Den sjuka sjukvården


”Vi föds med unika personligheter, men förväntas leva som tysta kopior av varandra. Gör vi inte det, är vi psykiskt sjuka.”

”När folk väl får reda på hur det egentligen ligger till kommer man inse att de mest sjuka egentligen är psykiatrikerna själva.” – Caroline Oskarsson

Den sjuka sjukvården

Ett arbete av Caroline Oskarsson.

Den psykiatriska vården tar allt större plats i vårat samhälle. Psykiatriker vill få oss att tro att varenda avvikande tanke är en psykisk sjukdom. Men sanningen är att det finns ingen som helst vetenskap bakom psykiatrin, och antal botade fall är noll. År av tabletter och behandling ger alltså inget som helst resultat, utan blir i många fall bara värre. Det finns otaliga biverkningar som aldrig nämns av läkare, och psykofarmaka som döps om. Ångest- och depressionsmedicin vars patent löpt ut döps om och används för urininkontinens.

Många har en väldigt liten och ofta felvriden bild av psykiatrin som något som tar hand om psyksjuka patienter och håller dem undan för allmänheten. Det sistnämnda är förvisso sant, men hur många vet egentligen att det ofta är psykiatrin som gör människor psykiskt sjuka? Läs mer om ”Den sjuka sjukvården” här.

Ladda ner artikeln här.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
PeterKONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *