Paroxetin Actavis förändrar ens personlighet!


tabletter

En läsare skrev ett mail till mig angående sin tabletter Paroxetin Actavis:

Tabletterna – Paroxetin Actavis – ändrar ens personlighet. ”Jag vet inte om det bara är jag, men när jag har trappat ner på mina tabletter så brukar jag bara få yrsel å dålig mage dom första veckorna.. Det jobbiga kommer månader efter, brukar ta 5-6 månader och då känns det som en slägga träffar mig! Allt blir mer närvarande, total förvirring i känslor och tankar vilket medför stark ångest. Blir som en känslobomb inträffar… Och sen efter det kommer depressionen, känner mig så ensam och så liten och sårbar, vet inte vart jag ska ta vägen, gråtattacker utan förvarning, starka sömnproblem, ingen trygghets känsla..

Jag äter Paroxetin 20 mg (ett billigare alternativ än Seroxat). Och har ätit dom i 11 år. Kämpat för att försöka sluta i 6 år. Gick ner till 10 mg i våras och som sagt fått ett helvete sen typ i september. Känner att jag är för svag denna gången också så har gått upp igen…

Har tänkt på detta mycket och jag fattar det också som att tabletterna ändrar ens personlighet, på tabletterna kan man bli lite som Ferdinand under korkeken. Man kan sitta där utan större problem, inte mycket berör en… Men tar man bort tabletterna så kommer du snabbt bli uttråkad av att sitta där, alla behoven kommer tillbaka. Alla känslor vill bli tillfredställda. Och har man ångest och depression innan man börjat med tabletterna så kommer den tillbaka tiofalt när man slutar. Om man inte har försökt bearbeta problemen med professionell hjälp. Men det är också svårt, tar man tabletterna så läggs ju ett lock på problemen vilket gör det svårt att prata om dem. Känner man inte av problemen hur ska man då kunna prata om dem…”

Om Paroxetin Actavis i FASS

Mycket vanliga och vanliga biverkningar från Paroxetin Actavis

”Mycket vanliga biverkningar: koncentrationssvårigheter, illamående, förändrad sexlust eller sexuell förmåga, t ex utebliven orgasm och nedsatt erektion och utlösning hos män.

Vanliga biverkningar: aptitlöshet, sömnlöshet eller sömnighet, rastlöshet, onormala drömmar inklusive mardrömmar, yrsel eller darrningar (tremor), dimsyn, gäspningar, muntorrhet, diarré eller förstoppning, svettningar och svaghetskänsla, viktuppgång, förhöjda kolesterolvärden, huvudvärk.”

Paroxetin Actavis i FASS

Större risk för självmordsförsök, självmordstankar och fientlighet efter Paroxetin Actavis om du är under 18 år

”Paroxetin Actavis ska normalt inte användas vid behandling av barn och ungdomar under 18 år. Risken för biverkningar som självmordsförsök, självmordstankar och fientlighet (främst aggression och ilska) är större hos patienter under 18 år, när de tar läkemedel av denna typ. Trots detta kan Paroxetin Actavis skrivas ut av läkare till patienter under 18 år, om läkaren anser att detta är lämpligt. Om du är under 18 år och vill diskutera varför du fått detta läkemedel, ska du vända dig till din läkare igen. Du ska också informera din läkare om du upptäcker något av ovan angivna symtom eller om de förvärras. De långsiktiga effekterna på tillväxt, mognad och tanke- och beteendemässig utveckling har ännu inte fastställts för barn och ungdomar under 18 år.”

Man kan då undra hur stor är risken för självmordsförsök, självmordstankar och fientlighet (främst aggression och ilska) när man är över 18 år!

Paroxetin Actavis i FASS

Alternativ!

Läs gärna dessa artiklar för att hitta andra, naturliga och förnuftiga vägar för att må bättre. Utan att bli beroende och få alla skadeverkningar.

Hur man kan må bättre
Ge dig själv ett bättre liv
Lösningar på depression
Viktiga faktorer för att övervinna depression
Depression är inte en kemisk obalans i hjärnan
Att sluta med psykpiller och börja leva
Fler artiklar – tabletter, lyckopiller, antidepressiva

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.


2 svar på “Paroxetin Actavis förändrar ens personlighet!”

  1. Hej de4r!Ff6rste5r dig, men vi fe5r hoppas att du fe5r me5 be4ttre snart:-)Jag e4ter ockse5 en del menecidir sen jag hade brf6stcancer ff6r snart 4 e5r sen. Kroppen e4r inte som den var innan jag blev sjuk, men jag e4r glad se5 le4nge jag inte fe5r tillbaks den…ska anme4la mig till din te4vling nu. Kika in hos mig de4r jag har le4nkat till hf6ger, vi har en utlottning i ve5r pysselblogg Drf6mmar & Ting nu!Kram pe5 dig!!!Susanne

  2. hej mitt namne osman och jag har haft paroxetin 10 mg från början men nu läker har höjt till 20 mg ja känner mig lite bättra men jag har ett problem att kan inte jobba längre ja kan inte konster mig att söka jobb och jag har problem sömnig och , jag vet inte vem ska ja vänd mig , tack mvh osman te

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *