Den stora faran med antidepressiva medel och andra psykdroger!


ab.jpg

Har barnen blivit drogade att döda?

Se denna artikel i AFTONBLADET 28/2 2008
Drogade att döda?

Se även dessa artiklar som handlar om problem med färgämnen i läkemedeln till barn. Läkarna kopplar detta till hyperaktivitet och beteendestörningar. Kanske bättre att ta bort dessa färgämnen än att få barnet att ta nya droger, eller? Läkemedelsföretagen måste ta sitt ansvar nu!
Elias, 5, blev agressiv
Azofärgämnen i barnmediciner

Läs dessa artiklar och inse en av de stora farorna med att ge ditt barn dessa olika droger som läkare, psykologer eller psykiatriker skriver ut. Eller faran med att själv ta dem!

Se även denna artikel i Aftonbladet 26/2 2008:
Pillren gör dig ej gladare.

Det FINNS alternativa lösningar för barn (och vuxna) som har problem – istället för ritalina, concerta, strattera eller någon annan drog. Fixeringen vid tabletter, piller och olika droger är enormt stor!

Undrar varför?

Vem tjänar på detta?

Skall vi göra våra barn till narkomaner?

Jag förstår att det finns många vuxna och barn som har problem! MEN jag vänder mig kraftigt mot fixeringen vid tabletter, piller och andra psykdroger som en lösning på dessa olika problem.

Att ta steget in och börja använda någon av dessa olika droger LÖSER INTE PROBLEMET utan gör det hela bara värre. Du har nu stängt av symptomen och gett dig in i en ostkupa där du inte känner eller upplever livet!

Dessutom riskerar du nu att bli beroende av drogen och uppleva alla bi och skadeverkningarna från den!

 • Du löser inte det grundläggande problemet.
 • Du riskerar att bli beroende av drogen.
 • Du upplever alla bi och skadeverkningar från den.
 • Vem tjänar på detta?

  Först en godtycklig diagnos som röstas fram av psykiatriker i USA och presenteras i en slags vetenskaplig form – ADHD, ADD, DAMP, överaktiv, MBD, bokstavsbarn, koncentrationssvårigheter och hundratals andra påhittade diagnoser.

  Lögn: ”Det hela beror på en kemisk obalans i hjärnan.”

  Lögn: ”En ny drog som hanterar denna kemiska obalans” — och som läkemedelsindustrin tjänar MILJARDER PÅ!

  Hjärnan. Jag vet inte hur det är med er eller era barn, men jag vill att läkaren vänder sig till och hjälper MIG i mitt liv – och inte vänder sig till min hjärna. En hjärna kan inte tycka, känna eller vara kär.

  youtube-link.jpg

  Se denna film här om ”ADHD” och droger till barn.

  Klicka här!

  Läs mer om detta här:
  Sanningen om psykiatri

  Jag har skrivit mer artiklar i detta ämne här:
  ADD / ADHD

  Läs fakta här om drogerna Ritalina, Strattera, Concerta etc.

  Här finns många artiklar med alternativa lösningar för barn och vuxna som har problem.

  Det finns alternativa lösningar – här är några exempel:

 • Hitta en bra kroppsmedicinsk läkare, som ej förespråkar droger, och som du känner att du har förtroende för och kan prata med.
 • Se till att få en ordentligt grundlig vanlig läkarundersökning hos en läkare som inte är fixerade vid dessa olika receptutskrivna droger. Få alla värden checkade och hanterade.
 • Se över din kost ordentligt hos en kunnig specialist. Försök äta hälsosamt och nyttigt!
 • Städa upp bland dina saker där du bor och jobbar. Släng, rensa och avsluta gamla projekt. Har du rent och snyggt omkring dig kommer du att må mycket bättre. Svårt att komma igång? Försök hitta någon som kan hjälpa dig.
 • Gå långa promenader varje dag och rikta dig utåt. Alla andra former av motion är också oerhört positivt, men se till att åtminstone komma ut och gå varje dag.
 • Skaffa hund eller annat husdjur. För många är detta oerhört positivt! Kan du inte ta ansvar för en hund så är det kanske lämpligare att börja med ett mindre krävande djur.
 • Hitta någon du kan lita på som du kan prata och göra saker med. Kan du hitta någon som förstår och lyssnar på dig – och som du i din tur även kan lyssna på – så är detta mycket bra.
 • Jag vet att detta kan låta banalt och nästan enfaldigt – och läkemedelsindustrin kommer inte att tjäna några pengar på det – men det är bra steg för att känna sig bättre. De som förespråkar droger kommer att tycka att detta är helt vansinnigt!

  Mer om detta står i mina artiklar – plus att jag håller på att skriva på en ny artikel: Hur du kan må bättre!

  Låt oss hjälpa våra barn (och vuxna) – men låt oss verkligen hjälpa dem på ett vettigt och förnuftigt sätt!

  Inte genom att göra dem till våldsmän och narkomaner!

  Lycka till!
  Peter

  Kontakta mig om du vill ha råd eller hjälp i denna fråga.
  Nu även fri rådgivning per telefon!

  Se andra artiklar här som jag har skrivit i samma ämne:
  ADD / ADHD
  Psykdroger, tabletter, piller, antidepressiva


  19 svar på “Den stora faran med antidepressiva medel och andra psykdroger!”

  1. Ja, de flesta mår dåligt på grund av näringsbrist, och att det därigenom är de egna tankarna som ställer till i tillvaron.
   Sedan finns det flera som är förföljda av andra av olika orsaker.
   Jag har själ erfarenhet av att läkare gärna skriver ut ”tungt artelleri” för att mota bort ångest och andra besvär.
   Vad som behövs är att våldsamma personer tas om hand av samhället så att de inte förpestar tillvaron för andra medborgare.
   Att de som har psykiska besvär får Kognetiv BeteendeTerapi, och i alla avseenden fullvärdig mat med alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera fullt ut.
   Dessutom är det livsviktigt med motion och någon att var förtrolig med.
   Vad alla människor behöver är 60 olika mineraler, 16 vitaminer, 12 essentiella aminosyror och 3 essentiella fettsyror i tillräckligt höga doser varje dag.

  2. Jag vill bara säga att det här är någonting som fler skulle ta till sig ,att det finns mycket enkla lösningar än att ge vuxna eller barn dessa preparat . Detta är något som psykiatriker har hållit på med länge att försöka lösa alla problem som människan kan stöta på i sin väg genom livet genom att tilldela ett piller .I början av 1900 talet så kom det ut en medicin på svenska apotek som hette Heroin som skulle hjälpa oss att lösa alla möjliga symptom. idag ”botar” vi narkomaner med att ge Metadon,eller det nya subotex för att bli av med missbruk ???? I tonåren så är det en känslostormarnas tid och många av oss som har gått igenom den vet hur det var och tänker tillbaka på den tiden som en ganska förvirrad tidsperiod .Vad som behövs är att ta sig tid att lyssna ,förstå och bry sig om istället för att tilldela något av de mängder av SSRI preparat som finns .Preparaten i sig själva är farliga på så sätt att den kapslar in ångesten över saker som man ställt till med och som i normala fall ska ha dåligt samvete för eller som andra gjort en som man inte vågar säga .den ger ingen bot utan endast inkapsling och till slut eftersom spärren suddas ut mer och mer eftersom den så kallade medicinen tar udden av samvetet och känslan för vad som är rätt och fel så kan man göra vilka vansinneshandlingar som helst . I samband med andra droger såsom alkohol eller amfetamin så blir detta en tickande bomb som närsomhelst kan drabba vem som helst.Jag har själv sett detta på nära håll .Jag hoppas att experimenten som våra så kallade ”Experter” på det mänskliga sinnet sysslar med blir för evigt utdömt och människor kommer till insikt med vad de håller på med .Det är inte något annat än experiment för de har ingen aning om vad de preparat de använder sig av har för effekt på lång sikt och de blundar för de bevis som läggs framför dom eftersom det finns stora pengar inom denna industri . Tack Peter för din insikt om detta. Roger Abrahamsson

  3. Tack Peter!

   Mycket bra att detta uppmärksammas.
   Att AB tar upp detta är ju kanon!
   Leif Elinder är ju dessutom ett känt namn och hans åsikter betyder
   en hel del inom läkarkåren.
   Jag tror det börjar hända saker!

   Hälsn, Thomas

  4. BRA! Att fler börjar se det uppenbara.
   Jag föreslår en stor demonstration, jag är med!
   Aleena Gibson

  5. Detta problemet verkar till och med vara ännu större. Den brittiska regeringen har i dagarna presenterat en utredning med de 20 farligaste drogerna. Gissa vilken som är med, dessutom på den övre delen?

   Jo Amfetamin.

   Alltså samma Amfetamin som ordineras till barn…av psykiatriker.

   Håll dessa odjur borta från våra barn och alla andra också!

   Rolf Bergdahl

  6. Först vill jag uttrycka min glädje och tacksamhet över att se att jag inte är ensam om att tycka illa om ett modernt drogsamhälle, där hjärnan tros vara allt!
   Det är vår plikt, som observerande medmänniskor, att använda oss av en grundläggande laglig FRIHET, nämligen yttrandefriheten.
   Jag håller med Peter om protesterna mot det moderna drogandet av både barn och vuxna, som endast det fåtal människor som tror på hjärnan alena, tjänar på, om ens de i längden, för vilken hjärna vill ensam finnas kvar i världen, efter att alla andra människor kryper i sin spya i rännstenen som förgiftade råttor efter digerdödens tid?
   Låt hjärtat tala, låt oss återvända till varm medmänsklighet och närkontakt genom lugna samtal under stilla promenader på stranden en vacker sommarmorgon just när solen stiger upp över horisonten i öst…….låt oss ta tillvara på naturen i oss och omkring oss…….den läker!
   Vägen till lycka finns i medmänniskan, bevara henne naturlig, förgifta honom inte!

  7. Artikeln av Leif elinder är verkligen högaktuell.Där ser man hur människor blir av psykofarmaka.Vill vi ha patrullerande poliser i våra skolor?Psykiatriker skapar en otrygg omgivning genom sina diagnoser.Vi behöver ta ställning för hur vi ska hantera denna yrkeskår,och det är bråttom!Hans.

  8. Ett problem är att vi är förblindade av vårt nuvarande medicinska paradigm, i vilket man skiljer sinne och kropp åt. Om man använder mediciner för att bota en kroppslig sjukdom, varför inte för en sk själslig? Varför ska man behöva må dåligt och riskera livet (begå självmord) bara för att man råkar ha den typen av åkomma? Om du exempelvis har problem med hjärtat har du två alternativ: medicinska, tex betablockerare, eller livsstilsförändring. Patienten rekommenderas regelbunden fysisk aktivitet, rökstopp etc, men för att lösa det akuta problemet sätts mediciner in. Självklart är det efterstävansvärt att leva ett liv utan mediciner, men när det gäller livhanken är det få som tackar nej till mediciner. Och de är bara de själva som upplever sin egen situation och kan uttala sig om den, och jag är säker på att de inte skulle lyssna på någon som försöker predika en antidroginställning. Jag kan hålla med om att faktumet att läkare slänger åt patienter en bunt antidepressiva och sen säger tack och adjö är oacceptabelt. Likaså om läkare skriver ut betablockerare till en patient utan att upplysa om farorna som en negativ livsstil kan medföra. Medicin för att komma ur det som för vissa är ett totalt mörker (man kanske inte ens ser en anledning till att ta sig ur det) och sedan KBT, terapi, meditation-eller vad det nu må vara- för att finna en plattform där man kan stå stadigt. Jag vill förtydliga att jag inte stödjer antidepressiv behandling för varje fall av nedstämdhet, men å andra sidan utgörs psykiska sjukdomar av ettt brett sprektra av diagnoser och symptom där alla olika grader är inkluderade. Bara för att man själv har upplevt en depression kan man inte uttala sig om andra människors fall. Att dra alla över en kant är som att jämföra en person med lite förhöjt blodtryck med en annan med flera hjärtinfarkter bakom sig. I det första fallet kanske man inte medicinerar men i det senare är det ingen tvekan om saken. Jag hoppas att människor kan börja se saker och ting i nyanser istället för i svart och vitt. Få företeelser i vår värld är statiskt “bra” eller statiskt “dåliga”.

  9. För övrigt är dessa tre ovan nämnda nackdelar gällande för extremt många olika mediciner.

   # Du löser inte det grundläggande problemet.

   # Du riskerar att bli beroende av drogen.

   # Du upplever alla bi och skadeverkningar från den.

  10. SVAR TILL HENY I OVANSTÅENDE TVÅ KOMMENTARER:

   Hej!

   Tack för dina kommentarer!

   Som framkommer av mina artiklar på hemsidan så tror jag på att lyfta fram drogfria alternativ MYCKET MYCKET MER!

   Men vem gör det?

   Gör psykiatrin det? NEJ!

   Gör läkemedelsindustrin det? ABSOLUT INTE

   Gör läkare det? Det finns de som gör det fortfarande, tack o lov! Jag älskar verkligen läkare som tex. skriver ut motion till sina patienter. VÄLJ läkare som förespråkare drogfria alternativa metoder.

   Se mina artiklar i detta ämne här:
   https://www.peterularsson.se/category/tabletter-lyckopiller-antidepressiva/

   Det FINNS alternativ till alla dessa psykdroger!

   Tänk om det lades samma summor pengar på att utveckla, marknadsföra och sälja alternativa drogfria metoder! Undrar varför det inte görs! Vill man få människor beroende av alla dessa olika psykdroger?

   INGEN skall tjäna pengar på andras olycka! Jag tycker att ALL hjälp till och vård av människor skall vara IDEELL!

   Lycka till vidare!

   Hälsn,
   Peter

  11. Hej!

   Vete tusan hur jag hittat hit, men här är jag.

   Efter att surfat genom lite på din blogg märker jag att vi har väldigt olika åsikter om det du skriver, men det är inte därför jag skriver det här.

   Jag håller med om att medicinering inte alltid är svaret. Däremot har jag en stark tro, baserat på otvetydiga vetenskapliga fakta och omnfattande empiri, på Kognitiv beteendeterapi. Men, det är inte därför jag skriver det här heller.

   Eftersom att diskutera psykiatri med en person av din övertygelse är döfött vil jag bara säga att det är elakt, oansvarigt och egoistiskt att skaffa en hund om man är deprimerad.

   Mår man dåligt kan det mycket väl vara så att det bara blir värre av att skaffa en hund och det behövs inte ännu en dålig hundägare. Det är också det sista den stackars hunden behöver också.

   Kanske, kanske, kanske en bra vuxen hund, men sluta genast att ens tänka på att säga åt någon att skaffa en valp.

   SE SVAR NEDAN,
   Peter

  12. SVAR TILL STEFAN OLSSON:

   Ok, tack för din kommentar!

   Du hittade till slut något du kunde slå ner på! GRATTIS!

   Naturligtvis skall man skaffa ett husdjur man kan hantera. Det är ju självklart! Man kan till och med börja med att låna eller passa någon annans hund. Ta hand om hunden en stund genom att gå ut med den etc.

   Du får gärna diskutera psykiatri med mig – försöka duger!

   Hälsn,
   Peter

  13. Melk og brød (egentlig kasein og gluten) kan gi opphav til nevroaktive peptider. Mange har blitt kvitt symptomer på ADHD, autisme, schizofreni og depresjon ved å kutte ut disse to proteinene. Det finnes en forening i Norge for folk med protein-intoleranse (som dette kalles). Google på npif (norsk protein intoleranse forening) eller prøv den norske bloggen
   vgb.no/24022 (når mat gjør deg syk…)

  14. Hej! Jag skriver från tredje världen och det finns tusentals, miljoner människor hos oss som missbrukar psykmedel pga de lyssnar på läkare! Allting här ärkomissioner i pengar som läkare får av läkemedelsindustri för att skriva recept till patienter.

   När skall folk världen runt förstå det?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *