Peter Anstrin: Avslöjar sanningen om psykiatrin


peters_bok_1.jpg

Varför fortsätter psykiatrin att elchocka människor och skriva ut mängder av olika psykdroger till dem?

Peter Anstrin avslöjar sanningen om psykiatrins motiv, historia och behandlingsmetoder i sina böcker: Ett sekel med psykiatrin 1+2.
För dig som vill veta sanningen och förstå de bakomliggande orsakerna.

Författaren tar bland annat upp psykiatrins rasbiologiska historia, dessa inblandning under förintelsen, deras roll som männen bakom Hitler, den dödshjälp som pågick på svenska sjukhus, dess roll i att sprida droger i samhället och psykiatrins skrämmande behandlingsmetoder.

Mycket intressant läsning som ökar ens förståelse kring problematikerna kring psykiatrin.

Hälsn,
Peter

”Peter Anstrin skriver med glödande patos. Han är initierad, engagerad och hans bok högst angelägen i en biologiserande kvasivetenskaplig tid” – Gävle Tidning

”En av årets mest spektakulära böcker är ”Ett sekel med psykiatrin” … Boken är en hälsosam ögonöppnare för alla och vi ser fram emot den andra delen.” – Fritänkaren

”Sammantaget har Peter Anstrin med sin bok gjort en historiebeskrivning som verkligen lyfter fram medspelarna vid Förintelsen.” – 2000-Talets Vetenskap

Beställ eller ladda ner böckerna här!

.
peters_bok_1.jpg

Ett sekel med psykiatrin del 1

Du kan även ladda ner boken här.

Männen bakom Hitler
I del 1, Männen bakom Hitler, spårar författaren ursprunget till rashygienen och visar hur människan ”avsjälades” för att sedan bli mottaglig för den biologiska syn som idag kännetecknar mentalhälsovården. Därefter avslöjas psykiatrins roll vid utrotningen av stora folkgrupper under andra världskriget i Tyskland. Det har varit ett mörkt kapitel i historien och fördolt för de flesta människor. Trots att psykiatrikerna i Tyskland på eget initiativ utrotade över 275 000 mentalpatienter och förståndshandikappade barn före, under och till och med efter andra världskriget har ytterst lite skrivits om detta. Få människor känner till att det faktiskt var psykiatriker som låg bakom utrotningen.

Psykiatrins roll i förintelsen
När mentalpatienterna tog slut på sjukhusen, monterades gaskamrarna ner på de psykiatriska dödsinstituten och flyttades ut till förintelselägren. Psykiatrikerna följde med som konsulter och experter på massmord och Förintelsen blev ett faktum. Allt fler historiker och forskare hävdar nu att Förintelsen knappast skulle ha ägt rum utan psykiatrins inblandning.

Psykiatriker undkom rättegångar efter andra världskriget
Ett annat skrämmande faktum som inte alls är känt är att bara ett ytterst fåtal av de inblandade psykiatriker som deltog i själva mördandet av mentalpatienterna blev straffade efter kriget. Tvärtom fick de höga positioner vid universiteten och inom sjukvården. De utvecklade därefter dagens biologiska psykiatri såväl som den psykiatriska genetiken som fungerar som en språklig dimridå för det rashygieniska tänkande som fortsatt att genomsyra psykiatrin under senare delen av 1900-talet.

Dödshjälp på svenska sjukhus
Peter Anstrin var den första i Sverige som avslöjade att det faktiskt förekom eutanasi på svenska mentalsjukhus också. Ett kapitel ägnas åt denna mörka historia.

Ett sekel med psykiatrin – del 1
225 sid 60 bilder
ISBN 91-630-9965-9
Pris 195 kr

Köp genom att sätta in 245 kr (fraktkostnad 50 kr) på postgiro: 130524-2.
Ange namn, adress och bokens titel. Meddela gärna även e-postadress och telefonnummer.

.

peters_bok_2.jpg

Ett sekel med psykiatrin, del II

Du kan även ladda ner boken här.

Syfte att influera samhället med psykiatriska och psykologiska ideal
I den andra delen får vi följa psykiatrins försök att konsolidera sina ställningar efter andra världskriget. Ett världsförbund bildades med syfte att influera samhället med psykiatriska och psykologiska ideal. Många nazipsykiatriker blev medlemmar. Moral, kyrka och kärnfamiljen var några av de begrepp och instanser som psykiatrin nu hävdade ytterst låg bakom krigen och helst skulle upplösas. Allt skulle dock ske i smyg; medlemmarna uppmanades att agera som ”försäljare” och femtekolonnare. En svensk förening blev deras röst i Sverige. Föreningen som är verksam än idag hade, och har fortfarande, flera kända svenskar i styrelsen, ända upp i riksdagen.

Psykiatriska droger ut i samhället
Det är även intressant att notera att det kalla kriget startades på inrådan av militärpsykiatriker i USA. Man ville också nå ut i samhället istället för att arbeta på jättelika institut. Tusentals små psykiatriska vårdcentraler öppnades vilka fungerade som utskänkningscentraler för psykiatriska droger och begreppet bagladies blev känt. Sverige tog över denna modell i slutet av 1980-talet. Barn, åldringar och medelålders får idag allehanda droger för att stå ut med den kommande världsordningen – ivrigt planerad av den internationella psykiatrin sedan mitten av 1950-talet.

En sammanfattad bild av psykiatrins skrämmande historia – och framtid
Jättelika skandaler, bedrägerier och öppen kriminalitet följer i psykiatrins spår, men trots detta får den fortsätta som ansvarig för samhällets mentala hälsa. Är det kanske här vi skall söka den grundläggande anledningen till oron i samhället? Psykiatrin och psykologin har sakta men säkert underminerat samhället genom sina flumläror och ytterst skadliga behandlingsmetoder. Deras teorier om människan har verkat som ett skadligt virus i tankebanorna på de som försöker bygga ett friskt och sunt samhälle. Författaren pekar även på konkreta alternativ och uppmanar makthavarna att snabbt reformera psykiatrin. Anledningen finns i all sin skrämmande tydlighet i boken. 43 skilda kapitel täcker olika aspekter på psykiatrin och psykologins olika behandlingsmetoder och resultat och ger en sammanfattad bild av psykiatrins skrämmande historia – och framtid.

Ett sekel med psykiatrin – del II
576 sid 150 bilder
ISBN 91-631-1719-3
pris: 350 kr

Köp genom att sätta in 400 kr (fraktkostnad 50 kr) på postgiro: 130524-2.
Ange namn, adress och bokens titel. Meddela gärna även e-postadress och telefonnummer.


6 svar på “Peter Anstrin: Avslöjar sanningen om psykiatrin”

 1. d. 30. marts satte jeg 245 Kr ind på din girokonto for at købe ”et sekel med psykiatrin” I. Men jeg har ikke modtaget bogen. Er den i restordre eller hvad??? Med venlig hilsen Jan Emborg

  SVAR: Jag skall checka upp vad som har hänt. Lämnade du din fulla adress? Peter

 2. Jag hittade boken genom att söka på google. Jag ville se lite vad som var skrivet då jag själv funderat på att skriva en bok. Jag delar dina tankegångar och jag skall köpa boken. Just nu har jag inte råd men återkommer med en beställning. Jag läste för många år sedan boken ”utrota varenda djävel” av Sven Lindquist. Jag mötte sedan Sven av en slump och vi blev vänner. Eller vi ses spontant och snackar när vi ses. Min analys av boken fick godkänt av Sven och den kräver faktiskt sin man. Det är ett mastodontverk om begreppet onska och penetrerar den bestailiska kolonialismen och vill visa att andra världskriget bara var en fortsättning på en historia som startat mycket tidigare. Den är baserad på begreppet ”Mörkrets hjärta” eller boken med samma namn. Jag tror man måste förstå det begreppet för att förstå varför vissa människor söker en njutning i att med hjälp av makt och våld vill trycka ner och förinta, några i deras ögon, svagare individer. Fenomenet leder sedan till att saker färdas allt längre ner för floden bort från de goda idealen och in i en mörk värld som föder sig själv. Mörkrets hjärta. Det som är märkligt är den status i samhälle som psykiatrin alltjämt har . Och det är bara denna samhälleliga hierarki som möjliggör detta brott.. Den allmäna uppfattningen att den ”tokige” tex inte vet sig eget bästa, Denna piedestal av fördommar och missriktad högaktning vilken psykiatrin vilar på bildar sedan ett i de flesta fall ointagligt fort för den som söker upprättelse.

 3. Psykiatrin är en per petum mobile. Ett självmatande system. Har du väl en gång kommit i kontakt med den av landstinget drivna psykiatrin så kommer du inte loss. Behandlas du inte för dina symptom så behandlas du för de skador du ådragit dig p g a deras behandling.
  Man blir livstidsslav inom denna hantering.

 4. Kan inte hjälpa det, men jag undrar ; finns det någon koppling mellan konstiga feldiagnoser på mentalsjukhus och utredningen om mordet på Olof Palme ? Jag menar, om det finns några,som felaktigt tvingas vara patienter,och därför efteråt inte kan tro på att de skulle bli trodda, om de skulle vittna ang. brott,o.s.v. Märklig tanke kanske, men i våra dagar är det ju till synes sämre bemötande gentemot allmänheten. Eller hur ?

 5. Är postgirot fortfarande aktivt? Minns att jag läste denna bok för många herrans år sedan och skulle vilja köpa den. Är det fortfarande möjligt? Sidan är ju inte direkt uppdaterad på länge….

  SVAR: Du kan skriva till författaren och beställa böckerna här: info@faksimilen.se
  /Peter

 6. Via en sökning på hibernal kom jag hit. Anledningen är en historia med en ung man som blev ordinerad Hibernal i början på 70-talet och ville sedan sluta medicinera, men blev ordinerad fortsatt ”terapi”. Varpå han tog sitt liv. Den unge mannens psykläkare var Moltas E. i Uppsala.
  Tror att den unge mannen skulle ha haft större chans att ha ett liv idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *