Povel Ramel


– min hyllning till en stor artist och underhållare – Povel Ramel!

En stor artist och underhållare har lämnat in. Tagit en välförtjänt paus.

Jag har alltid förundrats och beundrat denna sanna artist och underhållare. Här kan man verkligen snacka om någon som hade glimten i ögat!

Jag var för ung för att direkt lyssna på och uppskatta hans musik – även om jag naturligtvis minns hans klassiska melodier – men jag har alltid förundrats över hans finurlighet, entusiasm och skaparglädje! Han arbetade och underhöll så länge han bara orkade.

Det är alltid en skön syn att skåda en verkligt professionell person i sitt område. För mig var Povel inte bara ett fullblodsproffs, han skapade sin egen musikgenrer! Ingen kunde ta misste när de såg eller hörde honom! Povel var Povel, och ingen var som honom!

Det som drev honom måste ha varit att glädja, underhålla och att lyfta stämningen hos sina medmänniskor. Alltid lika finurlig och fräck och en mästare på att vända och vrida på orden för att förmedla rätt stämning.

Trots en besvärlig uppväxt (båda hans föräldrar dog i en bilolycka när Povel var 15 år) lät hans sig inte nedslås utan kämpade på och skapade sin egen väg i livet.

Han stack ut på ett trevligt och gemytligt sätt och gick inte med på att leva ett grått enahanda svenssonliv. Istället såg han till att lyfta och peppa sig själv och alla andra med sina finurliga melodier och texter.

Vad jag förstår var han inte politisk och tog inte parti för någon speciell utan tyckte om att liva upp gemene man.

Tack för din insats att liva upp och göra våra liv mycket mindre allvarliga! Du kan verkligen känna dig nöjd med din insats.

Ta det lugnt i himlen och skoja nu inte runt för mycket med de andra. Du är ju trots allt död och bör ta det lite allvarligt!

Hälsningar,
Peter

Läs mer om Povel Ramel här.


Ett svar på “Povel Ramel”

  1. Jag vet inte riktigt hur jag hittade hit men efter att ha läst din lilla insändare så kände jag att jag också vill lämna min synpunkt.
    Helt otroligt bra skrivet och jag kan inte hålla med mer om det du skriver.
    Jag visste inte om det om hans föräldrar, väldigt tragiskt.
    Povel Ramel, vilken fantastisk människa… går det att ha sur min när man lyssnar på hans musik. Blev man inte tippelitoppenglad när man såg hans vattenfall-version av ”Var är tvålen”, ”Var är hålen”.
    Povel Ramel, även kallad föregånare till den svenska rapp som blivit så populär idag, som jag själv tycker väldigt mycket om. För Povel Rammel hade ett visst prat-sjungande sätt… helt unikt. Povel, jag ger dig 10 av 10 och som sagt ha det riktigt gött där uppe ditt glade gamla Lingonben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *