ECT, elchocker, ”elbehandling” – framkallar permanent minnesförlust?


Uppdatering: Användningen av elchocker fortsätter att bara öka och öka i Sverige! Enligt undersökningar från KMR så beräknas antalet idag till ca 60 000 om året! I flera länder och delstater är ECT förbjudet. Se denna hemsida för att få mer information om elchocker, ECT.

Mycket har hänt sedan jag skrev nedanstående artikel och insändare.

Tyvärr har antalet elchocker ökat till omkring 45 000 om året. Sverige är därmed värst i världen per capita. Mängder av människor har hört av sig och berättat som sina skador efter elchocker.

Detta är en tung fråga som är svår att ta till sig. Mina protester mot elchocker har fortsatt och intensifierats. Patienternas mänskliga rättigheter måste tillvaratas!

Protestlista mot elchocker

Människor som har blivit skadade eller fördärvade av elchocker

Läkare ljuger om elbehandling – Newsmill

Tvingad till 125 elchocker på ett år!

En sjuksköterskas syn på elchocker

Ny hemsida om elchocker – fakta, svar och vittnesmål

”Jag har själv jobbat i psykiatrin i 12 år och nyligen slutat Jag har följt patienterna under dessa 12 år och sett reultatet Minnesförlust har många drabbats av,några har suciderat och ofta har det blivit på tvång.Jag har och är emot ECT så min önskan är ju att det förbjuds.Jag skulle aldrig tillåta att mina anhöriga,och bekanta blir erbjuden ECT och behandlas.Jag blev aldrig accepterad då jag protesterade på jobbet.”

Välkommen att kontakta mig om du har fått skador av elchocker eller känner någon som har fått det!

Genom att anmäla hjälper du andra och dig själv.

Fick nedanstående kommunikation idag av en god vän. Det gäller ECT, elchocker och deras skadliga verkan. Jag håller på att förbereda en större artikel samt en protestlista mot denna omänskliga metod.

Hur kan psykiatrin på ett högst arrogant och omänskligt sätt fortsätta med denna inhumana behandlingsmetod?

Kommentarer? Frågor?
Peter

”Sydsvenskan skrev nyligen om ECT, elektrochocksbehandling.

Det finns mycket att säga om det.

Har träffat en man som fått 17 stycken och det var ingen trevlig erfarenhet.

De viktigaste farorna är minnesförlust och förlorad eller avtrubbad personlighet.

En av världens ledande förespråkare för ECT, Harold Sackeim har gjort avbön för inte så länge sedan. Han har tidigare författat positiva publikationer till amerikanska psykiatrisällskapet (APA), men hans nya studie som finns tillgänglig från januari 2007 bekräftar att mer än 25 år av publicerade patientrapporter om permanenta iatrogena (läkarframkallade) skador var riktiga.

Sackeim tar även tillbaka sin tidigare inställning, att klagomålen från patienterna helt enkelt var symtom på underliggande mental sjukdom. Han erkänner öppet att ECT framkallar permanent minnesförlust och brister i kognitiva förmågor (tankeförmåga).

Genom sin skrift tar han även tillbaka sitt tidigare påstående om att ECT skulle öka intelligensen.”

– L. Andersson


3 svar på “ECT, elchocker, ”elbehandling” – framkallar permanent minnesförlust?”

  1. Jag har fått 46st. El behandlingar. dom sista 6st den sista månaden. Jag har en total minnesförlust (Kort tidsminnet) minns inget vad som skett den sista tiden.Detta är mkt jobbigt.Mitt psykiatriska tillstånd har blivit bättre, men det nu som är värst är minnet, kan ej jobba förnärvarande. Jag är skeptisk till om jag i framtidenbehöver mera, och andra sidan så är anti deppressiva läkemedel inte heller utrett vad som sker med mäniskokroppen och dess funktioner på framtiden.

    SVAR:
    Hemskt!
    Det är verkligen hemskt att höra.
    Peter

  2. Går det på nått sätt att bestämma vilka minnen som ska förloras med denna metod eller någon annan. Går det tex att glömma bort en viss person? alltså med vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *