Var aldrig nöjd med bara tabletter – begär riktig hjälp!


Intressant reflektion kring psykofarmaka, diagnoser och samhället från en kille med stor personlig erfarenhet av dessa problem.

”Pillerindustrin och psykiatrin jublar och lyckas binda fler och fler människor till sitt klibbiga och falska garn av lögner och fantasier. Tabletter har aldrig hjälpt människar som mår dåligt psykiskt eller har drogproblem, man bara döljer problemen och skjuter dom framför sig i en nedåtgående spiral av nattsvarta tankar och inkapslade känslor. Snälla börja protestera och ta hjälp av de människor som vill prata med er och vill ge er den samtalsbehandling ni har rätt till. Var aldrig nöjd med bara tabletter, utan säg jag vill ha riktig hjälp, jag vet att den finns.”

”Fast en del människor kanske skulle kalla mig konspirationsteoretiker så har jag alltid ett visst mått av misstänksamhet och vill gärna ha fakta och riktig substans kring information.

Med tanke på att jag är nykter alkoholist sedan drygt 11år och även fd bensomissbrukare, så har jag en mycket dålig erfarenhet av psykriatrin och dess läkare. Arbetar med missbrukare och även med personer som har psykiska problem, vet ej om jag vill säga psykiska sjukdomar.

Har sett alldeles för många gå under efter bruk av SSRI-preparat och ingen samtalsbehandling, min sambo och kompisar äter skiten fortfarande, vad har hänt med deras känsloliv och vilka utsättningssymptom dom får. Med dessa preparat är ju ej beroendeframkallande säger man, skit snack.

Att leva med Bensodiazepiner är ett straff som bara förvärrar problem, ok vid en stor kris där man har full kontroll på intaget under en kort period. Kanske en månad men med samtal under tiden, men sen skall de tas bort.

Min egen erfarenhet av ångest och panikångest är mycket stor och även från Benso, men detta läkemedel gjorde bara problemen värre och i dag är jag i princip utan problem. Jag har lärt mig att hantera ångesten kongnitivt och utan preparat. Har själv hjälpt personer med panikångest, har ingen adekvat utbildning, men har tom haft uppdrag av soc. i Göteborg.

Det sker en överförskrivning av vanebildande preparat och även SSRI, fastän de har fått riktlinjer att minska förskrivningen, så ökar den. Vi är en grupp i Göteborg som arbetar för stopp mot sprutbyte och även subtitionsbehandlingen för heroinmissbrukare bla.. Vi märker och vet att de flesta i det programmet även använder bensopreparat, läkarutskriven eller köpt på gatan. Detta gör dom för att få kicken.

Dessutom är det snart lika många dödsfall av subutex och metadon som av heroin, det är officiella siffror och dessa brukar ju oftast vara i underkant, titta bara på statistiken för Benso och alkohol.

Desutom är det skrämmande att de receptfria värktabletterna bara ökar och förorsakar stora leverskador och dödsfall bland ungdomar. Allt man varnade för innan apoteksreformen är på väg att hända och tyvärr så har ju riskkapitalisterna även kommit in i den branchen. 70& av bensopreparaten som säljs på gatan i Stockholm är läkarutskriven och vi skall inte prata om allt som säljs av organiserade ligor på nätet.

”Därför är ju piller snabbt och billigt, samtal och stöd kostar pengar.”

Folk mår bara sämre och sämre i bla annat vårt vackra land, jobba mera och längre. Människan är inte skapt för detta sätt att leva och hur kommer man ifrån detta superegoistiska samhälle som har skapats. Våra politiker och marknaden dikterar villkoren men i vänd ordning. Detta gör att vi håller på att förslavas under pillerindustrin och deras hantlangare som bara tänker på vinsten och få folk tillbaks till slaveriet så fort som möjligt. Därför är ju piller snabbt och billigt, samtal och stöd kostar pengar.

Vi håller på att få en generation ungdomar som har gått på lögnen om hur man blir framgångsrik och lycklig,det är ju att konsumera så mycket som möjligt för att glömma det som är viktigt i livet. Politikerna och andra som bestämmer borde besöka våra psykakuter där sitter våra ungdomar i sin förtvivlan att inte orka med detta samhälle. Tyvärr efter upp till ibland 12-15 timmars
väntan går man där ifrån med piller och väldigt lite hopp. Jag står för allt jag har skrivit och vill gärna slåss för en bättre mer empatisk och human värld som är till för människan och inte för att
tillfredställa ett gäng ”psykopater” med endast vinsten som intresse. Får detta inte ett stopp så tror jag på flera förlorade generationer.

Men tur nog börjar många ungdomar tänka till och protestera mot det samhälle som dom kommer att få ta över.

Oavsett vad man har för politiska åsikter, så hoppas jag att folk börjar förstå vad som håller på att hända i detta superegoistiska samhälle. Vi blir ju hela tiden påminda hur usla vi är om vi blir sjuka eller arbetslösa, när människor bara utnyttjar sina rättigheter. Men idag finns det ett tänkande som är skrämmande och där regering och myndigheter har ett stort ansvar, det är att det är fel att vara sjuk och ett stort misslyckande om man blir arbetslös. I princip får man skylla sig själv om man hamnar i utanförskap och då skall det svida så att man slutar med sådana dumheter. Tillbaks till arbetet så snabbt som möjligt eller ta ett jobb med svältlön i en annan del av Sverige, glöm familj och vänner, du måste göra din plikt för att kunna konsumera så mycket som möjligt.

Tillslut så orkar folket inte med längre man slutar tänka och gör allt för att må bra av nya prylar, men glömmer att leva. Det är i denna situation som många är i landet i dag och det dåliga måendet dyker upp, vad händer då, jo man får några bra tabletter som kan bota det mesta. Men i de flesta fall blir fallet långt och djupt, snart fungerar ingenting och man mår bara sämre och sämre. Det är då man får mer och fler tabletter för vi måste ju fixa vardagen, för att kunna jobba och konsumera.

”Men var tog empatin vägen och vem bryr sig om andra, inte ens läkarna har tid att verkligen ta itu med patienternas problem, man försöker behandla diagnosen och inte orsaken till problemet.”

Men var tog empatin vägen och vem bryr sig om andra, inte ens läkarna har tid att verkligen ta itu med patienternas problem, man försöker behandla diagnosen och inte orsaken till problemet. Det är då som alla tabletter dykar upp i människors värld, dom är snart den gud som folk saknar, eller den tro man har tappat föra att leva ett bra och tablettfritt liv.

Dessutom så finns ju även alkoholen med och även där kör staten med sin dubbelmoral och döljer kostnaderna för denna den mest kostsamma drogen för samhället. Droger inkl. tabletter är ett så stort problem att myndigheterna mörkar och använder friserad statistik.

Vad är vi på att få för samhälle, när vi håller på att få en förlorad generation av ungdomar som inte orkar med detta konsumtionssamhälle , där utseende och karriär är det enda som gäller.

Pillerindustrin och psykiatrin jublar och lyckas binda fler och fler människor till sitt klibbiga och falska garn av lögner och fantasier. Tabletter har aldrig hjälpt människar som mår dåligt psykiskt eller har drogproblem, man bara döljer problemen och skjuter dom framför sig i en nedåtgående spiral av nattsvarta tankar och inkapslade känslor. Snälla börja protestera och ta hjälp av de människor som vill prata med er och vill ge er den samtalsbehandling ni har rätt till. Var aldrig nöjd med bara tabletter, utan säg jag vill ha riktig hjälp, jag vet att den finns.

Mvh. från en ändock positiv Lars J.”


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *