En vandring på Bjärehalvön med sonen Fredrik


Hovs Hallar

Klipporna vid Hovs Hallar på Bjärehalvön

Återigen har jag återvänt för att vandra på den underbara Bjärehalvön. Denna gång tillsammans med min son Fredrik.

Det blev start i Båstad efter en tidig tågresa från Malmö. Vi gick kustvandringen på Bjärehalvön – se kartan här.

Strålande väder i dagarna två och det hela gick bra trots för tung packning och värkande fötter. Solen brände hela tiden ner på oss från en klarblå himmel.

Jag fick smörja in mig med en massa solkräm och Fredrik dumpade en del av sin packning utanför Kattvik. Hoppas det var någon som fick nytta av denna ”picknickkorg”.

Fin övernattning i vindskydd vid Torekov med rinnande vatten och toalett. Det enda som störde var mina snarkningar (ursäkta, Fredrik och det tyska paret).

Andra dagen var vi uppe tidigt för att bland annat klara ”mördarbacken”. ”Den tar man sig inte uppför ens med bil” sa en äldre man till oss cirka 1 mil från målet tillbaka i Båstad.

Vi rekommenderar denna vandringsled för att den är mycket omväxlande och intressant. Den innehåller verkligen allt! Naturen och utsikten är fantastisk! Jag tycker verkligen om att gå i sådan här omväxlande miljö – hav, klippor, stränder, skog, landsväg, stigar, naturreservat etc. Rekommenderas!

Det är positivt att vi redan har pratat om nästa vandringstur!

Ps. Nåja, efter en vecka kunde jag gå normalt igen. Nästa gång blir det till att investera i ordentliga vandringskängor! Jag gjorde även av med en hel del solkräm. Ds.

Klicka gärna på bilderna nedan för att förstora dem.

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *