Sverige är bäst i världen på elchocker!


IMG_6440, skalad
Foto Dan Rutström, Göteborg

Jag skäms över att vara svensk!

Det finns många saker som jag älskar med svenskar och Sverige.

En sak får mig dock att skämmas stort:
Sverige är bäst i världen på elchocker!

Tro det eller ej, men det är faktiskt sant! Sverige är det land i världen som ger flest antal elchocker per capita.

Detta är kanske inte lätt att ta till sig men ytterst nödvändigt. Mängder av människor har kontaktat mig och berättat om skador de har fått från elchocker / ECT / elbehandling. (Vad man nu väljer att kalla det!)

Detta är människor som är maktlösa och som har fått sina mänskliga rättigheter kränkta!

Jag blev galen av elchocker
Har genomgått en behandling om 7 st ect-behandlingar, Har blivit helt personlighetsförändrad. Känner inte igen mig själv alls. Jag fungerar inte. Känner mig så trög. Har under den här perioden ställt till med väldigt mycket som jag inte ens minns. Shopat som en galning. Allt är som en enda dimma. Jag är så rädd för att jag aldrig ska bli normal igen. Jag fick ingen information om att jag kunde bli så här. Helt galen.

Jag förstår inte varför Sverige skall öka sin användningen av elchocker kraftigt (ca 50 000 om året), när ett flertal länder i världen har förbjudit det.

Tycker inte att man skall elchocka människor – speciellt inte under tvång, till barn, till äldre eller till gravida kvinnor.

Det finns åtskilliga bevis och vittnesmål på de skadliga effekterna av elchocker.

Hur har vi kunnat låta detta ske?


UPPDRAG GRANSKNING

tar upp problemet med elchocker / ECT / elbehandling
SVT 18/11 09 kl 20:00

”Patienterna har inte fått veta sanningen om riskerna

ONSDAG 18 NOVEMBER: Elbehandlingar, så kallad ECT, mot depressioner har blivit allt vanligare i Sverige. Att det är en behandling med flera allvarliga biverkningar har många patienter aldrig fått veta. I två program granskar reportrarna Janne Josefsson och Kristina Hedberg riskerna med ECT. Risker som myndigheter och experter mörkat.”

Se mer info här.


Vittnesmål från folk som har blivit skadade av elchocker

Jag har fått mängder av vittnesmål från folk som har blivit skadade av elchocker. Människor som är överkörda och maktlösa av psykiatrin.

Hur kan man nonchalant och oerhört kallt vifta bort dessa och kraftigt öka användningen av elchocker i Sverige?

Hemska metoder
Själv varit inom psykiatrin.Hemska metoder.Genom Guds nåd är jag fri nu.

Tack och lov slapp jag elchocker
Jag är mycket skeptisk till användandet av elchocker. Jag har nyligen varit inlagd på en psykiatrisk avdelning och flera patienter med liknande symptom blev behandlade med elchocker. Den allmänna uppfattningen verkade vara att metoderna idag är bra och inte alls som de var förr……??? Tack och lov slapp jag elchocker, men jag tror varken på det eller på att dela ut piller i överflöd. Vem som helst som blir inlagd och iproppad starka tabletter skulle framstå som ”tokig”. Det måste finnas bätre metoder. Tabletterna är ett enkelt och ”säkert” sätt för läkarna att bli av med ”problemen”. Men det är knappast bra för patienternas tillfrisknande. Så fort jag kom hem slutade jag med medicinerna och det är det bästa jag gjort.

Minnesförlust efter ECT
Jag har sjävl genomgått en ECT-behandling 2004-2005 då jag låg intagen på vårdintyg. När jag chockat frågade varför löd svaret ”vi vet inte vad vi ska ta till längre”. De sa att efter 3 ”behandlingar” skulle de utvärdera. Syntes en förbättring skulle man fortsätta, i annat fall skulle behandlingen läggas ner. Efter 20 behandlingar lade man ner min behandling. Då fortfarande utan resultat. Jag frågade varför man fortsatte utsätta mig för så många behandlingar om det ändå inte gav något resutlat. Den frågan har jag ännu inte fått ett ordentligt svar på. Allt jag vet är att nästan 1 år är borta ur mitt minne. Något de lovade enbart var temporärt. Jag minns idag 2009 ännu ingenting från den tiden.

Se fler vittnesmål här.


protestlistan och dess länkar kan du läsa alla fakta om denna omänskliga behandling.

Det finns en utländsk protestlista här.

Gå gärna med i den nya Facebook-gruppen ”Vi som inte gillar att användningen av elchocker ökar kraftigt i Sverige!”.

Din hjälp behövs för att vi skall kunna hantera den här situationen i Sverige. Vi kan inte tillåta att tusentals människor tvingas till elchocker. Hur skall vi kunna acceptera att elchocker ges till barn, äldre och gravida kvinnor?

Hjälp till genom att skriva på protestlistan!
Protestlista mot elchocker / elbehandling / ECT

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Program nov 09 – jan 10:

  • Annonsering kommer att fortsätta på Google för att få in fler vittnesmål och protester från allmänheten.
  • Gruppen på Facebook kommer att expandera.
  • Mängder av människor har skickat in sina protester och vittnesmål – fler behövs! Hjälp gärna till att sprida budskapet och få andra att protestera.
  • Artiklar kommer att publiceras på ett flertal bloggar och forum.
  • Alla politiker i Sveriges regering och riksdag kommer att informeras om dessa protester och vittnesmål.
  • Alla svenska tidningar kommer att kontaktas och informeras om fakta och vittnesmålen kring elchocker.

Budskapet kommer att nå tusentals personer på detta sätt.

Det går att påverka denna utveckling så att människor slipper att luras eller tvingas till elchocker.

Våra insatser har redan uppmärksammats av psykiatrin, som klagar på att det skrivs om elchocker på internet. De är rädda för sanningen. När bollen sätts i rullning kommer skadestånden att hagla mot psykiatrin för deras kränkning av människor med elchocker.

Välkommen att hjälpa till!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *