Mobbing: Att vara tyst är att ta ställning

Skrivet den 5 april 2010

Artikel av Marlene Zilberstein, översättare och skribent. Har bott i Italien och Luxemburg men är numera bosatt i Bryssel. Marlene.zilberstein@mail.com – Hemsida.

Det har talats och skrivits mycket om Linnea som blev våldtagen av en pojke på en skoltoalett och sedan mobbad och utfryst av kamraterna och sviken av de vuxna. De som Linnea trodde var hennes vänner vände henne ryggen, pojken hyllades och på Facebook startades en grupp till stöd för honom. När Linnea anmälde pojken, vilken erkände och dömdes, blev hon fortfarande inte tagen på allvar vare sig av kamrater eller skolpersonal. Jag känner inte till annat än det som har stått i tidningarna och sagts på tv, men jag gissar att de som öppet tog ställning emot Linnea på skolan var några få ynkliga stackare som ville förstärka sin svaga självkänsla genom att slå på någon som var svagare. De allra flesta stod förmodligen tysta och lät bli att lägga sig i. Kanske snackade lite skit i smyg men utåt sett förhöll de sig neutrala. Det är ett väldigt vanligt beteende. När man inte själv är direkt drabbad är det ju enklast att hålla sig utanför så slipper man besvär.

Läs resten av artikeln här.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Bookmark and Share

Inga kommentarer har ännu lämnats för denna post

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!