2 svar på “Porr”

 1. Läste artikeln och måste lämna några kommentarer:
  Porren saknar helt den närhet, värme, kontakt och glädje som skall tillhöra ett bra förhållande och sexliv.
  Det är möjligt, på samma sätt som boxning på TV saknar den intensitet som finns om du går en boxningsmatch mot nån. Att uppleva verkligenheten är ofta annorlunda från att uppleva något i någon form av media, oavsett om det är böcker, bilder, film, radio… Pestens tid, boken, är inte vidare skrämmande då man läser den (även om det är en bra bok), men värdet av boken kan inte sättas i relation till hur det skulle vara att uppleva det själv.
  Vad som ”ska tillhöra” ett bra förhållande är helt individuellt. Då jag gjorde lumpen hade vi en kille som lånade porrtidningar av sin flickvän som han tog med till kasernen. Varken han eller hon såg det som något att skämmas över, utan det var en naturlig del i deras relation. Med andra ord, om de som ingår i ett förhållande ser porr som ett problem, så är det ett problem.
  Jag läste i aftonbladet för ett rätt så bra tag sedan, en diskussion om vad otrohet var: En del sade att ”one night stands” var helt acceptabla, medan en del sade att ”chatta med någon” var liktydigt med otrohet. Återigen är det en fråga om vad man själv upplever som problem i ett förhållande. Om ”du och din partner” ej ser porr som en naturlig del av något, så är det helt ert val, men ni borde, trots det, acceptera att inte alla gör samma val.

  Jag tycker dock inte att porren ger mig eller mitt förhållande något.
  Med risk för att upprepa mig:
  Om ”du och din partner” ej ser porr som en naturlig del av något, så är det helt ert val, men ni borde, trots det, acceptera att inte alla gör samma val.
  Jag tycker inte om att åka skridskor, men jag vet att en del uppskattar det, så om de vill åka… det är helt enkelt deras eget val.

  Jag läste en tidningsartikel nyligen där det framkom att porren inspirerar till det ökade våldet mot kvinnor.
  Jag som har en bakgrund som kampsportande dataspelare med intresse av rollspel är förståss väldigt våldsam av mig. Jag har även sett på porr, så jag borde vara fruktansvärd mot kvinnor… trots det har jag aldrig misshandlat någon kvinna, jag har aldrig förgripit mig mot någon. Däremot anser jag att det ska vara en nolltolerans mot våld på gatorna, oavsett om det gäller män eller kvinnor. Ingen ska behöva frukta att bli misshandlad eller frukta att nån ska förgripa sig på dem. ”Inspirera” är dessutom en väldigt svagt ord. Utan att läsa artikeln du refererar till är det svårt att säga något specifikt om den, men man borde nog ställa sig frågan:
  ”Är det porren som skapar våldsmän?” eller ”Är det vissa våldsmän som dras till porr?”.
  Min åsikt är att det är fullständing irrelevant om någon har blivit inspirerad av porr eller inte, kvinnovåld är lika illa oavsett vad han har sätt, och porr-tittande kan inte ursäkta något en person gör, inte heller kan överdriven konsumption av droger eller alkohol ursäkta något. Om du inte klarar av att sköta dig, ska du undvika det som gör det svårt för dig, kom ej med lama ursäkter.

  Vi vill väl alla komma tillrätta med det ökande antalet våldtäkter som sker, eller?
  Självklart, men för att komma tillrätta med det måste vi se det riktiga problemet. Det är personerna som våldtar som har gjort fel, och det är de som borde tas om hand om. Problemet är inte att folk ser på porr. Problemet är att många våldtäktsmän slipper undan längre straff. Det är sak samma om en tjej har på sig sexiga underkläder och en utmanande klänning, hon ska inte våldtas för det. Så fort nån har gjort fel får man höra ursäkterna:
  ”det var porren som gjorde det”
  ”min mamma var dum mot mig”
  ”hon hade på sig sexiga kläder”
  ”jag såg det i ett spel”
  … och så vidare. Folk måste ta ansvar för sina egna handlingar.

  Borde inte föräldrar, skola, samhälle och alla vuxna ge våra barn en annan syn på sex och samlevnad än vad porren gör?
  Jepp! Jag vet inte hur man kan kommentera det på något annat sätt. Jag tycker att föräldrar etc borde ge sina barn en annan syn på våld en den som visas i filmer, jag tycker att föräldrar etc borde lära sina barn en hel del. Om föräldrarna sköter sitt ansvar så kan deras barn, då de blir äldre, njuta av porr, spela våldsamma dataspel, hålla på med kampsport och så vidare, utan att för den sakens skull ha en felaktig kvinnosyn.

  Finns det inte någon lagstiftning som kan begränsa användningen och förbjuda de värsta avarterna?
  Ja, det finns. De ”värsta” avarterna torde vara så kallade ”snuff”-filmer. För de som inte vet vad det är… en snuff-film är en fil i vilken en person torteras till döds ibland med sexuella undertoner. En film med Nicolas Cage som handlar om en polis som utreder en härva med såna filmer heter 8MM, se den så får ni en bra bild av vad det är frågan om. Såna filmer är helt klart förbjudna, då tillverkningen av dem ofta är helt illegal.
  En annan av de värsta avarterna är barnporr, något som också är illegalt.
  Alla sunda tänkade människor tar avstånd från dessa avarter. Det är dock milsvid skillnad mellan barnporr, snuff och ”vanlig” porr. Återigen, porr som är tillverkad under oacceptable förhållanden måste tas bort helt och hållet, och de som är ansvariga borde låsas in på livstid. Detta för oss återigen till diskussionen om ”kravmärkt porr”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *