Läkare drogar ned äldre personer med farliga psykdroger


982475_irma_wants_some_coffee.jpg
Personen på bilden har inget med artiklen att göra

Jag har läst en artikel i Dagens Nyheter och tycker att det är verkligen hemskt att den svenska äldrevården inte är bättre!

Hur tar vi hand om våra äldre egentligen?

Måste vi verkligen droga ned farmor, farfar, mamma eller pappa för att få dem lugna och ur vägen?

Tiotusentals äldre drogas ned med psykdroger av läkare för att bli lugna.

Dessa preparat gör att risken ökar för att de skall dö eller skadas.

Hur är det möjligt att läkare skriver ut alla dessa preparat till äldre människor? Så många som 75 000! Får de provision av läkemedelsbolagen? Bryr sig inte läkarna om patienterna? Bryr sig inte de äldres släktingar?

Är detta den kvalité som svensk äldrevård kan åstadkomma – droga ned de äldre så att de håller sig lugna!

Artikeln i DAGENS NYHETER idag tog upp följande:

”Tiotusentals äldre dementa får antipsykotiska läkemedel för att bli lugna. Men medicinerna ökar kraftigt risken att dö eller skadas, visar en ny stor studie.”

”Nu visar en ny studie gjord av kanadensiska forskare att dementa som får läkemedlen löper tre till fyra gånger ökad risk att dö eller skadas.”

”- Enligt min uppfattning får någonstans uppåt hälften av de dementa de här medicinerna i dag. Väldigt få av dem behöver medicinen. Ofta räcker det med att sitta hos patienten en stund för att lugna henne, säger Lars-Olof Wahlund.”

”Men låg kunskapsnivå och underbemanning gör att personalen inte ser någon annan utväg än att ge lugnande medel. Bättre utbildning och mer personal är lösningen, enligt Lars-Olof Wahlund.”

Lars-Olof Wahlund, är professor i geriatrik vid Karolinska institutet. Geriatrik är läran om åldrandets sjukdomar.

OBS! VÄLDIGT FÅ AV DE ÄLDRE BEHÖVER MEDICINEN!

”Väldigt få av dem behöver medicinen. Ofta räcker det med att sitta hos patienten en stund för att lugna henne.”

OFTA RÄCKER DET MED ATT SITTA HOS PATIENTEN EN STUND FÖR ATT LUGNA HENNE.

Man kan verkligen undra varför detta inte görs! Varför satsas inte resuserna på att ta hand om våra äldre på ett förnuftig sätt istället för att droga ned dem med farliga psykdroger?

Vem tjänar på att ge psykdroger till de äldre istället för att ta hand om dem på ett varmt och medmänskligt sätt?

Hur kan detta få pågå utan att någon reagerar eller anmäler det?

Läkemedelsindustrin tjänar oerhörda pengar på att droga ned våra äldre. Läkarna går tydligen i deras ledband.

Läkarna måste ta sitt ansvar. Svensk sjukvård måste ta sitt ansvar. Det måste väl vara bättre att lägga resurserna på att anställa mer personal och förbättra servicen för de äldre ÄN ATT GE DEM DESSA PSYKDROGER!

Satsa resurserna på att förbättra vården och servicen för de äldre

Förbättra svensk äldrevård genom att anställa mer personal, utbilda personalen ordentligt, förbättra miljön och kosten samt ta hand om de äldre på ett nära, varmt och medmänskligt sätt.

Släng ut psykiatrin och läkemedelsindustrin från äldrevården! Satsa pengarna istället på att ta hand om de äldre på ett bra sätt. Ingen skall profitera på andra människor som mår dåligt.

Självklarheter – men det måste tydligen påpekas!

Se artikeln här:

Medicin till dementa ökar dödsrisk

LÄS MER!

Läs andra artiklar jag har skrivit eller publicerat om detta ämne.
Tabletter, lyckopiller, antidepressiva

Välkommen att kommentera, rösta eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Solveig påtvingades 125 EL-CHOCKER år 2006!

Läs mer här!


7 svar på “Läkare drogar ned äldre personer med farliga psykdroger”

 1. Läkarna sitter i knät på läkemedelsbolagen. Problemet är inte unikt för äldrevården. Jag tror att vi måste bort från den privatägda och kapitalistiska styrningen av läkemedelsbranschen. Just sjukvård och läkemedel verkar vara branscher där följderna, när snöd vinning styr, blir minst sagt fatala. Inte minst vad som just nu framkommit inom äldrevården visar det, men är samtidigt bara ett exempel. Skolan, barn och ungdom är ett annat. Det verkar inte finnas några gränser eller skrupler alls, för läkemedelsbolagens profithunger.

  Detta är dessutom bara psykiatrin. Vem vet hur många riktiga botemedel för lika många riktiga sjukdomar som har stoppats, bara för att det finns mer pengar att tjäna på att bara behandla symptomen, och inte själva roten till det onda, själv sjukdomsorsaken. Vi känner alla till historien om vitamin B17, Leatril, Amygdalin och hur när den cancerbotande effekten blev känd på 1930-talet, forskningen köptes upp av läkemedelsindustrin och las i malpåse. Där ligger den ännu, det finns inte så mycket pengar att tjäna på att verkligen bota patienter. För att om man skulle göra det, så blir dom kunder bara en enda gång och försvinner sedan snabbt. Men när man inriktar sig på att bara behandla symptomen, så finns sjukdomen kvar, och man kan tjäna pengar på patienten livet ut.

  Tyskland sägs vara ett föregångsland när det gäller alternativmedicin, även om man inte heller där erkänt vitamin B17 ännu. Skulle inte Sverige som är ett föregångsland på så många bra områden, istället kunna bli ett föregångsland och ta ett totalgrepp på medicinen och avskaffa alla ekonomiska intressen runt läkemedel och sjukvård. Istället skulle man enbart låta goda intressen, som verkligen gagnar mänskligheten att råda.

  Rolf Bergdahl

 2. Ja det verkar som att fakta och sanningen kommer alltid fast med några eller flera års fördröjning. Som det här med psykdroger till äldre människor och den skada dessa stora mängder förskrivningar ger våra äldre i samhället. Men men som det heter ”det som göms i snö kommer upp i tö” men tragiskt att så många liv skall behöva gå tillspillo innan det blir stopp på detta. Jag arbetade själv i äldrevården i början av 90-talet och då var det de nya och ”effektiva” och inte skadliga alls – Lyckopillren som var på modet. Och jobbar man i en sk kvällspatrull kvälls och natttetid så är det helt otroligt hur mycket medicin och psykdroger som jag såg i dessa många gånger fullproppade dosetter. För att inte tala om hur många av dessa gamla egentligen mådde…. Ett starkt beslut var detta för mig att faktiskt inte jobba kvar och ge dessa mediciner till gamla utan i stället bidra till att stödja KMR som tar fram fakta och sanning om vad som verkligen sker med dessa psykdroger , hur de förstör människor och till och med framkallar aggresivitet som kan göra människor till mördare..se på skolskjutningarna runt om i världen. Och KMR har fått rätt om än som sagt med några års tidsfördröjning så har det som KMR ”sagt hela tiden” visat sig stämma och vara den sanning som nu visar sig på allt fler kanaler, i Media överallt!! Det räcker nu! http://www.kmr.nu en hemsida att titta nogare på för ditt och allas bästa.

  //Camilla Stjernström Forsell

 3. fy vad hemskt…vi måste göra nått!! De kan inte bara droga ner folk hur som helst.

 4. Hej.

  Psykiatriker gör allting väldigt komplicerat och ger sig gärna på de svaga i samhället, äldre och
  barn.

  Det gäller att kunna se att de bryter mot de mänskliga rättigheterna.

  Hans

 5. Hej jag heter Lena Klarasdotter och jag skulle så gärna vilja att du läste min bok om utbrändhet. Jag har varit hemma i mer än 5 år och arbetade innan som skolsköterska på en högstadieskola i Blekinge. Jag har beskrivit det som jag tror var skälet till att jag kraschade. Jag hoppas du bli nyfiken nog att gå in på min hemsida och titta vidare. Den finns att beställa där eller i bokhandeln. bokbladet.org är adressen och där finns recensioner och pressrelease. Där kan DU även läsa korta avsnitt ur boken. Jag hoppas du har lust att hjälpa mig med lite reklam. Men bara om du tycker om boken naturligtvis.
  Ha det gott och kram

  SVAR:
  Tack för detta!
  Jag skall checka boken och se vad jag tycker.
  Lycka till vidare!
  Peter

 6. Mycket håller på att avslöjas inom vården, se följande blogg:
  blogg.passagen.se/mickeh1962/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *