Läkarna gör allt för att skriva ut tabletter & piller!


Tjej som mår dåligt, läkarna gör allt för att skriva ut tabletter och piller

Det kom ett meddelande från en läsare med ett intressant och tänkvärt innehåll. Lyckligtvis så finns det även bra läkare som bryr sig och som sätter sig in i patientens livssituation ordentligt.

”Vilken bra sida! Just för att den inte sväljer allt vad godtyckliga läkare diagnostiserar när det gäller psykiskt nedsättning av olika slag! Har själv haft problem i många år, min första period var ett helvete med att prova olika antidepressiva – inget hjälpte ett dugg, jag blev bara sämre och sämre, för medicinerna förändrade den jag var, mina känslor och mitt inre. Jag kände inte igen mig själv längre och bara det gjorde att jag blev ännu mer deprimerad. Jag avslutade till slut all medicinering och avslutade läkarbesöken, då inte heller de gav något, läkarens ständiga mening var att – ”Du orkar mer än vad du tror” (!). Är det verkligen det man ska få höra när man mår skitdåligt och faktiskt inte orkar någonting mer än det absolut nödvändiga – när allt är mörkt i framtid och det förgångna??

Efter den perioden var det så skönt att avsluta all denna cirkus, att jag blev lättare till sinnes och faktiskt fick lite mer ork. Sedan dess har jag tagit en examen och nu har jag jobbat i ett år. Men min andra krasch kom för ett par månader sedan och nu är jag i ett svart hål igen. Men egentligen har det varit på gång hela året, har gjort allt för att orka och hålla mörkret stången. All ork har gått åt till heltidsjobbet, inget mer, har orkat med mänskliga relationer mindre och mindre. Min första läkare var helt okänslig för hur jag mådde (denna gång hade jag min mor med mig, då jag inte orkar med läkarvården ensam igen) och ville knappt sjukskriva mig, samt ville medicinera mig trots mina invändningar och att jag redan provat det innan. Efter några veckor fick jag tid med en ny läkare och hon verkade vettig, jag fick en längre sjukskrivning och remiss till psykolog samt terapeut. Har ännu inte fått träffa någon att prata med. Hade ny läkartid nyligen och denna gång hade hon mage att skriva ut en medicin till mig, trots att hon vet att jag inte vill medicineras! Dessutom när jag hämtat ut medicinen, kommit hem och läst bipacksedeln, så ser jag att den innehåller laktos (är laktosintolerant) samt att de med lågt blodtryck kanske inte ska ta medicinen (jag har lågt blodtryck!)…

Snacka om att läkarna gör precis allt för att få chansen att medicinera en. Som jag ser det, så är ingen medicin lösningen på problemet, den lägger snarare locket på och får det att se ut på ytan som att allt är bra (om nu medicinen ens fungerar på en). Det är ju roten som ska undersökas, problemen BEROR ju förstås på nånting och det är precis de jag vill utredas för! Jag vill gärna ha en diagnos om en sådan kan sättas på mig, för då har jag en utgångspunkt, då vet jag var jag ska börja gräva. Antingen om diagnosen är att det är saker jag måste bearbeta, eller om diagnosen är bipoläritet, asberger eller nåt, jag vill helt enkelt bli ordentligt utredd och detta har jag sagt flera gånger till denna läkare!

Det verkar onekligen finnas en oförmåga, eller en ovilja till att utreda människor ordentligt, kanske för att sådant tar TID. Och tid vill samhället inte ge dom som mår dåligt, vi ska arbeta, betala skatt, vara glada och friska. Blir vi dåliga, så är prio ett att bli glad och frisk så fort som möjligt. oavsett om det är just tiden som kan vara själva läkaren eller ej…för oftast är det ju så – det är tid som är läkedom, tid, förståelse samt stöttning från omvärlden.”

Alternativ till ett bättre mående – hitta din egen naturliga väg!

Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

Författare och ämnesredaktör på NewsvoiceKontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.


Ett svar på “Läkarna gör allt för att skriva ut tabletter & piller!”

 1. Psykiatrin är mycket sjuk!
  Underläkare och allmänläkare tilläts, att tjänstgöra som specialister på psyk.mottagningen Länssjukhuset i Halmstad och begick rena brott 1976 05 14 genom att ge en frisk person psykofarmaka på lasarettet i Varberg.
  Psykofarmaka kan framkalla psykos!Och gör patienten suicidbenägen!Jag vet som leg.sjuksköterska.
  Läkarna informerar ej patienterna om allvarliga biverkningar av psykofarmaka!
  Halmstad tingsrätt och polismyndigheten i Halmstad är sedan många år tillbaka informerad om brotten men dess bristande kompetens gör,att brottsoffren ej får skadestånd Gå ut på INTERNET och läs mina kommentarer till”ONYKTER DOMARE-ÖVERSLÄTANDE!FELVÄSENDET”

  Sign:f.d.skolsköterska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *