Concerta förstörde mig och mitt liv – mina barn förlorade sin mamma!


concerta

Läs här om ännu en person som fått allvarliga problem och skador efter att ha tagit psykpiller och nu speciellt concerta.

Psykpiller som concerta kan erbjuda en frestande och snabb väg för att ”må bättre” – precis som alla andra droger. Men hur fungerar det långsiktigt?

Det är kanske dags att istället titta efter naturliga, långsiktiga och djupgående lösningar för att må bättre.

Inte alltid så lätt men i längden livsavgörande!

Läs även dessa artiklar om concerta:

En mamma om sina hemska upplevelser efter concerta

”Jag är 30 + och har ätit concerta en månad nu. Den andra kvällen jag tog concerta 18 mg fick jag hårda hjärtslag och högpuls. Hade super huvudvärk, ont i bröstet och upp mot halsen. Kände mig yr och konstig. Jag åkte in på akuten och blev hemskickad med orden ”fortsätt äta din medicin så går nog biverkningarna över”. Mina barn kom hem från skolan och var jätte förskräckta över att se sin mamma. Jag blev vresig, kände mig sjuk efter 5-6 h efter jag tagit medicinen. Själv tänkte jag ”bara” en dag till så kommer allt bli bra.

Medicinen fick jag utskrivet av läkare på Psyk som bedyrade att concerta inte hade några särskilda biverkningar och absolut inte var beroende framkallande i så liten mängd. Det tog mig en vecka att inse att jag behövde ta en dos till för att slippa det ”hemska tillståndet, overklighetskänslan, yrseln, hjärtklappningen, dålig aptit, illamående, ilska, depression, diarré osv”.

Jag tjatade till mig en läkartid för medicinen tog strax slut och jag hade blivit lovad uppföljning men ingen kallelse. Efter en vecka fick jag en tid hos en annan läkare. Denne var lite mer tveksam till att skriva ut concerta men gjorde det, med orden. Om du mår dåligt ta bara en till tablett du får pröva dig fram själv till det känns ok. Det är helt ofarligt så bara testa.

Mitt blodtryck hade nu stigit från mitt ständiga 117-Max 124övertryck och mitt undertryck brukar normal ligga på 64 till Max 72. Nu var det 139/86. Bara efter tre veckor! Min vilopuls brukar ligga på 58. Nu var den uppe i 88!!!

Jag fick väldiga svängningar i humöret. Var helt utan självkontroll. Kände för att dö och grät ena stunden. Sedan var jag arg som ett bi. Och somnade sedan av utmattning trots att jag tagit medicinen för två timmar sedan och den skulle göra mig skärpt. Allt kändes som om jag var på en båt och var rejält åksjuk.

Min man kom hem. Blev skärrad av att se min stela blick. Började gråta. ” Jag vill ha min gamla Gloria tillbaka! Sluta ta medicinen, snälla ”

Jag har mådde ganska dåligt dagen efter jag slutade med concerta. Men, nu säger mina barn…”Mamma är du frisk nu? Vad skönt att du inte är så konstig längre! Har du slutat ta den dumma medicinen nu?”

Aldrig mer ska jag ta den skit ”drogen”. För det är vad det är. Nu blir det motion, omega 3, lägga sig i tid, mindre färgämnen.

Jag såg bara en fördel med concerta ”viktnedgång”. Men, till ett så högt pris att jag aldrig kommer äta concerta mer. Visst man mådde aningen bättre i 1-2 h Men resterande tid på dygnet var bara en plåga och ett lidande!

Mina barn har också ADHD. De kommer aldrig få vår tillåtelse att förstöra sina liv med concerta!!!

Jag skall jobba kortare dagar och leva enklare för att orka med livet och min familj!”

Alternativ till ett bättre mående – hitta din egen naturliga väg!

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


2 svar på “Concerta förstörde mig och mitt liv – mina barn förlorade sin mamma!”

 1. Låter fruktansvärt.
  Jag klara inte av Ritalin jag fick ångest, deprimerad,,ville gå in i duschen och hänga mig.
  Har inte provat Concerta men just nu tar jag Elvanze, den funkar fruktansvärt bra för mig, inga hjärtklappning ingen ångest inget sånt alls bara dålig aptit.

  Ok, jag förstår Fredrik. Det låter verkligen hemskt. Det finns alternativ till alla denna psykofarmaka – läs gärna denna artikel: https://www.elchocker.se/hur-ma-battre/
  Lycka till vidare! Peter :)

 2. Hej,
  Fann en intressant text om hur historien ser ut i Sverige avseende att ge centralstimulantia för ADHD. Se kanske särskilt sida 17 under rubriken ”Vägen till läkemedelsbehandling.”

  https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/kunskapsstod/2014-10-40.pdf

  Det är inte människan som är sjuk. Det är något eller några saker i ens omgivning som är sjuk och påverkar människan så människan blir sjuk. Alla symptom som ADHD har är symptom som är naturliga för en människa som upplever någon form av stress. Det kan vara flera olika saker samtidigt och då ökar ju stressnivån. Personligen hade jag en stressframkallande uppväxtfamilj som legat i grunden och pyrt samtidigt som andra fortlöpande stressiga miljöer kommit och gått. För mej hjälper det mest att motionera. Promenera eller simma t.e.x.

  Jag har arbetat på apotek under två perioder i mitt liv. Första perioden hade vi en (1st) kund som använde amfetamin mot ADHD via licens från läkemedelsverket. När jag återkom till apoteket år 2017 efter 12 års frånvaro hade antalet behandlingar med narkotikaklassade preparat till barn och unga exploderat vilket gjorde att jag efter ett år valde att hoppa av apoteket igen. Mitt samvete klarar inte av denna legala ”langning”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *