Alternativ till psykofarmaka och SSRI


vindruvor

Det finns alternativ till psykofarmaka och SSRI. Det gäller bara att använda sig av dem – tillräckligt länge och mycket.

Fick nedanstående intressanta mail från en läsare angående att välja bort psykofarmakan och SSRI för att hitta naturliga lösningar utan skadeverkningar.

Se även dessa artiklar:
Hur man kan må bättre
Ge dig själv ett bättre liv
Lösningar på depression
Viktiga faktorer för att övervinna depression
Depression är inte en kemisk obalans i hjärnan

Läsaren kommenterade denna artikel om Johannesört:
Johannesört istället för psykpiller!

Ja. Johannesört hjälper. Jag vet av egen erfarenhet. Johannesört ingår ibland som mikroskopiska (tyvärr) beståndsdelar i vissa farmaka – men det är ju då uppblandat…

Vad man dock skall veta är följande, baserat på egen erfarenhet. Har man som jag ADHD – kan, vid längre tids användning Johannesört trigga igån hyperaktiviteten. Alltså om man märker det – dra ner på Johannesörten (rekommenderar Neurekan som även säljs på apotek) och ta den som ”behovsmedicin”. Det fanns även Euvekan, som till största delen bestod av citronmeliis – också lugnande. Denna kombination var helt enkelt suverän för mig att kunna sova. Tyvärr finns ej Euvekan kvar – de tillverkas ej längre. :( Det finns en ny som heter Melissa Dream och är jättedyr (tycker jag). Inte heller har den samma effekt för mig, då Valeriana ingår. Valeriana fungerar inte för just mig, men är också ett bra alternativ till sömnproblem som är ganska vanligt vid psykisk ohälsa.

I mitt fall har jag faktiskt fått 2 psykiatriker att acceptera att jag använder alternativ istället för farmaka. Jag har BRA multivitaminer, Omega-komplex och en kalcium-magnesiumformula som är toppen.

Jag handlar från ”Bättre Hälsa” där just denna kombination av Calcium-magnesium finns. Magnesium funkar ju bäst med kalcium och är bra för nerver, muskler och leder. Tror inte just denna kombination finns någon annan stans. Den är också bra för att förhindra alltför svår träningsvärk.

En annan rekommendation: begär ”Motion på recept”!!! Det finns faktiskt. Har inte din mottagning detta tjata om att de tar in det. Hänvisa till ex till Carema Hjärnhälsan i Haninge Kommun. Där finns denna möjlighet.

Dagsljus ökar ju bl.a. Serotoninhalten i hjärnan = mår bättre. BRA tillskott är tyvärr dyra – men jag föredrar att må bättre utan biverkningar än att spara de kronorna. Man kan rådfråga ”Bättre Hälsa” om vad som kan vara lämpligt för just mig och mina problem. Tänk bara på att naturmedel INTE ger en bedövande känsla i huvudet. Ett annat bra företag är ”Hälsa för Alla”.

Det tar TID (räkna med minst 2-3 månader) innan de verkliga resultaten visar sig. Och min erfarenhet: Du vet inte vilken nytta de gjorde innan du slutat och hållt uppe någon tid med alternativen.

Lycka till alla som vill testa alternativ innan farmaka. Det här var min erfarnehet och mina tips.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *