Underbar kommentar från en läsare om sockerberoende


Jag fick denna fantastiska kommentar från en läsare för några dagar sedan. Läs och begrunda!

Kosten har en STOR betydelse för vårt fysiska och psykiska välbefinnande.

Om du mår dåligt och börjar fundera på diagnoser och psykpiller, gör följande först: lägg om din kost och skippa sockret, börja motionera regelbundet, gå en långpromenad per dag, ät naturmedel, gör en grundlig läkarundersökning och uppföljning, välj bort människor och aktiviteter som får dig att må dåligt samt sysselsätt dig med meningsfulla aktiviteter. Många mår mycket bra att jobba ideellt i olika föreningar.

Se mer info i denna artikel: https://www.peterularsson.se/hur-man-kan-ma-battre/

Enklare sagt än gjort? Definitivt! Men om du tar steg för steg i din egen takt så kan du komma vidare och börja må bättre. Lycka till!

Era kommentarer?


”Hej!

MYCKET BRA SIDA! Har suttit som fastklistrad i över 1 timme nu…
Kan inleda med att säga att jag är starkt sockerberoende, samt har en syster som är detsamma. Vi har sökt med ljus och lykta efter hjälp inom sjukvården, i ca 8 år nu. INGEN har kommit med ett enda konstruktivt och användbart råd som hjälpt oss. Min yngre syster har bollats runt mellan vårdcentraler, psykologer, dietister, BUP m.fl, men ingen har LYSSNAT när hon berättat att hon själv hela tiden känt att problemen orsakas av hennes oerhörda sockerbegär. Alla symtom hon (och jag) har, kan härledas direkt till sockrets extremt skadliga effekter, men trots det, har vi inte fått någon som helst hjälp att ta oss ur sockrets klor.

Däremot har vi vid måååånga tillfällen NÄSTAN TVINGATS ta emot recept på det du så passande kallar ”psykpiller”; om vi inte tog emot ”medicinen” kunde vi inte klaga över att vi inte blev friska, hette det. Lösningen vi erbjöds för vårt sockerberoende låg alltså, enligt sjukvården, i att droga oss för att dämpa alla symptom på depression, humörsvängningar, infektioner, rastlöshet, darrningar, hjärtklappning, oregelbunden hjärtrytm, övervikt, smärtor i leder och muskler, m.m. Givetvis bad vi dem behålla sina droger och ifrågasatte deras bristande kompetens inom detta ständigt ökande problemområde: sockerberoende.

Ögo mot öga med insikten att ingen kommer att hjälpa oss ur detta helvete, tog min syster och jag tog således tag i vår egen hälsa själva, och har utbildat oss genom ett oändligt sökande av information, experimenterande och sunt förnuft. Min syster var först av oss med att utesluta ALLT socker, i ALLA former, ur sin kost. Hon har nu gjort detta i 8 veckor och gått ner 10 kg, fått tillbaka sina drömmar, kan tänka klart igen, blivit av med ALLA symptom hon haft sedan tidig barndom och ler igen, för första gången på…jag minns inte ens hur många år! Inspirerad av hennes mod och framgång, har jag nu gjort detsamma, sedan 1½ vecka tillbaka, och efter 5-6 dagars kraftiga abstinensbesvär (svettningar, yrsel, illamående, feberfrossa, irritation, panikångestattacker, sorg m.m.) mår jag nu bättre än på många, många år. Har även gått ner 2 kg på kuppen, vilket välkomnas med mina 25 kg övervikt (pga. sockret). Eftersom jag ser att mina två små ba!
rn visar tidiga tendenser till att vara sockerkänsliga precis som jag är, har jag även minimerat mängden socker i deras kost till minsta möjliga. Utan protester, till min stora förvåning! Min 4 åriga son har blivit mitt ”sockersamvete” och protesterar ifall jag skulle glömma bort mig, och av vana erbjuda honom något som innehåller en större mängd socker, tex. sylt. ”Inget socker mamma! Har du glömt?” Underbart! =)

Industriellt framställt socker är ingenting vi behöver för att leva och må bra! Tvärtom! Det är endast och uteslutande en uppfinning sprungen ur ett enda motiv: PENGAR!!!
Tack för mig!”


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


6 svar på “Underbar kommentar från en läsare om sockerberoende”

 1. Hej!

  Innebär denna omläggning av kosten att den som vill bli av med sitt sockerberoende ALDRIG mer kan ta en bit choklad eller dricka ett glas vin? Jag är troligtvis sockerkänslig eller sockerberoende. Det hela känns så drastiskt att man inte riktigt är redo att ta det klivet.
  tacksam för svar!
  Mvh Jessica.

 2. Om man lägger om sin kost, då får man under. En massa grönsaker och utesluter pasta. Och går promenader. Man har inte samma sug. Och sen kan det inte skada att inta kosttillskott.. Sockerbegär har man för man lider brist på näring!

 3. Rött vin och mörk choklad är inte speciellt ohälsosamt, så det behöver man inte helt avstå. Rött vin innehåller förstås alkohol som också är en form av socker, men i så mängder ska det inte vara något problem.
  I övrigt är det nog så att det kan vara svårt att bara ta ”en liten bit”, man gör det bara jobbigt för sig själv.
  Jag åt själv LCHF för ett år sedan och gick snabbt ner 10 kg och tyckte att jag skulle kunna äta lite mer ”som vanligt” igen, dock i princip utan godis, kakor och läsk mm. Ett år senare har jag gått upp hälften igen. Det är bara att sätta igång med strikt LCHF igen alltså..

 4. Jag tror 100% på det! Att slopa socker och annat ”onyttigt”, att börja motionera ute, eller gympa inne eller i vatten. Det är bara SÅ himla svårt att göra det i praktiken! Och ensam! Anja

 5. Hej
  Läs följande böcker och inse att Du är på rätt spår:Ann Fernholm:Ett sötare blod,Robert H Lustig:SOCKER och William Davis bok:Bröbefroende.Om Du är riktigt intresserad och läser bra engelska:Gary Taubes böcker:Good Calories Bad Calories och hans ngt enklare sammanfattning:What makes us fat.
  En liten kommentar till glöm inte att vetemjöl och GLUTEN påverkar hjärnan som om det vore ett svagt morfin,det stimulerar opoidreceptorerna i hjärnan.
  På savannen under två miljoner år åt vi mättat fett 60% 2% kolhydrater.Numera äter vi 60% kolhydrater.
  Man åt och våra hjärnor och kroppar byggdes för och av:Rötter,nötter,frukt och grönt och sån som simmar flygare och betar fritt.
  För att må bra i kropp och själ hoppa över allt som är smygsockrat och all stärkelse i potatis,pasta,ris och bröd.Glöm tex inte att Corn Flakes innehåller 83 gram socker på 100 gram korn flakes.
  MVH
  Nisse

 6. Det så synd att okunskapen kring sockerberoendet fortfarande är så stor inom sjukvården.
  Jag sökte själv hjälp där för flera pr sen och upplevde samma sak. Som tur är finns det nu fler och fler som utbildar sig inom området för att kunna hjälpa andra att slippa lida i onödan.

  Om man utvecklat sockerberoende (eller vilket beroende som helst) så är har ditt belöningscentrum i hjärnan byggts om – den är extra känslig för stimuli som socker, alkohol, benzo, narkotika och processdroger som spel, shopping, sex m.fl. Denna känslighet kvarstår resten av våra liv. Dom goda nyheterna är att du kan slippa kontrollförlust över ätandet med ångest, självmordstankar, övervikt, depression m.m genom att lägga om kosten och undvika de livsmedel som triggar sockersuget. Att ta bort det synliga sockret (läsk, godis, fikabröd) är steg 1 sedan är det många som är känsliga och triggas av bröd, pasta, ris, potatis, chips, kex m.m och därför inte klarar av att ta bort sockret utan faller tillbaka i överätande så länge man fortsätter äta dessa livsmedel. Så steg 2 blir att undvika dessa stärkelserika produkter som omvandlas till socker på 5 röda i våra kroppar.
  Sedan har våra kroppar tagit väldigt mycket stryk under många år pga missbruket och ofta behöver vi hjälp att läka dessa skador för att våra kroppar ska fungera optimalt och t.ex. Kunna ta upp näringen ordentligt i tarmarna och tillverka signalsubstanser så att de är i balans. Annars kan dessa saker göra att vi fortsätter att ha ångest, sömnstörningar, cravings och depressioner.

  Som tur är finns det hjälp att få!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *