Förbjud ELCHOCKER (ECT) nu!


Uppdatering: Användningen av elchocker fortsätter att bara öka och öka i Sverige! Enligt undersökningar från KMR så beräknas antalet idag till ca 60 000 om året! I flera länder och delstater är ECT förbjudet. Se denna hemsida för att få mer information om elchocker, ECT.

Mycket har hänt sedan jag skrev nedanstående artikel och insändare.

Tyvärr har antalet elchocker ökat till omkring 45 000 om året. Sverige är därmed värst i världen per capita. Mängder av människor har hört av sig och berättat som sina skador efter elchocker.

Detta är en tung fråga som är svår att ta till sig. Mina protester mot elchocker har fortsatt och intensifierats. Patienternas mänskliga rättigheter måste tillvaratas!

Protestlista mot elchocker

Människor som har blivit skadade eller fördärvade av elchocker

Läkare ljuger om elbehandling – Newsmill

Tvingad till 125 elchocker på ett år!

En sjuksköterskas syn på elchocker

Ny hemsida om elchocker – fakta, svar och vittnesmål

”Jag har själv jobbat i psykiatrin i 12 år och nyligen slutat Jag har följt patienterna under dessa 12 år och sett reultatet Minnesförlust har många drabbats av,några har suciderat och ofta har det blivit på tvång.Jag har och är emot ECT så min önskan är ju att det förbjuds.Jag skulle aldrig tillåta att mina anhöriga,och bekanta blir erbjuden ECT och behandlas.Jag blev aldrig accepterad då jag protesterade på jobbet.”

Välkommen att kontakta mig om du har fått skador av elchocker eller känner någon som har fått det!

Genom att anmäla hjälper du andra och dig själv.


Här får ni stå ut med mina tankar i en kontroversiell fråga – jag har inga tvivel om att elchocker (ECT) är en mycket dålig behandlingsform. Rentav en misshandel av patienten.

Varför tycker jag detta? Varför vill jag använda mina mänskliga rättigheter till att kommentera psykiatrin och el-chockerna (ECT)?

Därför jag tycker inte om att människor luras, bedras och felbehandlas på detta sätt!

Läs denna artikel: http://www.2000taletsvetenskap.nu/special/elchock.htm

Läs mer om el-chocker (ECT)

Se även denna sida för mer information kring el-chocker och psykiatrins missvård. http://www.kmr.nu/

Människor blir verkligen lurade av psykdoktorna när de söker sig dit för att få hjälp.

Det kanske finns något undantag (tack o lov), men i stort sett så kan inte psykiatrin erbjuda någon förnuftig hjälp till människor. Allt de kan erbjuda är inhumana behandlingar i form av droger, el-chocker och hjärnoperationer.

Vem vill bli utsatt för detta?

Vem vill utsätta sina vänner eller släktingar för detta?

Jag har med egna ögonen sett flera personer bli fördärvade av el-chocker.

Välkommmen att skriva till mig alla ni som har blivit lurade och misshandlade av psykiatrin.

För några år sedan skrev jag denna insändare om fördärvet med el-chocker (ECT) och den förstörde en persons liv. Flera tidningar tog in artikeln:

Min farbror fick sitt liv förstört av el-chocker!

För ett antal år sedan hade min farbror stora problem med alkoholen. Något hade gått snett, han hade hamnat efter och försökte lösa sin problem med spriten.

Situationen blev allt värre och till slut helt enkelt ohållbar för honom och hans familj. De beslöt sig då för att söka hjälp och gick därför till psyken.

Det var som att gå ur askan i elden!

De blev lovade hjälp, men med hjälp av elchocker så blev min farbror itubränd och förvandlad till en zombie. Behandlingen var dock framgångsrik – han slutade att dricka! Visserligen slutade han att leva överhuvudtaget, och satt resten av sitt liv som ett kolli på ett behandlingshem, men han drack aldrig mer alkohol.

Varje dag blev han iproppad tunga psykiatriska droger och visste knappt var han var någonstans.

Psykiatrin tjänade enorma summor på honom.

I sina ljusa stunder (när drogerna hade tillfälligt släppt sitt grepp om honom) brukade han säga att psykdoktorerna var mer galna än vad han var. Detta kan jag verkligen hålla med om av hela mitt hjärta!

Min farbror blev till slut fri från sina plågoandar och befinner sig just nu på ett mycket bättre ställe.

Detta hände för ett antal år sedan i Sverige, och borde kunna läggas till handlingarna tillsammans med andra tortyrmetoder eller grymheter som människan har gjort mot varandra.

Men vi har varken fått skadestånd, upprättelse eller ursäkt – och det hemska är att 20 000 elchocker fortfarande ges i Sverige. Varje år.

Elchocker används alltså som en behandlingsform i Sverige, idag år 2002! 20 000st!

Förbjud elchocker omedelbart och betala skadestånd till dem som har fått sina liv förstörda!

Både offer och anhöriga. Ge dem även en ordentlig offentlig ursäkt.

Elchocker är en fruktansvärd, omänsklig behandlingsform som jag kommer att kämpa mot så länge jag lever.

Låt detta bli en början till en omfattande reformering av psykiatrin!

Peter U Larsson

Kommentera gärna och skriv er syn på psykiatrin och deras behandlingsmetoder.

Hälsn,
Peter


13 svar på “Förbjud ELCHOCKER (ECT) nu!”

 1. Själklart ska el-chocker totalförbjudas.
  Det ligger något mycket sinnessjukt bakom en idé att göra folk friska genom att trasa sönder deras hjärnor. En mycket sadistisk och fascistisk metod. Ingen förtjänar att utsättas för detta, utom möjligen dom psykiatriker som genomför det på sina patienter.

 2. jag är så förvirrad av allt som sägs om ECT…
  men alla läkare säger att det är en utmärkt behandling..
  min pappa får ECT just nu och jag lider bara av tanken
  på att det håller på o förstör honom ännu mer=(

  hur vet man om det kommer att ge en förbättrar lr försämdrad effekt ??

 3. jag påstår att man under 60 och 70talet utförde ECT på barnhemsbarnen i Lund för att de inte skulle kunna minnas sina föräldrar eller av andra orsaker utförde dessa suspekta metoder då av medicinell vetenskaplig undersökning eller som medicinell verkning.
  jag påstår att människor med politikska ideologiska kunde drabbas under vetenskapliga
  undersökningar på sjukhusen i sverige då patienten var nersövd att ETC kunde ha utförts
  på patienter.

 4. Min man genomgår just nu en ECT behandling o enligt ALL expertis så ska det va’ såååå bra så, jag har mina tvivel……… Blir livrädd nu när jag hittat hit av en slump……….. Vi har ju baran o så………………………………………

 5. Jag vet inte om du läser detta, med tanke på att det är ett tag sen det du skrev detta inlägg.

  Vill bara tala om att det är inte bara negativt med ect. Det som hände din farbror är sorgligt, men antagligen var det hans alkoholmissbruk som gjorde stor skada i samband med ect:n.

  Att säga att psykiatrin tjänade stora summor på honom är fel, det kostar mkt att vårda en person på en psykiatrisk avdelning/hem.

  Att offer och anhöriga ska få skadestånd.. Visst, till en viss gräns. Blir man tvingad till ect (vilket är väldigt ovanligt numera) så ska man kunna få det, men går man med på det frivilligt så finns det ingen anledning att kräva pengar i efterhand. Och att anhöriga skulle göra det är ju absurt, då skulle ju de flesta anhöriga göra det, även om ect:n var lyckad på deras närstående!

  SVAR: Min farbror var alkoholist och sökte hjälp för detta. Han fick ingen hjälp. Han fick el-chocker, proppades full med psykofarmaka och blev placerad på ett hem i resten av sitt liv. Verkligen hemskt! De kunde inte hjälpa honom med hans alkoholmissbruk utan elchockade honom till ett kolli istället. Sedan missbrukade han aldrig mer alkohol utan missbrukade psykofarmaka istället i resten av sitt liv.

  Psykiatrin har fått mångmiljard-belopp i anslag, och läkemedelsindustrin har tjänat oerhörda summor på att låsa in och ge olika psykdroger till personer som min farbror.

  Läs denna artikel: https://www.peterularsson.se/manniskor-som-har-blivit-skadade-eller-fordarvade-av-elchocker-ect/
  Många personer har blivit fördärvade av elchocker! Peter

 6. Jag tackar dig Peter för det du skrivit. Du får mitt stöd. Jag har själv varit djupt deprimerad men botat det genom att ändra kosten. Att vi behöver rätt kost för att må bra pratar inte Psykiatrikern om för dig, dem har en kort utbildning inom det området. Logiken säger att man blir vad man äter eller hur? Och får du inte rätt kost så mår du inte bra. Samhället skulle spara stora belopp om man jobbade med dessa frågor och stoppade all ECT verksamhet omgående. Kommer att ringa Göran Hägglund våran Socialminster om det här. Hur många blir friska av Psykiatrin? Jag känner flera som har sökt hjälp inom psykiatrin utan att bli bättre! Varför pratar dem inte om kosten och ser hur mycket det kan förändra det psykiska tillståndet samt motion. Okej du kanske tänker ” Men är man djupt deprimerad eller har jätteångest funkar inte det”, då vill jag säga dig ” jag är ett levande bevis på att det funkar”.

  SVAR: Helt rätt! Enormt rätt!
  Samhället borde satsa resurserna på att hitta naturliga, alternativa lösningar som verkligen kan hjälpa människor. Men psykiatrin är tyvärr fixerad vid sina diagnoser, psykdroger, el-chocker och hjärnoperationer. Fram istället för en medmänsklig vård i omtankens tecken! Psykiatrin har misslyckats totalt. Hälsn, Peter

 7. Jag håller fullständigt med dig! Jag har själv sett med egna ögon vad elchocker kan göra för skada!!! Kanske skulle de psykiatriker som utsätter patienter för det själva få pröva det!!! Anna

 8. Jag litar inte på psykiatrin. Har själv blivit behandlad i psykiatrin med massvis med mediciner som dom gissade till mina problem. Blev behandlad med mediciner som gjorde jag inte kunde prata. Jag är glad över att jag tog mig ur psyket och inte fick andra knäppa behandlingar.
  Ect vissar ju att psyket har inget annat för sig genom utföra behandlingar som borde inte existera. Såg programmet i svt play uppdrag granskning.
  Värsta av allt är att bli behandlad av psykiska problem och ingen vill lyssna.
  mvh jenni

 9. Vad är det egentligen man sysslar med på psyket?

  Trycker i patienterna massor med psykofarmaka, lite på intuition, så att de blir helt väck och sedan bygger upp dem igen? Eller vad är principen?

  Psykofarmaka stänger av hjärnan, att äta det under längre tid torde vara livsfarligt.

 10. Hjälp får man inte från psykiatrin. dom bara chansar och proppar i en medicin som gör att man mår sämre!!!
  hejsan jag blev inlagd på psyket i år för självmordsförsök direkt när min mamma hade lämnat mig erbjöd dom mig ect och sa att det verkligen skulle hjälpa men ja sa nej för jag visste inte vad det var, och domsvarade inte. efter några dagar där började man umgås med patienta er och dom blev ens vänner för man fick ingen hjälp av personalen. nästan alla på avdelningen fick ect och jag såg för varje gång dom fick en behandling så blev dom sämre. det var en tant som var 85 hon hade kommit dit för ångest men hon fick ect och blev dement, hon sa till mig på nätterna ”sov inte det är inte säkert här dom kommer och tar en när man sover och ger dig ect ” hon skrek varje gång dom skulle dra ner henne dit, men till slut sa dom till henne nej men kom nu, nu ska vi gå ut en sväng efter 20 min kommer dom tillbaka och hon är helt borta. där är hemskt och se. jag är bara 20 år och har varit inlagd 2 gånger men jag har märkt. domblir bara värre och värre och mindre verkar funka. tragiskt. undra hur det kommer att sluta inom psykiatrin.. men en sak till. jag tror att dom lobotemerar folk fortfarande….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *