Bättre kost istället för diagnoser och psykofarmaka


Jag kan förstå psykiatrins och läkemedelsindustrins stora intresse av diagnoser (det finns nu nästan 400 st olika – se här) och psykofarmaka. Hela deras verksamhet bygger på detta. Det är cyniska människor som tjänar pengar på människors problem och olycka.

Tyvärr får de hjälp av många okunniga och nonchalanta läkare, sköterskor, lärare, skolpersonal m.fl. De skapar ett tryck som många föräldrar har svårt att stå emot.

Det är svårare att förstå vissa föräldrars och vanliga människors fullständiga fixering vid diagnoser, tabletter och piller. Hur kan man stämpla sitt barn i tidig ålder med en ”mental störning” som t.ex ”ADD” eller ”ADHD”? Det har blivit som en ny ”religion”.

Många läkare skriver godtyckligt ut psykofarmaka till barn efter att ha träffat dem under några minuter. Bara för att man har vit rock, lång utbildning och fina diplom på väggen innebär inte att man automatiskt har rätt.

Det finns alternativa behandlingar som fungerar och som kan hjälpa dig och ditt barn, om du bara kan titta och tänka självständigt. Välj den naturliga, enkla väggen för ditt barn även om det kräver lite mer arbete. Du och ditt barn tjänar på detta i det långa loppet!

En läsare säger så här om fördelarna med att lägga om sin och sitt barns kost:

”Hej igen! Vill säga om mig själv att det skett en radikal förändring med mig sedan jag lade om kosten.

Mitt liv har varit rörigt, svårt att hålla ut, flyttat mycket, bytt arbeten, ont i magen, stress mm i många år. Självklart beror det inte på kosten, men den har en del i, att man inte har fokus nog att enkelt reda upp det som händer i tillvaron. Så även hos våra barn!

Man har svårt att ”smälta” livet,därför att man inte kan smälta födan man blir istoppad. Det ena leder till det andra i en ond cirkel som är ett rent helvete. Vetemjöl, det vita, och socker, bör tas bort omedelbart hos alla barn som har problem med att förhålla sig till sin omgivning. Och färgämnen, som ju naturligt försvinner till stor del då man tar bort de andra.

Vi pratar om stenålderskost. Förr åt man vetemjöl nån gång till fest, inte mer. Godis om ens lördagar, det fanns ju knappt. Sockret var inte heller som idag. Chips, ostbågar, snabbmat, ta bort det bara.

Kom ihåg att det är nyttigare för ett barn att äta ett gott äpple än snabbpizza till middag! Varje dag bör innehålla fullkorn, äpple, morot, youghurt, grönsaker, protein som ägg el nått lätt kött smör om det är ett lättviktigt barn.

Du som inte bryr dig, börja bry dig! Byt ut en måltid om dagen mot ren, rå mat. Nötter, kokt ägg, frukter, frön … använd fantasin, fråga i hälsokosten, gör nyponsoppa själv, pannkakor på majsmjöl kornmjöl dinkelmjöl. Ren osötad fullkornsmusli med torkad frukt.Torkade aprikoser! En påse innehåller mer näring än en portion färdigmat.MYCKET mer.

Om vi vuxna börjar tänka annorlunda, byta ut ETT mål först, ta det du klarar utan stress, hitta något barnet gillar som är nyttigt och vräk på,låt barnet äta hur mycket det vill av just det för att få aptit igen.

Vad äter du själv? Är du deprimerad, har svårt att få ihop vardagen, är livet tungt, har du olösta konflikter, problem du inte kan handskas med och svårt att landa i tillvaron?

Kosten kan verkligen hjälpa. Den hjälpte mig! Så fort jag går tillbaka till mackor, sötyoughurt, snabbmat godis-ätandet, tar det bara nån dag så är jag tillbaka i gamla spår av missnöje,dumma tankar och hopplöshet.

Hur ska det då inte vara för de sk adhd barnen,som uppenbarligen inte ”tacklar” omgivningen särskilt bra… De behöver näring,förstås. Och lugnare liv,mindre
människor att förhålla sig till (kanske räcker med barnen på dagis) mer frisk luft i skog och mark och sköna upplevelser som lämnar bestående intryck.

Allt är egentligen så självklart. Min son tjatade bara några veckor om tv-spel. Jag sa nej och det är ett år sedan. Våga säga nej,det ger också styrka till barnet!”

Detta är naturligtvis inget som psykiatrin eller läkemedelsindustrin på något sätt vill hålla med om. Gå inte i diagnos och pillerfällan! Titta efter själv och ta naturliga och förnuftiga beslut!


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *