En vandring på Bjärehalvön med sonen Fredrik

Skrivet den 18 augusti 2013

Hovs Hallar

Klipporna vid Hovs Hallar på Bjärehalvön

Återigen har jag återvänt för att vandra på den underbara Bjärehalvön. Denna gång tillsammans med min son Fredrik.

Det blev start i Båstad efter en tidig tågresa från Malmö. Vi gick kustvandringen på Bjärehalvön – se kartan här.

Strålande väder i dagarna två och det hela gick bra trots för tung packning och värkande fötter. Solen brände hela tiden ner på oss från en klarblå himmel.

Jag fick smörja in mig med en massa solkräm och Fredrik dumpade en del av sin packning utanför Kattvik. Hoppas det var någon som fick nytta av denna ”picknickkorg”.

Fin övernattning i vindskydd vid Torekov med rinnande vatten och toalett. Det enda som störde var mina snarkningar (ursäkta, Fredrik och det tyska paret).

Andra dagen var vi uppe tidigt för att bland annat klara ”mördarbacken”. ”Den tar man sig inte uppför ens med bil” sa en äldre man till oss cirka 1 mil från målet tillbaka i Båstad.

Vi rekommenderar denna vandringsled för att den är mycket omväxlande och intressant. Den innehåller verkligen allt! Naturen och utsikten är fantastisk! Jag tycker verkligen om att gå i sådan här omväxlande miljö – hav, klippor, stränder, skog, landsväg, stigar, naturreservat etc. Rekommenderas!

Det är positivt att vi redan har pratat om nästa vandringstur!

Ps. Nåja, efter en vecka kunde jag gå normalt igen. Nästa gång blir det till att investera i ordentliga vandringskängor! Jag gjorde även av med en hel del solkräm. Ds.

Klicka gärna på bilderna nedan för att förstora dem.

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

Bookmark and Share

Inga kommentarer har ännu lämnats för denna post

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!