Ritalin tog bort glädjen!


Diagnos efter 15 minuter sedan sattes Ritalin in

Fick precis nedanstående mail från en mamma vars barn har tagit Ritalin. Diagnosen bestämdes på 15 minuter. Denna läkare borde anmälas!

Hur är det möjligt!

Hur kan man stämpla ett barn för livet på 15 minuter?

En diagnos-stämpel efter 15 minuter kan innebära att ett barn går på Ritalin eller andra psykpiller för resten av sitt liv. Faktiskt!

Deras pojke blev lugn och fin efter Ritalin men glädjen och livet försvann.

Det finns alternativa behandlingar och lösningar. Men de måste satsas på och lyftas fram!

Problemet är att detta är inget läkemedelsindustrin tjänar pengar på.

Jag rekommenderar dessa artiklar:
Hur man kan hjälpa sitt barn
ADHD / ADD
Rätt kost för barn
Barn

Hej Peter. Trodde först inte att du skulle svara överhuvudtaget men där ser man vad mycket fel man har, nu har vi diskuterat hemma, jag och min fru angående allt detta och vi kommer sluta använda ritalin och circadin för att se vad som händer, idag hade vi möte med BUP och då sa läkaren att ”Varför är det ingen som berättar det positiva med Ritalin” då undrade jag givetvis vad det positiva är? Att ha ett kolli till barn…skolan gnäller när det går livat till men det är ju barn vi talar om.

Ska man anpassa barnen efter skolan, eller ska skolan anpassa sig efter barnen? Vad är det för samhälle vi lever i, alla ska vara likadana och göra likadant, ingen får sticka utanför för då är man annorlunda och får till svars att den där bör man dämpa med nån slags medicin.

Hittade massor på youtube om faror med ritalin mm om andra metoder att lösa problemen, mer samtal med barnen istället för att trycka i dom medecin så att alla blir likadana….fy fasiken…dessutom så tog det våran läkare för ca 3 år sedan när grabben fick ”diagnosen”, det tog läkaren 15 minuter att fastställa detta, på vilken grund, jo det vi sa till honom om skolan mm, klart vi var oroliga men vad får man ett piller och grabben blir lugn och fin…men glädjen försvann hos honom…som sagt vi ska sluta med medecin idag….tack för en underbar sida…jag kommer kämpa mot systemet nu…helt klart…


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
PeterKONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


Ett svar på “Ritalin tog bort glädjen!”

  1. Jag skulle för allt i världen inte sätta något barn på ritalin. Jag litar inte på mentylfenidatpreparat alls. Jag har ända från början som jag haft centralstimulanta mediciner haft amfetaminpreparat. Man skall inte förväxla dessa med mentylfenidatpreparaten vad än läkarna säger om att det är samma sak eller liknande. Ja, liknande är det men långt ifrån de samma när det kommer till biverkningar och verkan.
    Lite kortfattad historia om dessa preparat. Amfetamin uppkom under 1890-talet och har sedan dess inte ändrats i sin sammansättning. Studier visar att det beroende du får av det är ett psykiskberoende alltså att att det är inte kroppen som vill ha mer utan psyket. Utöver det så är de största biverkningarna av det hjärtfel av något slag och dålig tandhälsa. Detta är efter långvariga missbruk och inte av brukande av det som medicin. Tandhälsan kan man också påverka själv till stor del.
    Mentylfenidad uppkom under 1950-talet i försök att hitta ett preparat som var bättre än amfetaminet i den bemärkelse om mindre beroendeframkallande och mindre biverkningar. Detta lyckades man dock inte med utan det blev bakvänt med mer beroendeframkallande och mer biverkningar. Det finns även flertalet studier där det är bevisat att ritalin kan ge bestående hjärnskador även vid mycket små doser och kort användningstid. Detta kan jag gå i god för efter hur jag själv fick det efter användande av ritalin under tre veckor innan de sattes ut med omedelbarverkan. Jag blev fullständigt apatisk och kände knappt av kroppens signaler av att behöva gå på toaletten.
    Jag hade ritalin i vuxen ålder och har aldrig efter det fått samma effekt av amfetaminpreparat efter detta. Vid intag så går inte effekthissen hela vägen upp utan den stannar en bit innan toppen. Så var det aldrig innan. Jag vill då på peka att jag hade ritalinet i tre veckor och var inte ens uppe på fulltänkt dos. Tänk då vad det eventuellt gör på våra barns kroppar och hjärnor. De som skall utvecklas och frodas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *