”ADHD-medicinen” Strattera – 55 unga har dött!


41108_dn_1.jpg

”Fick Strattera på recept, slutade andas och hamnade op hjärtintensiven”

Här följer en tankeväckande artikel om ”ADHD-medicinen” Strattera. Skandalöst!

Det finns alternativa lösningar och metoder istället för alla dessa olika psykdroger. Drogfria alternativ som inte är beroendeframkallande och har biverkningar. De måste bara lyftas fram och användas!

Problemet är bara att läkemedelsindustrin tjänar inte pengar på dessa alternativ och psykiatrin skulle få läggas ner.

Jag har skrivit ner allt i dessa artiklar:
Tabletter, lyckopiller, antidepressiva


Dödsfall i samband med ”ADHD-medicinen” Strattera

Nya rapporter visar att 55 barn och tonåringar har dött de sista 5 åren i samband med ”behandling” med ”ADHD-medicinen” Strattera – 31 av dem begick självmord. Totalt finns 102 fallrapporter om dödsfall i samband med Strattera – i 57 av fallen hade personerna begått självmord.

Den engelska läkemedelsmyndigheten, MHRA, som ska övervaka effekterna av Strattera på barn i Europa, kände inte till det totala antalet dödsfall internationellt. Man fick fråga tillverkaren, Eli Lilly. Och svaret från Lilly var att man hade 41 fall i sin databas – men att bara 24 skulle räknas.

Av svaret från Lilly förstår man att det här var känsligt och bolaget försökte övertyga MHRA om att inte släppa dessa data. Lilly ville också få svar på om läkemedelsmyndigheten tänkte släppa dessa siffror, så att man i så fall kunde förbereda svar på mediafrågor.

Och läkemedelsbolaget borde verkligen få frågor.

Nyligen framtagna uppgifter pekar nämligen på att 102 personer har dött i samband med ”behandling” med Strattera – 55 av dem var barn och tonåringar.

I Sverige godkändes Strattera som behandling för barn ”med ADHD”, i april 2006 – trots att Läkemedelsverket då visste att det inkommit otroliga ”23 132 spontana rapporter om biverkningar för atomoxetin [Strattera], som visade på 58 048 biverkningar”. Över 70 procent av de skadeverkningar som rapporterats gäller barn och ungdomar. Än mer otroligt blev godkännandet om man tänker på att Strattera kemiskt sett är i samma klass som det antidepressiva medlet Efexor – som absolut inte får ges till barn.

Försäljningen av Strattera uppgick i Sverige till 27 miljoner förra året, en ökning från 2006 med 147 procent. Ansvaret vilar tungt på de psykiatriker, ”patientföreningar” (föreningen Attention), och myndigheter (som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket) som sett till att tusentals barn i landet får denna psykiatriska drog.

En begäran om en full oberoende undersökning av ALLA dödsfall i samband med ”behandling” med Strattera har lämnats till den engelska läkemedelsmyndigheten MHRA.

Brevet från Eli Lilly, begäran om undersökningen och alla bakgrundsdata kan läsas, på engelska, på http://jannel.se/strattera.death.mhra.pdf.

Janne Larsson
skribent
janne.olov.larsson(at)telia.com


LÄS MER!

Läs andra artiklar jag har skrivit eller publicerat om detta ämne.
Tabletter, lyckopiller, antidepressiva

Välkommen att kommentera, rösta eller kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Peter

KONTAKTA MIG. Medlem i AMNESTY, KMR (Kommittén för mänskliga rättigheter) och RÖDA KORSET.

Solveig påtvingades 125 EL-CHOCKER på ett år!

Läs mer här!


9 svar på “”ADHD-medicinen” Strattera – 55 unga har dött!”

 1. jag prövar stattera sedan 3 månader tillbaka och mår inte bra.jag började med 10 mg sedan 20 25 30 35 o blir bara sämre o sämre jag vill gärna ha ett gott råd.jag har testat concerta o edronax o inget funkar mer än att man blir dålig.vilket är ditt råd till mig som har en ADHD diagnos?mvh jimmy

 2. jimmy Lev med ditt ADHD, använd det till din fördel och läs allt om ADHD det är den bästa Medicinen du kan få, om du inte vill vara försöks kanin till tabletter som de inte vet vad som händer med dig efter 10år. ADHD är positiv enligt mig. Jag har det själv och har testat Concerta(3mån) och Stratera(1,5år). Läs allt du kan och utveckla dig själv och då når du dina mål i livet. MVH Simon Svensson med ADHD.

  PS: ADHD är unikt varför ta bort? Det bättre att kunna handskas med det.

 3. Min son medicinerar med strattera och i torsdags försökte han ta sitt liv.

  SVAR: Det är verkligen hemskt att höra. Kan du skriva och berätta mer?
  Hälsn,
  Peter

 4. Nyss hemkommen från sjukhuset där min son 9 år med diiagnosen ADHD akut togs in för 48 timmar sedan. Efter påbörjad medicinering med Strattera fick han den allvarligaste formen av ett epileptiskt anfall, epilepticus staticus. Ett anfall som varade i över en timme innan läkarna lyckades bryta det. Detta ”rävgift” till läkemedel kommer aldrig över min sons läppar igen.

 5. Hej! Jag har fått stattera ordinerat fast jag inte har en ADHD diagnos,det har funnits en misstanke, jag har varit osäker på att börja använda den… Jag tycker att det är jävligt synd att det har hänt 55 unga är döda, och att sen så sätter de in den här självmords medicien på mig.. jag fattar inte hur de här läkare tänker ärlit talat skärpning asså. Nej tack jag avstår från att använda den jag mår själv väldigt dåligt och jag vill inte må sämre än så här.. Jag tycker att den här drogen borde avskrivas med tanke på vad som hänt,,

 6. Blir helt chockad och jävligt arg av att läsa detta om strattera!! Min 9-åriga son har ätit strattera i ca 7 månader och mår fruktansvärt dåligt. Inta bara då av att han kräks av den utan att han mår psykiskt dåligt och velat ta livet av sig. Läkaren och BUP hotar med att anmäla mig, omhänderta min son om jag inte fortsätter att ge han den (tvinga i han den rättare sagt). Är helt förtvivlad och förstörd vet inte vad ja ska ta mig till!?

 7. Tack för att ni finns och vågar gå ut med detta. Det stärker både mig själv som har ADHD, och det ger mig styrka att stötta mina söner, den ene är helt frisk, den andre Kanners Syndrom och den tredje har ADHD som jag. Jag valde att bryta min sons Concerta-behandling och vi har infört selen i geleform och extra vitaminer. Det har fungerat över förväntan i hela fem månader. Pojken är gladare och börjar få sitt egna lilla närminne. Jag är stolt över mina söner. Jag har bett BUP där vi bor att höra av sig, men vi har inte hört i från dem. Alla ni där ute, stå på er, och tro inte allt som ”psykarna”säger. Våga lita till er instinkt, annars går ni in på denna tråden, och hämtar kraft. Det har vi gjort.
  Tack till alla er här för er enorma support.
  Mamma till tre

 8. Tack vill jag börja med att säga.
  Min son har fått diagnos ADHD men vi skulle se om det går utan medicinering doktor skrev juli 2010 & nu 2012 likadant men mamman ger honom medicin. Han har nu bytt till strattera 18mg x 2=36mg. Jag blev orolig då han började blöda näsblod(ymigt) har inte gjort det tidigare. Så jag hittade detta forum först å kan bara säga att jag ger inte min son denna medicin + inte alls medicin då jag inte har upplevt att min son har ADHD kaske add. Grabben min är snart 12 År

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *