Mobbning – ett brott mot de mänskliga rättigheterna!


Vad kan vi göra för att stoppa mobbningen i skolorna?

Detta är en artikel om mobbning, diskriminering och de mänskliga rättigheterna. Med de mänskliga rättigheterna menar jag, de rättigheter som fastställdes av FN 1948 efter det ohyggliga andra världskriget: FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

De mänskliga rättigheter är högaktuella för Sverige idag

Dessa mänskliga rättigheter handlar inte bara om FN, krig, politik, OS, historia eller u-länderna. De handlar framförallt om hur vi umgås med och behandlar våra medmänniskor.

De mänskliga rättigheterna utgör grunden i alla mänskliga relationer och samhällen. De borde vara kärnan i alla religioner och politiska system.

Vad jag förstår så ställer sig de flesta länder, religioner, politiker och människor bakom dessa mänskliga rättigheter. I alla fall på pappret.

Många känner dock inte ens till vilka dessa rättigheter är. De vet inte sina rättigheter och skyldigheter såsom medmänniskor.

All mobbning och all diskriminering i alla länder inkl. Sverige är ett brott mot dessa grundläggande mänskliga rättigheter.

Vi har alltså många brott dagligen i Sverige mot dessa grundläggande mänskliga rättigheter. Det är inget som våra barn skulle behöva utstå.

Läs fortsättningen på denna artikel här.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *