Att trappa ned antidepressiva tabletter


DSC01524

”Tack för att du ger mig hopp!!”

En person, som har läst och börjat använda artikeln ”Hur man kan må bättre” kontaktade mig för ett tag sedan. Hon ville ha råd och hjälp att trappa ned sina tabletter.

Det verkar som om har haft nytta av artikeln, vilket glädjer mig mycket.

Läs fler artiklar i detta ämne här: Tabletter, lyckopiller, antidepressiva.

Det är verkligen roligt att kunna hjälpa en medmänniska!

Ni kan läsa vår våra mails nedan.

Obs! All nedtrappning av tabletter och piller bör ske i samråd med läkare.


Hej!
Mycket bra!
Jag är mycket glad över dina framsteg.
Fortsätt i den här stilen och kämpa på!
Lova att skriva och berätta hur det går.
Lycka till vidare!
Hälsn,
Peter


Hej Peter och tack för dina tips!

Ska läsa igenom dessa sidor och kolla vidare efter mer info.
Sedan i lördags bestämde jag mig för att sluta helt med cymbalta och är nu inne på min 4:e dag utan tabletter. Kroppens reaktioner har inte låtit vänta på sig men jag känner mig helt övertygad om att jag gör ett sunt och rätt val. Ska fokusera på dina punkter i din artikel.

Märkbara reaktioner är trötthet, yrsel, huvudvärk, illamående, gråtattacker. Men samtidigt så är det underbart att KÄNNA igen. Känns som jag levt i en glasbubbla de senaste månaderna. Jag har turen att ha en mycket stöttande sambo och har dessutom sedan en månad tillbaka en liten valp hemma som får mig att vara aktiv och skratta flera ggr om dagen.

Grön rehabilitering börjar på torsdag och kommer att pågå 2 ggr i veckan hela hösten. Jag hoppas att min kropp kommer att återfå sin balans lite varje dag. Min läkare ringde mig i måndags och ville att jag skulle börja på ytterligare en ny kur (3:e gången gillt), men jag vill inte. Detta är precis som du säger inte en lösning. Har fått nog nu.

Är faktiskt riktigt chockad över att min kropp reagerar så starkt på att inte äta medicinen, känns som jag fått influensa och de säger att den inte är beroendeframkallnde….visst.. Men det är fysiska reaktioner och mitt psyke känns ändå stabilt trots att jag gråter lite då och då, men det känns mer som en befrielse och inte för att jag håller på att deppa ner mig. Detta får mig att känna mig mkt motiverad och jäklar anamma vilket känns bra.

Hittade verkligen din sida i rätt tid och är mycket tacksam för ditt svar! Kommer att följa din hemsida framöver.

Många hälsningar, S.


Hej!

Tack för ditt mail!

Jag förstår din situation.

Det låter verkligen jättebra med Grön Rehabilitering. Kör på det!

Angående läkare så rekommenderar jag att prata med olika och checka runt. Prata med olika människor och få tips etc. Sök på internet under din ort + alternativ vård. Pratar du med många så får du till slut tag i någon som kan hjälpa dig.

Följande tips har jag fått från olika håll – vet inte om de är bra, men det kan vara värt att checka:
Madeleine Marcus (naturterapeut, kunnig och bra, bor i Stockholm) och kolla om hon har någon kollega i Väst-Sverige. Se www.madeleinemarcus.se. Men – kanske är Erik Enby fortfarande verksam. Han har praktik i Göteborg. Se www.enby.se.

Vill du prata med någon och rådgöra per telefon?
Du kan då ringa en kunnig och god vän till mig
– Bengt A: 0704-837800

Lycka till vidare och låt mig gärna veta hur det går.

Kul att du har fått hopp!

Hälsn,
Peter


Hej, har precis läst din artikel ovan och fann den verkligen i rätt tidpunkt. Har ätit anitdepressiva i snart 8 mån och bytte för 2 veckor sedan till cymbalta pga rejäla svettningar som biverkningar. Dessa har inte blivit bättre utan snarare sämre och nu är det så illa att jag inte vill röra på mig alls nästan för att det bara rinner om mig.
Går hos en läkare på vårdcentralen som är ok men är helt inne på detta med att äta tabletter under en lång tid framöver. Men jag vill verkligen inte detta, vill hitta en väg att må bra utan.
Så min fråga är – hur hittar man en läkare som är för att man inte äter tabletter? Har dessutom varit och är sjukskriven och min läkare har varit mkt hjälpsam med detta och jag har fått min sjukskrivning godkänd av Försäkringskassan. Ska nu till hösten påbörja ett program som heter Grön Rehabilitering där fokus ligger på motion, avslappning och kontakt med naturen. Skulle vilja att jag kunde sluta med cymbalta helt och jobba med stegen som du beskrivit ovan.

Har du någta råd att ge mig? Tack för att du ger mig hopp!!


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Läs denna artikel: Hur man kan må bättre!


2 svar på “Att trappa ned antidepressiva tabletter”

 1. Okej, såhär är det. Dina tankar, dina idéer, dom är verkligen värdelösa. Jag vet inte om du på allvar tror att lösningen på psykiska problem ligger i att ta långa promenader och ”hitta en nära vän”. Jag säger som en av mina väldigt få väldigt bra vänner sa: riktigt nära vänner växer för fan inte på träd.
  Jag känner att jag kanske gled ifrån ämnet nu, men hur som helst – jag förstår inte hur du tänker? Har du någonsin träffat och verkligen PRATAT med någon som har psykiska problem? Jag har haft problem i dryga fem år nu, eller det är i alla fall vid en punkt för fem år sedan som jag minns att jag hade min första panikångest. Ätstörningar, depression, ångest – det är bara några punkter på min meritlista. Jag hoppas du inser att nästan ingen, som mår dåligt och har gjort det längre, orkar bry sig om att piller inte är bra för kroppen. Om NÅGONTING kan få slut på eländet – eller i alla fall dämpa smärtan – är man villig att ta chansen. Jag skulle inte orka vänta på långsamma resultat från att gå promenader och äta vitaminer… inte som det är nu i alla fall. När en panikångestattack kommer är det inte direkt så att jag sätter mig ner och tänker ”nu ska jag nog sätta mig och titta på de små fina fluffiga molnen som drar förbi”.

  Kort och gott, jag hoppas du fattar hur fel du har och har du verkligen träffat någon som mår dåligt?
  (riktigt shittig blogg, det är vad det här är! fy i helvete)

  SVAR:

  Jag har träffat och pratat med mängder av människor med psykiska problem. Många som mår väldigt dåligt!

  Via min blogg har massor av människor hört av sig och berättat om sina problem med olika psykdroger, el-chocker och psykiatrin!

  Hur dåligt man än mår så hjälper det INTE att gå på olika psykdroger eller ta elchocker. Precis som det INTE hjälper att gå på heroin, kokain eller alkohol.

  Det kanske lindrar några symptom tillfälligt, MEN det hanterar inga problem på djupet i längden.

  Det FINNS alternativa lösningar, som kanske låter väldigt enkla och nästa banala, MEN som kan ge mycket stora resultat. Se denna artikel: https://www.peterularsson.se/hur-man-kan-ma-battre/

  Det finns dock ett stort fel med dessa lösningar. Varken psykiatrin eller läkemedelsindustrin tjänar några pengar på dem!

  Det finns alternativa lösningar som fungerar och som hanterar mer än man kan tro!

  Lycka till!
  Peter

 2. Min meritlista är oxå lång i kontakt med psykiatri öppen och sluten vård i perioder till och ifrån under 20års tid med övermedicinering, allt för många Ectbehandlingar mm. Genom åren har jag jobbat bort 6st mediciner av totalt 8st sorter psykiatrin ordinerade mig. Var sjuk men blev även sjuk av alla dessa läkemedel.

  Idag har väldigt lite medicin kvar och jag har ett mål en dag kunna bli helt fri psykofarmaka mm.

  Jobbar med Psykoterapi vilket hjälpt mycket!

  Idag kan jag samt använder jag mig av lagom motion dagligen, stavgång, promenader, cykelturer osv som håller mig piggare samt kan lindra ångest.

  Förr när jag var sämre skulle aldrig fungera då jag slogs ut funktionellt pga depression, satt i rullstol plötsligt och kunde inte prata. Från att ha varit idrottare tidigare.

  Idag lever ett relativt bra liv utanför psykiatrin även om man ibland kan behöva kontakt med dem. Jag har ändå börjat få tillbaka ett normalt liv efter 20 års lidande med psykisk ohälsa, svår depression, självdestruktivitet, självmordsförsök och tidigare bältesläggningar.

  Inget jag behöver.

  Önskar alla att kämpa vidare för även om man ej ser något ljus där man kan befinna sig nu, man vet ingenting om framtiden! Livet kan överaska…

  Tro det eller ej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *