Användningen av elektrokonvulsiv behandling eskalerar


En vetenskaplig granskning från 2010 slår fast: ”Om vi tog en rationell, bevisbaserad inställning till kontroversen om ECT skulle den överges, liksom andra behandlingar har övergetts som en gång tycktes vara effektiva, t.ex. roterande stolar, överraskningsbad och lobotomier.”
Professorerna John Read (University of Auckland – NZ) Richard Bentall (University of Liverpool – UK).

Jag har precis skrivit klart en artikel för tidningarna som handlar om elektrokonvulsiv ”behandling”, elchocker, elbehandling, ECT, ECT-”behandling” eller vad man nu väljer att kalla det. Se nedan.

Efter tre behandlingar ville jag bara dö
”Jag blev övertalad att gå med på elchocksbehandling efter långvarig ångestsjukdom. Jag var mycket rädd, men läkaren lovade att jag inte skulle förlora några förmågor eller minnen. Efter tre behandlingar vill jag bara dö. Min inlärningsförmåga har minskats drastiskt, jag har kläder i garderoben jag inte kommer ihåg, jag glömmer vad jag har gjort dagen innan. Ser ingen utväg – min identiteet har varit uppbyggd kring mitt förstånd.
Nu har jag inget.”

”Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad”, Martin Luther King

Nedanstående artikel kommer att publiceras i tidningarna inom kort.


Användningen av elchocker bara ökar och ökar

Trots omfattande rapportering i media – Uppdrag Granskning, Debatt m.fl – om skador från ECT-behandling, fortsätter antalet elchocker att öka som aldrig förr.

Sverige är värst i världen per capita med ca 60 000 elchocker om året enligt en undersökning från KMR. Antalet har tredubblats de senaste åren. I flera andra länder och delstater är ECT förbjudet.

Media har slagit larm, ställt psykiatrin mot väggen och fått dem att erkänna att patienten riskerar bestående minnesskador efter ECT. Denna information har varit känd men undanhållits från patienten och de anhöriga.

Socialstyrelsen har JO-anmälts av KMR för sin dåliga kontroll och uppföljning av ECT-behandlingarna. De vet inte ens hur många elchocker som ges varje år. Det finns inte heller någon långsiktig uppföljning.

Trots detta har antalet elchocker fortsatt att öka kraftigt i Sverige.

Elchocker är en inhuman och ålderstigen ”behandling” som härrör sig från bedövning av grisar innan slakt i Rom på 1930-talet. Psykiatrikern Ugo Cerletti kom sedan på att testa detta på människor.

Kom ihåg att det är samma elchock nu som då. Det ser lite finare ut nu än i ”Gökboet” men effekten och skadan är densamma.

Hundratals vittnesmål finns på skador från elchocksbehandlingar. Detta är trötta, rädda och skamsna människor som inte mäktar med att anmäla. De vill inte riva upp gamla sår.

En vetenskaplig granskning från 2010 slår fast: ”Om vi tog en rationell, bevisbaserad inställning till kontroversen om ECT skulle den överges, liksom andra behandlingar har övergetts som en gång tycktes vara effektiva, t.ex. roterande stolar, överraskningsbad och lobotomier.”
Professorerna John Read (University of Auckland – NZ)
Richard Bentall (University of Liverpool – UK).

Se det vetenskapliga arbetet om ECT här.

Tusentals elchocker ges varje år i Sverige till barn, äldre och gravida kvinnor samt under tvång. Förbjud dem till att börja med.

Våra skattemedel finansierar detta eskalerande vansinne!

När skall politikerna vakna?


Välkommen att kommentera eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
PeterKONTAKTA MIG. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *