Bedrägeriet kring ”ADHD”


adhd-piller

Ny aktuell bok av Janne Larsson om den aktuella frågan kring ”ADHD”.

Allt fler barn stämplas med diagnosen ”ADHD” och sätts på psykpiller och tabletter av olika slag.

Frågan är om detta är en förnuftig, långsiktig och välgrundad lösning.

Dessa frågor måste varje engagerad förälder ställa sig och sedan ställa dem till sin läkare!

Gå gärna till olika läkare och prata ingående med dem om dessa olika saker. Är du inte nöjd med svaren så byt läkare!

 • Exakt hur går en diagnos till? Vilka vetenskapliga bevis och mätmetoder fastställer dessa olika diagnoser? Tyckande och åsikter räknas inte.
 • Är det korrekt att ge dessa diagnoser efter att ibland ha sett barnet i bara några minuter? Hur lång tid tar det att kartlägga ett barns livssituation? Hälsa, fritid, socialt, skola etc.
 • Hur kan det komma sig att olika läkare ger olika diagnoser och olika recept? Det innebär ju att vetenskapligheten i dessa olika diagnoser faller. Testa genom att gå till olika läkare.
 • Vad finns det för biverkningar och risker med dessa psykdroger till barn? Obs! Studera själv FASS eller instruktionerna till de olika tabletterna. Läs artiklar och skaffa dig kunskap.
 • Vad finns det kopplingar mellan läkarna och läkemedelsindustrin? Tyvärr är detta en relevant fråga – hur man nu skall ställa den.
 • Vem tjänar på denna ökning av diagnoser och tablettutskrivningar?
 • Vad finns det för alternativa lösningar och behandlingar? En läkare som inte är villig att diskutera och erbjuda detta skulle jag skippa direkt. Läkare som är fixerade vid diagnoser och psykpiller kan inte hjälpa dig och ditt barn.

Vi måste våga titta efter och följa vårt eget förnuft. Här duger det inte att följa läkare och läkemedelsindustrin blint. Mängder av nya diagnoser och psykdroger har kommit de senaste åren. Fungerar inte det ena så testar man något nytt! Barnen fastnar i pillerträsket och blir i själv verket narkomaner.

Dessa diagnoser och psykdroger löser inga situationer eller problem. De droger ner barnet och sätter det ur kommunikation med sin omvärld.

Läs fler artiklar angående barn och ”ADHD” här: ”ADD” / ”ADHD”

Vad finns det för alternativ? Läs denna artikel: Hur man kan hjälpa sitt barn.

ADHD & Piller – Janne Larsson:

”Den här boken är en skarp protest mot att alltfler barn stämplas med psykiatriska beteckningar (”diagnoser”) i syfte att rättfärdiga utskrivning av psykofarmaka till dem.

Lika lite som vi accepterar att besvärliga barn utsätts för fysisk misshandel, lika lite ska vi acceptera att barn ges toxiska psykiatriska droger i syfte att göra det lättare för vuxenvärlden att hantera dem.

Inget i den här boken ska tolkas som att barn inte kan ha svåra problem eller vara till mycket besvär för vuxna. Inget i den ska tolkas som att barn och vuxna inte behöver effektiv hjälp med att lösa sina problem.

Det är dock hos de vuxna och i den omgivning de skapar för barnen som de egentliga problemen ligger, inte i obevisade defekter i barnens hjärnor.”

Beställ boken idag!

Beställ genom att sätta in 125 kr (totalpris inklusive frakt) på postgiro 1560937-3. Ange namn och adress. Skriv gärna även e-postadress eller telefonnummer. (Boken ute den 2 oktober.)


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Läs denna artikel: Hur man kan må bättre!


2 svar på “Bedrägeriet kring ”ADHD””

 1. Hej!

  Vill bara påpeka jag ej läst boken!

  Dock är innehållet helt i linje med det jag tycker sker och ÄR framför allt inom psykiatrin! Dagens samhälle där allt fler blir mentalt sjuka utan att direkt veta orsaken gör att psykiatrin överbelastad och staten ger mindre anslag till detta området för varje år som går!

  Efter läst denna information (på sidan) kan jag tänka mig att den innehåller just viktig information om korrekt, grundlig utvärdering och framför allt tänka långsiktigt!

  Jag har själv upplevt dessa som barn/tonåring och kan förstå själv hur jobbigt detta diffusa området kan vara när läkare och andra experter säger olika saker. Bara att se min mor stå maktlös för detta gjorde att hon kände sig värdelös. Och det är nog värsta känslan hos en förälder att känna så… Att inte kunna ge sitt barn det bästa behandlingen…

  Är du osäker på ditt barn kan denna boken fungerar som en referens för dig och ditt barn…

  Läkare är människor, de är inga gudar och är lika värda som städaren på ngn annan företag! Du är KUND och du HAR rätt!

 2. En nära vän har tagit Concerta i sju år nu, han började alltså i vuxen ålder. Problemet är att han sedan nästan ett år upplever sig vara matt och trött, sover dåligt och har blivit lite apatisk, som om han har förlorat livsgnistan. Det konstiga är att han aldrig får träffa någon läkare, det var flera år sedan sist, han hämtar sina mediciner hos en sjuksköterska en gång i månaden. Det verkar även som om han har fått ödem, han ser svullen ut i ansiktet och alla de positiva förändringar som han upplevde de första fyra-fem åren är som bortblåsta. Det skulle vara bra att få komma i kontakt med någon annan som har liknande erfarenheter av den här medicinen. Det verkar som om långtidsanvändning kan ge motsatt effekt och man undrar ju om det är allmänt känt… detta är ju ett preparat som används mer och mer. Tacksam för kontakt med någon som vet lite mer. Han har nu på eget bevåg minskat sin dos med hälften för att se om det kan få honom att må lite bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *