Mobbning – ett brott mot de mänskliga rättigheterna!

Skrivet den 23 juli 2010

Vad kan vi göra för att stoppa mobbningen i skolorna?

Detta är en artikel om mobbning, diskriminering och de mänskliga rättigheterna. Med de mänskliga rättigheterna menar jag, de rättigheter som fastställdes av FN 1948 efter det ohyggliga andra världskriget: FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

De mänskliga rättigheter är högaktuella för Sverige idag

Dessa mänskliga rättigheter handlar inte bara om FN, krig, politik, OS, historia eller u-länderna. De handlar framförallt om hur vi umgås med och behandlar våra medmänniskor.

De mänskliga rättigheterna utgör grunden i alla mänskliga relationer och samhällen. De borde vara kärnan i alla religioner och politiska system.

Vad jag förstår så ställer sig de flesta länder, religioner, politiker och människor bakom dessa mänskliga rättigheter. I alla fall på pappret.

Många känner dock inte ens till vilka dessa rättigheter är. De vet inte sina rättigheter och skyldigheter såsom medmänniskor.

All mobbning och all diskriminering i alla länder inkl. Sverige är ett brott mot dessa grundläggande mänskliga rättigheter.

Vi har alltså många brott dagligen i Sverige mot dessa grundläggande mänskliga rättigheter. Det är inget som våra barn skulle behöva utstå.

Läs fortsättningen på denna artikel här.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Bookmark and Share

Inga kommentarer har ännu lämnats för denna post

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!