Näthat – idiotiska, destruktiva försök att diskriminera och smutskasta


peterularsson-6

”Vill tacka dig för att du lägger ner din tid på att hjälpa mig! //ch”

De flesta människor är naturligtvis väldigt shyssta – speciellt om man behandlar dem med respekt. Det är underbart att ha att göra med dem!

Man kan förståss ha olika uppfattningar i en fråga – då gäller det att debatten präglas av medmänsklighet och respekt.

”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.” Evelyn Beatrice Hall

Varför vill någon svärta ner eller smutskasta?

Att försöka svärta ner, diskriminera eller smutskasta skribenter & debattörer är ett klassiskt sätt att styra bort fokus från den känsliga sakfrågan.

Motivet är att förstöra trovärdigheten hos den som framför budskapet så att även budskapet förlorar sitt värde.

Den som gör detta saknar förnuftiga argument och vill bara förstöra.

Varför skulle någon vilja göra detta?

Det kan vara ren förstörelse precis som när någon repar den fina bilen han eller hon går förbi. Inte mycket lönt att fråga varför detta gjordes.

En del personer har också en impuls att förstöra och göra ner allt som de inte kan ta till sig och förstå. Flickan som blir mobbad därför hon har förra årets jacka är ett litet exempel på detta. Litet för oss kanske – men oerhört smärtsamt för henne.

Sanningen är också ibland oerhört smärtsam för de som inte alltid vill gott. Sanningen – ute i ljuset med fakta och bevis – kan kosta. Historien är full av exempel där sanningen har kostat oerhört mycket.

Dumma fördomsfulla yttranden

Den som har något att dölja – lögnaren, tjuven, den kriminelle, den ohederlige, den perverte, fifflaren, dumskallen, den destruktive – kan skrika och väsnas oerhört mycket och fullständigt idiotiskt när han eller hon hotas av sanningen eller saknar förnuftiga argument.

Inga argument, förnuft eller skäl – utan bara dumma fördomsfulla yttranden i panik. Precis som en tjuv som blir påkommen och skyller på allt och alla.

Oerhört dåligt påläst

Diskrimineraren eller smutskastaren är oerhört dåligt påläst eller har helt och hållet baserat sin uppfattning på rykten eller åsikter. Ord som bevis, vittnesmål, argument, lyssna, förstå, läsa på, observera, tänka självständigt, se båda sidor av saken etc. finns inte i tankebanorna. Tanken är bara att förstöra!

Hon eller han kan också vara fullständigt dominerad av andra och gå i deras ledband.

Svärta ner, smutskasta och diskriminera
– hur lågt kan man sjunka?

Att fullständigt ignorera sakfrågan och istället angripa skribenten eller debattören är verkligen lågt och destruktivt.

Det bryter också mot FNs mänskliga rättigheterna.

Medvetet eller av ren dumhet så måste målet med detta vara förstörelse till ingen nytta.

I min värld råder respekt, nyfikenhet och intresse inför andra människor och deras liv, tro, aktiviteter och tankegångar.

Att fegt gömma sig i anonymitet

Diskrimineraren och smutskastaren gömmer sig ofta fegt i anonymitet på internet för att ostört kunna sprida sina destruktiva kommunikationer.

Denna ljusskygghet säger en hel del om personen.

Mitt engagemang för att hjälpa andra

Av ren och uppriktig vilja att hjälpa andra, så har jag engagerat mig för mänskliga rättigheter, mot mobbning, mot diagnoshysteri samt överskrivning av psyko-farmaka till barn och vuxna – och främst för att få ut sanningen om elchocksbehandlingarna, sk ECT.

Min kritik mot psykiatrin och råd till andra att söka sig till alternativa behandlingar är välgrundad och uppbackad av åtskilliga vittnesmål och bevis.

Mer info om mitt engagemang.

Sveriges största sidor inom svensk grammatik

Jag har även lagt upp förmodligen sveriges största grammatiksidor på internet med tusentals besökare varje dag och hundratals lovord från bla. lärare, elever och pedagoger.

”Stor tack för din sida som äntligen beskrev ordklasserna för mig! Jag skrev ut flera av dina förklaringar och tejpade upp dem i min lägenhet. Jag har då dyslexi och är 31 år, jag gick i special skola där lärarna helt enkelt gav upp på min då jag var för långsam på att lära mig språket och har alltid undrat hur det förhåller sig med Verb och övriga ordklasser. Och nu vet jag tack vare din sida! tack tack! MvH Christian”

Svensk grammatik på ett enkelt och förståeligt sätt

Ideell insats för att stötta och hjälpa

Fullständigt ideellt och engagerat har jag informerat, stöttat, hjälpt och följt upp de drabbade och anhöriga så att de t.ex har anmält sina skador från elchocksbehandlingar till myndigheterna. Många har blivit hjälpta och valt alternativa vägar efter att ha varit i kontakt med mig.

Jag har så många vänner som ätit SSRI, och nästan ALLA har slutat med medlen. Har under många år använt främst citalopram men oxå de flesta andra. I början var det bra, men skribenten och insändarna har rätt, man dämpar nedstämdheten med en falsk, förkonstlad känsla. Glädje är fel ord – kan möjligen betecknas som syntetisk förnöjsamhet…

Sluta med psykpiller och börja leva

Vågar inte räkna hur många timmar som jag har lagt ner på detta.

Mitt engagemang för att få ut sanningen om ECT

Mitt engagemang mot ECT startade en gång i tiden när jag såg att närstående personer blev förstörda av elchocksbehandlingar. För mig var detta chockerande och mycket fel.

Hundratals vittnesmål mot elchocker
Film om skador efter ECT

”Hej och tack, vet hur ECT gör med folk, min mamma har fått c.a 9st och är tvyärr inte samma mamma idag som innan, hade ja vetat vad detta gjort mot henne innan hade ja ALDRIG gått med på detta !!! men du gör ett fantastiskt jobb :-D”

”Vår kontakt har betytt och betyder mycket för mig. Jag följer Ect-sidan på Facebook varje dag.”

”Jag beundrar dig och dina kollegor för ert arbete. Att arbetet fortsätter gläder mig. Ni behövs verkligen!!!”

”Hej igen och tack för ditt fantastiska engagemang. Han verkar ha ändrat sig efter att ha läst dina artiklar.”

Fler lovord här

Jag erkänner mig ”skyldig”!

En sak måste jag dock erkänna mig ”skyldig” till. Detta är något alla känner till och kan läsa på min hemsida eller Facebook.

Jag är inte jude, muslim, kristen, katolik, hindu, ateist, baptist eller jehovas vittne – men jag är scientolog. Jag är en stolt och lycklig scientolog sedan över 35 år tillbaka.

Eftersom Sverige bör ligga långt framme vad det gäller mänskliga rättigheter, och Scientologikyrkan är ett erkänt och skattebefriat trossamfund samt en erkänd religion över hela världen, så har jag inte tyckt att det var nödvändigt för mig att acceptera någon som helst form av diskriminering.

Diskrimineraren vill kanske att jag skall märka ut mina kläder, lägenhet, cykel, hemsidor och artiklar så att man direkt kan se vilken religion jag tillhör. Kanske man också kan lägga till en siffra i personnumret? Tankarna går onekligen till judeförföljelserna och andra hemska nedtryckande av människor.

Jag är också vit, man, normallängd, medelålders, rund om magen, hetero, limhamnsbo, fotograf, skribent, mellanbror, naturälskare, vandrare, friluftlivsentusiast och en mycket stolt fyrabarns-pappa.

Jag värnar mycket om de mänskliga rättigheterna och älskar att hjälpa andra.

Se även dessa artiklar:
Jag ogillar fördömande, förtryckande människor, grupper och sekter!
Beröm, debatt, kritik

Vem vänder jag mig till?

Det är inte lönt att försöka kommunicera med människor, som är så fulla av fördomar och falska uppgifter, att de inte vill undersöka och försöka förstå de faktiska sakförhållandena.

Dessa människor vill inte förstå; de vill bara förstöra och har inte lagt många timmar av sitt liv på att ideellt och varmhjärtat hjälpa andra.

Jag vänder mig till människor som själv kan titta efter, läsa på, tänka självständigt och ta egna beslut. Deras synfält är inte blockerat varken av fördomar eller åsikter. De går inte heller i andra ledband.

Psykiatrin behöver reformeras

Psykiatrin har haft fel åtskilliga gånger under historiens lopp – se deras tortyrliknande ”behandlingar” isbad, snurrstolar, insulinchocker, tvångssteriliseringar, lobotomi, elchocker och otaliga psykofarmaka – och alltid motsatt sig förbättringar och alternativ. Det finns åtskilliga bevis för detta.

Psykiatrin har fastnat i en ond cirkel som den inte kan ta sig ur. Därför behövs en stor reform och att psykiatrin ersätts av en medmänsklig, kärleksfull och alternativ vård.

Det gäller att kunna se och förstå detta.

Mänsklighetens framtid hänger på de goda människornas insatser!

Min röst kommer aldrig att tystna!

Peter U Larsson
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset..


Ett svar på “Näthat – idiotiska, destruktiva försök att diskriminera och smutskasta”

  1. Ja.Blev jätteförvånad att Du är scientolog om jag nu läste allt rätt.Lycklig också.Mest förvånande är ju dock att Du då inte tycks vilja evangelisera.Bra!!!Själv är jag kristen, men vänstermänniska och inte särdeles pigg på att evangelisera.Slutsats: Du är scientolog ;jag är vänsterkristen.Må vi ha många givande möten/samtal i kampen mot psykiatrins missar!!/Happy Valentine/j

    Bra om man kan samla många av olika tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *