Undvik psykiatrin med dess el-chocker och antidepressiva droger


Jag fick nedanstående mail från en läsare. Tycker det är tankvärda ord! Vad säger ni? Finns det några fler som har synpunkter på psykiatrin, el-chocker eller antidepressiva mediciner?
Peter

Det har varit mycket snack om att folk som mår dåligt ska ta antidepressiva mediciner eller elchockas. Tror verkligen folk att dessa mediciner och elchocker hjälper? De snarare förvärrar eller kanske till och med dödar.

Vissa människor kan kanske ha en anledning till att må dåligt. Något traumatiskt som har inträffat. En katastrof, misshandlad som barn, utsatt för mobbing, vad som helst.

Ska detta då medicineras och puttas undan så att det ligger och pyr? Dessa människor har faktiskt skäl till att må dåligt och då ska man konfrontera problemet och lösa det så att det läggs på is. Visst, det kan i början kännas jobbigt och obehagligt, men tänk er själva när det är löst.

Gå då i stället i terapigrupper, KBT, TFT, självhjälpsgrupper eller träna och aktivera er mm. Hade psykiatrin och psykologerna sysslat med det här istället för att knarka ner patienterna så hade många våldsbrott varit förhindrade idag.

Och hade folk lagt ner tid på att hitta sig själva innan de lägger ner en massa energi på än massa meningslösa våldsfilmer och förnedringsprogram och bryter ner sin självkänsla, så hade det inte funnits så mycket ilska i samhället.

Tänk om de som skrev ut dessa mediciner istället fick betalt för att hjälpa patienten och ju fortare patienten blir läkt, ju högre blir betalningen.

Istället för att skratta åt folks trauman. Och tjäna megamycket pengar på det. Mediciner kanske hjälper folk som mår dåligt utan anledning. Men finns det en orsak bakom så bör man rikta sig in på att lösa problemet och det gör man inte med personlighetsförändrande droger som skapar våld.

Och det där med diagnoser som asperger, damp, adhd mm. Det finns som helst ingen logik bakom dem. Utan det är bara antagningar av psykiatriker som inte förstår sig på den mänskliga själen. Kan faktiskt finnas en orsak till vissa människors beteenden.

Så om de som läser detta och mår dåligt av någon anledning, undvik psykiatrin och psykologer till varje pris och aktivera er med något som får er att få bort tankarna. Och lämna dumburken och skåda den verkliga världen.

Daniel Samuelsson


8 svar på “Undvik psykiatrin med dess el-chocker och antidepressiva droger”

 1. Har själv diagnosen Aspergers Syndrom och gränspsykotiska drag och skulle vilja att Du och/eller Daniel Samuelsson skriver till mig och förklara era idér och tankar. Utvecklar era tankar lite mer alltså. e.apell85(at)hotmail.com

 2. Du har inte förstått att en del människor är så svårt sjuka, tex deprimerade, att de inte ens kan ta sig ur sängen. Och då hjälper inga självhjälspgrupper, KBT (där patienten måste vara så pass frisk att den kan delat) eller dyligt. Ditt/ert problem är att ni generaliserar och tydligt saknar kunskap om olika psykiatriska diagnoser.

  Se min kommentar nedan!
  Peter

 3. Hej!

  Angående kommentar från Urban ovan.
  Jag har tagit med den för att belysa en del av detta problem.

  Jag har förstått att många människor har problem.

  Frågan är vad som är LÖSNINGEN för dem?
  Vad kan verkligen hjälpa dessa människor att leva ett bättre liv?

  Vad är förnuftiga lösningar?

  Psykiatrin är INTE lösningen det kan TONVIS med fakta och skaderapporter bekräfta. Se bara alla rapporter på denna sida från människor som har blivit skadade av psykiatrin! Hur kan man undvika att lyssna på dem!

  Vilken arrogans och förakt psykiatrikerna visar mot alla de som har blivit skadade av psykiatrins inhumana metoder!

  Vem som helst kan förstå att EL-CHOCKER, DROGER, HJÄRNOPERATIONER,
  DROGER – DROGER – DROGER – PILLER etc.
  – inte är förnuftiga lösningar som hjälper människor!

  Och psykiatrins historia är rena tortyrkammaren för den som vågar titta!

  Läs mer info här: http://www.kmr.nu

  Det finns naturligtvis alternativa vägar och hjälpmedel.
  Skall sammanställa dem till en artikel!

  Hälsn,
  Peter
  Medlem i KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter)

 4. Ja Du har rätt…sluta läs och titta på allt skräp som finns…gå ut och ta en promenad…njut av det som finns utomhus istället…!

 5. om man inte har en anledning då, om man bara är deprimerad pga ingenting, vad ska man då göra? man ska självklart inte ta medicin i onödan, om man kan göra något åt saken, men jag har fått diagnosen medel-depression och jag har ingen anledning, jag är väl typ, sjuk i huvet eller nåt. jag kan inte göra något åt det, vad ska jag göra då, om jag inte får medicin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *