Hur du tänker påverkar din dag och ditt liv


glad-lycklig

Fick en verkligt tankvärd text av Lotta Tammi (ej på bild).

Tänker, om mina egna tankar

Hur du tänker, påverkar din dag och ditt liv, dagar som känns bra och flyter på, de dagarna känns helt okej, medans nästa dag inte alls är lika bra.

Att äga sina tankar

Jag äger mina tankar, jag bestämmer över hur jag ska må i dag. Tro på dig själv. Så länge som du uppträder hyfsat mot din omgivning. Då behöver du inte fundera över vad andra tycker. Var bara dig själv, det mår du bäst av. Tycker någon något annat så är det deras bekymmer inte dina. Visst det låter enkelt när jag påpekar detta, men det är tankar du måste lära dig att tänka. Ska man hela tiden fundera på hur andra uppfattar dig så blir man tokig av det. Många gånger har jag varit rädd att jag ska välja fel ord eller att jag inte tänker mig för innan jag säger något att jag ska gör bort mig, eller att jag ska såra någon. Rädd att folk ska tycka illa om mig för att jag har egna åsikter och önskningar. Det är något som jag kämpar med, rädd för att bli missförstådd.

Dagsformen

Det beror mycket på hur dagsformen är, en dag med gott självförtroende kanske jag inte tänker så mycket på mina egna sagda ord. Men de dagar som man inte är på topp då funderar jag mer, t.ex. Varför sa jag så, tänk om de inte tycker om mig mer, eller varför kunde jag inte vara tyst och tänka mig för innan jag öppnade munnen, jag lovar mig själv att nästa gång ska jag inte prata så mycket. Men de löftena håller jag aldrig. Missförstår vi vad vi säger till varandra kan det få förödande konsekvenser, många gånger kan det vara svårt att reda ut och ställa till rätta. Ord som vi sa till varandra som vi egentligen inte menade så mycket av. Ord som bara flyger ur munnen som grodor, utan tankar. Eller om någon sade något som blir till en misstolkning, när man inte frågar vederbörande vad denne menade med sitt uttalande, utan man väljer att gå sin väg i tron på att orden betyder något helt annat.

Uppmuntra andra

Jag försöker alltid att uppmuntra mina medmänniskor eller berömma som” vad fin du är i håret eller va bra du är på det här” För mig känns det skönt om jag kan glädja någon med mina ord. I bland räcker det att bara le åt någon man möter ute på gatan, då behövs det inga ord, det räcker för att göra någon glad. Le mera och säg snälla saker till varandra så mår alla mycket bättre, det behövs i dag när vi har så höga krav på oss själva att vi ska vara bäst på allt.

Copyright 2014 (C) Lotta Tammi

Se artiklar om självförtroende här

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *