Allvarliga övergrepp av psykiatriker Ola Gefvert

Psykiatriker Ola Gefvert
Psykiatriker Ola Gefvert

Psykiatriker Ola Gefvert har begått allvarliga övergrepp mot försvarslösa människor som sökt hjälp hos honom. Det är synnerligen upprörande! Hur kan det få ske?

Han har utnyttjat deras utsatta position för sin egen vinning och för att tillfredsställa sina sjuka lustar.

Det är synnerligen bedrägligt och hemskt fegt!

Aftonbladet om Ola Gefverts övergrepp.

Psykiatriker Ola Gefvert bör åtalas och förlora sin rätt att ha patienter. Det är uppenbarligen så att han behöver mer vård och hjälp än sina patienter.

Jag hoppas fler vågar anmäla nu så att Ola Gefvert förlorar sin legitimation och får stå till svars för sina allvarliga övergrepp mot försvarslösa människor som söker hjälp.

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

Ett svar på “Allvarliga övergrepp av psykiatriker Ola Gefvert”

 1. PSYKIATRIKER OCH F.D. ÖVERLÄKAREN OLA GEFVERT

  Psykiatrikern Ola Gefvert fick sparken som överläkare från psykakuten på Akademiska Sjukhuset i Uppsala vid nyår efter att 14 personer i personalen sagt upp sig i protest mot Gefverts metoder och bemötande av patienter och han hade dragit på sig ett 20-tal anmälningar för felbehandlingar och bristande patientsäkerhet.

  Han fortsatte då att ta emot patienter privat i sitt eget bolag Närpsykiatrin i Nyköping AB. Två månader senare beslutar Landstinget i Uppsala att inga patienter får remitteras till Gefverts mottagning eftersom han bedöms vara en säkerhetsrisk för patienterna. Socialstyrelsen har nu anmält honom till HSAN med begäran om att hans läkarlegitimation skall dras in. Det ärendet är ännu inte avgjort.

  En av anmärkningarna mot Gefvert gäller att han har låtit söva patienter och utsätta dem för ECT-behandling utan deras medgivande eller kännedom. En annan anmärkning gäller hans flirtande och sexuella anspelningar mot kvinnliga patienter.
  Kvinnor som utsatts för våldtäkt har Gefvert beskrivit som “hysteriska fruntimmer”.

  Låt oss hoppas att denne man blir av med sin läkarlegitimation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *