Johannesört istället för psykpiller!


”Johannesört lika effektivt som antidepressiva läkemedel”

DAGENS MEDICIN 2008-10-08

”Förutom att johannesört visade sig lika effektivt som antidepressiva preparat kom forskarna fram till att örtmedicinen var bättre än placebo vid depression.”

Äntligen någon som lyfter fram ett förnuftigt alternativ till alla dessa olika psykdroger.

Rekommenderar dig att använda detta och andra drogfria förnuftiga alternativ för att må bättre. De finns! Men de måste satsas på och lyftas fram!

Jag vänder mig kraftigt emot den ökande utskrivningen av psykpiller och tabletter till barn, vuxna och äldre. Vart skall det sluta? Skall vi alla bli narkomaner?

Läkarna skriver i många fall ut dessa olika psykdroger alldeles för lättvindigt, och läkemedelsindustrin jublar.

Diagnos-hysteri råder!

Tabletter och piller har blivit våra nya Gudar.

Läs om bluffen här i denna bok – skrämmande läsning!

Piller och profiter

Helt klart är att det finns människor som mår dåligt och behöver hjälp. Frågan är bara hur man verkligen hjälper dem på rätt sätt.

Hundratals nya olika mentala diagnoser

Det är en lögn att alla dessa människor är mentalt störda och att de har en kemisk obalans i hjärnan. Det har gått en riktig hysteri i alla dessa hundratals nya olika mentala diagnoser.

Titta på listan så skall du snart se, att du börjar fundera på om inte du också passar in på flera av dem! Flera av dem är så konstiga att du tror att en dåre har hittat på dem.

Allt detta är droger

Som jag ser det, så är alla dessa olika psykpiller och tabletter ingenting annat än droger. Trots att de får fina vetenskapliga namn, och skrivs ut av trevliga läkare via recept. Titta i psykiatrins historia vilka olika droger de har lanserat detta århundrade. Dessa har sedan kasserats efterhand, när de visade sig vara skadliga – för att sedan ersättas av en ny vinstgivande psykpilla!

Droger kan skenbart hjälpa en

Man tar droger därför man har problem och svårigheter som man inte klarar av i livet. Drogen gör att det känns skenbart lättare och man kommer väck från problemet.

Droger löser inget

Men har man egentligen löst någonting? Har man gått till grunden med problemen? Fick den arbetslöse ett arbete? Blev den blyge mer utåtriktad? Ökade hennes självförtroende? Blev han mer kapabel att hantera sitt liv? Förbättrades deras IQ?

En tjej jag träffade, som tog antidepressiva medel beskrev det som att hon levde i en ostkupa.

Hur kan man hantera sitt liv framgångsrikt om man befinner sig i en ostkupa?

Jag menar att man sätter bara ett lock på och bedövar bara symtomen. Man hanterar inte problemen på djupet.

Det kan kännas lättare när man tar drogen, men svaret får man när man slutar med den. Eller försöker göra det. Dessutom måste man ofta öka dosen eller skifta till andra piller för att de skall verka.

El-chocker, ECT

Blir det sedan för mycket problem med dessa olika psykdroger, då blir man rekommenderad el-chocker, ECT. Det är inget du bör utsätta dig för – läs här.

Till slut vad du varken ut eller in och har förlorat din egen identitet.

Droger skapar nya problem

När man tar dessa droger får man nya problem. Man blir beroende av dem och man får biverkningar.

Vad händer sedan när personer slutar ta drogen?

Är det möjligt överhuvudtaget att sluta?

Framförallt så hanterar man inte det problem eller svårigheter som gjorda att man började ta droger från första början.

Läkemedelsindustrin vill ha människor som är fast i drogerna

Läkemedelsindustrins idé är att behålla sina kunder hela livet ut och få dem att byta mellan olika psykdroger allteftersom de kommer ut på marknaden. Många är nämligen fast nu och kan inte sluta!

Jag tycker att det är HEMSKT att psykiatrin, läkare och läkemedelsindustrin får lov att tjäna pengar på och uttnyttja folk som mår dåligt!

För mig skall all vård bedrivas långt ifrån profit-hungriga män och kvinnor.

Jag vill att man satsar stora resurser på att lyfta fram alternativa drogfria lösningar.

Förbättra skolorna som ett exempel. Istället för att stämpla barnen som mentalt störda och ge dem psykdroger så skall man istället satsa resurserna på att öka lärarnas kompetens, minska klasserna, höja lärarlönerna, förbättra miljön, förbättra kosten i skolorna etc. Hjälp barnen på rätt sätt istället för att droga dem! När man hör, att vissa skolor pratar om att de har upp till 40% ”ADHD” barn, då blir man riktigt rädd.

Det gäller att ta tag i problemen och svårigheterna och lösa dem på rätt sätt. Inte att fly undan genom att ta till piller och tabletter.

Att fly in i droger är aldrig en bra långsiktig lösning

Ny artikel – Hur man kan må bättre!

Jag kommer snart att släppa en artikel som heter: Hur man kan må bättre! Där har jag samlat alla råd och tips, som jag tycker är förnuftiga. Kommer snart!

Läs även dessa artiklar:

Faran med Adhd, Add, Ritalina, Concerta och Strattera
Mer fakta kring Adhd, Ritalina, Concerta och Strattera

Se följande tidningsartiklar nyligen:

Dagens Medicin: Johannesört lika effektivt som antidepressiva läkemedel
Dagens Nyheter: Johannesört bra hjälp för deprimerade

LÄS MER!

Läs andra artiklar jag har skrivit eller publicerat om detta ämne:
Tabletter, lyckopiller, antidepressiva

Välkommen att kommentera, rösta eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


4 svar på “Johannesört istället för psykpiller!”

 1. Bara för att något är naturligt är det inte drogfritt. Marijuana och kokablad är helt naturliga, och johannesört är definitivt en drog eftersom den påverkar vårt psyke.

  Är naturliga droger bättre än konstgjorda? Ibland, ibland inte.

  SVAR:

  Se följande citat:

  ”Johannesört är ett naturläkemedel mot nedstämdhet. Johannesört är också antibakteriellt, antiviralt och antiinflammatoriskt.”

  Läs mer här:
  http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1455

  Hälsn,
  Peter

 2. En öppen fråga till dig. Och jag uppmanar dig att godkänna den, för jag vill ha ett svar!
  Du förespråkar Johannesört.
  Om det skrivs ut fem gånger mer Johannesört än SSRI mot mild depression av psykiatrikerna i Österrike, hur kan då psykiatrin ha en konspiration mot mänskligheten, Peter?

  SVAR:

  Ofta är det inte psykiatriker som skriver ut Johannesört, utan de har sina el-chocker och psykdroger.

  Men det finns mer eller mindre galna psykiatriker. Verkar som det finns en hel del vettigt folk i Österrike, är dock inte säker på att det är psykiatriker.

  Psykiatrins behandling bygger på chocker, hjärnoperationer och olika psykdroger.

  De brukar inte alls tycka om alternativa metoder.

  På tal om galna psykiatriker så läste jag precis om en i METRO. Han hade drogat ner och våldtagit en patient i Malmö. Hon misstänkte vad som pågick, men han sa naturligtvis att hon inbillade sig och skyllde på att hon var mentalt sjuk. Psykiatriker fick tack o lov 1,5 års fängelse. Jag tror att mycket sådant här förekommer.

  Det är dock få personer som vågar stå upp emot psykiatrin och läkemedelsindustrin!

  Hälsn,
  Peter

 3. Jag har tänkt prova johannesört och vill ta upp detta med någon läkare, men problemet är ju att de flesta läkare inte alls är positivt inställda till alternativmedicin som du själv säger.

  Vart ska man vända sig om man vill diskutera BÅDA alternativens för- respektive nackdelar?

  Det finns inte en läkare i dag som varken har lust, ork eller tid när man som jag lider av många olika åkommor. Och Försäkringskassan ska vi bara inte prata om! Enligt dem, ska man ha EN åkomma. Och skulle man mot förmodan ha fler, så se för sjutton till att ha förkylning ena dagen och depression den andra, ICKE samtidigt, för DET kan inte varken de själva eller deras system hantera :-(

  Det vill verkligen till att vara friskt, för att orka vara sjuk!

  Hur svårt kan det vara att få adekvat hjälp?

  Måste enda alternativet vara en ”etta med lock”?

  SVAR:
  Jag förstår. Rekommenderar dig att läsa denna artikel: https://www.peterularsson.se/hur-man-kan-ma-battre/
  Lycka till!
  Peter

 4. Ja. Johannesört hjälper. Jag vet av egen erfarenhet. Johannesört ingår iblan som mikroskopiska (tyvärr) beståndsdelar i vissa farmaka – men det är ju då uppblandat…

  Vad man dock skall veta är följande, baserat på egen erfarenhet. Har man som jag ADHD – kan, vid längre tids användning Johannesört trigga igån hyperaktiviteten. Alltså om man märker det – dra ner på Johannesörten (rekommenderar Neurekan som även säljs på apotek) och ta den som ”behovsmedicin”. Det fanns även Euvekan, som till största delen bestod av citronmeliis – också lugnande. Denna kombination var helt enkelt suverän för mig att kunna sova. Tyvärr finns ej Euvekan kvar – de tillverkas ej längre. :( Det finns en ny som heter Melissa Dream och är jättedyr (tycker jag). Inte heller har den samma effekt för mig, då Valeriana ingår. Valeriana fungerar inte för just mig, men är också ett bra alternativ till sömnproblem som är ganska vanligt vid psykisk ohälsa.

  I mitt fall har jag faktiskt fått 2 psykiatriker att acceptera att jag använder alternativ istället för farmaka. Jag har BRA multivitaminer, Omega-komplex och en kalcium-magnesiumformula som är toppen.

  Jag handlar från ”Bättre Hälsa” där just denna kombination av Calcium-magnesium finns. Magnesium funkar ju bäst med kalcium och är bra för nerver, muskler och leder. Tror inte just denna kombination finns någon annan stans. Den är också bra för att förhindra alltför svår träningsvärk.

  En annan rekommendation: begär ”Motion på recept”!!! Det finns faktiskt. Har inte din mottagning detta tjata om att de tar in det. Hänvisa till ex till Carema Hjärnhälsan i Haninge Kommun. Där finns denna möjlighet.

  Dagsljus ökar ju bl.a. Serotoninhalten i hjärnan = mår bättre. BRA tillskott är tyvärr dyra – men jag föredrar att må bättre utan biverkningar än att spara de kronorna. Man kan rådfråga ”Bättre Hälsa” om vad som kan vara lämpligt för just mig och mina problem. Tänk bara på att naturmedel INTE ger en bedövande känsla i huvudet. Ett annat bra företag är ”Hälsa för Alla”.

  Det tar TID (räkna med minst 2-3 månader) innan de verkliga resultaten visar sig. Och min erfarenhet: Du vet inte vilken nytta de gjorde innan du slutat och hållt uppe någon tid med alternativen. Lycka till alla som vill testa alternativ innan farmaka. Det här var min erfarnehet och mina tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *