Peter Larsson – med starkt engagemang för mänskliga rättigheter


peterularsson-4
I närrradion om elchocksbehandlingar, sk ECT.

”Du är verkligen de utsattas vän, en enastående kämpe med civilkurage och en röst som inte är snörd!”

Se mina artiklar inom olika områden nedan.

Mänskliga rättigheter

demonstration-lund
Demonstration för mänskliga rättigheter i Lund

”Har varit inne på några av dina länkar. Det är ett viktigt arbete du gör i processen för en bättre värld. Verkligen underbart att se ditt engagemang för människorna och jorden, går rakt in i hjärtat.”

Människor skadas av elchocksbehandlingar, ECT

almedalen-2012
Almedalen på Gotland

”Jag vill också passa på att säga att jag läst flera av dina länkar och blir så glad och imponerad av din önskan att göra nytta, din drivkraft och patos i så många frågor.”

Hur kan man må bättre?

”Fantastisk hemsida. Tag aldrig bort den!!! Vi har just klivit in i utredningsdjungeln, är inte intresserade av medicineringen som ordineras. Tänker försöka med ändrad kost och tillskott. Mycket stor nytta av jobbet som gjorts med denna rapport! Stora varma tack.”

Svensk grammatik på ett enkelt och förståeligt sätt

”Hej, Jag är lärare i SFI på Folkuniversitetet i Göteborg. Jag hittade din fina sida om grammatik och vill gärna använda mig av den. Då undrar jag vad jag får göra. Får jag länka till den? Får jag ta delar som t ex avsnittet om substantiv och ”bädda in” i min sida på Folkuniversitetets lärplattform? Givetvis med källhänvisning. Vad tycker du är ok? Hälsningar, A.Q”

Det bästa jag vet är att hjälpa mina medmänniskor.

”Jag vill bara förklara att du är en fantastisk vän. Jag fick kontakt med dig efter att jag separerat från min sambo. Sedan dess har du varit mitt stöd. Du har oförtröttligt läst mina mail om mina vedermödor tillbaka till livet och arbetet. Jag är oerhört tacksam för min kontakt med dig och du har gett mig en grundtrygghet. Du är fantastisk! Birgitta, Trelleborg”

”Tack Peter! Jag önskar dej och din familj en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Du är en underbar människa! Jag är glad att du förgyller livet för så många. Jag är en av dom. Tack för att du tar dig tid och bryr dej. Hälsningar/ M”

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Kontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


8 svar på “Peter Larsson – med starkt engagemang för mänskliga rättigheter”

 1. Hej Peter!

  Jag är väldigt glad att jag som svensktalanade ungersk kvinna har hittat din websida och kan ha även rekomendera till mina svensk – språkintresserade och praktiserade klubmedlemmarna i Budapest.

  Dessutom är jag själv en kvinna i Ungern, som tycker att mänskliga rättigheter är de viktigaste grunder för något verkligen mänskligt och riktigt välgörande liv.

  Tack för att vi kunde växla några rader redan
  och tack för språkhjälpäven i framtiden av din sida. Med vänlig hälsning av Ilona

 2. Vi lever inte i ett demokratiskt land, med rättvisa mm är enbart på ytan för i det fördolda
  sker div övergrepp på folk.
  Hela vårt land har havererat inom det mesta, men ytan putsas och ytligheten, kapital
  är drivfjädern. Tyvärr ang mobbning går det i arv, ofta fs det i vuxenvärlden och de som utsätts hamna i samma utsatta läge som vuxen i arbetslivet, m a o går det från barn/tonår/vuxen ålder
  upprepas. Skall man komma åt detta måste man gå till föräldrarna också! De som saknar empati har inga skrupler. Angrepp är bästa försvar men också det fegaste.
  Det är märkligt med allt pratande, debatter, stöd mm att mobbning ff pågår och det är synd om alla barn som sviks av vuxna, vilket senare kan leda till div eländen. Lagen är tandlös och ur funktion! rättssystemet kan varken skydda barn, vuxna. Barn och tonåringar gör som vi beter oss inte som vi säger! Inga personer mår bra av att mobbas varken som vuxna eller barn, utan ger negativa konsekvenser för alla. Vuxna har tappat sin auktoritet vilket är inte samma sak som auktoritär.
  Vad gäller ECT, är det märkligt att denna metod huvudtaget får förekomma? med tanke på folk blir hjärnskadade för livet, får ändrad personlighet! Det är inte friskt att göra PR för denna teknik som konstruktiv behandling än mindre tvinga människor att genomgå denna.
  Allt annat skall prövas först, mediciner, alternativa mediciner, tekniker mm och jag anser ECT tillhör en förgången tid, när man inte begrep skadorna vilket de inte kan skylla på idag.
  Sucid kan ske trots Ect och de skador som människor får efteråt är ett dyrt pris att betala för utsatta och samhället pga de flesta kan inte leva ett bra liv, arbeta, ta hand om familjer mm
  Frågan blir om läkarna har testat metoden på varandra, deras anhöriga osv? om de ville riskera konsekvenserna själva? Jag har icke hört om ett enda fall där Ect har gjort personer
  friska? tippar det kostar mindre, går fortare mm och därmed använder den Ect !
  IVO måste lägga upp ett register över ECT skadade personer och vilka skador de har fått!
  Detsamma gäller för mobbade personer! Det går inte att åtgärda annars, förebygga och dra lärdom av. Ansvariga personer måste gå till källorna, där problemen ligger och inte skrapa på ytan och säga folk är färdigbehandlade! Hela landet, folket är sargat, blöder av allt elände som sker varje dag, en psyk ohälsa som vilar över folket, landet.
  Det är bra med personer som Peter m fl som orkar, har motivation, lust osv visa fram konsekvenserna av inhumanitet, skador osv
  Kapitalet styr idag och politikerna har noll empati med folk utan kapital, de värnar om sig själva, sina pengar och övriga besuttna, övriga får klara sig bäst de kan.
  Korruptionen flödar i toppen, botten, mellanleden.

 3. Alla ni patienter som utsätts för dig eländen, övergrepp, nonchalans, arrogans, brist på empati, lyssnande, felaktiga operationer, diagnoser, behandlingar osv.
  Anmäl till IVO och Socialstyrelsen, har ni bevis så kop och skicka dem, eller andra som kan styrka vad ni säger! Psykiatrin är undermålig m fl ställen inom vården.
  Frågan blir om det är fel på personerna som blir läkare och eller utbildningen som har för låga krav och eller erfarenheten saknas, empatin, förhållningssätt.
  En enskild patient kan inte stå mot en hel läkarkår, utan man måste ta hjälpa av IVO och Socialstyrelsen.
  Det kanske är ett läkarskifte pga pensionärsavgång, landstingen sparar och drar ner,
  läkare själva mår psyk inte bra, saknar engagemang, ork
  Aldrig förut har det anmälts enl Lex Maria så många anmälningar som fn, men problemet är det är patienter, anhöriga, vänner m fl som anmäler för varken läkare, m fl anmäler, trots anmälningsplikt! detsamma gäller anmälningar till Läkemedelsverket!
  Jag gläder mig åt en person har fått upprättelse så långt som går, det har tagit 2 år, träget arbete och bevis att lägga fram som avslöjade det mesta.
  Likaså fick vissa läkare ändra taktik, erkänna och göra rätt för sig, mycket bra.
  Det är bara anmäla om och om igen! Läkarna tycks inte begripa något? än mindre inse de skall värna om patienterna för utan dem har de inga arbeten, höga löner.
  Man måste ju tacka IVO, Socialstyrelsen för utan dem, har man ingen chans som patient.
  Grovarbetet får man göra själv, var smart och pröva olika tekniker för att nå målen.

 4. Hej!
  Bästa Peter!
  Det är ju brist nuförtiden på rättvisor som är redan försvunnen från en hel del i världen och mest österländska länderna! Det som händer på visa länder avbryter mot mänskliga rättigheter och barns rättigheter. Barnen i Syrien har lidit på grund av kriget som har pågått i fyra år. Ännu värre folket i norra Irak. Med de alla andra länderna som lider på grund av kriget.det enda demokratiska landet i världen är Sveriges oavsett på det som pågår bland folket för olika typer av hatbrott och mycket mer det är 30% annars jag anser att 70%procent är nästan perfekt under socialdemokraternas makt tiderna över bästa Sverige!

 5. Hej !
  Jag ska skriva två meningar fast med stor betydelse.
  Människorna är olika för olika men tillslut de är lika värdiga.
  Ingen människa i världen kunde ha möjlighet och bestämma över sin ,ras ,utseendet och till med nationalitet.
  Alla människorna är tillfälliga i livet precis som teater som varje person har sin toll och när rollen är slut !!!

 6. Jag bor i Ukraina, Kiev, och jag har aldrig hört om problemet. Jag är upprörd av dessa fakta.

 7. Hej !
  Jag ville gärna skriva om det som händer med oskyldiga människor som flyer från döden med bomber till döden i vita havet med i smugglanas olagliga båtar !det enda landet som inte har stängt sina dörrar inför drabbade människornas av krig är Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *