Alternativ till ”ADHD-medicinering”!


Information angående var du kan köpa kosttillskottet Balans


Barnet på fotot har inget med artikeln att göra.

Fantastisk hemsida. Tag aldrig bort den!!! Vi har just klivit in i utredningsdjungeln, är inte intresserade av medicineringen som ordineras. Tänker försöka med ändrad kost och tillskott. Mycket stor nytta av jobbet som gjorts med denna rapport! Stora varma tack.

En mamma har gjort ett gediget arbete för att hitta och prova ut olika alternativ till ”ADHD-medicinering”. Ofta i motvind och mot myndig-heternas vilja.

Stort tack till henne!

Det finns alternativ till att fastna i ”diagnoser” och ”adhd-medicin”. Det är bättre att gå till botten med problemen än att behandla symtomen.

Läs om hennes sökande och fantastiska resultat i vår mailväxling nedan och i hennes artikel ”Alternativ i ’ADHD-djungeln’ ”.

Det värmer mitt hjärta att det finns sådana mammor som hon!

Detta är råd och tips som andra mammor kan ha nytta av!

Läs artikeln här – Alternativ i ”ADHD-djungeln”.


Emailkontakt med mamman till ett barn som fått ”ADHD diagnos”

——————————————————————————————————————–

August 23, 2011

Hej Peter!

Äntligen har jag tagit mig tid.

Bifogat finner du lite berättelse och information. Du får klippa och klistra som du vill, men inte ändra i själva berättelsen.

Behöver du mer info så har jag en drös med länkar.

Men sedan det är över 1 års insamlad information så ”spretar det lite”.

David mår som en prins, nu har vi påbörjat ”dialogen/överklagan” efter delvis avslag på kostnadsersättning på preparaten/vitaminerna med Försäkringskassan om Vårdbidrag…. (man måste vara frisk för att vara sjuk).

Vi hörs!
Hälsn, SJ

—————————–

Maj 02, 2011

Hej Peter,

Jovisst fick jag det, men just nu har jag ohyggligt mycket arbete på mitt bord (översättning går i vågor, nästan hela vintern var ”stiltje” men nu ligger jobben bokade ca 2 veckor konstant … L J…

Jag har inte glömt och lovar att återkomma med min berättelse så fort jag bara kan.

Liten uppdatering är att David gör fantastiskt i skolan just nu, han hade en liten dipp slutet på feb-början på april, med mycket tjafs, men det har vänt och nu är det jättebra benhård argumetering och järnvilja från hans sida inkluderat J.

Vi tar:

1½ x 120 mg magnesium (apotektes funkar bäst, vet ej varför…)

1 multivitamin (Vast Vitality)

1 x Balans som bla innehåller fenylalanin. Heter i USA BeCalm’d (Det finns andra preparat med liknande konstellation av vitaminer/mineraler/aminosyror).

1 x MorEpa (anser att den är bättre då den har högre EPA värde, vilket är viktigt för ”ADHD” , detta finns bekräftat i många studier bl.a. denna: http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1475-2891-6-16.pdf

½ b12, mån-ons-fre.

1 x hagtorn (tills de är slut, då det tydligen upphör med lov att sälja pga risker för dold hjärtsjukdom)

Dessa tar han alla före och vid frukost.

Och vid behov (normalt i skolan fram på dagen ) 1 x ProCalm.

Vid behov även 1 magnesium på kvällen

Det som är tydligast är när han får magnesium, det tar max 30 min så är han lugnare. Och ber ibland om det själv när han känner att det rycker för mycket i benen.

Han sover som en sten, äter som en häst och har energi för 12, och han är jätteglad J går upp i vikt (när vi slutade medicineringen gick han upp 7 kg på 4 månader till ”normal”-vikt, och han har massor av kompisar.

Fortfarande impulsiv så slitaget på klädkontot är högt, vi har därför skickat in ansökan om vårdbidrag för utgifter, får se hur det går…

På onsdag har vi efter nästan 8 månaders ”vakum” fått avtalat tid med läkaren och vår socionom på BUP, från dem har vi inte hört ett knyst sedan vi hoppade av den vanliga medicineringen. Tycker det är tråkigt att alternativ inte finns på vanlig skolmedicins världskarta, men sakta men säkert ska vi nog få dem att ändra tankesätt, jag ”jublar” i mjugg när jag hör ”alarmerande” rapporter i media om negativa bieffekter på den klassiska medicinen och är bara sååå glad att vi hittade ett alternativ som fungerade.

En annan sak som vi undviker är socker (när vi behöver sockra har vi Agave och Björksocker) samt så sakteliga skiftar vi över från ”lördagsgodis” till fredagsmys över hela helgen (popcorn, salta pinnar hemgjorda chips, torkad frukt , vanlig frukt i massor) detta sker dock under vissa ”protester”…J.

Här har du lite, men som sagt jag lovar att sammanställa något mer för alla de som söker alternativ, de finns, man får leta och experimentera lite men med tålamod, ork och våga-lita-på-magkänslan så går det för alla.

Hälsningar, SJ

—————————–

March 14, 2011

Hej Peter,

Jag beklagar mitt sena svar men det har varit mycket på mitt bord de senaste veckorna.

Det går fantastiskt. Det har varit en lång resa och lärorik men också jobbig och på många sätt intensiv….

Vi hoppade av medicinering i juli och styrde kosan mot naturliga alternativ.

Magnesium var räddningen för David, han landar omedelbart när han får magnesium så detta får han på morgonen och ibland på em eller kvällen.

Vi tar också vitamin/aminosyra tillskottet som säljs i USA (BeCalm’d) (Innehåller Bla. Fenylalalin).

2 veckor efter att vi började så frågade lärarna vad som hade hänt, han är superkoncenterad på lektionerna och har gått från buse till bland de bästa i klassen.

Givetvis är han fortfarande otroligt energisk men nu på en hanterbar nivå.

I tillägg tar han/vi multivitamin och B12 och nu även på vintern D vitamin.

Jag håller nu på att överväga om jag ska öka dosen av Balans till ytterligare en kapsel på em, men så långt har jag inte kommit, vi skyndar långsamt.

Jag för mitt eget lilla världskrig mot BUP, som inte vill lyssna utan påstår att klassisk medicinering är bäst och har INGA biverkningar…. Håller inte med om detta, men även där får man skynda långsamt.

David mår utmärkt och sakta men säkert hittar vi en bra rytm i familjen, han går givetvis igenom en vanlig pojkes trots och järnvilja, motbjäbbig som få och envis men han är glad i princip hela tiden. Vi har fantastiskt stöd från skolpedagogerna och det är underbart att i alla fall där finna stöd för vårt ”experiment” med naturvitaminer.

Jag försöker övertyga folk om att det finns naturliga alternativ, men många är de som inte vågar prova. Och kanske är det så att om saker och ting fungerar varför ändra….

Tja kanske för att man inte vet var som kommer om 20-30 50 eller 70 år, hemska nyheter om ökad frekvens av Parkinson och Alzheimer….vad kommer härnäst???

Nä, bra mat, ekologiskt så mycket som möjligt, undvika socker, undvika aspartam och att ta kosttillskott med naturliga komplement tro jag på… J

Ha lite kontakt med Peter Anstrin och hoppas att i framtiden folk (och fä J) fattar hur viktig vår kost är, kemikalier och anfetaminderivat kan omöjligt vara bästa lösningen på ett växande problem.

Jag har även bifogat min dialog (uppskattar om dessa behandlas diskret)….med Davids BUP-läkare……gissa om jag har fått svar eller ej…… L J….. får nog kalla det monolog…

Så du ser, vi mår bra, David mår bra, han är inte ”botad” men sååå mycket bättre.

Hälsningar, SJ

—————————–

August 12, 2010

Hej,

Har just hittat din sida och har läst så ögonen är röda. JÄTTEINTRESSANT!

Har en son på drygt 8 som har diagnosen ”ADHD”. Han har alltid varit aktiv (i överkant) men när han började skolan så gick det över styr, efter 2 månader så tyckte skolan han skulle få ”professionell hjälp” = det tog 6 månader så var vi inne i drog-karusellen :(,

Skolan var lyrisk; han satt still på lektionerna, kompisarna lekte med honom… men hemma,och när sommaren började blev allt som kunde bli värre,värre, inte hungrig, inte sova, inte glad, arg, sur aggresiv, ett ”mot-käftande” utan dess like och familjen höll på att bryta ihop.

Vi hoppade av all medicinering nu i juli och jag började fundera samt söka information om omega -3 och eventuella positiva signaler, nu är jag mer och mer övertygad om att vad min son har är en rejäl obalans i sina vitamin och mineral nivåer.

Per idag ger jag honom : 1 x MorEPA vuxen, 1 x 1000mg jättenattljusolja (märke Life), 1 x Fiskolja omega -3 (märke Daily Wellness) på morgonen, men tror även att ett komplement av mineraler och vitaminer skulle kanske vara bra (zink, selen, kalcium och magnesium tex, jag är bara rädd att jag skulle ge ”för mycket”, frågar jag läkare och kost-rådgivare på life, så backar de, ”han är under 12 år …. huuuu vågar inte rekommendera” :(.

Effekterna är positiva av oljorna och han är tillbaka till sitt glada men ytterst energiska jag…

Själv har jag sedan 2001 diagnosen MS som jag hanterar på ett utmärkt sätt (Tack vare Dr. Birgitta Brunes bok och kontakt) med rejält ökade doser vitaminer och mineraler.

Vågar jag be om din hjälp, borde jag göra någon form av analys på pojken? Hur mycket av vad borde jag ge? (han är 8 år och väger ca 28 kg).

Jag har inte alls lust att börja med kemikalier för att skolan skall fungera, och den börjar nästa vecka :(.

Tacksam för all info du kan ge :)

Vänliga hälsningar, SJ
Jag vidarbefodrar gärna emails till mamman om du har några frågor.

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!
Med vänlig hälsning,
PeterKONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


4 svar på “Alternativ till ”ADHD-medicinering”!”

 1. Hejsan
  Jag skulle vilja ha hjälpa med var jag kan köpa eller få tag på Balans… mvh Carlie

  SVAR:

  Jag har inte hittat Balans någonstans i Sverige.

  Följande rekommenderas istället:

  EicoRx (GLA + Omega 3)
  Calmag
  B1
  Kolin/Inositol
  Chlorella alg

  Kontakta:
  ————–

  Bättre Hälsa AB
  Sandsborgsvägen 52
  122 33 ENSKEDE

  Tel: 08-664 50 33
  Fax: 08-664 50 31

  http://www.vitaminer.nu/

  e-mail: info@vitaminer.nu

  Hälsn,
  Peter

 2. Gud vad skönt att höra att det hjälper med naturliga medicineringen. Att han blir så lugn av magnesium.

  Jag är själv 20år, har fått diagnosen ADHD. Efter första läkarbesöket skrev han direkt ut Concerta. Prövade en tablett men kände mig inte som vanligt, oro, ångest nervositet. Tror aldrig mer jag ska ta skiten. Dyrt var det också..
  Blev otroligt glad när jag hörde det positiva, naturliga altenativet här. Ska ta och köpa in det som stod på listan:)
  Hoppas allting går bra för er son och familj.

  Med vänlig hälsning/ André

 3. Hej! Börjar ruttna på dessa olika mediciner fram och tillbaks som hela tiden måste justeras hit och dit. blir aaaaldrig nån ordning. Vill introducera min son för mineraler osv på prov nu på sommar lovet.. Nån som vet ifall man kan ge dessa vitaminer och minarel som folk rekommenderat här under tiden man medicinerar och trappa ner medecinen?

  Eller måste man först bli av med medicinen, och SEN påbörja vitaminerna o de andra?
  Nån som vet? Är desperat behov av hjälp då dessa mediciner krånglar. vi har haft ritalin och nu concerta. Själv har jag i vuxen ålder också kommit in i dessa adhd mediciner, medikinet förtillfället. Nån som har nåt förslag så mottages det tacksamt snarast!!!

 4. Balans kan ni köpa via nätet från ett företag som heter Biomax och ligger i Kållered! Har köpt via nätet till min son som har adhd! God effekt. 2 kapslar per dag fördelat på morgon och kväll. Tas 20 min före mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *