Vi slutade med SSRI-medlen och alla fick livet tillbaka!

Skrivet den 1 maj 2013

frukt

Det finns många människor som mår dåligt av många olika anledningar. De psykiatriska lösningarna innebär att stämpla människor med olika mentala störningar – enligt psykiatrin finns det nästan 400st – ge olika psykofarmaka och elchocksbehandlingar.

Många har fått skador från olika SSRI-medel och fastnat i ett legalt missbruk.

En läsare och hans vänner har framgångsrikt slutat med SSRI-medlen och hittat naturliga och förnuftiga vägar för att må bra.

Så här skriver han:

”Jag har använt många droger i mitt liv – av vilka de värsta är amfetamin, metadon (urrrrk!!) benzo (fyyy!) Lyrica (VÄRST AV ALLT), och de vidriga SSRI. (Heroin – huvuddrogen – är visserligen beroendeframkallande som 17 men har faktiskt mindre biverkningar än den andra smörjan.) Ingen av dessa droger löser några problem för man dämpar dem ju bara.

Jag har så många vänner som ätit SSRI, och nästan ALLA har slutat med medlen. Har under många år använt främst citalopram men oxå de flesta andra. I början var det bra, men skribenten och insändarna har rätt, man dämpar nedstämdheten med en falsk, förkonstlad känsla. Glädje är fel ord – kan möjligen betecknas som syntetisk förnöjsamhet…

Impotens, svettningar, viktökning och sömnapne, tandskador av muntorrhet och den onaturliga icke-livsglädje som tog över, fick mig att lägga ner. Jag hade slutat tvärt några gånger, men det var inte kul. Jag trappade sen ut under 3 veckor MEN hade mkt lite besvär. Jag gick till en antroposofisk läkare (i Sthlm kan man få gå till Vidarklinikens vårdcentral utan xtra kostnad) som hjälpte mig med detta. Skrev ut homeopatiska medel som hjälpte otroligt, då jag hade mkt mindre besvär än nån annan jag hört talas om. Jag trodde inte på ”sånt” men det hjälpte FANTASTISKT!

Dessutom fick jag rådet att lägga om kosten, ungefär som antroposoferna äter själva (vegetariskt, men inte stenhårt) och visst hade det betydelse, En väninna till mig – och även hennes bästa vän – trappade själva ur med hjälp av Rosenrot/Schizandra/Ginseng och Johannesört. På kvällarna fick dom dricka kamomillte och annat hälsostuk. Dom hade ocså förvänansvärt lite besvär. Vi fick livet tillbaka, min depression har aldrig återkommit, inte deras heller. Vi rättade alla tre till kosten. Johannesört är bevisligen lika effektivt som SSRI, men utan biverkningarna. Men man måste vänta ett tag – nån månad har jag för mig – mellan sista SSRI-dosen och insättningen av Johannesört. Annars kan man få nån sorts läkemedelsinteraktion. Mina bekanta gjorde inte det, det gick utmärkt ändå, men jag tillråder det inte.

VI FICK LIVET TILLBAKA.

Glöm inte att kombin motion och iskall dusch en gång om dan är BEVISAT effektivare än SSRI! Jag märkte själv den antidepressiva effekten av daglig iskall dusch, sen läste jag att man i Ryssland och USA bevisat effekten av detta i studier. Det tar några veckor innan man märker tydlig skillnad.”

Alternativ!

Läs gärna dessa artiklar för att hitta andra, naturliga och förnuftiga vägar för att må bättre. Utan att bli beroende och få alla skadeverkningar.

Hur man kan må bättre
Ge dig själv ett bättre liv
Lösningar på depression
Viktiga faktorer för att övervinna depression
Depression är inte en kemisk obalans i hjärnan
Att sluta med psykpiller och börja leva
Fler artiklar – tabletter, lyckopiller, antidepressiva

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

Bookmark and Share

2 kommentarer för 'Vi slutade med SSRI-medlen och alla fick livet tillbaka!'

 1.  
  Anna
  1 maj, 2013 | 21:31
   

  Är det verkligen sant detta alla läkare säger att anti-depprisiva inte är beroendeframkallade!?

 2.  
  sandra
  23 september, 2017 | 14:56
   

  Om ni fick ”livet tillbaka” genom att sluta med medicinen varför började ni då överhuvudtaget med antidepressiva??

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!