De äldre utnyttjas och drogas ned av psykiatrin och läkemedelsindustrin!


884687_elderly_woman.jpg

Jag läser till min stora förfäran i flera tidningar att psykiatrin och läkemedels – industrin tjänar stora pengar på att få äldre människor i Sverige att ta antidepressiva droger!

SVD: Piller får bota äldres ensamhet
”Utskrivningen av antidepressiva läkemedel till de som är 75 år eller äldre har ökat kraftigt under 2000-talet. Totalt har antalet dygnsdoser ökat med 29 procent, från 34 till 44 miljoner mellan 2000 och 2007, visar statistik som Apoteket tagit fram för SvD:s räkning. På många håll i landet är ökningen ännu större.”

Oansvariga läkare och psykiatriker skriver alltför lättvindigt ut dessa olika psykdroger till äldre människor som mår dåligt och den giriga läkemedelsindustrin jublar. Dessutom ger psykiatrin många EL-CHOCKER till de äldre.

Hur kan vi behandla våra äldre på detta vis?

Frågan är VARFÖR de äldre människorna i Sverige mår dåligt!

Vad kan VI göra för att verkligen hjälpa dem på ett förnuftigt sätt?

Frågan är som sagt VARFÖR de äldre i Sverige mår dåligt. Är det någon som kan eller vågar ställa den frågan?

En annan fråga är om psykiatrins EL-CHOCKER och olika DROGER verkligen hjälper för att få dem att känna sig bättre. Om dessa metoder verkligen hanterar de grundläggande problemen. För mig är det inte ens en fråga.

Man kan också fråga sig VARFÖR psykiatrin använder EL-CHOCKER och olika DROGER om de inte hjälper. Det är en mycket bra och klarsynt fråga. Här kan du hitta svaret.

Jag tycker att det är hemskt att dessa äldre människor utnyttjas på detta sättet. Det är verkligen ett stort bedrägeri som psykiatrin och läkemedelsindustrin bör ställas till svars för.

De skulle säkert älska att lansera (om de nu inte redan har gjort det):

 • ADHD för äldre
 • ADD för äldre
 • DAMP för äldre
 • Överaktiva äldre
 • MBD hos äldre (Minimal Brain Damage)
 • Svår äldredepression
 • Medelsvår äldredepression
 • Mild äldredepression
 • Pensionärs-depression
 • Klagan-på-barn-depression
 • Aldrig-nöjd-depression
 • Bara-se-på-TV-och-inte-gå-ut-depression

Och en mängd andra så att de är säkra på att täcka in alla människor som är äldre. Psykiatrin hittar på dessa ”mentala sjukdomar” och att de kommer från en obalans i hjärnan (så ingen behöver vara ansvarig eller göra något). OCH naturligtvis – som av en ren slump – så har läkemedelsindustrin tagit fram en psykdrog som ”hanterar” just den depressionen. Vilken tur! (Jag är naturligtvis ironisk här).

MEN jag skämtar inte om dessa diagnoser. Psykiatrin har hittat på namn och diagnoser för hundratals olika ”mentala sjukdomar” – nog för att vi alla skulle kunna stämplas som ”mentalt sjuka” (vilket de förmodligen vill).

Våra kära föräldrar och mor eller farföräldrar behöver väl istället:

 • Kärlek och mänsklig omtanke. Känna att de är värdefulla och omtyckta! Att känna att de är med!
 • Sällskap och umgänge. Möjlighet att umgås med och prata med andra människor.
 • Känna att de behövs, en uppgift att fylla, en mening i sitt liv. Här finns det möjligheter i alla de frivilligorganisationer som finns eller helt enkelt att hjälpa till med barnpassning, hämta på dagis eller laga mat.
 • En näringsrik och fullgod kost. Mycket viktigt för det allmänna välbefinnandet!
 • En ordentligt grundlig vanlig läkarundersökning hos en läkare som inte är fixerade vid dessa olika receptutskrivna droger. Få alla värden checkade och hanterade.
 • Gärna lite mindre TV och mer aktivitet ute i friska luften. TV och tidningar är fulla med dåliga nyheter – ofta publicerade på ett sensationslystet sätt – som kan få en att må mycket dåligt. Det händer faktiskt bra saker i världen också som kan vara givande att lyfta fram! En äldre ensam person känner sig inte bättre av att bli matad med dåliga nyheter hela dagen!
 • Komma ut och få frisk luft och motion varje dag. Sträcka på benen, se nya vyer, träffa människor och se att hela världen är inte farlig. TV och tidningar kan nämligen få en att tro att det står rånare och mördare i varje hörna. De flesta människor är faktiskt riktigt hyggliga!
 • Skaffa hund, katt eller annat lämpligt husdjur. Detta kan vara till stor hjälp för att komma ut och få någon att ta hand om. Tycker dock inte att det skall vara en ersättning för utan ett komplement till mänskligt sällskap.

Vi är för dåliga på att ta hand om våra föräldrar

Jag tycker – lite generellt sagt och ni får hemskt gärna bevisa mig motsatsen – att vi i Sverige är mycket dåliga på att ta hand om våra äldre föräldrar och människor.

De skall sitta på ett hem eller i en lägenhet och titta på TV hela dagarna så att de inte stör oss.

Här får vi nog skärpa oss! Eller?

Vi har ett ansvar att ta hand om våra äldre.

Gör underverk med enkla medel!

En kram, telefonsamtal, blomma eller ett besök kan vara guld värt! För att inte tala om en barn-barns hand i sin och en ivrig röst som ber om att få höra mer.

Med små enkla medel kan du göra underverk och det betyder verkligen mycket.

Det är verkligen oerhört viktigt att känna att man behövs och fyller en funktion. Det finns många frivilliga hjälporganisationer som behöver hjälp och som är mycket tacksamma för den. Men det kan krävas hjälp från din sida för att de skall komma igång.

Hjälp dem genom att känna att de är omtyckta och se till att de fyller en funktion och behövs. Då kan du verkligen känna dig stolt över dig själv!

Ensamhet och instängdhet

Ensamhet och instängdhet, dålig kost, fysiska problem och ingen som behöver en kan få vem som helst att gå i däck. Lägg sedan till funderingar kring ett liv med en del smärta, förluster samt upp och nedgångar.

Att sedan psykiatrin utnyttjar detta för att ge EL-CHOCKER och PSYKDROGER är verkligen vår tids största bedrägeri!

Genom att få våra äldre att känna att de är omtyckta och behövs kan vi göra underverk och räcka lång näsa till psykiatrin!

Jag tror hemligheten är att få de äldre att rikta sin uppmärksamhet utåt och framåt istället för inåt och bakåt.

Vi måste tänka på att det är våra föräldrar!

Våra föräldrar som tog hand om och hjälpte oss när vi var små. De jobbade och slet för att vi skulle ha det bra.

De kämpade, skjussade, förmanade och plåstrade om oss.

De gjorde vad de kunde för att se till att vi hade det bra!

Förhoppningsvis var det så för dig också. (Annars är det kanske tillfälle att glömma, förlåta och räcka ut en hand.)

Ibland tyckte vi att de var ytterst korkade, men tänk på att det är inte så lätt att vara förälder alla gånger. De menade för det mesta väl.

Låt dem inte känna att de är ivägen! Köp inte deras försäkringar att de är ok i sin ensamhet. Se till att de är med och fyller en funktion!

Jag älskar själv mina föräldrar och skall visa dem det idag.

Vem som helst kan förstå att man kan inte EL-CHOCKA eller DROGA bort viljan att vara till nytta och känna närhet och ömhet. Man SKALL känna sig dålig om man saknar dessa saker!

Låt oss visa våra föräldrar att vi älskar dem!

Tidningsartiklar i detta ämne:

LÄS MER!

Läs andra artiklar jag har skrivit eller publicerat om detta ämne:
Tabletter, lyckopiller och antidepressiva.

Välkommen att kommentera, rösta eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Solveig påtvingades 125 EL-CHOCKER på ett år!

Läs mer här!


Ett svar på “De äldre utnyttjas och drogas ned av psykiatrin och läkemedelsindustrin!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *