Allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna av psykiatrin


jennie-moberg-ECT

Jag vill uppmärksamma en rad brott mot de mänskliga rättigheterna utförda av psykiatrin mot en tjej. I Sverige. I nutid. Ja, det är Sverige och det är i nutid!

Se detta vittnesmål från en ung tjej som bla. fick 47 elchocksbehandlingar s.k ECT. (Jo, man ger faktiskt elchocker fortfarande i Sverige och det mer än någonsin. Sverige är värst i världen på att ge elchocker ca 50 000 om året!)

Hennes gripande vittnesmål vittnar om rena tortyrmetoderna.

Var fanns kärleken, medmänskligheten omtanken, omsorgen och lyhördheten hos psykiatrin?

Oerhört starkt och modigt av henne att berätta sin historia. Hon har min fulla beundran. Det hjälper andra!

Läs hennes berättelse här:
Nära döden och ECT

Se fakta om elchocksbehandlingarna här:

Människor skadas av ECT

Varför tycks det ibland som om ECT fungerar?

Vad är alternativet till ECT?

Vi som inte gillar elchocksbehandlingar, ECT

Skriv på protestlistan mot ECT

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


4 svar på “Allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna av psykiatrin”

 1. Jag har journalbevis på,att jag har utsatts för 4 allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna om frid och frihet,son Halmstad tingsrätt samt Halmstadpolisen gjort allt för att sopa under mattan trots att chefslagman Nils Ljunggren i Halmstad tingsrätt beskrev brotten för Hovrätten i Göteborg 1993 01 22 i ett PM.Han skrev att jag skulle erhålla 4 miljoner kronor i Livränta,men skrev FEL EFTERNAMN på min make och mig!
  DÄRFÖR HAR JAG VARKEN ERHÅLLIT LIVRÄNTA ELLER SKADESTÅND UNDER ALLA DESSA ÅR!
  Problemet för mig är att jag ej fått någon motpart i en rättegång med nämndemän närvarande!2017 skrev poliskommissarie Mikael Lundh,efter, att ha tagit del av min makes och min GEMENSAMMA journal, som bevisar brotten mot min f.d.make och mig,att jag skulle yrka skadesåtnd.MEN NU ÅR JU HALMSTAD TINGSRÄTT KORRUPT.
  .ANNELIE ROYS NAMNTECKNING ÄR FÖRFALSKAT i Halmstad tingsrätt I DET FÖRELÄGGANDE JAG FICK i juli 2018-JAG HAR POLISANMÄLT DET!
  JAG YRKAR FORTFARANDE HÖGA SKADESTÅND.GÅ UT PÅ INTERNET OCH LÄS OM ”ONYKTER DOMARE-ÖVERSLÄTANDE!FELVÄSENDET” MED MINA KOMMENTARER TACK!

 2. Jag har kallats till chefslagman Pia Johansson på Halmstad tingsrätt 10.00.-10.30. 2019.
  Hon vägrade kalla överläkare Elsa Andersson på PIVA i Halmstad, som svarande 2014 .Elsa Andersson orsakade det 4:e brottet mot mig 1992.
  Pia Johansson ville, att jag istället skulle kontakta Åklagaremyndigheten i Halmstad.
  Det har jag tidigare gjort genom polissekreterare Monica Carlsson hos Halmstadpolisen-utan,att få svar.
  2019 01 skrev jag till Chefen för Åklagaremyndigheten i Halmstad Morgan Johansson från Spanien och sände med bevismaterial ,som styrker brott. FÖR ÅTGÄRD.
  Jag väntar på svar 2019-01-12
  Anita Boström

 3. Jag gar polisanmält Halmstad tingsrätt och dess lagmän eftersom jag ej fått”LIKHET INFÖR LAGEN”INGA NÄMNDEMÄN NÄRVARANDE OCH INGEN RÄTTSHJÄLP SEDAN MÅL T 975/92!
  Jag har även polisanmält Halmstadpolisen för undermålig utredning.trots att sekreterare N Monica Carlsson hos Halmstadpolisen i över 20 år mottagit bevis som styrker brotten.Så har polisens utredare Linda Sörbye skrivit att”BROTT KAN EJ STYRKAS!N Monica Carlsson har lovat att ställa upp som vittne i domstol på,att hon har tagit emot bevis,som styrker brotten .Och lagman Nils Ljunggrens PM har hon ankomststämplat.
  Inspektör Wetterlund har 2019 sänt 12 bevis till polisens särskilda utredare…….
  2019 04 sade poliskom.Lars,att brotten var preskriberade.men att han skulle vidarebefordra ytterligare bevismaterial till polisens särskilda utredare.
  MEN PRESKRIBERADE BROTTEN INTE DÅ JAG EFTER DET FÖRSTA BROTTET 1976 05 14 UPPSÖKTE HALLANDS LÄNS LANDSTING OCH BERÄTTADE OM DET FÖRSTA BROTTET MOT MIN MAKE OCH MIG OCH JAG YRKADE SKADESTÅND!Sedan dess har registratorn på REGION HALLAND TAGIT EMOT BEVISMATERIAL OCH MINA SKADESTÅNDSYRKANDEN.MEN DE HAR TYDLIGEN ” FASTNAT” HOS JURISTEN ISABELLA LINDHOLM OCH I LANDSTINGETS ARKIV EFTERSOM JAG EJ FÅTT SVAR PÅ MINA SKADESTÅNDSYRKANDEN……
  CHEFSLAGMAN PIA Johansson I HALMSTAD TINGSRÄTT AVGÖR MINA SKADESTÅNDSYRKANDEN”I PARTERNAS UTEVARO”Och har vägrat kala Dr.Elsa Andersson på PIVA i Halmstad ,som min MOTPART.Det var dr.Elsa Andersson,som begick brott mot LPT 1992:1128 OCH BLEV TVÅNGSINTAGEN DÅ JAG BAD OM MINA JOURNAL-
  KOPIOR!!
  JAG YRKAR HÖGA SKADESTÅND FRÅN DEN SVENSKA STATEN.OCH HAR INFORMERAT JUSTITIEKANSLERN OM BROTTEN!

 4. 2019 09 30 skrev jag till chefen för REGION HALLAND och informerade honom om bakgrunden till brotten inom psykiatrin på Länssjukhuset i Halmstad samt lasarettet i Varberg ,som rättsväsendet allt sedan 1993 gjort allt för att sopa brotten under mattan med Halmstad tingsrätt som första instans !!
  Expeditionspersonalen i Halmstad tingsrätt har tagit emot bevismaterialen om och om igen .Men cheflagman Pia Johansson avgör målen I PARTERNAS UTEVARO!!Och skyddar därmed läkarna.
  Expeditionspersonalen Simon Qvennerberg och Hans Fajersson ankomststämplar endast det första bevismaterialet och tar betalt för administrativa kostnader.
  Trots- att jag har betalat 10-tusentals kronor i anmälningsavgifter under årens lopp, så skriver Tingsrättens Ancie Lago,att jag skall betala 2.800 kronor i mål,som tingsrätten tidigare felbedömt.
  Bl.a. Folksams förfalskning av ett invaliditetsintyg på mig.Mitt vittne infann sig ej till Huvudförhandlingen i Halmstad tingsrätt 2011.Så jag tvingas betala rättegångskostnaderna!Huvudförhandlingen borde tagits om!!
  Region Halland ankomststämplade bevismaterialen på brotten inom psykiatrin 2019-09-30 Diarienummer
  RS 190006-299 men registrator Per-Erik Daniels angav ej någon handläggare.
  Jag har informerat massmedia om VÅRDSKANDALER INOM PSYKIATRIN.

  2019-10-08

  Anita Boström
  Leg.sjuksköterska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *