Den sjuka sjukvården

Skrivet den 3 juni 2011

”Vi föds med unika personligheter, men förväntas leva som tysta kopior av varandra. Gör vi inte det, är vi psykiskt sjuka.”

”När folk väl får reda på hur det egentligen ligger till kommer man inse att de mest sjuka egentligen är psykiatrikerna själva.” – Caroline Oskarsson

Den sjuka sjukvården

Ett arbete av Caroline Oskarsson.

Den psykiatriska vården tar allt större plats i vårat samhälle. Psykiatriker vill få oss att tro att varenda avvikande tanke är en psykisk sjukdom. Men sanningen är att det finns ingen som helst vetenskap bakom psykiatrin, och antal botade fall är noll. År av tabletter och behandling ger alltså inget som helst resultat, utan blir i många fall bara värre. Det finns otaliga biverkningar som aldrig nämns av läkare, och psykofarmaka som döps om. Ångest- och depressionsmedicin vars patent löpt ut döps om och används för urininkontinens.

Många har en väldigt liten och ofta felvriden bild av psykiatrin som något som tar hand om psyksjuka patienter och håller dem undan för allmänheten. Det sistnämnda är förvisso sant, men hur många vet egentligen att det ofta är psykiatrin som gör människor psykiskt sjuka? Läs mer om ”Den sjuka sjukvården” här.

Ladda ner artikeln här.


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
PeterKONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Bookmark and Share

Inga kommentarer har ännu lämnats för denna post

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!