Viktiga faktorer för att övervinna depression


sallad

Mår du dåligt eller har du drabbats av en depression? Det finns enkla, naturliga och förnuftiga åtgärder som du kan ta.

Jag har skrivit, översatt och satt samman tre artiklar baserade på den amerikanska läkaren Dr Mercola’s artikel om dåligt mående, depression och psykiatriska droger.

Du kan hantera ditt dåliga mående eller depression genom att göra dessa steg. Ta det gradvis, steg för steg. Lite i taget kan du förändra ditt liv till det bättre.

Du har hela ditt liv att vinna på att ta tag i det här!

Låt mig gärna veta hur det går.

Jag tror på dig. Lycka till!


”Viktiga faktorer för att övervinna depression

Motion

Om du lider av depression, eller även om du bara känner dig nere ibland, är motion ett måste. Forskningen är överväldigande positiv inom detta område, med studier som bekräftar att fysisk träning är minst lika bra som antidepressiva medel för att hjälpa människor som är deprimerade. Ett av de främsta sätten den gör detta på är genom att öka nivån av endorfiner, ”må bra”- hormonerna i hjärnan.

Ta itu med din stress

Depression är ett mycket allvarligt tillstånd, men det är inte en ”sjukdom”. Snarare är det ett tecken på att din kropp och ditt liv är i obalans.

Detta är viktigt att komma ihåg, eftersom så fort du börjar se depression som en ”sjukdom”, tror du att du behöver ta ett läkemedel för att fixa det. Allt du verkligen behöver göra är att återfå balans i ditt liv, och ett av de viktigaste sätten att göra detta är att ta itu med stress.

Meditation eller yoga kan hjälpa. Allt du ibland behöver göra är att komma ut på en promenad. Men utöver det rekommenderar jag dig också att använda ett system, som kan hjälpa dig att hantera känslomässiga problem, som du kanske inte ens var medveten om. Min favorit för detta är Emotional Freedom Technique (EFT) . Men om du har depression eller allvarlig stress, tror jag att det vore bäst att rådgöra med en psykolog, som också är en EFT-utövare, för att guida dig.

Ät en hälsosam kost – En annan faktor som inte kan förbises är din kost. Livsmedel har en enorm inverkan på ditt humör och din förmåga att klara det och vara lycklig. Att äta de livsmedel, som beskrivs i min kostplan, kommer bäst att stödja din mentala hälsa. Att undvika socker och spannmål hjälper till att normalisera ditt insulin och dina leptin-nivåer. Detta är ett annat kraftfullt verktyg för att möta depression.

Stöd optimal hjärnfunktion med essentiella fetter – Jag rekommenderar även starkt att du kompletterar din kost med djur-baserade omega-3-fett av hög kvalité, såsom krill-olja. Detta kan vara det enskilt viktigaste näringsämnet för att bekämpa depression .

Få massor av sol – Se till att du får tillräckligt med solljus för ha friska D-vitaminnivåer. Det är också en avgörande faktor vid behandling av depression eller för hålla den i schack. En tidigare studie fann att personer med de lägsta nivåerna av vitamin D var 11 gånger mer benägna att bli deprimerade än de som hade normala nivåer. D-vitaminbrist är faktiskt mer normalt än sällsynt och har tidigare varit inblandad i både psykiatriska och neurologiska sjukdomar.”

Översatt artikel av den amerikanska läkaren Dr Mercola.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *