Förbättra din hälsa och ditt mående med citroner!


citron

Fick precis att mycket intressant nyhetsbrev från Bättre Hälsa i Stockholm. Kommer själv att ta till mig detta och byta ut alla mina juicer mot ekologisk citrondryck. Skall bli intressant att se vad som händer!

En sak att göra varje morgon för förbättrad hälsa

Ett enkelt tips som kan hjälpa dig till långsiktig avgiftning, förbättra matsmältningen och öka ämnesomsättningen samt höja energinivån.

Vi bombarderas med gifter genom maten, luft och vatten, vi får det genom kemiska tillsatser, bekämpningsmedel, hormoner, antibiotika och andra skadliga ämnen i maten vi äter. Konserveringsmedlen i maten motverkar mag- och tarmsystemet vars syfte det är att bryta ner maten.

Nå, vi vet alla hur farliga gifterna är, och att vi får i oss dem, men hur blir vi av med dem?

En uppsjö av detox-produkter översvämmar marknaden, vissa blandar i ett 30-tal örter och tror att kroppen skall avgifta sig med det. Andra hävdar att ett eller annat ämne skall rensa kroppen på allt. Nåja…

Men det finns ett enkelt och billigt sätt som du kan göra varje morgon som hjälper kroppen att gradvis släppa på gifterna, förbättra matsmältningen samtidigt som det ökar energin, och framförallt – gör kroppen basisk. Kroppen blir sur av alla gifter, pH-värdet sänks drastiskt vilket öppnar upp för allehanda krämpor och sjukdomar.

Och det tar mindre än 2 minuter!

Här är tricket …

Med en gång du vaknar – varje dag – pressar du 1/2 till 1 hel citron i ett glas rumstempererad renat vatten, gärna lite varmt. Det är skonsammare mot kroppen än att använda kallt vatten. Hitta en bra citronpress, det finns billiga sådana, eller krama citronklyftor, eller halvor. Och ät inte frukost omedelbart efter, vänta 5-10 minuter.

Om du tycker det blir för surt i början kan du hälla i några droppar Stevia – det gör en markant skillnad. Vill du ge det till barnen också kan du också använda Stevia och kolsyrat vatten i början. Det blir jättegott.

Men – och detta är viktigt – se till att använda ekologiska citroner och använd inte citronsaft på flaska. Ekologiska citroner har inga bekämpningsmedel som kan ackumuleras. Det innebär också att de ser lite annorlunda ut än de exemplariska citroner du vanligtvis hittar i diskarna. De är oftast mindre och de möglar mycket fortare – vilket de skall göra. De smakar däremot oftast bättre. Förvara dem i kylskåp så håller de längre.

Det har varit känt i århundraden att citroner innehåller kraftfulla antibakteriella, antivirala och immunökande ämnen. Vi vet att citroner är en stor hjälp för matsmältning och leverrensning. Det hjälper även till att hålla gallstenar borta då det håller igång galla produktionen (får man ett gallstensanfall skall man pressa ett antal citroner och dricka med en gång – närmast magiskt). Citroner innehåller citronsyra, magnesium, bioflavonoider, vitamin C, pektin, kalcium, kalium och limonen, vilka hjälper immunförsvaret att bekämpa infektioner.

Citroner är ett av de mest alkaliska livsmedel du kan äta. Det kan vara svårt att tro när man biter i en. Men i kroppen blir citron alkalisk, citronsyran skapar inte syra när den metaboliseras. Mineralerna i citroner hjälper till att göra blodet basiskt. De flesta människor är för sura (från att äta för mycket socker och sädesslag). Att dricka citronvatten hjälper till att på lång sikt minska den totala syra halten, och kan även avlägsna urinsyra från lederna vilket minskar ledbesvär och inflammation.

Fördelarna:

  1. Förbättrar matsmältningen, kan hjälpa vid halsbränna

  2. Ökar energin

  3. Ökar allmänna välbefinnandet mentalt och fysiskt

  4. Avgiftar kroppen på sikt

  5. Gör kroppen basisk

  6. I och med förbättrat matsmältningssystem och avgiftning samt att det gör kroppen basisk kommer hormonbalansen i jämvikt vilket ger mer energi, och kommer att hjälpa dig att förlora kroppsfett.

Men – det fungerar bara om du faktiskt gör det – varje morgon.

Vi övergår nu till uttrycket ”en citron om dagen …”

Copyright (C) 2014 Bättre Hälsa.

.

Alternativ till ett bättre mående – hitta din egen naturliga väg!

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


9 svar på “Förbättra din hälsa och ditt mående med citroner!”

 1. Hej !

  Tack för den Fantastiska förklaringen om citroner !

  Jag ska börja från och med imorgon att använda citroner regelbundet !

  Tack !

  Mvh

 2. Jag ska köpa hem citroner i dag!
  Låter mycket ”syrligt” lovande.
  Kramar, L81

 3. Tack att du sprider hälsosamma kunskaper. Jag skulle nog vilja påpeka att när du i din artikel använder ordet citronsyran: ”citronsyran skapar inte syra när den metaboliseras”, då kan det bli missvisande för dem som är inte riktigt insatta i begreppet. E330 är citronsyra och har ingenting med citroner att göra utan är ohälsosam och farlig. Marknadens produkter är tyvärr instoppade med citronsyran, vilket kan uppfattas som en bra ämne efter man har läst din artikel.
  Hoppas att du kan lägga till en förklaring i din artikel för dem som kan missuppfatta begreppet.

  MVH
  Oksana

 4. Intressant artikel. Dock saknar jag källhanvisningar till alla dina påståenden. Naturligtvis tror jag också att citron är nyttigt på olika vis, men vem och var har man visat detta på ett mer vetenskapligt och systematiskt vis? Och hur är det med andra citrusfrukter? Till sist; med ”ekologiska” förmodar jag att du menar obesprutade.

 5. Tack för en fantastisk tips ,,har vetat att citroner rensar levern ..men detta ..börjar imon ..Tack

 6. Kan meddela att jag kommit tillrätta med min krånglande mage med hjälp av massvis citroner.
  Den kuren tänker jag hålla mig till länge framöver för den hjälpte mig bra.
  Jag var till en läkare som ville skriva ut recept fast läkaren talade om vad medicinen hette så jag köpte den receptfria varianten men kände att problemet i min mage kvarstod .
  Jo, jag blev bättre men inte riktigt bra.
  Då läste jag det som du publicerat om citroner och de där små varelserna som var i min kropp har efter en lång tids ätande av citroner lämnat min mage förvisso i mindre mängder åt gången, men det fungerar verkligen.
  Igår åkte minst 30 såna där varelser ut ur min mage.
  Riktig hemsk syn att mötas av.
  Usch!
  Konstaterar bara att det hela fungerar precis som det ska.

  Tack för att du har skrivit alla de här artiklarna på din sida!!!
  Jag blev hjälpt i konkret bemärkelse.
  Till en del har du räddat min mage för min framtid!
  Jo, i och med att du publicerade artikeln om citronerna så har du bidragit till min mages hälsa.

  Jättestort tack!

 7. Jag fick tipset av en svensk/amerikanska, 1990, att citron är bra mot njursten, för det hade hennes läkare sagt. Jag hade bara något år tidigare opererat bort en rätt stor njursten så jag ville inte ha någon fler. Efter det tipset så började jag att pressa en citron varje dag och har så gjort och gör fortfarande. Några få undantag t ex när man inte är hemma så kan jag ha hoppat över men om jag säger att jag pressat 350 citroner/år i 25 år så har det blivit några stycken. Ingen njursten har jag känt av, och citroner är tydligen bra för så mycket annat också. Och är så gott att dricka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *