Råd till dig

Skrivet den 25 mars 2007

Jag håller på att arbeta på denna sidan. Är ej klar ännu!

Kan man ge råd till en annan människa?

Varför skall man säga till andra människor vad de skall göra?

Vem kan man lita på?

Hur kan man berätta för andra vad de skall göra?

Om någon frågade mig om råd vad skulle jag då säga?

Råd till dig som vill

Följande kan jag rekommendera:

Jag håller på att arbeta på denna sidan. Är ej klar ännu!

Bookmark and Share

2 kommentarer för 'Råd till dig'

 1.  
  hej
  17 februari, 2009 | 22:18
   

  Hej, det är ruth vicente här. jag vill tacka dig därför att du säger att du älskar att hjälpa männinskör .så, jag skulle vija veta om du kanske kan hjälp mig med svenska grammak. jag kommer från dominikanska republiken och vi har en ulika språk som är lättare än svensk men, nu bor jag hit i sverige. jag prata spanska med min man hela tiden det är inte bra för mig. jag hoppas att du kan hjälp mig.

  SVAR!
  Ok, jag förstår! Se denna hemsida som vi har lagt upp! Gå igenom denna kurs tillsammans med dina vänner eller bekanta, så kommer du att förbättra din svenska: http://www.grundenisvenska.se/
  Lycka till! Peter

 2.  
  Jessica
  15 juni, 2009 | 16:44
   

  Hej!

  Har varit i kontakt med dig tidigare gällande min son på 8 år. Vi har provat många olika metoder som jag nämnt tidigare. Till slut började vi med medicin, Ritalina, för att han skulle kunna ´sitta still o lära sig så mycket som möjligt i skolan. Det blev genast bättre. Dock har vi nu till sommaren gjort uppehåll för att han skall gå upp i vikt. Vi märker nu att han är mycket mer okoncentrerad, överaktiv och mer trotsig än han var innan han började med medicin. Vet ej om det är för att han är äldre eller om de olika typer av träning han gjorde innan han började med medicin har slutat ge resultat pga medicinen han fått under 1 år. Vi börjar nu igen med hörselträning (tomatis) och även reflexträning för kroppen för att se om han blir lugnare. Däremot är han nu mycket gladare när han ej medicinerar.

  En fråga jag har är om du har något bra tips gällande hur vi skall agera när han slår sina yngre syskon när han blir arg/irriterad? Vi har provat olika metoder men tycker ej att något hjälper eftersom han ej hinner tänka efter. Det är ett stort problem eftersom vi hela tiden måste vara i närheten av honom och ej kan lämna honom ensam med de andra.

  Mvh
  Jessica

  SVAR: Hej, och tack för din kommentar!

  Jag förespråkar – som du vet – alternativa metoder och naturliga lösningar. Dessa olika ”mediciner” – psykiska droger – kan skapa mycket allvarliga problem för barn och vuxna. Se denna artikel: http://www.peterularsson.se/mer-fakta-kring-adhd-ritalina-concerta-och-strattera/

  Och denna: http://www.peterularsson.se/faran-med-adhd-add-ritalina-concerta-och-strattera/

  Jag har skrivit en artikel här: http://www.peterularsson.se/hur-man-kan-hjalpa-sitt-barn/. I denna artikel har jag sammanfattat allt jag vet om hur man kan hjälpa sitt barn. Läs igenom den och låt mig veta om du har någon fråga.

  Det skulle glädja mig mycket om ni kunde hitta alternativa lösningar till att hjälpa ert barn!

  Lycka till!
  Peter

  PS. Dessa olika ”mediciner” ger ofta kraftiga abstinensbesvär, när man slutar tvärt med dem. All nedtrappning bör ske under läkaröverseende. Dessa abstinensbesvär beror inte på att barnets diagnos. Det är kroppens naturliga reaktion.

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!