Förbjud EL-CHOCKER nu!


655824_dark_water.jpg

Solveig tvingades till 125
EL-CHOCKER på ett år!

Läs mer här!

Jag tycker verkligen det är hemskt med den stora användningen av EL-CHOCKER i Sverige!

Hur kan man kalla detta hjälp och behandling?

Tycker att det är vansinne att psykiatrin får fortsätta att använda EL-CHOCKER och till och med planera för att öka användningen ytterligare!

42 000 EL-CHOCKER ges varje år i Sverige – det är en fördubbling på tre år! Sverige är ett av de länder där flest människor EL-CHOCKAS per capita.

Bra att även tidningen Kristianstadsbladet tar upp problemen i denna artikel: Trauman kräver förståelse

Psykiatrin kallar det en mirakelmetod! Vilket hån och vilken nonchalans mot alla de som har fått omfattande skador av EL-CHOCKER!

Detta är ett brott mot patienternas mänskliga rättigheter.

Se alla de som har skrivit på min PROTESTLISTA MOT EL-CHOCKER, ECT:

Protestlista mot EL-CHOCKER

Många människor har skrivit till mig och berättat om hur de har blivit skadade av EL-CHOCKER. En verkligt hemsk läsning som jag kommer att publicera inom kort.

Har du blivit skadad av EL-CHOCKER?

Har du sett eller känner någon som fått skador av EL-CHOCKER?

Skriv till mig och berätta! Det är oerhört viktigt att vi får stopp på denna omänskliga behandlingsform!

Det gäller att vi verkligen vågar se sanningen och säga emot de auktoritativa psykiatrikerna och läkarna!

Hur jag ser på EL-CHOCKER, ECT

Eftersom jag personligen har sett flera personer blivit skadade av EL-CHOCKER (ECT), är jag starkt kritisk till den ökade användningen av dem i Sverige.

42 000 EL-CHOCKER ges varje år i Sverige – det är en fördubbling på tre år! Sverige är ett av de länder där flest människor EL-CHOCKAS per capita.

På min hemsida har jag nu lagt ut ett protestlista mot EL-CHOCKER (ECT) och fått hundratals kommentarer från människor som blivit drabbade av EL-CHOCKER eller har synpunkter på att det fortfarande används i Sverige. Flera personer har också rapporterat i detalj om de skador de har fått från denna inhumana behandling.

Denna protestlista kommer jag att sedan skicka vidare till våra folkvalda i regering och riksdag.

Till en början borde man totalförbjuda alla EL-CHOCKER under tvång, till barn eller till gravida kvinnor. Hur kan detta överhuvudtaget förekomma!

EL-CHOCKSBEHANDLINGEN började i ett slakteri i Rom i slutet på 1930-talet för att bedöva grisarna innan de slaktades. 1993 slutade man att bedöva grisar på detta sätt i Sverige, men EL-CHOCKERNA på människor fortsatte och har ökat.

Rapporterade skador efter EL-CHOCKER är minnesförluster, förlorad eller avtrubbad personlighet, brister i tankeförmåga och människor som fått sina liv totalt förstörda. Ca 10 000 människor, främst äldre, dör om året världen över ett kort tag efter ECT-behandling. Undersökande journalister på USA TODAY har funnit att att 1 på 200 avled efter EL-CHOCKER – Amerikanska Psykiatriförbundet hade uppgett 1 på 10 000!

För att kunna ge en EL-CHOCK till en person KRÄVS att man söver ner honom först och ger muskelavslappnande medel. Annars händer detta enligt en psykiatriker: ”Den fastspända patienten fick sådana kramper att kroppen stod i en båge”. Det säger väl allt om brutaliteten och olämpligheten med denna behandling.

Den enda anledningen att ECT används så mycket idag är att psykiatrin vet att antidepressiva medel inte fungerar och att de orsakar självmordsbenägenhet. Därför känner de sig tvingade att ta till dessa EL-CHOCKER istället.

En läsare skrev och bekräftade detta till mig nyligen och berättade hur dessa tabletter och piller gav henne självmordstankar.

Visst kan man häva en depression med ECT, men det kan man även göra genom att slå patienten i huvudet med en gummiklubba. Hjärnskadan framkallar en slags eufori som är välkänd inom neurologin vid alla allvarliga hjärnskador. Psykiatrikerna tolkar detta som att patienten ”mår bra”. Sex månader senare när skadan läkt kommer depressionen tillbaka. Det är därför psykiatrikerna ger EL-CHOCKER om och om igen till patienterna.

En av världens ledande förespråkare för EL-CHOCKER, Harold Sackeim har gjort avbön för inte så länge sedan. Han erkänner nu öppet att ECT framkallar permanent minnesförlust och brister i patientens tankeförmågor. Sackeim tar även tillbaka sin tidigare inställning, att klagomålen från patienterna helt enkelt var symtom på underliggande mental sjukdom samt att ECT skulle öka intelligensen.

Jag tycker att EL-CHOCKER är en omänsklig behandlingsmetod som bör förbjudas i Sverige.

Har nämligen med egna ögon sett skadeverkningarna hos flera personer!

Se andra artiklar här jag har skrivit om EL-CHOCKER:
EL-CHOCKER, ECT
Skriv på protestlistan mot EL-CHOCKER!
Vill och vågar du se sanningen om psykiatrin?

Förbjud EL-CHOCKER, ECT nu!

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Har du blivit skadad av EL-CHOCKER?

Har du sett eller känner någon som fått skador av EL-CHOCKER?

Skriv till mig och berätta! Det är oerhört viktigt att vi får stopp på denna omänskliga behandlingsform!


6 svar på “Förbjud EL-CHOCKER nu!”

 1. Stoppa el-chockerna
  Hjälp människor istället för att förstöra dem.

  Det finns andra lösningar till depression gör inte människan ännu mer sårbar med att försvaga hennes psyke till apati och död genom el-chocker.

  Hur ska sådana människor kunna klara av livet efter att fått sådana sinnessjuka handlingar påtvingade.

 2. Jag tycker också att EL-CHOCKER är en omänsklig behandlingsmetod som bör förbjudas i Sverige och i hela världen.

 3. Jag vet inte hur jag halkade in här på din sida men det var nog en mening med det. Min pappa har nyligen kommit hem efter att under några veckors tid varit inlagd och fått ect-behandlingar, 3 st i veckan… Han hamnade i en djup depression och läkarna tyckte att han skulle göra de här behandlingarna. Jag har varit dålit insatt i ect, och det jag läser på din sida nu skrämmer mig väldigt mycket. Pappa har stora minnesluckor och mår såklart inte bra för det men han känner sig gladare, men det kan ju bero på pillerna han tar. Men vad jag efterfrågade under hans vistelse där var när sätts samtalsterapi in??? Tabletter, ect kan kanske vara ett komplement men samtalsterapi är i min mening ett måste. Men först när han blev utskriven kom en kallelse till en psykolog, så nu lägger jag min tilltro till den formen av terapi. Jag kan bara hoppas att pappa inte har tagit för stor skada av ect, men det lär väl tiden utvisa…

  SVAR: Jag rekommenderar att du läser denna artikeln: https://www.peterularsson.se/hur-man-kan-ma-battre/ Hoppas du kan hitta något i den som kan hjälpa din pappa. Trevlig sommar! Peter

 4. Tack för att denna information finns, har en dotter på 34 år som drabbats av en djup depression efter en separation. På psyk under två veckor frivilligt, fick 400 mg Seroquel
  kl 20:00 varje dag, efter samtal med läkare och psykolog erbjuds hon el-chocker som ett
  alternativ, vi föräldrar motsatte oss detta och fick då som svar att dottern är 34 år och kan
  besluta om detta själv, trots att hon tar denna medecin och inte är sig själv.

 5. Har inte fått ect behandling själv, men varit ganska insatt i det ändå. Både släktingar har fått det och även klienter. Från att vara en ganska livsduglig mäniska till någon som inte klara något längre är en av de förändringar jag stött på. Då har man inte enbart fått en choch ECT utan många. Samt under väldigt lång behandling. Där upprepade behanlingar följer av kontinutet att dessa måste göras om och om hela tiden för att få effekt. Men min åsikt om just den effekten delar kanske inte andras åsikter. När är det dax att leka Gud för det är så jag ser på själva behandlingar av elchocker. Om man mår bättre av det okej, men att tappa både minne och förstånd det måste väl ändå finnas en bättre behandling. /X

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *