av dom och fick GROV ångest nästan varje dag en timme efter jag tagit dom, men min läkare ökade dosen istället, från 50mg – 150mg, och jag tycker inte de lät normalt, så tänkte ta 100mg några dagar innan jag tar till 150mg, och denna höjning började igår, och hela dagen idag har jag varit riktigt yr i huvet och nästan intill svimfärdig, tur var stannade jag hemma från skolan, men vad hade hänt om jag tagit 150mg? Jag kunde ju svimma när jag är ensam hemma dessutom, ingen har ju koll på mej. Biverkningarna skrämmer verkligen en. Man får inte äta grape frukt tillsammans med den här medicinen heller. Jag frågade också min läkare om det är så petigt att man inte får äta på en timme när man tagit dom, ”Gör som du själv känner dej bekväm med”. Vad är det för svar egentligen? Nä, de är bara att vänta och se vad dom här tabletterna gör med mej, men som sagt, skrämmande biverkningar.
  /Sophia, 18år, Stockholm

 3. Hej!

  Jag kände för första gången ro i själen på ett år med Seroquel.. men de har inte hjälpt fullt ut. Jag har för att klara av att arbeta tagit till andra droger och alkohol och är nu trött på detta och orkar inte fortsätta som jag gör. Jag är uppe i 200mg som min läkare sade var en låg dos. Hur går jag av denna? Kan du snälla hjälpa mig? Dos och tid? Jag flyttade och min nya läkare kastade praktiskt taget ut mig från sitt kontor och sade att jag hörde hemma på ett beroende centrum. Det är öppet för debatt, men det ena ledde till det andra. Han ville inte lyssna och nu vill jag gå av Seroquellen, Snälla hjälp!
  Mvh,
  Tanja

 4. Jag åt 200 mg i 8 år… jag trappade ner i 2 månader, innan jag slutade helt för en vecka sedan eftersom jag blev så rädd när jag läste hela bipacksedeln och på grund av biverkningar som viktuppgång, yrsel, trötthet osv. Nu kan jag inte sova, jag mår konstant illa, har diarré, dåliga aptit osv… jag önskar inte min värsta fiende detta. Börja aldrig äta Seroquel, det är inte värt det! Det är en stark drog! Mimmi 30 år

 5. När jag började med Seroquel var det som än skruv var löss i huvet jag blev otroligt sexuelt på verkad och kunde inte behärska mig på den sexuela biten,

 6. Jag åt Cymbalta 60 mg i ca 10 år, jättebra medecin för mig,Ingen ångest vid insättning,däremot svettades jag väldigt mycket och gick upp lite mer än 10 kilo.För 6 månader sedan bestämde jag mig för att sluta äta Cymbaltan,jag är bipolär och har aldrig ätit någon stämmnings medecin,utan klarat mig
  ,bara på Cymbaltan.Det var inga problem att sluta med den,jag tror dock att jag var i mani redan då,svag mani och att jag därför klarade mig bra vid utsättningen.Det gick bra ca 8 veckor och jag kände mig i perfekt tillstånd,klädde mig snyggare och noga med utseendet.Sen hände en liten sak som jag tog väldigt negativt och jag kunde inte sluta älta,piff sa

 7. hej, min dotter har autism och hon äter seroquel 150mg. fluoxetin teva 20 mg och jag läste att fluoxetin skada ögonen jag tror att min dotter har börjat att få problem med ögonen och se sämre ut, ska man sluta o äta fluoxetin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *