Många unga vill förbjuda porr!


Nu visar det sig att tidningarna och politikerna också reagerar mot porren! Mycket bra!

Läs artikeln här:
http://sydsvenskan.se/sverige/article177745.ece

Jag tycker inte att sex och porrindustrin skall få härja ostraffat och utnyttja & förnedra män och kvinnor. Precis som tobaksindustrin har fått göra, så måste även sexindustrin ta sitt ansvar.

Se min artikel om porr här:
http://tinyurl.com/frqrx

Kommentera gärna och berätta vad ni tycker!
Peter


9 svar på “Många unga vill förbjuda porr!”

 1. Jag försökte skriva ett inlägg, med med blev kasserat som ”Spam”. Antagligen för att jag inkludrerade en länk till Sydsvenskan.

  Om det ursprungliga inlägget läggs till här, så tag gärna bort den här kommentaren.

 2. Här följer kommentaren:

  Jag tycker inte att sex och porrindustrin skall få härja ostraffat och utnyttja & förnedra män och kvinnor. Precis som tobaksindustrin har fått göra, så måste även sexindustrin ta sitt ansvar
  Jag tror att du får medhåll för din åsikt. För att vara helt ärlig, jag håller med dig till fully, men åsikten är oerhört onyanserad. Jag tycker inte att någon ska få härja ostraffat och utnyttja och förnedra män och kvinnor. Det är dock en åsikt som inte på något sätt är i konflikt med existensen av porr. Som jag nämnde i ett annat inlägg (och som även närmades i den här artikeln http://sydsvenskan.se/sverige/article177749.ece ) så är det skillnad på porr och porr.
  En vanlig angreppspunkt verkar vara att använda exempel på saker som är dåliga, för att motivera borttagandet av något som har både bra och dåliga sidor.
  ”Hundar kan bitas, förbjud därför hunder”
  Ett sådant resonemang fokuserar endast på en aspekt, det ignorerar alla andra aspekter. Alla hunder bits inte, och det är många som tycker om hundar. En bättre lösning skulle vara att åtgärda de hundägare som ej klarar av att hantera sina hundar.

  Ditt yttrande ”Jag tycker inte att sex och porrindustrin skall få härja ostraffat och utnyttja & förnedra män och kvinnor.” är inte direkt relaterad till porrens varande överhuvudtaget. För att använda ett exempel till:
  En del kör bilar på ett dumt sätt, förbjud därför alla bilar.

  Som alltid, det är nödvändigt att vara kritisk till media; Är det bra att vissa reagerar mot porren, eller är det bra att vissa reagerar mot det som är dåligt med porren?
  – ”Bilar är farliga och bör förbjudas”
  – ”Men jag vill kunna köra min bil till jobbet!”
  – ”Så du vill att barn ska bli överkörda?!?!”

  Ett tips vore att vara lite mer selektiv då du skriver. Generaliseringar kan vara trevliga, men ofta är de helt missvisande. Man kan tänka sig ett meningsutbyte:
  – Ta bort porren.
  – Varför då?
  – För porren härjar ostraffat och utnyttjar och förnedrar män och kvinnor!
  – Så, med andra ord, du vill inte ta bort all porr, utan bara den som ”härjar ostraffat och utnyttjar och förnedrar män och kvinnor”

  … härjar ostraffat.., vad menar du med det? Kan du inte vara lite mer konkret (du generaliserar väldigt mycket). Misstaget du gör är mycket vanligt, du byter ämne. Du försöker ge en bild av att du argumenterar emot porr, då du i själva verket argumenterar mot viss porr, eller mot vissa effekter av porr. Resultatet blir att det är väldigt svårt med att initiera en konstruktiv argumentation. Som sagt är, jag är självklart emot porr som förnedrar män och kvinnor, men om ingen distinktion görs mellan sådan porr, och porr som ”ej förnedrar män och kvinnor”, blir argumenten platta och saknar helt mening. I det här fallet knyter mitt resonemang an till de ideer som finns om ”kravmärkt” porr, det knyter även an till ”vardagsporr” inom ett förhållande (något som skiljer sig markant från en del av den kommersiella porren).

 3. Hej!
  Tack för din kommentar!

  Tack för länk till bra artikel!

  Jag får tydligen skriva och klargöra ytterligare vad jag menar.

  Se mina andra artiklar under kategorin PORR FÖRSTÖR.

  Jag får skriva en artikel till som kommer att heta FINNS DET BRA PORR?.

  Skall bli intressant att se reaktionerna på den.

  Trevlig kväll!
  Peter

 4. En annan intressant fråga då man läser artikeln är: ”Hur kan man delvis totalförbjuda något?”. Ska man se helt strikt på det som publicerats, så är det 13% av männen, och 34% av kvinnorna som tycker att det bör totalförbjudas, medan 38% av männen och 21 % av kvinnorna tycker att det definitivt inte bör totalförbjudas.
  Och då man endå är igång med att läsa vad de faktiskt har skrivit;
  87 % av männen är, som en konsekvens inte för ett totalförbud, medan ”endast” 65 % av kvinnorna är emot ett totalförbud.

  Att undersökningen har missat % gör den knappast mer trovärdig:
  13+32+16+38=99%
  34+33+11+21=99%
  Det kan förstås vara 1% som valt att inte svara, men då det ej är nedskrivet sänker det kredabiliteten för undersökningen en hel del.

  Vad undersökningen däremot säger är att en stor del förespråkar att porr förbjuds till en viss del, vilket skiljer sig markant från ett totalförbud.

  Det nämns även fem ungdoms-organisationer artikeln, och endast två av dem framför en vilja att förbjuda (miljöpartiet´och kristdemokraterna). Däremot så framför SSU en vilja att ha viss märkning av bilder. CuF, Luf och MuF tar en ställning emot ett totalförbud.

  Så, kort sagt:
  Enligt artikeln så är endast 13 % och 34 % för ett totalförbud, och endast 2 av 6 förbund är för ett totalförbud.

 5. ett stort tack för ditt engagemang! väldigt bra skrivet och bra argument! ljuvligt att det är en man som skriver också. jag tror att folk inte funderat så mycket på vad de stödjer när de kollar på porr. mer debatt och information i skolorna behövs! jag blev både förkrossad och äcklad när jag en dag kom till insikt om vad jag själv tagit del av. jag blir så illa berörd när jag tänker på alla dessa porrskådspelare som bjuder ut sin kropp till höger och vänster genom tv:rutan/datorskärmen. de är ju så värdefulla och förtjänar en sådan respekt och kärlek egentligen – men i stället visar de det allra mest intima man kan visa till allmän beskådan. jag skulle gärna se att porren totalt försvann från vår jord av respekt till människovärdet, men folk kommer nog tyvärr alltid vara oinsatta i ämnet eller välja att låta de primitiva infallen styra dem och därmed se på porr. kanske är krav-märkt porr och stämpel vid retuschering en bit på vägen så länge för rättigheter och mer verklighetstrogna ideal!? nej, usch jag blir verkligen ledsen när jag tänker på att folk arbetar med porr och att andra folk njuter av att titta på det. om du har en stark sexlust – gift dig och ha kärleksfullt sex med din partner livet ut, det finns ju inget finare, bättre och skönare än det. TACK igen! väldigt stärkande att läsa dina sidor! tyvärr känns det som majoriteten killar kollar på porr och därmed får en förvrängd bild av tjejer. den personlighet man är berikad måste uppskattas och uppmärksammas mer är min åsikt. ha det bäst och lycka till vidare!

 6. Hej.
  All porr bör förbjudas, sexkontaktsajter för kvinnor och män och porrindustrin på nätet.
  Det har gått alldeles för långt, värst är USA där porrindustrin frodas.
  Fruktansvärt för det uppväxande släktet och moralen är så låg idag.

 7. varför bryr du dej om porr?

  varför ska porr förbjudas?

  varför kan du inte bara strunta i porr? (jag bara undrar)

 8. Jättebra inlägg. Totalförbjud porren nu. Tack snälla Peter Larsson-äntligen en kille som tar ställning. Det är med porren som med rasismen, den måste försvinna eftersom den grundas på samma principer med enda skillnad att det är kvinnor som drabbas som grupp.

  Porrens enda uppgift är att visa upp hur man förnedrar en kvinna på bästa sätt. Kvinnor framställs som horor. Och i och med porren slipper männen bjuda till och verkligen tillfredställa kvinnor de är tillsammans med. Och det kanske känns skönt för män som ser kvinnor som slavar och onaniobjekt.

  Det finns inga problem alls att dra en gräns som männen påstår. Det går att dra gräns för hets mot forlkgrupp och det går att dra gräns för rasism så ska inte heller detta vara något problem. Porr är när horor har sex och sedan säljer det till män.

  Jag hoppas att oralsex och analsex som är en produkt av porren äntligen ska försvinna. Vi kvinnor får inte heller ställa upp för då vinner porr- maffian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *