Psykiatrin förstörde min hälsa fullständigt med antidepressiva piller


ledsen

Det kom ett brev med en gripande historia om ett hemskt övergrepp från psykiatrins sida. Man kan verkligen undra hur det kan få gå till så i psykiatrin. Människor kommer i kläm och förlorar sina mänskliga rättigheter.

En privatläkare kunde sedan hjälpa henne med vanlig kroppslig behandling.
Det var ingen depression som var orsaken!

Hennes berättelse om det psykiatriska övergreppet

”Jag och min familj kom till Sverige från utlandet när jag var 5 år gammal. När jag var 7 år så fick vi medborgarskap och flyttades till X där jag började i skolan.

Fick problem med magsmärtor

Jag började i andra klass med barn i min egen ålder (jag är född sent på året), men det fungerade inte alls eftersom jag inte hade lärt mig svenska än och fick inte den hjälpen jag behövde. Jag blev då flyttad till första klass men det fungerade inte så bra där heller. Redan i första klass så fick jag problem med magsmärtor och tyckte inte om att gå i skolan pga det.

Det tog lång tid för mig att lära mig prata svenska, men att skriva och läsa var dock inget problem.

Min mamma fick hjärtproblem

Min mamma som alltid har haft hjärtproblem blev sjuk en kort tid efter att jag hade börjat i första klass. Sen samma år så fick min mamma en hjärtinfarkt och skadade ena hjärnhalvan så allvarligt att hon hamnade i en koma. När hon vaknade upp igen var hon handikappad och kunde varken röra sig eller prata.

Problemen med magen blev värre

Under tiden blev det värre med min mage och jag försökte berätta för folk runtomkring mig om mina besvär, men det var svårt pga min dåliga svenska. Pga av mina magsmärtor så kom jag i kontakt med psykiatrin som kom fram till att jag var deprimerad för att min mamma var sjuk och att jag hade magsmärtor pga det.

Mina magsmärtor blev värre ju äldre jag blev. Med magsmärtorna kom sen att jag även var lös i magen och jag gick på toaletten 6-8 gånger om dagen, vilket ledde till problem med att jag missade lektionerna och kunde inte stanna på skolan så länge.

Ansågs deprimerad – magproblemen togs inte på allvar

Jag isolerade mig från alla och gick i skolan endast en timme om dagen eftersom jag inte ens orkade sitta på en stol. När jag var 14 år gammal var jag mer eller mindre sängliggandes och hade missat väldigt myckat av min utbildning. Eftersom psykologerna hade skrivit i min journal att jag var deprimerad så tog läkarna på vårdcentralen inte mig på allvar. De tog en massa blodprover och sen skickades jag hem, utan att de hittade något fel. Men jag visste att jag var fysiskt sjuk.

Mamma avled och jag sattes på antidepressiva

Ett par månader efter att jag blev 14 år så dog min mamma. I samband med detta och när psykologerna inte tyckte att bara prata med dem hjälpte så beslutade de att jag nu skulle börja med anti-depressiv medicin. Jag tog flera olika anti-deprissiva mediciner av och till tills jag var 19 år gammal och under denna perioden så mådde som jag värst. Pga alla dessa olika mediciner som testades på mig så stängdes min hjärna mer eller mindre av och jag började hallucinera och skada mig själv.

Psykofarmakan gjorde mig sämre och sämre

Det gick så långt att jag efter ett tag inte orkade jag leva längre. Ingen hjälpte mig och medicinerna gjorde mig bara sjukare. Jag frågade min psykiater vad som skulle hända ifall jag slutade ta medicinerna helt och hållet. Psykiatern förklarade då att det är farligt att sluta helt och hållet med anti-depressiva medel och att man ska trappa ner det sakta under en lång tid, annars så kan det gå så illa att man vill begå självmord. Men detta var inget alternativ för mig eftersom jag inte fick sluta med medicinen enligt psykologen.

Jag sa då till psykiatern att jag skulle sluta tvärt med medicinerna och skulle jag fortfarande leva efter det så betyde det att jag då inte var deprimerad. Psykiatern förklarade flera gånger att jag var deprimerad och att jag skulle sluta tvivla på diagnosen.

Slutade med antidepressiva och började kunna tänka klart

Efter det samtalet slutade jag med medicineringen helt och hållet! Snart efter att jag slutade började jag tänka klart i hjärnan igen.

Privatläkare fann problemet med min mage – laktosintolerant

Eftersom jag fortfarande hade problem med min magsmärtor så tog jag kontakt med en privatläkare med förhoppningen om att jag kunde bli hjälpt på nåt annat sätt. Läkaren förstod direkt vad som var fel på mig men ville ta ett blodprov för att styrka hennes teori. Under tiden som blodprovet blev färdigt så blev jag ombedd att sluta med mjölkprodukter. När väl provresultatet kom så visades det sig att jag var laktosintolerant, vilket läkaren hade insett. Jag bytte då hela min diet och efter ett par månader blev min mage bättre.

De psykiatriska behandlingar har skadat min kropp

Alla smärtor försvann dock inte utan jag hade fortfarande kramper som kom då och då. Röntgen visade att jag hade IBS (som en följd av den felaktiga behandligen) och endometrios (en sjukdom i livmodern). För att par år sedan blev jag akut opererad för en cysta som jag hade min ena äggstock orsakad av sjukdomen i livmodern. Idag träffar jag regelbundet läkare för att försöka behandla min endometrios och att stoppa att fler cystor bildas, men hittills så har ingen behandling hittats. Jag går på smärtstillande varje dag men jag är inte sjukskriven för detta. Jag är idag sjukskriven för allt annat som jag har behandlats för inom psykiatrin.

Stämmer nu psykiatrin med hjälp av advokat

Jag tog kontakt med en advokat för ett och ett halvt år sedan för att jag vill stämma psykiatrin och alla som har slarvat med min sjukdom så pass illa. Min advokat har dock berättat att trots att jag har bevis mot dem så är det väldigt svårt att vinna denna typ av mål. Förlorar jag så måste jag betala för hela rättegången. Jag har redan förlorat mycket och min rädsla är att jag kan förlora ännu mer.

Jag försöker gripa tag i varje stöd och råd som jag kan få. Om du hade kunnat hjälpa mig på nåt sätt så skulle jag vara oehört tacksam.”


Alternativ till ett bättre mående – hitta din egen naturliga väg!

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


3 svar på “Psykiatrin förstörde min hälsa fullständigt med antidepressiva piller”

 1. Vårdcentralerna anställer okunniga oansvariga läkarna som är där inte för att behandla patienter för att förstöra deras hälsa med deras felbehandling på grund av får de stakarna fel mediciner som påverkar deras kropp och hälsa !
  Lång varig fel medicinering på verkar olika organar i gruppen lungorna , njurarna, levern och magsäk .
  Så den patienten bokar tider hos olika läkare förgäves då börjar han /hon mår psykisk dåligt så han hamnar med värre okunniga som med deras felbehandling förstör de stakarna psykisk hälsa så han /hon lever resten av sitt live med smärtor och verk livet ut !

  Och magsäk

 2. Mitt barnbarn hade vätska bakom trumhinnor och × läkare från × var okunnig och kanske hon hade falsk betyg jag vill inte skriva vilket land var hon ifrån .
  hon fel behandlade honom till han bli 2 år .
  barnet kunde inte prata för den vätskan bakom hans trumhinnorna och hon skrev ut antibiotika och sa att han öron är infekterade .som tur någon gång mådde han dåligt och hanmade på akuten och blev undersökt av en erfaran läkare som upptäckte att det var väskan som är samlade bakom hans trumhinnorna och som akut blev han opererat och började prata efter några månader ! Tusen tack för svensk läkare som räddade mitt barn liv med han hjälp fick mitt barnbarn rätt behandling och kunde prata ! Just nu pratar han perfekt !
  Den läkare jobbar fortfarande på samma vårdcentralen och oron över hennes jobb som läkare att felbehandlad flera gånger och som utor att de patienterna försätter med hennes felbehandling!!

  Tack !

 3. Jag själv fick problem med öronen och undersökningar visade det var vaks propp som är samlade och de måste spolas .
  jag gick till vårdcentralen × och vill boka en tid och när jag prata med sköterskan angående mina oron skrev hon droppar och sa att jag måste droga in mina öron tre kvällar och få komma dit firade dagen för att spola in mina öron !
  själv hade jag långvarig trumhinnan skadade sedan länge på en ena örat .
  jag gick till apoteket för att köpa dropparna den apotekare var × plikter som är inte intresserad av invandrare !
  jag ställe frågor angående dropp användning svara hon aldrig mina frågor i ställe blir tillfrågad av henne !
  När jag gick hem och blev dags att använda droppen då läste jag broschyren som är med droppen där stod att man får inte använda droppen om man har en skada på trumhinnan !
  Så jag missade tiden som mina öron borde spolas och jag pratade med en ansvarig om den vårdcentralen och blev upprörd att grät medan jag berättade om den som hände mig !
  Jag sa till henne tänk om det skulle vara någon invandrare på min plats och inte kunde läsa och skriva och skulle få allvarlig
  Skada livet ut !???
  Sedan sa jag till henne att min pappa bli kär i min mamma och de fixa mig det var inte jag som bestämde över ! Min utseende och nationalitet och ingen i hela världen har gjort det och inte du Heller menade den kvinnliga ansvarig som jag pratade med henne !
  Då bad jag henne på fin sätt att × angående
  Journalen det har gått en månad och hon har inte hört av sig eller inte skickat någon svar på min begäran av henne angående journalen !

  Kanske hon också var ×plikter och därför struntade i mig och min begäran av henne för att jag är invandrare !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *