”Kalle är mobbad” – en bok om mobbning


kalle-mobbad
Beställ boken ”Kalle är mobbad” här.

Författarinnan, Eva Eriksson-Klang, säger följande om ungdomsromanen ”Kalle är mobbad-aktionsgruppen ingriper”, Idus förlag:

”Boken handlar om Kalle som mobbas, mobbaren Klas och två ungdomar Viktor och Hassan som kommer på en tuff strategi för att hjälpa den mobbade (man får följa dessa elever i en åttondeklass). Hjälparna bildar en aktionsgrupp med syfte att avslöja mobbarens maktspel och visa på att mobbare behöver hjälp att förändra sitt asociala beteende – mobbare trycker ner andra för att själva känna sig starka och nå status i gruppen. Samtidigt startar den nya svenskaläraren ett projekt om mobbning (läsaren får här en del fakta om mobbning). Viktor och Hassan genomför aktionerna anonymt då de vet att de åker på stryk om den betydligt starkare Klas får veta. Klas blir rasande och försöker på olika sätt få veta vem som ligger bakom aktionsgruppen. Och till slut lyckas han…

Målgruppen är ungdomar 12-15 år och andra som är intresserad av ämnet mobbning”

Recension i Tidningen Kulturen – ”Kalle är mobbad”

”Mobbning: få huvudet nedpressat i toalettstolen som sedan spolas till gränsen för dränkning. Mobbning: bli anklagad för att glo på mobbaren och sedan slås i magen tills man tappar andan. Mobbning: bli himlad åt med ögonen och kallad ”mes” och ”loser” för att mobilisera mobbarens passiva stödjare som inte vågar annat än hålla med. Mobbning: evig mulning på hemvägen från skolan, väldig möda för offret att hitta en strategi att ta sig hem. Det där sista har jag särskilt tydliga minnen av. Mobbning rädsla. Mobbning maktlöshetens förtvivlan.”
Läs resten här

Mer om ungdomsromanen ”Kalle är mobbad”

”Bröstet känns trångt, ångesten kramar, när Kalle fruktansvärt klart inser vad som kommer att hända. Långsamt trycks hans huvud längre och längre ner i toalettstolen. Klas, Linus och Filip håller honom i ett skruvstäd så att han är oförmögen att röra sig. Adrenalinet pumpar och kallsvetten klibbar under skjortan. Lukten av urin slår upp. Klas starka hand pressar Kalle neråt. Han hör det råa skrattet och därefter ett dån då någon drar i spolningen. Vatten sköljer över honom, över håret, ögonen och munnen. Han kippar efter andan. Tårar blandas med spolvatten. Hjärtat bankar så hårt att det måste höras. “Jag fick det på film”, hör han Filip säga.

Viktor bevittnar den grova mobbningen av Kalle och fastän han inte är mogen att sätta sig upp mot Klas är det han som så småningom agerar. Viktor kommer på en plan, en tuff strategi mot mobbningen, och inviger sin bästa kompis Hassan …

Kalle är mobbad – aktionsgruppen ingriper, skildrar mobbning och övergrepp i en åttondeklass, men fokuserar även på en lösning.”

Läs mer här om ”Kalle är mobbad”


Se också dessa artiklar om mobbning och mänskliga rättigheter

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


3 svar på “”Kalle är mobbad” – en bok om mobbning”

 1. Själva mobbning betyder svagaste punkter hos vissa mobbarna som uppfyller de där brister och utrymme i sina töma inutin som förvandlas till ett sätt beteendet som vissa haten under något annat namn som heter mobbing !
  mobbningen vissa svagheter på de personerna som använder det mot andra runtomkring sig tex.skolan , arbetet och ute i samhället .
  de personerna som är mobbare andra beroende inte på något fel på den personen som blir mobbade det största brister på mobbaren personligheten som orsaker det sämsta beteende sättet som han eller hon visar andra under mobbingen namnet !
  Brister på vissa personligheter för vissa barn och ungdomar är att de inte har fått tillräckligt kärlek under sina uppväxt !! Mobbarna måste få hjälp av psykologerna och psykiatern för att lång varig haren mot andra kan leda till kriminalitet och livs hotande för alla runtomkring sig i samhället !!

 2. jag hittar en inte ett ord som beskriva min tacksamhet på att du gav chansen att kunna se mina artiklar om mina barns sjukdomar i den ordklasser på Eran.fantastiskt och rikaste grammatiskt sidan på nätet i sverige !
  Jag flög av glädje när jag läste mina artiklar som du la de på din grammatik hemsidan !
  Men detta tecken på jag var modigt att våga skriva till Språk experten som Er.på min enkel sättet att berätta om mina barns sjukdomar !

  Ha från mig varma hälsningar !
  Jag önskar dig och din familje att ha en riktigt fint kväll !!

 3. Hej .
  Mobbningen är något sort av förnedrande som sker från vissa människor som sjläv mår inte bra mot andra och detta kan hända hemma från familje medlemerna .grannarna.arbetskamraterna .klaskamraterna.
  Hemma vissa människor är ärliga och hjälp samma och kan aldrig säga nej till sina familj medlemar och detta orsaker att denna människan bli utnyttjade och mobbade och kallas dum snällt !
  Grannarnas mobbningen sker på grund av .
  Hudfärgen.
  Religionen .
  Ras
  Eller något personligt mot vissa enstaka människorna till någon anledning.
  Om de grannarna hade inte tidigare blivit utsatta för det då de skulle aldrig försöka göra det mot någon .
  Brister på vissa personligheter på olika åldrar och deras psykiskt mående förstås spelar stor roll på deras mobbningen mot just de människorna som är lyckliga och ha det bättre än dem .
  Vanligaste mobbningen som sker är bland eleverna på olika åldrar i skolan .
  Detta också kan vara på grund av .
  Handikappad .Funktionnedsättning.utveckling störning.ovanligga beteendet .svårigheter med inlarningen.kan orsaka mobbningen i skolorna .
  När något barn är smart och äntligen och klarar sina skolarbete på det bästa sättet det väker vissa hat skänslor bland vissa osmarta runtomkring denna eleven och börjar mobba honom eller henne på olika sättet tills den eleven mår psykiskt dåligt.
  Detta var ett expampel fast det finns hundra olika anledningar till de bombningarna som sker i skolorna .
  På arbetet är det sämsta sort av mobbningen på av makten .
  Bättre arbetstider och mycket mer .
  Mobbarna mår dåligt och bevakar de duktiga och smarta kollegor med sig på arbetsplatsen och försöka på något sätt trakassera och kränka den personen så att bli stressad eller ledsen av detta !när den personen blir ledsen tror mobbaren att han lyckades med krossa eller känka den personen .det som händer är mobbaren mår dåligt och han tar sin ilska på andra lika mycket som han har inuti och när han upprepar detta dagligen med flera runtomkring sig då det synd om honom och henne att vill bli av de svåra jobbaga tunga ilskan inuti som de vill bli av med den .
  Mobbaren mår psykiskt dåligt och behöver psykiskt hjälp och det drögar lång tid att medarbeta sin hat mot andra medan den som blir mobbad synd om de som inte mår psykiskt bra och försöker överföra det till andra runtomkring sig över allt i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *