Sockret – den verkliga boven i kosten!


Alla vet att det inte är bra med socker. Ändå äter vi det, ger det till våra barn och köpmännen fyller sin affärer med det. Undrar t.ex hur många ton socker det finns på ICA?

Jag undrar vad som hade hänt med folkhälsan om vi hade ätit mindre socker? Hur hade barnen mått om de hade ätit mindre socker?

Jag tror att det finns en direkt koppling mellan vår kost och vår fysiska & mentala hälsa. Sockret spelar en stor roll!

Se denna artikel om kost.

Här kommer en annan bra artikel om socker:

Socker, fart och energi

Amerikanska jordbruksdepartementet beräknar, att medborgare i USA i genomsnitt konsumerar 76 kg socker per år – nästan 1,5 kg socker varje vecka!

Socker finns i många former: läskedrycker, karameller, desserter, fabrikstillverkad mat och så vidare. Livsmedelsföretag och snabbmatsrestauranger tillsätter ohämmat socker, eftersom socker är billigt, smakar gott och är vanebildande.

Socker, liksom alla vanebildande ämnen, får dig att kräva mer socker. En bit choklad ger dig till exempel lite extra energi i ungefär en timme. Så snart effekten avtar, känner du dig trött och kanske lite deprimerad. Därför vill du ha ännu en bit choklad för att känna dig pigg igen. Du använder socker för att lösa problem som orsakats av socker.

Varje bok, grupp eller system angående diet har en sak gemensam: DU MÅSTE SLUTA ÄTA SOCKER.

Läs resten av artiklen här.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *